Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ το φόρουμ,

έχω μια τηλεόραση samsung, qled, του 2018. Έχει υποστήριξη για anyconnect+/cec. Πρόσφατα αγόρα μια soundbar, sonos arc.

Αυτά μπορώ να τα συνδέσω μέσω hdmi, από την hdmi arc είσοδο της τηλεόρασης. Κατάφερα να τα συνδέσω. Έπαιξε για λίγο και μετά πάπαλα.

Αφενός θέλω να μοιραστώ τον πόνο μου, γιατί τελικά αυτά που λέει ότι "έχει" η τηλεόραση είναι πολύ περισσότερα από αυτά που πραγματικά δουλεύουν. Βασικά νιώθω εντελώς εξαπατημένος από τη samsung.

Αφετέρου, ήθελα να ρωτήσω πώς αλλιώς θα μπορούσα να τα συνδέσω. Ψάχνω αλλά δεν μπορώ να βρω τον αντάπτορα που έχει η sonos για το optical. Τι επιλογές έχω;

Επεξ/σία από doubleh
Δημοσ.

Δοκίμασες να κάνεις reset την Arc και διαφορετικό καλώδιο HDMI ?

Δεν θα έπρεπε να έχεις θέμα, έχω βάλει Sonos Arc και σε αρκετά παλιότερη Samsung δίχως θέμα.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, doubleh είπε

Χαιρετώ το φόρουμ,

έχω μια τηλεόραση samsung, qled, του 2018. Έχει υποστήριξη για anyconnect+/cec. Πρόσφατα αγόρα μια soundbar, sonos arc.

Αυτά μπορώ να τα συνδέσω μέσω hdmi, από την hdmi arc είσοδο της τηλεόρασης. Κατάφερα να τα συνδέσω. Έπαιξε για λίγο και μετά πάπαλα.

Αφενός θέλω να μοιραστώ τον πόνο μου, γιατί τελικά αυτά που λέει ότι "έχει" η τηλεόραση είναι πολύ περισσότερα από αυτά που πραγματικά δουλεύουν. Βασικά νιώθω εντελώς εξαπατημένος από τη samsung.

Αφετέρου, ήθελα να ρωτήσω πώς αλλιώς θα μπορούσα να τα συνδέσω. Ψάχνω αλλά δεν μπορώ να βρω τον αντάπτορα που έχει η sonos για το optical. Τι επιλογές έχω;

Δεν ξέρω ποιό μοντέλο έχεις του 2018, αλλά εγώ που έχω την Q9FN για να παίξει σε soundbar χρησιμοποιώ και καλώδιο hdmi και οπτική ίνα όπως μου έχουν πεί από την samsung, έτσι παίζει.

Δημοσ.
4 minutes ago, manoskost said:

Δεν ξέρω ποιό μοντέλο έχεις του 2018, αλλά εγώ που έχω την Q9FN για να παίξει σε soundbar χρησιμοποιώ και καλώδιο hdmi και οπτική ίνα όπως μου έχουν πεί από την samsung, έτσι παίζει.

Και HDMI και οπτική δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.
Και εννοείται πως δεν παίζουν και τα 2 ταυτόχρονα. Ένα από τα δύο θα δουλεύει.
Η οπτική σύνδεση είναι ποιοτικά και όσον αφορά τις δυνατότητες υποδεέστερη της HDMI.

Αυτός από την Samsung που σου είπε αυτό το πράγμα είναι τέρμα άσχετος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, HardwareZone είπε

Και HDMI και οπτική δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.
Και εννοείται πως δεν παίζουν και τα 2 ταυτόχρονα. Ένα από τα δύο θα δουλεύει.
Η οπτική σύνδεση είναι ποιοτικά και όσον αφορά τις δυνατότητες υποδεέστερη της HDMI.

Αυτός από την Samsung που σου είπε αυτό το πράγμα είναι τέρμα άσχετος.

