Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι ακριβώς θα αλλάξει δηλαδή? Αφου το λειτουργικό της στο Android παταει. Θα υπάρχουν παντα λύσεις να τρέξεις ανεπίσημα εφαρμογή android.. 

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, oldnew είπε

Τι ακριβώς θα αλλάξει δηλαδή? Αφου το λειτουργικό της στο Android παταει. Θα υπάρχουν παντα λύσεις να τρέξεις ανεπίσημα εφαρμογή android.. 

Μα τι άρθρο λέει πως πλέον δεν πατάει σε android.

Δεν θα με χαλούσε ένα τέτοιο τηλέφωνο το μόνο που θα μου λείψει λογικά είναι το google maps.

• Like 3
Δημοσ.

Λογικο ειναι. "Κρατικη" εταιρια ειναι βασικα και το κομμα θελει απολυτο ελεγχο στον πολιτη

Περαν δηλαδη του δικου τους hardware με τα οποια backdoors, το face id που χρησιμοποιουν για τα παντα μεσα/εξω, την αμφιδρομη επικοινωνια με το beidu (το κινεζικο "gps") για να ξερουν ανα πασα στιγμη που βρισκονται, το wechat που ειναι το δικο τους "εγκεκριμενο" social media/digital wallet μεσο με το οποιο πληρωνονται και πληρωνουν τα παντα (ενα qr code για τον καθενα), το great firewall που τους προστατευει απο την επιρροη της καπιταλιστικης δυσης, το social rating, κλπ κλπ

ναι, ειναι αξιοζηλευτο, λεω να μετακομισω εκει -not

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimmy213 είπε

Για μένα θετικό είναι και μακάρι να τους βγει και να πάει καλά.

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει και τρίτος παίκτης στα mobile λειτουργικά, μπας και δούμε σοβαρά updates και features. Κάποτε κάτι πήγε να γίνει με τα Windows Phones, αλλά με τις μαλακίες της Microsoft θάφτηκαν.

Μήπως δεν ήταν μλκιες αλλά έλλειψη απήχησης; Γιατί αν στο αντροιντ βρίσκεις 80 εφαρμογές που θα χρησιμοποιησει κάποιος κ σε ένα άλλο λειτουργικό βρίσκεις 20-30 υπάρχει πρόβλημα. Όσο για τα features είναι στα 5 δάχτυλα πια τι χρειάζομαστε. Τα υπερβολικά gesture δε τα θεωρώ feature γιατί απλά δε τα θυμάσαι στο τέλος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ovidius80 είπε

Προσωπικά η μόνη εφαρμογή που χρησιμοποιώ συνέχεια από Google Services είναι το YouTube. Ξέρω ότι μάλλον είμαι τρομακτική μειοψηφία αλλά δεν νομίζω ότι αποτελεί και τόσο τεράστια δυσκολία αν το αποφασίσεις. Ακόμη και το Youtube θα μπορούσα να το χρησιμοποιώ μέσω Web Browser και στο κινητό. Εμένα με απασχολεί περισσότερο η ιδιωτικότητα και το κατά πόσο θα ελεγχθεί το Harmony OS Next για θέματα ιδιωτικότητας. Εφόσον ελεγχθεί και οι κινέζοι δεν ρουφάνε περισσότερα δεδομένα από όσα η Google ίσως και να είναι καλύτερο

δεν υπαρχει ιδιωτικοτητα, για κανενα λειτουργικο.

• Like 3
Δημοσ.
16 minutes ago, SkaL- said:

Μα τι άρθρο λέει πως πλέον δεν πατάει σε android.

Δεν θα με χαλούσε ένα τέτοιο τηλέφωνο το μόνο που θα μου λείψει λογικά είναι το google maps.

Το άρθρο λέει οτι ισχυρίζεται η Huawei.  Και παλαιότερα ακριβώς το ίδιο ελεγε, και δεν ειχε κανει καν τον κοπο να αφαιρέσει τις ετικέτες "android" απ τον κώδικα που χρησιμοποιουσε. Όλες οι εφαρμογές που έφτιαξε τοσο καιρό, είναι για το λειτουργικό της που παταει στο android.  Οι ίδιες εφαρμογές τρέχουν στη νεα έκδοση αρα εξακολουθεί η βαση να είναι το android.  Απλά η Huawei βαφτίζει το κρεας ψάρι.  Ή όπως μια κυβέρνηση ελεγε βγήκαμε απ τα μνημόνια γιατι τωρα τα ονομασαμε "θεσμοί". Δε λέω οτι δεν εχει κανει δραστικές αλλαγές,  αλλα 90% του κώδικα είναι το κλασικο android.  Δεν πρόκειται για λειτουργικό φτιαγμένο εξ αρχης όπως πχ ηταν το android ή το ios.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην σημερινή κοινωνία που μπορείς άνετα να έχεις ένα 2ο κινητό μπορείς να έχεις ότι θέλεις. Π.χ. αν θέλεις ένα κινητό που να έχει καλά specs και καλές εφαρμογές και στο δίνει η Huawai το παίρνεις και έχεις και ένα φτηνό των 100 ευρώ για να βάλεις εκεί τις εφαρμογές που θέλεις π.χ. για winbanking, τίποτα google maps για όταν θέλεις να πας κάπου που δεν γνωρίζεις. Μη σου πω και καλύτερα έτσι, να μην τα έχεις όλα σε ένα κινητό.

Επίσης καλώς κοιτάει το συμφέρον της, άλλωστε είναι παντελώς απούσα από την δύση οπότε ποιος ο λόγος να στηρίζεται σε ένα λειτουργικό που δεν έχει επίσημη υποστήριξη. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει να εξελιχθεί μόνη της και ποτέ δεν ξέρεις, μια μέρα ίσως κάνει τα τσιπς της και το λειτουργικό της καλύτερο από αυτά της δύσης.

Τώρα σε ότι αφορά τα data mining προσωπικών στοιχείων ποσώς με ενδιαφέρει, δεν ζω στην Kίνα και δεν με νοιάζει αν ο Κινέζος ξέρει που πήγα διακοπές ή ποιο post έκανα like. Ούτε κατέχω κάποια σημαντική θέση στην κυβέρνηση ή στην ασφάλεια της χώρας για να πρέπει να προσέξω τι θα δει η Κίνα.

Μη σας πω καλύτερα να τα ξέρει η Κίνα παρά η ΕΕ στην τελική. Προφανώς δεν είναι μόνο αυτά στο θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά προτιμώ να μην ξέρουν οι δικοί μας δυνάστες τα προσωπικά μου και να τα ξέρει μία ξένη χώρα που δεν έχει εξουσία πάνω μου.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, oldnew είπε

Δεν πρόκειται για λειτουργικό φτιαγμένο εξ αρχης όπως πχ ηταν το android ή το ios.

Για αυτό ακριβώς πρόκειται. Διάβασε ξανά το άρθρο ή κάνε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Το HarmonyOS που ξέρουμε ως τώρα είναι android based. Το Harmony OS Next είναι εντελώς νέο λειτουργικό που δεν έχει καμία σχέση με το Android, ούτε ο kernel του.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, miltos_id said:

Ώθησαν τους κινέζους να φτιάξουν δικά τους λειτουργικά. Μπορεί να μην είναι ακόμη ισάξια αλλά μακροπρόθεσμα θα τους χάσουν από πελάτες όλους …..είναι απλά θέμα χρόνου με τις πολιτικές τους.

Ναι, ειναι θεμα χρονου.

Ο χρονος:

sakisbald3.jpg

Επεξ/σία από Hetfield
  • Haha 2
Δημοσ.

Καθαρά για κολλημένους κινεζολάγνους. Χωρίς google maps και  Google Wallet γι αρχή δεν πας πουθενά. Έλεος πια με το μακρύ χέρι του καθεστώτος. Κι εγώ είχα στο παρελθόν αγοράσει συσκευές της και ήταν εξαιρετικές. Χωρίς όμως κάποια βασικά πράγματα που χρησιμοποιώ καθημερινά θεωρώ πως πρόκειται πλέον για ανάπηρες συσκευές.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dchatz είπε

Μια ωραία κίνηση θα ήταν να δώσει τη δυνατότητα εγκατάστασής του και σε ξεκλείδωτες συσκευές άλλων κατασκευαστών

Πολύ καλή ιδέα.. Το κόβω όμως δύσκολο σε αυτή τη φάση..

Δημοσ.

Έχω Huawei μια 6ετια και σκεφτόμουν το επόμενο να είναι πάλι huawei. Το γεγονός ότι δεν θα έχει android με βάζει σε σκέψεις. Αν εγώ πχ τρέχω μια εφαρμογή σε android με το τωρινό κινητό μου, στο μελλοντικό της huawei που δεν θα έχει android θα μπορώ να την τρέξω; Θα είναι δηλαδή κάτι σαν το iphone που είναι τελείως ξεχωριστό.... 

Δύσκολα τα πράγματα για την huawei αφενός. Από την άλλη, μπορεί με αυτόν τον τρόπο να πάει πολύ καλά το λειτουργικό της και να κοντράρει την google. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καποτε η IBM και η INTEL ήταν κορυφές στα PCs...στα κινητά (όχι smartphones) ήταν η MOTOROLA, SONY, NOKIA, ERICSSON και στην εποχη μετά τον Β'ΠΠ είχαμε στην τεχνολογία κολοσσους όπως η RAYTHEON (αγοράστηκε από τη MOTOROLA)... ¨ολα κάποτε αλλάζουν και η εμπειρία στην καθημερινότητα θα δείξει... αλλά εδώ μετράει πραγμ,ατικά το μέγεθος...1,2 δις κινέζοι και 1,4 ινδοί το 2030... φανταστείτε διείσδυση HUAWEI στην Ινδια και μετά μιλάμε ...για τη δύναμη του Google και του FB... Δεν ξέρω αν προσέξατε τι γίνεται με Tik Tok , με TEMU κλπ... επίσης σήμερα η DELL πήρε 7,8 δις χρηματοδότηση από τον Μπαιντεν (λιγο την τη λήξη της θητείας του!..ο Τραμπ δεν είπε τίποτα!!!) για να ενισχυθεί η έρευνα για τα chip εντός USA...γιατί μαντεψτε ποιοι τα φτιάχνουν γενικά τα chip... To Harmony OS Next ανησυχεί παααααρα πολύ τη Δύση...και θα έπρεπε

A ! και επίσης ...

Επεξ/σία από teovag
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποιος σου είπε ότι oι Ινδοί είναι δεδομένοι για την Huawei??

Επεξ/σία από dtk-386
  • Like 2
Δημοσ.

Για να μαθει κι η Αμερικη, οτι υπαρχουν πολλοι πολοι σε αυτο τον κοσμο....τους αρεσει δεν τους αρεσει....κι αν δεν τους αρεσει, θα τρωνε και τη σκονη των υπολοιπων σε λιγο....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...