Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με την τιμη του αερίου να ειναι περιπου στο 1/3 εκείνης του ρεύματος και καθως εχω ετοιμη αναμονη για συνδεση κουζινας φυσικού αερίου θα ηθελα γνωμες τοσο για πιο μοντελο να αγοράσω όσο και εμπειρία απο το ψησιμο ειδικα στον φούρνο. διαβάζω πως δεν εχου  ενδειξη-επιλογη θερμοκρασιας του φουρνου, οτι ψηνουν μονο απο κατω και απο πανω μενει αψητο κτλ κτλ 

οσοι λοιπον προχωρήσατε σε τοποθετηση ελευθερης κουζινας φυικου αερίου γραψτε την γνωμη σας τοσο για την τοποθέτηση πχ χρειαστηκε περισσότερο χωρο στην πισω μερια για την παροχη αεα ερχεται πιο μπροστα η κουζινα, καίγεται το φαγητο απο κατω κτλ

Δημοσ.

H αλήθεια είναι ότι έχω μια κουζίνα που είναι αρκετά παλιά και την παίζω μπάλα με υγραέριο.

Είμαι στα πρόθυρα(με το θα κάτσουν φράγκα) να τσιμπήσω μια Pitsos που βρήκα στα 420 γιούρια.

Για το ψήσιμο στο φούρνο ισχύει(πρέπει να είσαι προσεχτικός και σε κάποια φάση να τα αναποδογυρνάς για να ψήνονται ομοιόμορφα),εντούτις δεν ξέρω τι παίζει με τις καινούργιες, μπορεί να μην έχουν αυτό το flaw.

Εγώ δεν προχώρησα τότε στην εγκατάσταση με φ. αέριο την κουζίνα γιατί ζητούσαν άλλα 250 ευρώ εγγύηση(ξέχωρα απο τον καυστήρα) για την παροχή της κουζίνας και με τσάτισαν για τα μαμησιάτικα και έτσι το γύρισα στο υγραέριο.

Με μια 15αρα φιάλη(30 ευρώ περιεχόμενο) βγάζω περίπου στο 4μηνο.

  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχω το εξής ερώτημα αν κάποιος γνωρίζει.

Εχω μια παλιά κουζίνα φ. αερίου την οποία την είχα μετατρέψει πριν αρκετά χρόνια σε υγραέριο.

Πλέον διαπιστώνω ότι και με γεμάτη φυάλη δεν βγάζει την δυνατή φλόγα στα μάτια που έβγαζε κάποτε.

Αν δε έχω 2 μάτια ταυτόχρονα ανοιχτά κλάψτα χαράλαμπε, οι πατάτες κάνουν μια αιωνιότητα να τηγανιστούν.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ίδια την κουζίνα η υπάρχει περίπτωση να έχει φάει τα ψωμιά ο ρυθμιστής πίεσης που έχει στην φυάλη με αποτέλεσμα

να μην βγάζει σωστή πίεση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλάζεις άμεσα ρυθμιστή και λάστιχο. Αν δεν δεις άμεσα διαφορά καθαρίζεις και τα μπεκ από τους καυστήρες.

Αυτά έτσι κι αλλιώς πρέπει να τα αλλάζεις κάθε τρία με πέντε χρόνια καθώς ο ρυθμιστής βουλώνει και το λάστιχο ξεραίνεται με κίνδυνο να σκιστεί.

18 minutes ago, piiii said:

Εχω το εξής ερώτημα αν κάποιος γνωρίζει.

Εχω μια παλιά κουζίνα φ. αερίου την οποία την είχα μετατρέψει πριν αρκετά χρόνια σε υγραέριο.

Πλέον διαπιστώνω ότι και με γεμάτη φυάλη δεν βγάζει την δυνατή φλόγα στα μάτια που έβγαζε κάποτε.

Αν δε έχω 2 μάτια ταυτόχρονα ανοιχτά κλάψτα χαράλαμπε, οι πατάτες κάνουν μια αιωνιότητα να τηγανιστούν.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ίδια την κουζίνα η υπάρχει περίπτωση να έχει φάει τα ψωμιά ο ρυθμιστής πίεσης που έχει στην φυάλη με αποτέλεσμα

να μην βγάζει σωστή πίεση;

 

Επεξ/σία από BigBlack
Δημοσ.
Μόλις τώρα, BigBlack είπε

Αλλάζεις άμεσα ρυθμιστή και λάστιχο. Αν δεν δεις άμεσα διαφορά καθαρίζεις και τα μπεκ από τους καυστήρες.

Αυτά έτσι κι αλλιώς πρέπει να τα αλλάζεις κάθε τρία με πέντε χρόνια καθώς ο ρυθμιστής βουλώνει και το λάστιχο ξεραίνεται με κίνδυνο να σκιστεί.

Οκ θα το τακτοποιήσω.Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, piiii said:

Οκ θα το τακτοποιήσω.Ευχαριστώ.

Καλής ποιότητας ρυθμιστής, 1,50 κιλό την ώρα είναι αυτός, τον βάζω κι εγώ καθώς λειτουργώ κουζίνα και φούρνο υγραερίου μαζί. Κάνει και του ενός κιλού την ώρα, αλλά προτιμώ τον μεγαλύτερο. Εννοείται είναι χαμηλής πίεσης.

Να είσαι καλά!

Επεξ/σία από BigBlack
Δημοσ.
7 ώρες πριν, BigBlack είπε

Καλής ποιότητας ρυθμιστής, 1,50 κιλό την ώρα είναι αυτός, τον βάζω κι εγώ καθώς λειτουργώ κουζίνα και φούρνο υγραερίου μαζί. Κάνει και του ενός κιλού την ώρα, αλλά προτιμώ τον μεγαλύτερο. Εννοείται είναι χαμηλής πίεσης.

Να είσαι καλά!

Είτε το πιστεύεις είτε ότι τον ίδιο ακριβώς έχω τώρα κουμπωμένο πάνω, απλά δεν θυμάμαι πόσα χρόνια τον έχω.

  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, piiii είπε

Εχω το εξής ερώτημα αν κάποιος γνωρίζει.

Εχω μια παλιά κουζίνα φ. αερίου την οποία την είχα μετατρέψει πριν αρκετά χρόνια σε υγραέριο.

Πλέον διαπιστώνω ότι και με γεμάτη φυάλη δεν βγάζει την δυνατή φλόγα στα μάτια που έβγαζε κάποτε.

Αν δε έχω 2 μάτια ταυτόχρονα ανοιχτά κλάψτα χαράλαμπε, οι πατάτες κάνουν μια αιωνιότητα να τηγανιστούν.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ίδια την κουζίνα η υπάρχει περίπτωση να έχει φάει τα ψωμιά ο ρυθμιστής πίεσης που έχει στην φυάλη με αποτέλεσμα

να μην βγάζει σωστή πίεση;

Σου το κάνει και με παλιά και με νέα φιάλη;;; Λίγο τραβηγμένο αλλα θα το πω. Εχεις αλλάξει μπεκάκια στην αρχή από φυσικό αέριο σε υγραέριο;; Ειχα πάρει και γω την άναβα στην αρχή δεν έκαιγε σωστά πήρα τηλέφωνο μου το είπαν τα άλλαξα και εστρωσε.Την εχω πολλά - πολλά χρόνια χωρίς να αλλάξω μπεκάκια και καίει μια χαρα. Αν ναι άλλαξε ένα ρυθμιστή αν έχεις τον ίδιο μήπως εχει βουλώσει το φιλτράκι που έχει μεσα.

Υπάρχουν και οι συγκεκριμένοι ρυθμιστές εξωτερικής ρυθμισης  χαμηλής πίεσης σε διάφορες τιμές που βιδώνοντας ή ξεβιδώνοντας από την πάνω μεριά το καπάκι με τα δαχτυλα αυξάνουν ή μειώνουν την ποσότητα αερίου προς την κουζίνα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Σου το κάνει και με παλιά και με νέα φιάλη;;; Λίγο τραβηγμένο αλλα θα το πω. Εχεις αλλάξει μπεκάκια στην αρχή από φυσικό αέριο σε υγραέριο;; Ειχα πάρει και γω την άναβα στην αρχή δεν έκαιγε σωστά πήρα τηλέφωνο μου το είπαν τα άλλαξα και εστρωσε.Την εχω πολλά - πολλά χρόνια χωρίς να αλλάξω μπεκάκια και καίει μια χαρα. Αν ναι άλλαξε ένα ρυθμιστή αν έχεις τον ίδιο μήπως εχει βουλώσει το φιλτράκι που έχει μεσα.

Υπάρχουν και οι συγκεκριμένοι ρυθμιστές εξωτερικής ρυθμισης  χαμηλής πίεσης σε διάφορες τιμές που βιδώνοντας ή ξεβιδώνοντας από την πάνω μεριά το καπάκι με τα δαχτυλα αυξάνουν ή μειώνουν την ποσότητα αερίου προς την κουζίνα.

Ναι είχαν αλλαχτεί όταν έγινε η μετατροπή. Αλλά είναι πολλά τα χρόνια τώρα που το σκέφτομαι. Τα μπεκάκια σίγουρα κοντεύουν καμιά 10ετία πάνω τους.

Ο ρυθμιστής είναι αρκετά ποιό καινούργιος αλλά σίγουρα όχι λιγότερο από 2-3 χρόνια.

  • Like 1
Δημοσ.

