Dead-Poet Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε Παράνομο παρκάρισμα? Έδωσαν την διαχείριση σε ιδιώτες, σε 10 λεπτά σου έχουν κλειδώσει τους τροχούς και σε 20 λεπτά γερανός στο σήκωσε……βέβαια η διαχείριση την έχουν πρώην μαφιόζοι οπότε ζοριλίκια του τύπου «ξέρεις πως είμαι εγώ» όχι απλώς δεν περνάνε αλλά θα σε βρούνε και σε κανένα δάσος θαμμένο…. Τουλάχιστον 20 χρόνια έχω που το λέω, ότι η διαχείριση του ελέγχου της οδικής συμπεριφοράς (συνολικά, όχι μόνο για τη στάθμευση) πρέπει, μετά από την αναγκαία συνταγματική αναθεώρηση βέβαια, να πάψει να αποτελεί αρμοδιότητα της αστυνομίας ή των δήμων και να περάσει σε ιδιωτικές εταιρείες που θα ιδρυθούν σε κάθε πόλη, σε επίπεδο γειτονιάς, για αυτό το σκοπό. Οι υπάλληλοι που θα τις στελεχώσουν θα πρέπει να έχουν περάσει σοβαρή εκπαίδευση πιστοποίησης για τον ΚΟΚ, με εξαντλητικές εξετάσεις. Και φυσικά η βεβαίωση κάθε παράβασης θα πρέπει να «θωρακίζεται» με αδιάσειστο ψηφιακό αποδεικτικό υλικό (π.χ. η αντικανονική στάθμευση μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί και με GPS data εκτός από φωτογραφία/βίντεο, αν από τη δεύτερη δεν προκύπτει αδιαμφισβήτητα η παράβαση). Το δε μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων από τα πρόστιμα να πηγαίνει σε ειδικούς κρατικούς λογαριασμούς, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για οδικά έργα υποδομής ή/και για κατασκευή και συντήρηση χώρων δωρεάν στάθμευσης. Έχει έρθει πλέον η ώρα να ανοίξει τολμηρά η συζήτηση αυτή. Διαφορετικά θα γυρνάμε συνέχεια γύρω-γύρω, σαν το φίδι που κυνηγάει την ουρά του, τίποτε δεν θα αλλάζει και το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα επιδεινώνεται μέχρι που η ίδια η ζωή θα έρθει να επιβάλει πολύ σκληρότερα μέτρα. 3 1
Mhlogiatros Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 33 minutes ago, b-boy_steve said: Φημες λενε οτι επενδυτες της ΔΕΗ ξυλωσαν ηδη τις πρωτες καμερες Δεν ειναι φημες εδω 2 πιο κεντρικες φυγανε μαζι με το στηλο 2
Le Perv Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 42 λεπτά πριν, Tlykog είπε Από όσο ξέρω το γενικό όριο ταχύτητας μειώνεται από τα 50 χλμ/ώρα στα 30 χλμ/ώρα, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στις πόλεις. Επιπλέον, σε περιοχές κοντά σε σχολεία, το όριο ταχύτητας καθορίζεται στα 20 χλμ/ώρα για την αυξημένη προστασία των μαθητών. Γιατί ρωτάς; Υποθετω εισαι οδηγος. Το 30 χλμ/ωρα του νεου κοκ (εγω νομιζω 25, μαλλον κανω λαθος εγω) ειναι και για κατοικημενες περιοχες. Κανω λαθος?
Tlykog Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Le Perv είπε Υποθετω εισαι οδηγος. Το 30 χλμ/ωρα του νεου κοκ (εγω νομιζω 25, μαλλον κανω λαθος εγω) ειναι και για κατοικημενες περιοχες. Κανω λαθος? Είμαι οδηγός. Στους μεγάλους και κεντρικούς οδικούς άξονες των πόλεων, το όριο παραμένει στα 50 χλμ/ώρα για λόγους κυκλοφοριακής ροής. https://www.neakriti.gr/ellada/2076381_neos-kok-poio-tha-einai-orio-tahytitas-mesa-stis-poleis Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2024 από Tlykog
megapaixtaras Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, mpomp985 είπε Γενικά το όριο των 30 χιλιομέτρων δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη για κατοικημένη περιοχή. Πιο εφικτό θα ήταν τα 40. 40 πιανει το δικο μου με πρωτη ταχυτητα και δεν ειναι αυτοκινητο που βαζει και φωτια στην ασφαλτο.αυτα τα ορια ειναι γι αυτοκινητα χωρις abs προπολεμικα.βεβαια οι οδηγοι του τωρα ειναι χειροτεροι του τοτε,ναι μεν πιο ενημερωμενοι αλλα φοβερα πιο ανοητοι,γρηγοροι και σαχλαμαρες. την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας= τα πιο λαθος ορια στους αυτοκινητοδρομους. τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση= ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ την παράνομη χρήση λωρίδας αποκλειστικής κυκλοφορίας την οδήγηση οχήματος χωρίς ασφάλιση=αφορα πολλους αλλα μπορει να διασταυρωθει και με αλλο τροπο και αν μπει στην εφορια και την κυκλοφορία οχήματος χωρίς έγκυρο δελτίο ΚΤΕΟ= το ιδιο με πανω την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη= το αφησα τελευταιο γιατι ειναι το πιο σημαντικο.ομως ο χρονος που εχουν τα φαναρια απο πορτοκαλι σε κοκκινο ειναι πολυ λιγος σε σχεση με το εξωτερικο.εκει απο πορτοκαλι σε κοκκινο υπαρχει εδω και δεκαετιες 3-4 περιπου δευτερολεπτα για να γινει κοκκινο.αυτο δινει την δυνατοτητα σε εναν οδηγο να κανει ενα αποτομο φρεναρισμα και να σταματησει πριν γινει κοκκινο.εδω η μεταβαση γινεται σε 1''.αυτο για περιπτωση που καποιος ειναι κοντα στο φαναρι . εγω καταλαβα παντως οτι γινεται για να μην εχουν προσωπικο στον δρομο.αν μπουν σωστα ορια και παραλληλα υπαρξει και εκπαιδευση σωστη απο νημιακη ηληκια ειναι συμφωνος.οχι ομως μονο ελεγχος και τιμωρια χωρις εκπαιδευση. 1 1
Dinos1973 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 2 hours ago, kokoviosR said: Όταν καταλάβετε οτι το μετρο ειναι πρωτιστως εισπρακτικο και δεν εχει σχεση με οδικη ασφαλεια... Γιαυτο να τους κάνουμε να χρεωκοπήσουν ακολουθώντας τον κόκ 4 2
dtk-386 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, petranthe είπε Πρόστιμα σε όποιον κάνει παραβάσεις και όχι άλλες νεοελληνικές δικαιολογίες "ναι αλλά φτάξτε πρώτα δρόμους" "πάλι να μας τα πάρουν θέλουν" "πληρώνω τέλη κυκλοφορίας και δε θα πληρώνω και πρόστιμα" . Δεν ισχύει αυτό δηλ? 1
