Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Huawei παρουσίασε τη νέα σειρά smartphone Mate 70 και το αναδιπλούμενο Mate X6 στην Κίνα, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους της σχέσης της με το Android.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Huawei έκανε ένα ιστορικό βήμα με την παρουσίαση της σειράς Mate 70 και του αναδιπλούμενου Mate X6, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει πλήρως το λειτουργικό σύστημα Android. Η κινεζική εταιρεία στρέφεται στο Harmony OS Next, ένα λειτουργικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου εσωτερικά και είναι απαλλαγμένο από αμερικανική τεχνολογική επιρροή.

Όπως αναφέρει το 9to5Google, ενώ το αρχικό Harmony OS που κυκλοφόρησε το 2019 βασιζόταν στο framework του Android, η επόμενη γενιά του λειτουργικού συστήματος εγκαταλείπει εντελώς την πλατφόρμα της Google. Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι το Harmony OS Next δεν θα υποστηρίζει εφαρμογές Android, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο για την υιοθέτησή του από τους χρήστες εκτός Κίνας.

Η Huawei έχει ήδη συνεργαστεί στενά με προγραμματιστές, με περίπου 10.000 εφαρμογές να είναι ήδη συμβατές με το Harmony OS Next. Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να φτάσει τις 100.000 συμβατές εφαρμογές μέσα στους επόμενους μήνες.

Η σειρά Mate 70 θα είναι η πρώτη ναυαρχίδα που θα παρουσιάσει το Harmony OS Next, αλλά με μια σημαντική διευκρίνιση: τόσο το Mate 70 όσο και το Mate X6 θα κυκλοφορήσουν αρχικά με το Harmony OS 4.3, το οποίο διατηρεί ακόμη κάποια στοιχεία Android. Οι ενημερώσεις στο Harmony OS Next θα διατεθούν αργότερα, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να μεταβούν στο νέο σύστημα όταν αυτό καταστεί διαθέσιμο.

Η Huawei σχεδιάζει έως το 2025 να λανσάρει όλες τις νέες συσκευές της με προεγκατεστημένο το Harmony OS Next. H μετάβαση αυτή σε μια εμπειρία χωρίς Android αποτελεί σημαντική εξέλιξη όχι μόνο για τη Huawei αλλά και για ολόκληρο τον τεχνολογικό κλάδο.

Ενημέρωση 28/11: Όπως διευκρινίζει η Huawei, η επικείμενη αλλαγή σε ότι αφορά την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιεί στα μελλοντικά της smartphones και tablets, αφορά αποκλειστικά και μόνο την αγορά της Κίνας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ώθησαν τους κινέζους να φτιάξουν δικά τους λειτουργικά. Μπορεί να μην είναι ακόμη ισάξια αλλά μακροπρόθεσμα θα τους χάσουν από πελάτες όλους …..είναι απλά θέμα χρόνου με τις πολιτικές τους.

• Like 20
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Και θα χάσει και τους λίγους πιστούς που είχε εκτός Κίνας. Τρελή κατρακύλα λέμε. Από την άλλη καλά κάνουν κοιτάζουν την πατρίδα τους και μόνο από ότι κατάλαβα.

• Like 3
Δημοσ.

Αφού έγινε και αυτό έρχεται το τέλος του κόσμου.!!!😂😂 Ήταν αναμενόμενο να γίνει μετά την απαγόρευση των ΗΠΑ να χρησιμοποιεί εφαρμογές της google.!! Αν δεν την ενδιαφέρει η αγορά των ΗΠΑ Οκ αλλά το ερώτημα είναι με τον υπόλοιπο κόσμο τι γίνεται που χρησιμοποιούνται ευρέως τα google apps.

Δημοσ.

Δεν το κάνει λόγω gapps. Αυτά ήταν αποκλεισμένα ούτως η άλλως. Για να έχει εναλλακτική η Κίνα σε ενδεχόμενο αποκλεισμό από αντροιντ θέλουν. Την πάτησαν με τα τσιπς και έμαθαν.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Dennis077 είπε

Αφού έγινε και αυτό έρχεται το τέλος του κόσμου.!!!😂😂 Ήταν αναμενόμενο να γίνει μετά την απαγόρευση των ΗΠΑ να χρησιμοποιεί εφαρμογές της google.!! Αν δεν την ενδιαφέρει η αγορά των ΗΠΑ Οκ αλλά το ερώτημα είναι με τον υπόλοιπο κόσμο τι γίνεται που χρησιμοποιούνται ευρέως τα google apps.

Προσωπικά η μόνη εφαρμογή που χρησιμοποιώ συνέχεια από Google Services είναι το YouTube. Ξέρω ότι μάλλον είμαι τρομακτική μειοψηφία αλλά δεν νομίζω ότι αποτελεί και τόσο τεράστια δυσκολία αν το αποφασίσεις. Ακόμη και το Youtube θα μπορούσα να το χρησιμοποιώ μέσω Web Browser και στο κινητό. Εμένα με απασχολεί περισσότερο η ιδιωτικότητα και το κατά πόσο θα ελεγχθεί το Harmony OS Next για θέματα ιδιωτικότητας. Εφόσον ελεγχθεί και οι κινέζοι δεν ρουφάνε περισσότερα δεδομένα από όσα η Google ίσως και να είναι καλύτερο

• Like 4
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ovidius80 είπε

Εφόσον ελεγχθεί και οι κινέζοι δεν ρουφάνε περισσότερα δεδομένα από όσα η Google ίσως και να είναι καλύτερο

Δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες να ρουφάνε λιγότερα δεδομένα δυστυχώς. Από την άλλη αν δώσουν βάση σε αυτό το κομμάτι θα ήταν καλός λόγος να δοκιμάσει κάποιος εκτός Κίνας το νέο λογισμικό τους.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ScorpioX777 είπε

Χωρις GS δεν αγοραζω ουτε φραπεδιερα που λεει ο λογος...

Σε 5 χρονάκια θα δεις τι καλά θα αγοράσεις . :)

• Thanks 1
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, jimmy213 είπε

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει και τρίτος παίκτης στα mobile λειτουργικά, μπας και δούμε σοβαρά updates και features. Κάποτε κάτι πήγε να γίνει με τα Windows Phones, αλλά με τις μαλακίες της Microsoft θάφτηκαν.

Ακριβώς..! Μια χαρά ήταν τα Windows Phone, ελαφριά και με ωραίο interface.. Και το Blackberry.. Χαίρομαι πολύ που οι Κινέζοι υλοποιούν σιγά σιγά την πρόθεση / ανάγκη τους να αυτονομηθούν από τη Δύση στα κρίσιμα ζητήματα των επεξεργαστών, τώρα και του λειτουργικού. Δεν ξέρω βέβαια πόσοι εκτός Κίνας θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν το νέο OS (προσωπικά, μόνο οι Google Maps νομίζω θα μου έλειπαν). Ίσως αρκετοί, όταν αναπτυχθεί και κατορθώσει να συμπεριλάβει τις δημοφιλέστερες - non Google - εφαρμογές στο άμεσο μέλλον..

9 ώρες πριν, georgiosmag είπε

Και θα χάσει και τους λίγους πιστούς που είχε εκτός Κίνας. Τρελή κατρακύλα λέμε. Από την άλλη καλά κάνουν κοιτάζουν την πατρίδα τους και μόνο από ότι κατάλαβα.

9 ώρες πριν, Dennis077 είπε

Ήταν αναμενόμενο να γίνει μετά την απαγόρευση των ΗΠΑ να χρησιμοποιεί εφαρμογές της google.!! Αν δεν την ενδιαφέρει η αγορά των ΗΠΑ Οκ αλλά το ερώτημα είναι με τον υπόλοιπο κόσμο τι γίνεται που χρησιμοποιούνται ευρέως τα google apps.

Για τους εκτός Κίνας έχει / υπάρχει πάντα η Honor (και καλά έχει πουληθεί σε άλλη κινέζικη εταιρεία..) που διαρκώς ανεβαίνει και της οποίας το design και η τεχνολογία θυμίζει πολύ, μα πάρα πολύ, την - παλιά; - μαμά εταιρεία.. Ποιοτική κατασκευή, εξαιρετικές κάμερες και μπαταρία, καλό UI και πολλά χρόνια updates..

Επεξ/σία από gadgetseek
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μα και έως τώρα που υποστήριζε εφαρμογές android, εκτός Κίνας δεν υπάρχει πουθενά. Εχει εξαφανιστει.

Οπότε καλα κάνει που το αφήνει τελείως για να επικεντρωθεί στο δικό της.

Δημοσ.

Μια ωραία κίνηση θα ήταν να δώσει τη δυνατότητα εγκατάστασής του και σε ξεκλείδωτες συσκευές άλλων κατασκευαστών.

Όχι ότι θα τρέξουν όλοι να βάλουν Harmony OS αλλά έτσι δημιουργείς ένα hype. Εγώ ας πούμε θα το δοκίμαζα σε μια δεύτερη συσκευή που έχω για πειράματα αντί για το Lineage που έχω τώρα, έτσι για να δω πως θα είναι.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...