Δεν βουλώνουν εύκολα τα μπεκ εκτός αν γίνει κανένα ατύχημα, όπως εμενα που μου χύθηκε μια κατσαρόλα με σιρόπι 😂 και μου βγήκε η πίστη να καθαρίσω τα πάντα. Αλλά καθαρίζουν τα μπεκ, δε χρειάζονται αλλαγή, απλά είναι λίγο μπελάς.

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 27/11/2024 στις 1:29 ΜΜ, vagos789 είπε

H πιο ασφαλης λυσης ειναι μια ηλεκτρικη με επαγωγικα ματια.

Φυσικου αεριου εχει νοημα για επαγγελματικη χρηση.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να ξαναπούμε τα υπέρ/κατά του αερίου σε οικιακή χρήση (έχουν ειπωθεί πολλάκις από άλλους και από μένα σε παρόμοια νήματα). Θα πω μόνο ότι το υπογραμμισμένο "συμπέρασμα" είναι άκρως ισοπεδωτικό, ενδεχομένως από άνθρωπο που δεν έχει μαγειρέψει ποτέ σε αέριο και φυσικά εκτός πραγματικότητας

  • Like 1
Δημοσ.

Παιδια δεν υπαρχουν πλεονεκτηματα οταν διαχεεις αεριο στο σπιτι σου

Ειναι ενα ρισκο που δεν υπαρχει λογος να αναλαβεις

Ναι μπορει να ειναι φτηνοτερο (αμελητεο για οικιακη καταναλωση),ναι μπορει να μαγειρευεις καλυτερα και πιο γρηγορα (Οταν το μαθεις), αλλα οι κινδυνοι ειναι απολυτως υπαρκτοι.Και εσεις ισως δεν κανετε ποτε λαθη,δεν αμελειτε ποτε τις διαδικασιες,ο εξοπλισμος σας ειναι παντα συντηρημενος και τελειος,αλλα την Χ ημερα το παιδι,η καθαριστρια,ο επισκεπτης κτλ,θα κανει λαθος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Παιδια δεν υπαρχουν πλεονεκτηματα οταν διαχεεις αεριο στο σπιτι σου

Ειναι ενα ρισκο που δεν υπαρχει λογος να αναλαβεις

Ναι μπορει να ειναι φτηνοτερο (αμελητεο για οικιακη καταναλωση),ναι μπορει να μαγειρευεις καλυτερα και πιο γρηγορα (Οταν το μαθεις), αλλα οι κινδυνοι ειναι απολυτως υπαρκτοι.Και εσεις ισως δεν κανετε ποτε λαθη,δεν αμελειτε ποτε τις διαδικασιες,ο εξοπλισμος σας ειναι παντα συντηρημενος και τελειος,αλλα την Χ ημερα το παιδι,η καθαριστρια,ο επισκεπτης κτλ,θα κανει λαθος.

Αν δεν μιλάς για εστίες του 1960 τότε οι τωρινές ΜΟΛΙΣ διακοπεί η φλόγα διακόπτεται και η παροχή του αερίου (άρα δεν παίζει πχ το σενάριο του άφησες νερό να βράζει, ξεχείλισε κι έσβησε την φλόγα από κάτω αλλά συνεχίζει να βγαίνει αέριο). Ακόμα και να θες να αυτοκτονήσεις θα χρειαστεί να κόψεις το σωλήνα (πχ σε μόνιμη εγκατάσταση αερίου, όχι μπουκάλα, δεν είναι καν λαστιχένιος αλλά μεταλλικός) και κατά συνέπεια δεν κόβεται ακόμα και κατά λάθος ή από παιδάκι που παίζει

Επίσης ένας ανιχνευτής αερίου έχει ελάχιστο κόστος (κανονικά ανιχνευτές, για μονοξείδιο βέβαια εκεί, θα έπρεπε να μπαίνουν και στα σπίτια που έχουν τζάκι ή σόμπα ξύλων καθώς εκεί δεν υπάρχει άλλη δικλείδα ασφαλείας και ακόμα συμβαίνουν θάνατοι από μονοξείδιο)

Ο μόνος υπαρκτός κίνδυνος που θα μπορούσα να δεχτώ είναι αυτός της "ανοιχτής" φλόγας, όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι. Αλλά ακόμα και ως προς αυτό, τα τζάκια που υπάρχουν σε πολλά σπίτια είναι απείρως πιο επικίνδυνα και στατιστικά περισσότερα από τις κουζίνες αερίου

 

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vagos789 είπε

αμελητεο για οικιακη καταναλωση)

Eδώ επέτρεψέ μου να διαφωνήσω.

Eγω με την 15αρα φυάλη των 30 ευρώ βγάζω κοντά 4μηνο με ημερήσια χρήση σε φούρνο και μάτια.

Δεν υπάρχει περίπτωση με ηλεκτρικό φούρνο που λογικά βαράει min 1KW να κοστίζει λιγότερο σε ορίζοντα 4μηνου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...