farcry33 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, AccountSaver είπε Τα πόδια το είδες που έγραψα ότι πήγε να ξεκάνει 3 άτομα μαζί, ή προτίμησες να διαβάσεις το ότι έβγαλα "νεύρα" ; Ξέρεις τι είναι να είσαι σε νοσοκομείο , από τραυματισμό σε ατύχημα για ημέρες γιατί ο άλλος γούσταρε να πέρασει καρφωτός την Εθνικής Αμύνης με κόκκινο και να πέσει επάνω μου; Θα με πείς γκαντέμη , θα με πεις ότι θες. Αλλά δεν γουστάρω να το ακούσω , ξέρεις γιατί; γιατί δεν είναι δικαιολογία είσαι άτυχος ή κάτι τέτοιο. Χαζός είμαι , ή αυτός που το παίζει μάγκας έξυπνος που περνάει με κόκκινο ; Δε τα βγάζω σε εσένα την επίθεση μου, απλά γενικά το κακό παρά έχει γίνει. ΤΙΜΩΡΊΑ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΛΥΘΕΊ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ. Σε άλλες χώρες δηλαδή πως λειτορυγεί δηλαδή ; θα με πείς παιδεία. Ωραία να ξεκίνησει και εδώ να υπάρχει παιδεία + κάμερες και τα βλέπουμε μετά ,να δείς τι ωραία προβατάκια θα είμαστε. Όχι καταλαβαίνω το να είσαι θυμωμένος και απογοητευμένος, πραγματικά στη Ελλάδα είμαστε σε επίπεδο οριακά Ινδίας παρολαυτα η σωστή παιδεία είναι η σωστή λύση η τιμωρία είναι για τα γαϊδούρια, θα μου πεις ο μέσος Έλληνας είναι η δεν είναι γαϊδούρι όποτε δεκτή και η τιμωρία αλλά ως ένα βαθμό μετά χάνονται ποιο σημαντικά πράγματα. περαστικά και να είσαι καλά stay safe ✌️
basilis_k6 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 49 λεπτά πριν, Dead-Poet είπε Τουλάχιστον 20 χρόνια έχω που το λέω, ότι η διαχείριση του ελέγχου της οδικής συμπεριφοράς (συνολικά, όχι μόνο για τη στάθμευση) πρέπει, μετά από την αναγκαία συνταγματική αναθεώρηση βέβαια, να πάψει να αποτελεί αρμοδιότητα της αστυνομίας ή των δήμων και να περάσει σε ιδιωτικές εταιρείες που θα ιδρυθούν σε κάθε πόλη, σε επίπεδο γειτονιάς, για αυτό το σκοπό. Οι υπάλληλοι που θα τις στελεχώσουν θα πρέπει να έχουν περάσει σοβαρή εκπαίδευση πιστοποίησης για τον ΚΟΚ, με εξαντλητικές εξετάσεις. Και φυσικά η βεβαίωση κάθε παράβασης θα πρέπει να «θωρακίζεται» με αδιάσειστο ψηφιακό αποδεικτικό υλικό (π.χ. η αντικανονική στάθμευση μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί και με GPS data εκτός από φωτογραφία/βίντεο, αν από τη δεύτερη δεν προκύπτει αδιαμφισβήτητα η παράβαση). Το δε μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων από τα πρόστιμα να πηγαίνει σε ειδικούς κρατικούς λογαριασμούς, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για οδικά έργα υποδομής ή/και για κατασκευή και συντήρηση χώρων δωρεάν στάθμευσης. Έχει έρθει πλέον η ώρα να ανοίξει τολμηρά η συζήτηση αυτή. Διαφορετικά θα γυρνάμε συνέχεια γύρω-γύρω, σαν το φίδι που κυνηγάει την ουρά του, τίποτε δεν θα αλλάζει και το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα επιδεινώνεται μέχρι που η ίδια η ζωή θα έρθει να επιβάλει πολύ σκληρότερα μέτρα. Μονοκερους θα εχει η χωρα σου; Να ερθω αμα εχει!
