tasvar Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε - Το refresh rate παραμενει στα 60Ηz. Eχει επιλογες για 120 και 180. Τι αλλαζει αν παω στα 120/180? - Το AMD FreeSync ειναι οff by default. Eχω ΑΜD καρτα, αρα να το θεσω οn? σε τι ακριβως βοηθαει? - Η καρτα μου εχει HDMI 1.4a και DisplayPort 1.2 ενω το μονιτορ ΗDMI 2.0 και DisplayPort 1.4. Kερδιζω τιποτα κανω συνδεση DisplayPort με το παρεχομενο καλωδιο? Χωρίς να είμαι ο πλέον ειδικός, Το refresh βάλτο στο μέγιστο που έχεις διαθέσιμο. έχεις καλύτερη κίνηση .Πιό ομαλή. To freesync χοντρικά, συγχρονίζει τα frames της κάρτας γραφικών με το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης για να μην υπάρχουν "αλλοιώσεις" στην εικόνα. Οπότε λογικά βάλτο on. Αν με το hdmi έχεις τα μέγιστα Ηz της οθόνης, άστο έτσι. Εγώ προτιμώ Displayport όπου είναι διαθέσιμο. 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 11 ώρες πριν, tasvar είπε Το refresh βάλτο στο μέγιστο που έχεις διαθέσιμο. έχεις καλύτερη κίνηση .Πιό ομαλή. To freesync χοντρικά, συγχρονίζει τα frames της κάρτας γραφικών με το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης για να μην υπάρχουν "αλλοιώσεις" στην εικόνα. Οπότε λογικά βάλτο on. Αναρωτιεμαι, αφου αυτα φερνουν καλυτερο αποτελεσμα, γιατι δεν ειναι οn εξαρχης? και γιατι υπαρχει η επιλoγη οff? γιατι θα τα εβαζε καποιος off? Παντως αν στο menu θεσω το FreeSync on, τοτε γινονται μη ρυθμησιμα τα Refresh Rate και Response Time. Οπως το καταλαβαινω, refresh rate, freesync, response time ολα την ιδια δουλεια κανουν. 11 ώρες πριν, tasvar είπε Αν με το hdmi έχεις τα μέγιστα Ηz της οθόνης, άστο έτσι. Εγώ προτιμώ Displayport όπου είναι διαθέσιμο. Aν και ορισα Refersh Rate 180, τα Windows εχουν επιλογη μόνο εως 120. Λες αν βαλω το DisplayPort να δειξει 180? θα δοκιμασω αν και καποιος στο μεταξυ μου ειπε οτι εφοσον η καρτα μου υποστηριζει μόνο dp 1.2 δεν εχει νοημα το καλωδιο και η οθονη με dp 1.4
tasvar Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Αναρωτιεμαι, αφου αυτα φερνουν καλυτερο αποτελεσμα, γιατι δεν ειναι οn εξαρχης? και γιατι υπαρχει η επιλoγη οff? γιατι θα τα εβαζε καποιος off? Παντως αν στο menu θεσω το FreeSync on, τοτε γινονται μη ρυθμησιμα τα Refresh Rate και Response Time. Οπως το καταλαβαινω, refresh rate, freesync, response time ολα την ιδια δουλεια κανουν. Aν και ορισα Refersh Rate 180, τα Windows εχουν επιλογη μόνο εως 120. Λες αν βαλω το DisplayPort να δειξει 180? θα δοκιμασω αν και καποιος στο μεταξυ μου ειπε οτι εφοσον η καρτα μου υποστηριζει μόνο dp 1.2 δεν εχει νοημα το καλωδιο και η οθονη με dp 1.4 Βάλε το display port. Λογικά θα πας 180Hz Refresh rate, freesync, response time, ειναι διαφορετικά μεταξύ τους. Ψάξε για βίντεο που εξηγούν τι κάνει το καθένα.
fitsoulas2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 14 ώρες πριν, tasvar είπε Βάλε το display port. Λογικά θα πας 180Hz Refresh rate, freesync, response time, ειναι διαφορετικά μεταξύ τους. Ψάξε για βίντεο που εξηγούν τι κάνει το καθένα. Eννοειται οτι εχω κοιταξει, πανω κατω ολα τα ιδια λενε. Πιο ομαλη εικονα και κινηση, οχι θαμπαδα, οχι τρεμοπαιγμα, οχι σπαστά frames κλπ. Μου ειπαν οτι με refresh rate 120/180 θα πρεπει να εχω στο game τα αναλογα fps για να υπαρχει αποτελεσμα, ισχυει? Αλλα τα fps εξαρτιονται απο τη καρτα γραφικων, σωστα? η δικη μου δε παει τοσα. Συνηθως παιζω απλα παιχνιδια(ΜΑΜΕ) που ειναι εως 60 fps. Aρα το αυξημενο refresh rate δε θα κανει τιποτα σ' αυτα. Το FreeSync μπορει να κανει? Εν τω μεταξυ προσεξα οτι με το freesync οn, τα περιεχομενα μιας σελιδας σε μαυρο φοντο αναβοσβηνουν στιγμιαια οταν σκρολαρεις.
tasvar Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Εγώ θα σου πω, βάλε display port και 180Hz. Τι freesync αν έχεις ενεργοποιήσει και το vrr από τα Windows έχει από μόνο του αυτόματη ρύθμιση του εύρους του refresh rate. Οπότε, η οθόνη παίζει μέσα σε αυτό το εύρος. Δεν είναι πάντα 180Hz. Γενικά, κάνε δοκιμές και δες στο μάτι σου τι σε βολεύει.
fitsoulas2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Στις 7/12/2024 στις 7:35 ΠΜ, tasvar είπε Εγώ θα σου πω, βάλε display port και 180Hz. Το freesync αν έχεις ενεργοποιήσει και το vrr από τα Windows έχει από μόνο του αυτόματη ρύθμιση του εύρους του refresh rate. Οπότε, η οθόνη παίζει μέσα σε αυτό το εύρος. Δεν είναι πάντα 180Hz. Λοιπον ειχες δικιο, εβαλα το display port και εμφανιστηκε το 180! Δυστυχως τα Win 7 δεν εχουν vrr. Kαι υποθετω πως δεν εχουν ουτε ΗDR. Και μια ερωτηση για το response time, το σχετικο menu ειναι αυτο, ποια επιλογη βαζω για να εχω τη διαφημιζομενη τιμη 1? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα