Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  Στις 28/11/2024 στις 12:02 ΜΜ, antonl είπε

Έχω σε alpha μισθοδοσία, εγκατεστημένο το app της στο κινητό και συνδεδεμένη με google wallet. 'Οποτε πληρώνω με NFC, πάντα έρχεται notification κι απ το google wallet κι απ το app της aplha. Δε νομίζω να χω κάποια ιδιαίτερη συνδρομή στην alpha γι αυτήν την υπηρεσία. Πληρωμή με τη φυσική κάρτα έχω χρόνια να κάνω, οπότε δε ξέρω τι ισχύει σ αυτήν την περίπτωση.

Η Alpha πάντως αναφέρει πως τα alerts είναι με χρέωση και στην μισθοδοσία

Screenshot_3.png

• Like 1
Δημοσ.

Διαβάζοντας ποιες είναι οι παροχές του "Alpha alerts" μπορώ να πω με σιγουριά πως δεν το έχω ενεργοποιημένο. Οι ειδοποιήσεις έρχονται για αγορές μέσω NFC απ το mobile app της Alpha. 

Απάντησα στην ερώτηση του OP "Υπάρχει κάποια λύση ή κάθε φορά θα πρέπει να μπαίνω στο winbank για να βλέπω τι χρεώσεις έχουν γίνει;" κι όχι στο πώς ενημερώνεσαι αν κάποιος τρίτος χρησιμοποιεί την κάρτα σου. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ γι αυτές τις περιπτώσεις είναι πως από κάποιο σημείο και μετά (μεμονομένη αγορά πάνω από 50€ ή από πάνω 150€ συνολικά) ζητάει pin. Αυτό ίσχυε κάποτε, δεν ξέρω τι ισχύει σήμερα.

Δημοσ.
  Στις 28/11/2024 στις 12:54 ΜΜ, sdikr είπε

Η Alpha πάντως αναφέρει πως τα alerts είναι με χρέωση και στην μισθοδοσία

Screenshot_3.png

Εγω για ποιο λογο δεν πληρωνω τιποτα απολυτως τοσα χρονια;

Btw, στο τηλεφωνο στη Πειραιως μου ειπαν οτι απο του χρονου δε θα πληρωνω ετησια συνδρομη, επειδη ο λογαριασμος εκδθοθηκε τελος οκτωβριου, ενω η 1η μισθοδοσια μπηκε τωρα.

Τους λεω οτι εχω κανει αιτηση για μεταφορα μισθδοσιας απο Αρχες Σεπτεμβριου, δε φταιω εγω που ζω σε τετοια χωρα, και οτι εαν δεν υπαρξει ακυρωση της συνδρομης απο τωρα, θα κανω εκ'νεου μεταφορα πισω στην Alpha..  Ειδωμεν..

Δημοσ.

Μήπως έχεις κάποια χρεωστική bonus της Alpha η οποία μαζεύει πόντους έχει συνδρομή αλλά αυτό το παρέχει δωρεάν?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 28/11/2024 στις 7:07 ΜΜ, dtk-386 είπε

Μήπως έχεις κάποια χρεωστική bonus της Alpha η οποία μαζεύει πόντους έχει συνδρομή αλλά αυτό το παρέχει δωρεάν?

Οχι, εχω απλα καρτα μισθοδοσιας χωρις συνδρομη.

Βασικα αυτο με το viber το θυμαμαι τα τελευταια 2 χρονια, αντε ισως λιγο παραπανω. Σιγουρα δεν το εχω εδω και 10+ χρονια που ανηκω στην Alpha. Οποτε μηπως μου το εδωσαν δωρεαν επειδη ειμαι χρονια πελατης;; Δε γνωριζω..

image.png

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τότε χρεώνεσαι 1,90 και δεν το παίρνεις χαμπάρι , δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

δεν παίζει η παλαιότητα, είμαι 25 χρόνια στην Α.

Επεξ/σία από dtk-386
Δημοσ.
  Στις 28/11/2024 στις 7:05 ΜΜ, Witcher1st είπε

Εγω για ποιο λογο δεν πληρωνω τιποτα απολυτως τοσα χρονια;

Btw, στο τηλεφωνο στη Πειραιως μου ειπαν οτι απο του χρονου δε θα πληρωνω ετησια συνδρομη, επειδη ο λογαριασμος εκδθοθηκε τελος οκτωβριου, ενω η 1η μισθοδοσια μπηκε τωρα.

Τους λεω οτι εχω κανει αιτηση για μεταφορα μισθδοσιας απο Αρχες Σεπτεμβριου, δε φταιω εγω που ζω σε τετοια χωρα, και οτι εαν δεν υπαρξει ακυρωση της συνδρομης απο τωρα, θα κανω εκ'νεου μεταφορα πισω στην Alpha..  Ειδωμεν..

Επέκταση  

Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το ψάξεις εσύ,   σε εμένα για παράδειγμα η κάρτα (πιστωτική) που έχω το παρέχει δωρεάν, αν θέλω να βάλω και την χρεωστική έχει χρέωση.  Στην κάρτα μπήκε σαν δωρεάν πριν μερικά χρόνια, παλιότερα ήταν και αυτό με χρέωση.