Εσύ το δοκίμασες αυτό που σου είπα? δοκίμασε το και αν δεν παίξει, μπές στο chat της samsung και βρίσε τους, εγώ για το καλό σου το είπα να μην παιδεύεσε, το chat της samsung είναι ανοιχτό μπές και ρώτα, όταν έχεις πρόβλημα ρωτάς την εταιρεία της τυλεόρασης σου, και εγώ πού είχα πρόβλημα μπήκα, ρώτησα, έκανα αυτό που μου είπαν και έπαιξε.

Επεξ/σία από manoskost
Δημοσ.
4 minutes ago, manoskost said:

Εσύ το δοκίμασες αυτό που σου είπα? δοκίμασε το και αν δεν παίξει, μπές στο chat της samsung και βρίσε τους, εγώ για το καλό σου το είπα να μην παιδεύεσε, το chat της samsung είναι ανοιχτό μπές και ρώτα, όταν έχεις πρόβλημα ρωτάς την εταιρεία της τυλεόρασης σου, και εγώ πού είχα πρόβλημα μπήκα, ρώτησα, έκανα αυτό που μου είπαν και έπαιξε.

Τι να δοκιμάσω την χαζομάρα τους;
Βασικά εγω, δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Η δουλειά μου μάλιστα, είναι να λύνω τέτοιου είδους προβλήματα.

Ρώτα την Samsung, τι σημασία έχει το να βάλεις και το HDMI (ARC) και την οπτική ίνα ταυτόχρονα, αφού η ηχομπάρα παίζει ήχο μόνο από την μια σύνδεση, αυτή που θα επιλέξεις με το κουμπί input/source :D

Υπάλληλος του μήνα, να μου τον βρείς να τον προσλάβω :D

Δημοσ.

Αυτό είναι αυτονόητο. Δεν μπορεί να έχεις δύο πηγές.

Ωστόσο το πρόβλημα είναι υπαρκτό, όπως αντιλαμβάνεσαι κι εσύ @manoskost 

Δεν παίζει με arc, οπότε σου είπανε να βάλεις το οπτικό καλώδιο.

Κάτι που σημαίνει:

α) η τηλεόραση δεν λειτουργεί όπως πρέπει

β) πρέπει να προβείς σε επιπλέον έξοδα για την αγορά οπτικού καλωδίου και ίσως αντάπτορα

γ) έχεις υποδεέστερο αποτέλεσμα.

Αν ισχύει αυτό που λες, ότι από τη samsung σου είπανε να βάλεις και τα δύο καλώδια, γίνεται προφανές πόσο λαμόγια ή/και άσχετοι είναι.

Δημοσ.

Καλησπέρα, επειδή έκανα κάτι σχετικές δοκιμές αυτές τις μέρες αλλά με ηχομπαρα της samsung και panasonic tv, όταν είχα συνδεδεμήνη την οπιτική και έβαζα το hdmi στην ηχομπάρα, γυρνούσε αυτόματα ο ήχος σ αυτό.

Δημοσ.

Υπάρχει καλή πιθανότητα υπαίτιος της δυσλειτουργίας να είναι το καλώδιο HDMI (είτε γιατί ήταν μάπα το καρπούζι εξ' αρχής, είτε γιατί είναι κακής ποιότητας και με τον καιρό και την όποια πιθανή ταλαιπωρία τα έπαιξε, είτε γιατί ασκούνταν πίεση στα βύσματα στα άκρα και κάπου δημιουργήθηκε σπάσιμο στα λεπτεπίλεπτα copper conductors είτε στην επαφή τους με το τραγικό HDMI connector).

Αν υπάρχει θέληση και υπομονή όλα λύνονται με την κατάλληλη μεθοδολογία (με μόνη εξαίρεση να έχει θέμα η TV του ή το συγκεκριμένο μοντέλο γενικότερα, που δεν νομίζω, γιατί θα είχε γίνει ντόρος στο internet αν δεν δούλευε σωστά η HDMI ARC/eARC της) (plot twist: μπορεί και να έχει ελαττωματική HDMI στην Arc του :D )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...