Son^Goku Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Χαιρετώ την αγαπητή κοινότητα. Αν είναι σε λάθος σημείο του φόρουμ παρακαλώ όπως διαγραφεί. Έχω μια εργασία από τη σχολή και ψάχνω τρόπους για να την εξελίξω. Αρχικά η μελέτη έχει να κάνει με την ανάλυση της κίνησης και των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν κάποιες συσκευές σε ένα δίκτυο πχ iot αισθητήρες. Αυτό μπορεί να γίνει μέσο wireshark. Εγώ σκέφτομαι αν μπορώ να το αυτοματοποιήσω με κάποιο τρόπο με τη χρήση ενός raspberry pi 3b που έχω και κάθεται. Δηλαδή να το ενώσω με καλώδιο σε ένα οικιακό δίκτυο και με τη λιγότερη αλληλεπίδραση να ξεκινήσει να καταγράφει για πχ 2 μέρες το τι κάνουν κάποιες συσκευές που θα έχω επιλέξει εγώ από πριν. Εδώ εννοώ ότι θα το ρυθμίσω να επιλέγει μόνο πχ shelly αισθητήρες από το lab μου και όταν το παίρνω για deploy να ξεκινά με το που ενωθεί το δίκτυο. Ταυτόχρονα με την καταγραφή, να αποστέλλει αυτόματα κάθε πχ 6 ώρες την καταγραφή μέσω πχ μεηλ, και κάθε 10πχ ώρες να κάνει κάποια ανάλυση και να βγάζει και ένα πχ γράφημα. Είναι αυτό εφικτό; Έχετε να προτείνετε τρόπους ή και εργαλεία που να μπορέσω να το εφαρμόσω; Πχ να του φορτώσω κάποια έκδοση kali linux; Να του ρυθμίσω μέσω scripts να κάνει την αποστολή; Να καταγράφει τις συσκευές που θέλω κάνοντας αναγνώριση μέσο των mac address;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα