Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, mandragoraSCR said:

Summary of When VA Panels Are Better:

• Best for immersive, cinematic gaming: VA panels provide better contrast and deeper blacks, which are ideal for games with dark, moody environments.
  • Movies/Media consumption: VA is a good choice for users who prefer deeper contrast and enjoy dark scenes, making it a better choice for HDR content and movies.
  • Dark mode productivity apps: If you're working in dark mode, VA panels offer deeper blacks and better readability compared to IPS.

When IPS Panels Might Be Better:

• Gaming performance (competitive esports): IPS panels generally provide faster response times and better color accuracy for competitive games.
  • Color-sensitive tasks: IPS is superior for photo editing, design work, or any application that requires consistent and accurate color reproduction.
  • Viewing angles: IPS provides better color consistency when viewed from different angles, which is important for shared viewing or working with multiple screens.

Για να μιλησουμε σοβαρα. Σε γενικες γραμμες σωστα τα λεει ωστοσο εκει που εχουν φτασει πλεον τα IPS panel με τα νεα miniled δεν εχουν να ζηλεψουν κατι απο το VA. Ουσιαστικα μονο σε ενα πραγμα χανουν απο το IPS το contrast, αλλα πλεον εχει κλεισει πολυ αυτη η ψαλιδα που υπηρχε παλια. Κλεινοντας να πω οτι δεν λεω αερολογιες γιατι αυτη τη στιγμη σου γραφω απο ενα oled πανελ εχοντας για δευτερη οθονη διπλα μια VA και απο πανω σαν τριτη οθονη μια IPS. Και επειδη γενικα εχω καλιμπραρει παρα πολλες οθονες και τηλεορασεις εχω μια αποψη. Βεβαια σεβαστη και η δικια σου αποψη και ολων.

Εγω εχω σπιτι μου 2 καλες οθονες,και οταν λεω ετσι,δεν εννοω ακριβες,αλλα πανω του μετριου.Μια ειναι IPS και μια VA. Και με τις 2 ειμαι ευχαριστημενος,αλλα επειδη δουλευω σε σκοτεινο περιβαλλον και μου αρεσει ετσι,το σκοτεινο περιβαλλον δηλαδη και παιζω games του στυλ Dishonored και survival horror, οπως Resident evil, Sinking island,Alone in the Dark, dungeon type rpg, on line σκακι πολλες ωρες, και αλλες πολλες περιπτωσεις να μην κουραζω απαριθμωντας,η VA με ευχαριστει προσωπικα περισσοτερο.Υπαρχει και ο υποκειμενικος παραγοντας που ειναι εντελως εξατομικευμενος οχι μονο στην τεχνολογια,αλλα και στην τεχνη.

(Με πανακριβες oled οθονες δεν ασχολουμαι καν γιατι ποτε δεν σκοπευω να αγορασω hardware ακριβα σαν προσωπικη μου αρχη.Δεν με ενδιαφερει ποσο καλες ειναι,για μενα δεν υπαρχουν και μονο περαστικα και τυχαια ενημερωνομαι για αυτες.Οταν πεσουν σε τιμες ρεαλιστικες,τοτε θα ασχοληθω να μαθω για αυτες.)

(Αυτο το video το εβαλε προσφατα ο Psycho_Warhead στο νημα Gaming Monitors News/Comparison,σελιδα 243. Ο reviewer αναφερει στο 6 με 7 λεπτο το εξης: ''ακομη και οι χειροτερες VA οθονες εχουν πολυ καλυτερο contrast απο τις πιο ακριβες IPS.'')  

Επεξ/σία από benign
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έψαχνα μόνιτορ σε αυτά τα λεφτά, αυτή τη στιγμή θα πήγαινα εδώ. Για τα δικά μου γούστα τικάρει όλα τα κουτάκια

https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/samsung-monitor-27-ls27dg610suxen_4649745

Εξοπλισμένο με πάνελ OLED, το 27” Odyssey OLED G6 G61SD Gaming Monitor διαθέτει ανάλυση QHD (2,560 x 1,440 pixels, 16:9, κάλυψη του χρωματοχώρου DCI-P3 κατά 99%, αντίθεση 1.000.000:1, τεχνολογία Glare Free) για εξαιρετική λεπτομέρεια, HDR10 (HDR10+ Gaming) για ρεαλιστικά χρώματα, χρόνο αντίδρασης 0,03ms (GtG) και ρυθμό ανανέωσης στα 240Hz για καταιγιστικά γρήγορες εικόνες, χωρίς θολούρες.  

€ 599,00 €

Επεξ/σία από zaratustra
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zaratustra είπε

Αν έψαχνα μόνιτορ σε αυτά τα λεφτά, αυτή τη στιγμή θα πήγαινα εδώ. Για τα δικά μου γούστα τικάρει όλα τα κουτάκια

https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/samsung-monitor-27-ls27dg610suxen_4649745

Εξοπλισμένο με πάνελ OLED, το 27” Odyssey OLED G6 G61SD Gaming Monitor διαθέτει ανάλυση QHD (2,560 x 1,440 pixels, 16:9, κάλυψη του χρωματοχώρου DCI-P3 κατά 99%, αντίθεση 1.000.000:1, τεχνολογία Glare Free) για εξαιρετική λεπτομέρεια, HDR10 (HDR10+ Gaming) για ρεαλιστικά χρώματα, χρόνο αντίδρασης 0,03ms (GtG) και ρυθμό ανανέωσης στα 240Hz για καταιγιστικά γρήγορες εικόνες, χωρίς θολούρες.

Συμφωνώ άπλυτα. Και σε πολύ καλή τιμή για Oled 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...