greenkamikazi Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Καλησπερα, Προσφατα πηρα το κουτι 4000D rgb και μολις ξεκινησα να το στηνω διαπιστωσα πως δεν εχω ελευθερο SATA καλωδιο απο το τροφοδοτικο (Antec Earthwatts Gold Pro 650W) και τα spare που εδινε το τροφοδοτικο τα εχω χασει.Οι καινουργιοι ανεμιστηρες του κουτιου χρειαζονται 2 SATA για τροφοδοσια στα 2 hub που εχει το κουτι. Απο την υπαρχον διαταξη του sata καλωδιου εχω συνδεσει 2 σκληρους δισκους και ειναι διαθεσιμο 1 molex. Σκεφτομουν ειτε να παρω ενα extension apo molex se sata ειτε να παρω ενα καλωδιο τροφοδοσιας sata και να το συνδεσω κατευθειαν στο τροφοδοτικο. Απο αποψη ασφαλειας μου φαινεται το extension του molex πιο ασφαλες. Δυστυχως δεν εχω βρει καλωδιο της Antec στην αγορα. Τι προτεινετε? Ευχαριστω εκ των προτερων!
fmarkos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 9 λεπτά πριν, greenkamikazi είπε Καλησπερα, Προσφατα πηρα το κουτι 4000D rgb και μολις ξεκινησα να το στηνω διαπιστωσα πως δεν εχω ελευθερο SATA καλωδιο απο το τροφοδοτικο (Antec Earthwatts Gold Pro 650W) και τα spare που εδινε το τροφοδοτικο τα εχω χασει.Οι καινουργιοι ανεμιστηρες του κουτιου χρειαζονται 2 SATA για τροφοδοσια στα 2 hub που εχει το κουτι. Απο την υπαρχον διαταξη του sata καλωδιου εχω συνδεσει 2 σκληρους δισκους και ειναι διαθεσιμο 1 molex. Σκεφτομουν ειτε να παρω ενα extension apo molex se sata ειτε να παρω ενα καλωδιο τροφοδοσιας sata και να το συνδεσω κατευθειαν στο τροφοδοτικο. Απο αποψη ασφαλειας μου φαινεται το extension του molex πιο ασφαλες. Δυστυχως δεν εχω βρει καλωδιο της Antec στην αγορα. Τι προτεινετε? Ευχαριστω εκ των προτερων! 1 2 3 4 διάλεξε και πάρε. Εγώ πάντως θα χτύπαγα το 1 για να έχω καβάντζά.
greenkamikazi Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Ευχαριστω. Θεωρεις οτι ειναι ασφαλες? Εννοω θα ειναι επαρκες το καλωδιο για το εξτρα φορτιο? Γιατι το καλωδιο που ειναι στο τροφοδοτικο αντεχει συγκεκριμενο φορτιο και τωρα με το extension του προσθετω παραπανω απο αυτο που εχει σχεδιαστει (για 3 σατα δλδ). Οκ εννοειται οτι δε τα σχεδιαζουν οριακα,αλλα διαβαζοντας τις τελευταιες 2 μερες σε διαφορα φορουμ κτλ εχουν καει αρκετα καλωδια με τετοιοες λυσεις και το φοβαμαι.. Επισης ειδα προτεινεις το extension να γινει απο σατα καλωδιο και οχι απο το μολεξ που εχω spare. Εγω κατι σκεφτομουν :https://www.skroutz.gr/s/27341388/Silverstone-4-Pin-Molex-4x-15-Pin-Sata-Cable-0-3m-Mayro-SST-PP07-BTSB.html
fmarkos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 19 λεπτά πριν, greenkamikazi είπε Ευχαριστω. Θεωρεις οτι ειναι ασφαλες? Εννοω θα ειναι επαρκες το καλωδιο για το εξτρα φορτιο? Γιατι το καλωδιο που ειναι στο τροφοδοτικο αντεχει συγκεκριμενο φορτιο και τωρα με το extension του προσθετω παραπανω απο αυτο που εχει σχεδιαστει (για 3 σατα δλδ). Οκ εννοειται οτι δε τα σχεδιαζουν οριακα,αλλα διαβαζοντας τις τελευταιες 2 μερες σε διαφορα φορουμ κτλ εχουν καει αρκετα καλωδια με τετοιοες λυσεις και το φοβαμαι.. Επισης ειδα προτεινεις το extension να γινει απο σατα καλωδιο και οχι απο το μολεξ που εχω spare. Εγω κατι σκεφτομουν :https://www.skroutz.gr/s/27341388/Silverstone-4-Pin-Molex-4x-15-Pin-Sata-Cable-0-3m-Mayro-SST-PP07-BTSB.html Δεν θα έχεις πρόβλημα διάλεξε έναν αντάπτορα από molex θα δουλέψει μια χαρά δεν θα έχεις πρόβλημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα