Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν πάρω κάποιους καφέδες μπορώ να τους βάλω κατάψυξη για να μην μπαγιατεψουν; Δεν θα χαλάσουν από την υγρασία στην απόψυξη;

• Απαντ. 219
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, hellojim είπε

Αν πάρω κάποιους καφέδες μπορώ να τους βάλω κατάψυξη για να μην μπαγιατεψουν; Δεν θα χαλάσουν από την υγρασία στην απόψυξη;

• Like 2
Δημοσ.

Aν αυτή η profited  είχε ανοξείδωτο μπόιλερ αντί για ορειχάλκινο θα ταν τρελή ευκαιρια. Εγώ ψάχνω με διπλό μπόιλερ στο 1000αρικο και βρήκα μόνο τη sage dual boiler. Περίμενα να βρω κάτι καλύτερο…

θελουμε καλούς καφέδες όμως οπότε όσοι πάρουμε ας κάνουμε ένα review. Εγώ τον πιο φθηνό καλό ελληνικό που έχω βρει είναι ο dark sparow από picker’s. 

σακουλάκια συσκευή κενού αέρος και κατάψυξη. Όχι με άλλο τρόπο γιατί θα πάρει υγρασία.

οι καφέδες δε θέλουν φως υγρασία και ταλαιπωρία. Δλδ τα έλαια του καφέ αν τον μεταφέρεις από σακουλάκι σε βάζο και μετά σε άλλο βάζο χάνονται. Οπότε κρατάμε την αρχική συσκευασία και βάζουμε ένα πιαστρακι για κλείσιμο μόλις ανοίξουμε το σακουλάκι. 
 πολλοί πριν το κόψιμο τους περνάνε ένα ψέκασμα με σπρέι νερού. Εγώ δεν το κάνω. 

επίσης δεν κάνουν όλες οι μηχανές για όλους τους καφέδες. Σε κάθε περίπτωση θέλει πειραματισμό και πολλούς καφέδες στο νεροχύτη μέχρι να βρεις τι θες. 

Δημοσ.
6 hours ago, sphinxgr said:

Παίρνω χρόνια σε κόκκους τον ακόλουθο και για εμένα τον θεωρώ την τελειότερη επιλογή. Τώρα με τελική τιμή κάτω των 30€/κιλό που έχω χρόνια να δω, αξίζει να τον δοκιμάσετε

https://www.taresso.com/product/tigrato-espresso-blend/

Taresso Tigrato. Περισσότερες πληροφορίες εδώ ->  https://www.greekespresso.gr/forum/viewtopic.php?t=3004

Χτύπησα 2 κιλά με 59€

Έφτιαξε; Γιατί είχα διαβάσει ότι είχε πέσει πολύ ποιοτικά. Θα τον δοκίμαζα. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, xenos3 είπε

Έφτιαξε; Γιατί είχα διαβάσει ότι είχε πέσει πολύ ποιοτικά. Θα τον δοκίμαζα. 

Πήρα πριν ένα μήνα, δεν είχα ξαναδοκιμάσει. Αδιάφορος.

Δημοσ.

και ο Tigrato του Taresso  και ο  Habit του Kudu εχουν πεσει σε ποιοτητα ... ισως γιατι ειναι blends κραχτεςκαι προσπαθουν να κρατανε χαμηλες τιμες

Δημοσ.
5 hours ago, drunkdonkey said:

Την αγόρασα πριν 2 μήνες περίπου. Καλή σε όλα της εκτός από το (τραγικό σε αυτό το pricerange κατα τη γνώμη μου) τρίξιμο στα μεταλλικά μέρη όταν λειτουργεί.

Το να πρέπει να βάλω κολλητική ταινία / πλαστικό στο drip tray για να μην κροταλίζει το περιμένεις απο μηχανές των 100Ε..

Όταν υπάρχει βάρος στο drip tray δεν ακούγεται. Επίσης το ίδιο συμβαίνει και με το καπάκι του δοχείου νερού

Δεν βαριεσε, εύκολο fix..

Τα ίδια με το hopper της eureka mignon specialita.Ετριζε το καπακι και οι "δαγκάνες" (αυτά που κρατάνε το portafileter) και μόλις έβαλα λίγο μαύρη ταινία στo καθένα από αυτά  σταματησανε...

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, @topos είπε

Δεν βαριεσε, εύκολο fix..

Τα ίδια με το hopper της eureka mignon specialita.Ετριζε το καπακι και οι "δαγκάνες" (αυτά που κρατάνε το portafileter) και μόλις έβαλα λίγο μαύρη ταινία στo καθένα από αυτά  σταματησανε...

Δεν δικαιολογείται σε αυτό το price range, για εμένα. Παρόλα αυτά σε όλους τους άλλους τομείς είναι άψογη. Ίσως κάποιους να τους ξενίσει το ότι δεν έχει pre infusion αλλά δεν έχω κάποιο θέμα μέχρι στιγμής με κανέναν καφέ.

Δημοσ.
9 hours ago, alefther said:

και ο Tigrato του Taresso  και ο  Habit του Kudu εχουν πεσει σε ποιοτητα ... ισως γιατι ειναι blends κραχτεςκαι προσπαθουν να κρατανε χαμηλες τιμες

+1 για τα blends/kudu, τα σταμάτησα πολύ πριν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, κκρκ είπε

Stella Rosa 27 euro 2 κιλά καφέ. Τρελό. Ελπίζω να είναι τουλάχιστον ένας καφές που έχει ψηθεί στο 6μηνο τύπου lavazza και όχι κάτι που δεν θα πίνεται με τπτ!

Τα 250gr που ήταν στην προσφορά ,πριν τα βγάλουν, όλα φαίνεται ότι ψήθηκαν Νοέμβριο (τουλάχιστον αυτό γράφουν οι συσκευασίες).

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.
11 ώρες πριν, drunkdonkey είπε

Πήρα πριν ένα μήνα, δεν είχα ξαναδοκιμάσει. Αδιάφορος.

Εχεις να προτεινεις καποιον single origin που ειναι διαθεσιμος τωρα; Λεω να μη φορτωσω πολυ tigrato αφου οι αποψεις διιστανται 

Δημοσ.
38 minutes ago, Billator said:

Τα 250gr που ήταν στην προσφορά ,πριν τα βγάλουν, όλα φαίνεται ότι ψήθηκαν Νοέμβριο (τουλάχιστον αυτό γράφουν οι συσκευασίες).

stella rossa 1kg παρελαβε κανεις να μας πει? ελεγα να το δοκιμασω αλλα μην ειναι τελειως αχυρο :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει κάποιος που έχει πάρει απο taresso κάψουλες να μας πει άποψη ???

Επεξ/σία από jobous

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...