Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαθέσιμο budget:

Ίσως μεχρι 1500

Απόσταση και γωνία θέασης:

~3μ, και μηδενική γωνία; (καναπες απεναντι απο τβ)

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ),  digea,  κτλ]:

90% ταινίες 4k απο streaming services και torrents.

προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters  :devil: "):

65"

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων:

Οχι

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ):

HDR, smart κτλ. Μαλλον και high refresh rate για να αφησω ανοιχτο το ενδεχομενο gaming

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν :

Samsung 65QN90D (1400E)

LG C4 (1700E)

Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά):

Μαλλον καποιο μεγαλο για επεκταση εγγύησης (public, πλαισιο, κωτσοβολος).

---

Καλησπέρα, ξεκίνησα σημερα για Κωτσοβολο να δω την 65T8B που πίστευα ότι είναι το καλύτερο vfm, κι έμεινα λίγο ξερός με τη διαφορά που έχουν οι "άλλες κατηγορίες" (συν τοις άλλοις δεν υπήρχε και διαθέσιμη). Να μην τα πολυλογώ πιστεύω αξίζει να ανέβω κατηγορία από τώρα για να μη το μετανιώσω, κι απλά δε ξέρω σε ποια να πάω.

Είδα από κοντά στο Κωτσόβολο την LG C4 και στο public καποιες samsung. Δυστυχώς ο φωτισμός στο Κώτσο ήταν χάλια, με μεγάλα λευκά φώτα, και οι τηλεοράσεις είχαν ένα ψιλοστατικό βίντεο χαμηλότερης ανάλυσης απο 4Κ, οπότε δεν έπαθα και κάνα σοκ με το πάνελ, αν και παντού διαβάζω ότι είναι κλάσεις ανώτερο απο QLED κτλ. Απ την άλλη είδα στο Public τη Samsung που έγραψα παραπάνω (και το QN85D μοντέλο εξίσου καλό μου φάνηκε) και εκεί όντως έπαθα πλάκα. Θα ξανακάνω μια βόλτα αύριο μπας και πετύχω την LG στο Public ή τέλος πάντων σε κάποιο μαγαζί που να εχει καλυτερη έκθεση αλλά μάλλον τείνω προς samsung

Επίσης  βλέπω σε μικρότερα μαγαζιά την LG C4 να παίζει στα 1500 αλλά δε προσφέρουν επέκταση εγγύησης (τουλαχιστον αυτα που κοιταξα). Απ' όσο καταλαβαίνω σε OLED είναι ψιλό must λογω burn in κτλ. Έχει κανείς εμπειρία με κάτι τέτοιο;

Γενικά θα ήθελα τις προτάσεις σας και για άλλα μοντέλα.

Δημοσ.

Αν θες να εξαντλησεις το μπατζετ,πρεπει να πας σε oled αλιως θα βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο κ θα το μετανιωσεις αρκετα συντομα.Σ αυτα τα λεφτα παιρνεις κορυφαιο μοντελος οπως η samsung s90d ή η lg c4

Αν δεν θες oled κ δεν θες να εξαντλησεις το ποσο που διαθετεις δες την hisense 65U8NQ,mini led απιθανη tv

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Alouvatar είπε

Διαθέσιμο budget:

Ίσως μεχρι 1500

Απόσταση και γωνία θέασης:

~3μ, και μηδενική γωνία; (καναπες απεναντι απο τβ)

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ),  digea,  κτλ]:

90% ταινίες 4k απο streaming services και torrents.

προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters  :devil: "):

65"

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων:

Οχι

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ):

HDR, smart κτλ. Μαλλον και high refresh rate για να αφησω ανοιχτο το ενδεχομενο gaming

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν :

Samsung 65QN90D (1400E)

LG C4 (1700E)

Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά):

Μαλλον καποιο μεγαλο για επεκταση εγγύησης (public, πλαισιο, κωτσοβολος).

---

Καλησπέρα, ξεκίνησα σημερα για Κωτσοβολο να δω την 65T8B που πίστευα ότι είναι το καλύτερο vfm, κι έμεινα λίγο ξερός με τη διαφορά που έχουν οι "άλλες κατηγορίες" (συν τοις άλλοις δεν υπήρχε και διαθέσιμη). Να μην τα πολυλογώ πιστεύω αξίζει να ανέβω κατηγορία από τώρα για να μη το μετανιώσω, κι απλά δε ξέρω σε ποια να πάω.

Είδα από κοντά στο Κωτσόβολο την LG C4 και στο public καποιες samsung. Δυστυχώς ο φωτισμός στο Κώτσο ήταν χάλια, με μεγάλα λευκά φώτα, και οι τηλεοράσεις είχαν ένα ψιλοστατικό βίντεο χαμηλότερης ανάλυσης απο 4Κ, οπότε δεν έπαθα και κάνα σοκ με το πάνελ, αν και παντού διαβάζω ότι είναι κλάσεις ανώτερο απο QLED κτλ. Απ την άλλη είδα στο Public τη Samsung που έγραψα παραπάνω (και το QN85D μοντέλο εξίσου καλό μου φάνηκε) και εκεί όντως έπαθα πλάκα. Θα ξανακάνω μια βόλτα αύριο μπας και πετύχω την LG στο Public ή τέλος πάντων σε κάποιο μαγαζί που να εχει καλυτερη έκθεση αλλά μάλλον τείνω προς samsung

Επίσης  βλέπω σε μικρότερα μαγαζιά την LG C4 να παίζει στα 1500 αλλά δε προσφέρουν επέκταση εγγύησης (τουλαχιστον αυτα που κοιταξα). Απ' όσο καταλαβαίνω σε OLED είναι ψιλό must λογω burn in κτλ. Έχει κανείς εμπειρία με κάτι τέτοιο;

Γενικά θα ήθελα τις προτάσεις σας και για άλλα μοντέλα.

Αν πάρεις την c4 μέσω skroutz υπάρχει δυνατότητα επέκταση εγγύησης, επίσης αν η c4 είναι εισαγωγή από χώρα της ευρωπαικής ένωσης η lg αναγνωρίζει την εγγύηση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οτι ειπε και ο @alimentas . Eγω σκεφτομαι να παω προς Samsung OLED QE65S90DA 65' στα 1600. Επισης υπαρχει και η LG OLED B4 65B46 65" στα 1500 αν σε ενδιαφερει. Συνηθως συγκρινουν την s90d με την c4 σε αρκετα βιντεο οποτε λογικα η b46 ειναι υποδεέστερη απο την s90d, μπορεις να την πεις και entry level oled με ετος κατασκευης το 2024 μιας και υπαρχουν oled και του 23 και του 22 

Επεξ/σία από ssns
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

update: Εγω πηρα τελικα την LG OLED B4 65B46 65" μολις πριν λιγο. Την επελεξα εναντι της samsung που μου αρεσε περισσοτερο επειδη στην Τεχνολογία HDR εχει και το Dolby Vision που η Samsung δεν το εχει καθολου. Μαζι με 5ετη εγγυηση και την υπηρεσια για να μου την βαλουν στον τοιχο πηγε καπου στα 1700. Νομιζω ειμαι καλυμμενος για την επομενη 5ετια

Επεξ/σία από ssns
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...