petranthe Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Δεν ισχύει αυτό δηλ? Όχι. Το ένα είναι άσχετο με το άλλο. Όποιος κάνει παραβάσεις, πρέπει να τρώει πρόστιμο. Τέλος. Το αν δεν έχουμε καλούς δρόμους, που δεν έχουμε, δεν αναιρεί αυτή τη συνθήκη. 4
kakofonixx Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, foniki_melitzana είπε δε χωράει στο πρόγραμμα, έχουμε θρησκευτικά δυστυχώς είπες μεγάλη αλήθεια.... 1
dtk-386 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, petranthe είπε Όχι. Το ένα είναι άσχετο με το άλλο. Όποιος κάνει παραβάσεις, πρέπει να τρώει πρόστιμο. Τέλος. Το αν δεν έχουμε καλούς δρόμους, που δεν έχουμε, δεν αναιρεί αυτή τη συνθήκη. Δεν εξετάζω το αν πρέπει ή όχι να ελέγχεται η κατάσταση στους δρόμους. Αλλά τα ατυχήματα δεν συμβαίνουν μόνο λόγω ταχύτητας σε αυτή την μπανανία. Εκτός και αν κυκλοφορούμε στην Ιαπωνία και δεν το ξέρω. Η κατανομή των πόρων όλως τυχαίως πάει εκεί που θα έχουμε έσοδα. Ολως τυχαίως. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2024 από dtk-386 1
Arkin Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Παιδια ωραια ολα αυτα με καμερες κτλ αλλα ρε παιδια πηγαινω Θεσσαλονικη απο Νεα Μουδανια με τον κεντρικο δρομο και καθε λιγο η βουναλακι η λακουβες ενα σωρο χαλια. Μην μιλησω για οταν βρεχει που γεμιζει γουρνες ολοκληρες σε σημεια μιλαμε ο δρομος ειναι αθλιος και ειναι κεντρικος περνανε χιλιαδες αυτοκινητα τη μερα. Απο εκει και περα οσον αφορα τα ατυχηματα. Εχουμε τρελους καγκουρες ρε παιδια που το παιζουν ιστορια και το προβλημα ειναι οτι οκ αυτοι θελουν να πεθανουν αλλα γιατι ρε φιλε να παρεις και μενα μαζι σου? Εγω δηλαδη τι φταιω επειδη εσυ εισαι μαλακας και πας με 250 σε δρομο με οριο 90? Θυμηθηκα καποια ατυχηματα μεταξυ αυτων και τοτε στη Λαμια με τον 24χρονο με την αθλια porsche που δολοφονησε μητερα και παιδι που ειχαν παει τουαλετα και με πιανει μια ατελειωτη οργη και αυτο ειναι ενα δυστυχημα οπου ενας καραγκιοζης δολοφονησε και κατεστρεψε μια οικογενεια. Μακαρι ευχομαι να βαλουν παντου καμερες και να πληρωνονται ΠΑΝΤΑ τα προστιμα να παιρνουν και τα διπλωματα και ολα. Εχουμε τραγικους οδηγους στην Ελλαδα καγκουρες οσο δεν παει και δεν φταιει σε τιποτα ο απλος κοσμος που παει παντα με το νομο ειναι σωστος και προσεχει και απο το πουθενα μενει παραλυτος η και χειροτερα. Οδηγαω 20 χρονια ποτε δεν ειχα το παραμικρο ατυχημα παντα ζωνη και με τα ορια ταχυτητας με τα φαναρια και παντα με το νομο. Ειναι εξοργιστικο μερικες φορες να χανονται ζωες εξαιτιας καποιων ανευθυνων που το παιζουν θεοι και μαζι με αυτο συμβαλουν και οι τραγικοι δρομοι που εχουμε σε παρα πολλα σημεια της χωρας. 4
Kostas123k Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Και δεν λυθηκε τιποτα.Ακομα προσπαθω να καταλαβω πως τα προστιμα θα λυσουν το προβλημα οταν ενα 30-40% λαδωνει για να παρει διπλωμα και ενα 20 % απο αυτους δεν ειναι ικανοι για να ποανουν τιμονι.Ειτε λογο δεξιοτητων ειτε λογο μυαλου.Ας κοιταξουν πρωτα να κανουν πιο αξικρατικο το συστημα εκπαιδευσης οδηγων και μετα κοιταμε και τα προστιμα 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 12 minutes ago, Kostas123k said: Ας κοιταξουν πρωτα να κανουν πιο αξικρατικο το συστημα εκπαιδευσης οδηγων και μετα κοιταμε και τα προστιμα Ναι λες και δεν μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα και τα δύο, πρέπει πρώτα να γίνει το ένα για να πάμε στο άλλο. 😛 Καμμία διαφωνία με το σύστημα εκπαίδευσης κι εξέτασης οδηγών καθώς και με την οδηγική παιδεία στο σχολείο κτλπ, αλλά αυτά θέλουν δεκαετίες να περάσουν ως νοοτροπία σε μια κοινωνία, μέχρι τότε θα συνεχίσουμε όπως είμαστε? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα