Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι κάμερες πέρα από τις παραβάσεις των οδηγών καλό θα είναι να καταγράφουν και τις παραβάσεις των πεζών ,που οκ ολίγες φορές δημιουργούν ατυχήματα, και φταίνε δε φταίνε παίρνουν και αποζημίωση βάζοντας και ψευδομάρτυρες που δεν ήταν καν εκείνη τι στιγμή μπροστά.Και το λεω αυτό γιατί είχα γνωστό που σκοτώθηκε προσπαθώντας να αποφύγει πεζό που πέρασε με κόκκινο, και ο πεζός φυσικά την έκανε με ελαφριά.Κι ήθελα να πιάσω την μάνα του να της πώ εσένα πιος λούστης σε αποζημιώνει τώρα που αν το παιδί σου έτρωγε λάχανο τον πεζό θα έτρεχες ακόμα στα δικαστήρια...

• Like 8
  • Thanks 1
  • Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν λειτουργούν όπως πρέπει θα υπερθερμανθούν και θα καούν στο μήνα πάνω με όλα αυτά που θα βλέπουν, λολ.

• Like 2
  • Haha 4
Δημοσ.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας που περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων, την ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών και τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

εδώ γελάμε .ας ξεκινήσουμε από ΔΕΗ ,ΟΤΕ, και ούτω καθεξής που έχουν γεμίσει χαντάκια και κακοτεχνίες τους δρόμους για να περνάνε κάθε τρείς και λίγο κάθε λογής καλώδια και φυσικά το οδόστρωμα και σε καλη κατασταση να ηταν το ρημαζουν απο ακρη σε άκρη.αλλά αυτους ποιους τους αγγίζει?

• Like 4
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Sorath είπε

Και σύντομα θα βγει και ο νέος ΚΟΚ με όριο ταχύτητας στα 30χλμ....

Θα κάνει "τιλτ" το σύστημα με τόσες κλήσεις την ημέρα...

Γενικά το όριο των 30 χιλιομέτρων δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη για κατοικημένη περιοχή. Πιο εφικτό θα ήταν τα 40.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
27 minutes ago, Dinos1973 said:

περιμενουμε την εφαρμογη οπου ο καθενας μας θα μπορει να φωτογραφιζει παρανομα παρακρισμενα οχηματα....εαν βεβαια ενα ποσοστο τις κλησης παει στον καταγγελοντα θα βγαινει καλο μεροκαματο......

Υπαρχει ηδη.

Ονομαζεται novoville και την χρησιμοποιει ο δημος Αθηναιων (και αλλοι δημοι) για καταγραφη παντως τυπου συμβαντων.

• Like 1
Δημοσ.

Όλοι μας ξέρουμε κάποιον σε αυτή την χώρα που έχει φύγει από τροχαίο. Όλοι μας όμως,όσο και να είναι απίστευτο. Χαιρετίζω τα περισσότερα μηνύματα που είδα. Μακάρι να ξεσκίσουν κάθε παραβάτη. Είμαι Βοσνία και χαίρομαι πραγματικά να βρίσκομαι στον δρόμο, αφού λειτουργεί σχεδόν πάντα ο ΚΟΚ. 

• Like 9
Δημοσ.

1. Να φτιάξουμε την οδική κουλτούρα της χώρας μας επειδή οδηγούμε σαν Αφρικανοί?

2. Να γίνει σωστή εκπαίδευση των αστυνομικών και επιβολή των νόμον που ήδη υπάρχουν ξεκινώντας με το παράνομο παρκάρισμα, αυτοκίνητα που δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν?

3. Να βάλουμε παντού κάμερες ώστε να έχουμε και έσοδα από αυτή τη κατάσταση. 

Καταλαβαίνω γιατί πολλοί θα πούνε "σκιστους τους παράνομους, κοστίζουν ζωές", αλλά θέλω να σας δω όταν θα πάρετε κλήση επειδή μπήκατε καταλαθος στη λωρίδα λεωφορείου, όταν περάσατε το όριο για λιγότερο από 10κμ μέσα στη πόλη στιγμιαία.

Τα πρόστιμα αυτά θα γίνουν (όπως σε πολλές χώρες) εντελώς αυτόματα. 

Δεν φτιάχνεις μια συμπεριφορά καθαρά με τη τιμωρία, καλή τύχη. 

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

Περισσότερες γίνεται; Θέλω σε κάθε φανάρι.

2 φορές με χτύπησαν με παραβίαση "καθαρού κόκκινου", όχι βαθύ πορτοκαλί όπως λένε κτλ. αλλά καθαρό κόκκινο με αυτοκίνητα να έχουν σταματήσει και να περνάνε από 3η λωρίδα, και μια τις προάλλες σε διάβαση πεζών είχαμε πράσσινο και 3 άτομα μαζί πήγε να μας πατήσει ο άλλος γιατί δεν είδε ποτέ ότι άναψε κόκκινο , επί της Καραμανλή.

Πραγματικά ,προσωπικά θέλω παντού να μη μείνει ,τίποτα όρθιο ,και όχι ραβασάκια, αλλά αυτόματα στην εφορία στην κάρτα ή οτιδήποτε. 

Άντε γιατί το έχουν χέσει. 

• Like 7
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AccountSaver είπε

Περισσότερες γίνεται; Θέλω σε κάθε φανάρι.

2 φορές με χτύπησαν με παραβίαση "καθαρού κόκκινου", όχι βαθύ πορτοκαλί όπως λένε κτλ. αλλά καθαρό κόκκινο με αυτοκίνητα να έχουν σταματήσει και να περνάνε από 3η λωρίδα, και μια τις προάλλες σε διάβαση πεζών είχαμε πράσσινο και 3 άτομα μαζί πήγε να μας πατήσει ο άλλος γιατί δεν είδε ποτέ ότι άναψε κόκκινο , επί της Καραμανλή.