Στις 28/11/2024 στις 1:53 ΜΜ, antonl είπε

Διαβάζοντας ποιες είναι οι παροχές του "Alpha alerts" μπορώ να πω με σιγουριά πως δεν το έχω ενεργοποιημένο. Οι ειδοποιήσεις έρχονται για αγορές μέσω NFC απ το mobile app της Alpha. 

Απάντησα στην ερώτηση του OP "Υπάρχει κάποια λύση ή κάθε φορά θα πρέπει να μπαίνω στο winbank για να βλέπω τι χρεώσεις έχουν γίνει;" κι όχι στο πώς ενημερώνεσαι αν κάποιος τρίτος χρησιμοποιεί την κάρτα σου. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ γι αυτές τις περιπτώσεις είναι πως από κάποιο σημείο και μετά (μεμονομένη αγορά πάνω από 50€ ή από πάνω 150€ συνολικά) ζητάει pin. Αυτό ίσχυε κάποτε, δεν ξέρω τι ισχύει σήμερα.

Δεν έχω κάποια ειδοποίηση στο κινητό απο την εφαρμογή για συναλλαγές μέσω nfc,  είχα παλιότερα που είχα το wallet της alpha αλλά αυτό έχει σταματήσει να υποστηρίζεται εδώ και καιρό,  ειδοποίηση λαμβάνω μέσω sms/viber

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 28/11/2024 στις 7:15 ΜΜ, dtk-386 είπε

τότε χρεώνεσαι 1,90 και δεν το παίρνεις χαμπάρι , δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

δεν παίζει η παλαιότητα, είμαι 25 χρόνια στην Α.

Εχω ψαξει ολες τις χρεωσεις τους τελευταιους 18 μηνες, δεν υπαρχει πουθενα ουτε μηνιαια χρεωση 1,90 , ουτε ετησια 22,8.

Εδω αλλαξα μισθοδοσια για να γλυτωσω 29 ευρω το χρονο, λες να μη το προσεχα κατι τετοιο;

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ.
  Στις 28/11/2024 στις 2:59 ΠΜ, Witcher1st είπε

Άλλαξα μετά από χρόνια την μισθοδοσία μου και με την πρώτη αγορά που έκανα παρατήρησα ότι δεν υπάρχει καμία ειδοποίηση στο κινητό, όπως είχα συνηθίσει να μου έρχονται άμεσα στο Viber. Αν θέλω sms έχει πακέτα για πληρωμή με το χρόνο.

Υπάρχει κάποια λύση ή κάθε φορά θα πρέπει να μπαίνω στο winbank για να βλέπω τι χρεώσεις έχουν γίνει;

Ίσως αν την συνδέσω με revolut ή google pay;

Και  τι γίνεται αν κάποιος κλέψει τα στοιχεία της κάρτας και αρχισει τις αγορές; Δεν θα το πάρω χαμπάρι;

Έκανα την αλλαγή τράπεζας για να γλυτώσω την ετήσια συνδρομή που έδινα τόσα χρόνια για την πιστωτική ( 29 ) ευρώ, αλλά ήδη άρχισα να το μετανιώνω.

Και ακόμα περισσότερο εάν αύριο μου πει η ιδιοκτήτρια ότι δεν έχει IBAN στην Πειραιώς και θα πρέπει να δίνω συνολικά 16.80 ευρώ κάθε χρονο για την προμήθεια που κρατάει η τράπεζα για να πληρώνω το ενοίκιο..

Επέκταση  

Δοκίμασε το εξής, αν και για να μου λες ότι έχουν πληρωμή για τα sms αμφιβάλλω αν θα δουλέψει. Μπες στο viber και απενεργοποιησε τα μηνύματα από την τράπεζα σου. Αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις πες μου να το ψάξω να στο πω. Σε εμένα το έκανε η Αττικής αυτό με το viber, όμως εγώ δεν ήθελα, έκανα off τα μηνύματα και πλέον στις συναλλαφες, μετά το push notification το οποίο δεν έρχεται, μετά εμφανίζει επιλογή για αποστολή sms στο κινητό. 

Δημοσ.

Απαράδεκτο που δεν έχουν όλες οι τράπεζες δωρεάν push ειδοποιήσεις μέσα από την εφαρμογή μετά από κάθε χρέωση.

Το έχω ενεργοποιήσει στην εθνική και από τότε κοιμάμαι πιο ήσυχος. Επίσης η ειδοποίηση αυτή τον τελευταίο καιρό βελτιώθηκε και έρχεται σχεδόν στιγμιαία μετά την χρέωση ενώ προηγουμένως ήθελε πολλά λεπτά!

Στην Alpha που είναι η άλλη μου κάρτα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, ίσως επίτηδες για να σε σπρώξουν να δίνεις τα 2€ τον μήνα για τα sms υποβιβάζοντας έτσι την ποιότητα των υπηρεσιών και την ασφάλεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...