Walternet Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 29/11/2024 στις 12:26 ΜΜ, pontez2 είπε 2. Εχει ληξει το συμβόλαιο Σύμφωνα με το άρθρο 611 του Αστικού Κώδικα, εαν ένα συμβολαιο έχει ληξει και ο ενοικιαστης συνεχισει να πληρωνει και ο ιδιοκτητης να δέχεται το μισθωμα, υπάρχει σιωπηρη ανανέωση αοριστου. Ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης χρειάζεται το σπίτι, ο ενοικιαστής έχει το δικαίωμα να παραμείνει για τουλάχιστον 3 μήνες από τη στιγμή που θα λάβει επίσημη γραπτή προειδοποίηση Τι ακριβώς συνιστά " επίσημη γραπτή ειδοποίηση" ή γραπτή ειδοποίηση από την μεριά του ιδιοκτήτη και την οποία μπορεί να επικαλεστεί?. Υποχρεωτικά κάποια ειδοποίηση μέσω δικηγόρου ή π.χ. η γραπτή επικοινωνεία μέσω email ή sms ,Viber που μπορεί να έχει ο ενοικιαστής με τον ιδιοκτήτη ? Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2024 από Walternet
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 6 hours ago, Walternet said: Τι ακριβώς συνιστά " επίσημη γραπτή ειδοποίηση" ή γραπτή ειδοποίηση από την μεριά του ιδιοκτήτη και την οποία μπορεί να επικαλεστεί?. Υποχρεωτικά κάποια ειδοποίηση μέσω δικηγόρου ή π.χ. η γραπτή επικοινωνεία μέσω email ή sms ,Viber που μπορεί να έχει ο ενοικιαστής με τον ιδιοκτήτη ? Αυτό που συνήθως λογίζεται ως επίσημη γραπτή ειδοποίηση είναι ένα εξώδικο με δικαστικό επιμελητή. 1
pontez2 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 @paredwse είχα την εντύπωση ότι και τα μέιλ θεωρούνται επίσημα. Λάθος;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 2 minutes ago, pontez2 said: @paredwse είχα την εντύπωση ότι και τα μέιλ θεωρούνται επίσημα. Λάθος; Ως επίσημη αλληλογραφία (για σύναψη σύμβασης, για αποδοχή κάποιας πρότασης κλπ) τα email βεβαίως θεωρούνται επίσημα έγγραφα, έχεις δίκιο. Αλλά για να είμαι σίγουρος ότι έχει ενημερωθεί το έτερο μέρος, προτιμώ το εξώδικο. Για να μην έχω μετά ισχυρισμούς του τύπου «δεν είναι αυτή η διεύθυνση email μου» ή «δεν διαβάστηκε» ή «δεν το παρέλαβα». 1 2
DrLo Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, paredwse είπε Ως επίσημη αλληλογραφία (για σύναψη σύμβασης, για αποδοχή κάποιας πρότασης κλπ) τα email βεβαίως θεωρούνται επίσημα έγγραφα, έχεις δίκιο. Αλλά για να είμαι σίγουρος ότι έχει ενημερωθεί το έτερο μέρος, προτιμώ το εξώδικο. Για να μην έχω μετά ισχυρισμούς του τύπου «δεν είναι αυτή η διεύθυνση email μου» ή «δεν διαβάστηκε» ή «δεν το παρέλαβα». Στο αγγλικό δίκαιο από όσο ξέρω δεν έχει σημασία αν κάποιος διάβασε την αλληλογραφία που του στάλθηκε ή όχι. Φτάνει να την έστειλε ο άλλος. Στο ελληνικό δεν ισχύει το αντίστοιχο; Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2024 από DrLo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα