Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα προστατευτικά τζαμακια του smartwath μου έχουν φτάσει 4-5-6€.

Ρίχνω μια ματιά στο παλιο αγαπημένο aliexpress.....

5 τζαμακια για το ρολόι μου 0,94€ 😅🤣

Τα παραγγελνω 15/11.

Παρέλαβα σήμερα 27/11.

Παρέλαβα απο box ΑCS.

*Πώς γίνεται να εμπλέκονται τόσοι άνθρωποι και η τιμή να είναι 0,94€???

Δεν ξέρω αν ήρθε από Κίνα,η Ευρώπη,αλλά εδώ μέσα στην Αθήνα στέλνεις κάτι και θες 3-4€.....

Screenshot_20241127_193917_com.android.gallery3d_edit_50486755628753.jpg

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Η Κινεζική κυβέρνηση χρηματοδοτεί τέτοια μαγαζιά που εξάγουν πράγματα για να μεγαλώσει την επιρροή της χώρας. Στα Κινεζικά ταχυδρομεία δεν πληρώνουν σχεδόν τίποτα για τις μεταφορές. 

• Like 4
  • Haha 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, alexx είπε

Τελευταία οι κινέζοι έγιναν πολύ γρήγοροι!!!! Σε 2 βδομάδες απο τα βάθη της Κίνας στην πόρτα σου.

Ναι γιατί παλαιότερα ερχόταν οι παραγγελίες με ταχυδρομείο και το να περιμένεις 20-30 μέρες ήταν ο κανόνας. Πλέον σχεδόν όλες οι παραγγελίες έρχονται με courier.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Η ποιοτητα ειναι πιο χαμηλη(κολανε πιο δυσκολα ,αφηνουν κενα,πιο θαμπο)  απο τυπου spigen , zagg,esr, belkin κτλ.. ναι μπορει να υπαρχει αντιστοιχη ποιοτητα  στα κινεζοσιτε αλλα δυσκολα τις βρισκεις..οχι οτι τα εδω μαγαζια δεν πουλανε χαζη ποιοτητα σαν τα κινεζικα με υψηλη τιμη;)

τα μεταφορικα τα επιδοτει το κρατος..καποια στιγμη φημες λεγανε οτι κ τα κινεζικα μαγαζια στην χωρα μας επιδοτουνταν ή ειχαν κοινα αφμ

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Ακριβώς την ίδια εμπειρία είχα και εγώ χθες μου ήρθε μήνυμα από την acs να πάω σε loker να παραλάβω δεμα αξίας ενός ευρώ

Δημοσ.
Στις 27/11/2024 στις 8:29 ΜΜ, alexx είπε

Τελευταία οι κινέζοι έγιναν πολύ γρήγοροι!!!! Σε 2 βδομάδες απο τα βάθη της Κίνας στην πόρτα σου.

τα βαθη της Κινας? με το αεροπλανο δε γινονται οι μεταφορες?

Δημοσ.
Στις 27/11/2024 στις 10:20 ΜΜ, theofanis20 είπε

Ακριβώς την ίδια εμπειρία είχα και εγώ χθες μου ήρθε μήνυμα από την acs να πάω σε loker να παραλάβω δεμα αξίας ενός ευρώ

Από 10 eyrv και πάνω δεν πληρώνεις μεταφορικά. Από την άλλη η temu με παράδοση 10-15 μέρες με κουριερ τσάκισε στην κυριολεξία την aliexpres και έτσι αναγκάστηκε και αυτή να αλλάξει τακτική. Τα περισσότερα πρέπει ερχονται από αποθήκες στην Ευρώπη.Και γω είχα μετακομίσει στην temu αλλά χρησιμοποιώ τώρα και την alli.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αστείο είναι ότι έβαλαν υποτίθεται το τελωνείο για να εμποδίσουν τους κινέζους σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Με το παλιό σύστημα περιμέναμε 60 μέρες... τώρα με τους "δασμούς" έβαλαν ευρωπαϊκές αποθήκες και τα έχουμε σπίτι σε 7 μέρες με courrier.

Γενικά οι υψηλοί δασμοί δεν λειτουργούν συνήθως... και αν λειτουργήσουν είναι σε βάρος του καταναλωτή γιατί ανεβάζουν τις τιμές.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Το αστείο είναι ότι έβαλαν υποτίθεται το τελωνείο για να εμποδίσουν τους κινέζους σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Με το παλιό σύστημα περιμέναμε 60 μέρες... τώρα με τους "δασμούς" έβαλαν ευρωπαϊκές αποθήκες και τα έχουμε σπίτι σε 7 μέρες με courrier.

Γενικά οι υψηλοί δασμοί δεν λειτουργούν συνήθως... και αν λειτουργήσουν είναι σε βάρος του καταναλωτή γιατί ανεβάζουν τις τιμές.

Οι δασμοί επιβλήθηκαν ακριβώς ώστε να αυξηθεί η τιμή που βρίσκει φθηνότερη ο καταναλωτής και να καταστεί μη συμφέρουσα η αγορά προϊόντος από την Κίνα, ώστε τελικως να προτιμήσει κάποιο μη κινέζικο προϊόν, να πάει σε ντόπιο η κάποιο ευρωπαϊκό. 

Αυτά στην θεωρία βέβαια. Στην πράξη, είτε οι Κινέζοι κατασκευαστές ρίχνουν το κόστος μέσω πτώσης της ποιότητας για να ανταπεξελθουν (αυτό γίνεται στα Φ/Β τελευταία), είτε ο καταναλωτής προτιμάει πάλι κινέζικο γιατί δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Έψαχνα κάποια στιγμή ποιοι κατασκευαστές κινητών δεν παράγουν τα κινητά τους στην Κίνα, έμεινα άναυδος, μόνο την Sony βρήκα με παλιά και ακριβά μοντέλα, ακομα και η Apple στην Κίνα τα φτιάχνει. Κάτι ευρωπαϊκά δεν ήταν καν smartphone ούτε είχαν καλά specs η κριτικές. 

Οποτε στην τελική ναι, οι δασμοι δεν βοηθάνε τόσο πολύ, απλά εισπρακτικό μετρό είναι. Έφυγαν όλες οι μονάδες κατασκευής προς Κίνα και Ασία, δεν τους σταματάει κανένας. 

• Like 1
Δημοσ.

Συγχαρητήρια πάντως που δεν στηρίζεις τις Ελληνικές επιχειρήσεις για ένα τζαμάκι κινητού. Στο τέλος θα κλείσουν όλα, ο κόσμος θα πέσει στην ανεργία, δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός, και πάει λέγοντας.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

πολλες αποστολες κολανε ουγγαρια και δεν παιρνεις και τα λεφτα σου πισω απο alli express και σου λεει οτι η αποστολη σου ειναι στα ελτα ενω δεν μπηκαν καν ελλαδα

Δημοσ.
4 hours ago, gokuthelegend said:

Συγχαρητήρια πάντως που δεν στηρίζεις τις Ελληνικές επιχειρήσεις για ένα τζαμάκι κινητού. Στο τέλος θα κλείσουν όλα, ο κόσμος θα πέσει στην ανεργία, δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός, και πάει λέγοντας.

Η Ελληνικη επιχειρηση θα αγορασει τα ιδια και απλα θα στα πουλησει παραπανω . Ποιος ο λογος να πληρωνεις τον μεσαζοντα οταν μπορεις να τον αποφυγεις?

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Γιατί τώρα πληρώνουν υπαλλήλους? Αποθήκες το μεγαλύτερο ποσοστό χωρίς καν βιτρίνα μαγαζί. Και αισχροκερδουν στα πάντα 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...