Πραγματικά ,προσωπικά θέλω παντού να μη μείνει ,τίποτα όρθιο ,και όχι ραβασάκια, αλλά αυτόματα στην εφορία στην κάρτα ή οτιδήποτε. 

Άντε γιατί το έχουν χέσει. 

Πάρε ποδήλατο αδερφέ η πόδια ΜΜΜ και είσαι πένα να μην συγχύζεσαι κιόλας. Η τιμωρία δεν είναι λύση. Πάμε με οικολογική συνείδηση.

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
6 minutes ago, Razgriz said:

1. Να φτιάξουμε την οδική κουλτούρα της χώρας μας επειδή οδηγούμε σαν Αφρικανοί?

2. Να γίνει σωστή εκπαίδευση των αστυνομικών και επιβολή των νόμον που ήδη υπάρχουν ξεκινώντας με το παράνομο παρκάρισμα, αυτοκίνητα που δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν?

3. Να βάλουμε παντού κάμερες ώστε να έχουμε και έσοδα από αυτή τη κατάσταση. 

Καταλαβαίνω γιατί πολλοί θα πούνε "σκιστους τους παράνομους, κοστίζουν ζωές", αλλά θέλω να σας δω όταν θα πάρετε κλήση επειδή μπήκατε καταλαθος στη λωρίδα λεωφορείου, όταν περάσατε το όριο για λιγότερο από 10κμ μέσα στη πόλη στιγμιαία.

Τα πρόστιμα αυτά θα γίνουν (όπως σε πολλές χώρες) εντελώς αυτόματα. 

Δεν φτιάχνεις μια συμπεριφορά καθαρά με τη τιμωρία, καλή τύχη. 

Δηλαδή στις άλλες χώρες που ακολουθούν τα όρια και τον ΚΟΚ είναι διαφορετικό είδος ανθρώπου? Μια ιστορία για να καταλάβεις τι εστι τιμωρια, στην γειτονική Σοφια τις Βουλγαρίας ήταν το ίδιο κάγκουρες πριν 20 χρόνια, τι έγινε και άλλαξαν? Αστυνόμος στις διαβάσεις πεζών και έκοβε κωλους, τώρα δεν τολμάς να μην σταματήσεις σε διαβάσεις. Παράνομο παρκάρισμα? Έδωσαν την διαχείριση σε ιδιώτες, σε 10 λεπτά σου έχουν κλειδώσει τους τροχούς και σε 20 λεπτά γερανός στο σήκωσε……βέβαια η διαχείριση την έχουν πρώην μαφιόζοι οπότε ζοριλίκια του τύπου «ξέρεις πως είμαι εγώ» όχι απλώς δεν περνάνε αλλά θα σε βρούνε και σε κανένα δάσος θαμμένο….

• Like 7
  • Thanks 2
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσυπογραφω εννοειται, η κατασταση στην Ελλαδα εχει ξεφυγει τελειως.

Οι φωτογραφιες ειναι απο Κυπρο οπου εχει εγκατασταθει ενας σημαντικος αριθμος σταθερων καμερων και εχουν αγοραστει και καμποσα βανακια.
Τις σταθερες λιγο πολυ ολοι ξερουν που βρισκονται, αν και απο αφηρημαδα ειναι πολυ ευκολο να πατησεις τη γραμμη και να τη φας.

Τα βανακια τα βρισκεις εκει που δεν τα περιμενεις, συνηθως μετα απο στροφες, αλλα κρυμμενα και αλλα χωρις τις προειδοποιητικες πινακιδες.
Επισης, σε δρομο χωρις νησιδα, το βανακι μπορει να φωτογραφησει και απο τις δυο πλευρες.

Εκει που εχουν δημιουργηθει πολλα προβληματα και μαλιστα με μεγαλη αδικια για τους οδηγους, ειναι στη στροφη δεξια (αριστερα για Ελλαδα), οπου τη στιγμη που θα σβησει το βελακι, ξεκινα να παιρνει φωτογραφιες.

Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερεις ποτε θα σβησει το βελακι και υπαρχουν πολλοι που φωναζουν να μπουν χρονομετρα για να γνωριζουν οι οδηγοι το χρονο που απομενει.

Waze is your friend....

Επεξ/σία από techlink
  • Like 3
Δημοσ.

Με τους αλήτες που κυκλοφορούν με τα φιμέ τζαμάκια στις πινακίδες θα κάνουν κάτι ή θα την τρώμε μόνο εμείς τα κορόιδα που δεν έχουμε;

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, alor είπε

5 εκατομμύρια θα φάνε, εγώ αυτό κατάλαβα. 

Και ότι το Καλοκαίρι του 2025 θα βγει άγονος ο διαγωνισμός  και θα πάει τον Φθινόπορο απευθείας ανάθεση.

Αναφορά σε κείμενο

Αναμένεται να υλοποιηθεί μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας έως το καλοκαίρι του 2025

Πάντως σίγουρα ένα σύστημα καταγραφής παραβάσεων σίγουρα θα ήταν απαραίτητο. Άλλες χώρες έχουν για δεκαετίες τέτοια συστήματα όπως και άλλα συστήματα για παράδειγμα που ανάβουν πράσινο φανάρι εκεί που υπάρχει όχημα έκτακτης ανάγκης. Εμείς πάντα ουραγοί.

Από κει και πέρα πάλι ουραγοί θα μείνουμε γιατί σε άλλες μεγάλες πόλεις μάλλον θα αργήσουμε να το δούμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...