Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, deepspace είπε

Σας ευχαριστώ και τους δύο! Πιο πάνω διάβασα ότι ο supremo από taresso έχει χαλάσει, μάλλον και ο tigrato που πολλοί λένε ότι είναι καλός. Μήπως να πάω σε taf ή roosters; Και για kolektiva έχω διαβάσει καλά σχόλια εδώ. 

Αφου δεν τρεχει προμο τωρα παρε taf που εχει μονιμα 15% για αγορες απο 40€. 

Edit: ανεβηκαν και αυτοι απ οτι βλεπω, οι 5 συσκευασιες βγαινουν 36.7€ δηλαδη κατι λιγοτερο απο 30 το κιλο. Παλι αξιζει αλλα ειναι μια εμφανη διαφορα..

Επεξ/σία από GREG10ARIS
  • Like 2
  • Απαντ. 219
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επανέρχομαι για να πω οτι η παραγγελία από Kolektiva αποδείχθηκε σούπερ. Τρομερός εσπρέσσο και στο ζύγισμα δεν χάνουν σχεδόν γραμμάριο. 260-265 μεικτό με το σακουλάκι των 250 που ζυγίστηκε περίπου 13γραμμάρια..

Δημοσ.

Για όσους έχουν αυτόματη το καλύτερο blend -  ή χαρμάνι που βρήκα είναι το dark sparrow από handpickers. Μέτριο το good cup από kudu. Σε κανονική μηχανή δοκίμασα και προτείνω το el diamanté από handpicked. 19 γραμμάρια και 25 δευτερόλεπτα για διπλό εσπρεσσο. 

Δημοσ.

Εγώ πήρα από Taresso El Salvador να δοκιμάσω, θα σας πω εντυπώσεις. Πάντως η μυρωδιά με κλειστό κουτί είναι εκπληκτική. Μυρίζει όντως σαν κόκκινο κρασί.

Δημοσ.
On 10/12/2024 at 12:45, deepspace said:

Σας ευχαριστώ και τους δύο! Πιο πάνω διάβασα ότι ο supremo από taresso έχει χαλάσει, μάλλον και ο tigrato που πολλοί λένε ότι είναι καλός. Μήπως να πάω σε taf ή roosters; Και για kolektiva έχω διαβάσει καλά σχόλια εδώ. 

Εγώ πάντως που πρώτη φορά πήρα taresso, ο tigrato μου φάνηκε αρκετα καλός και πιθανοτατα να τον έβαζα στην top 5 αδα που έχω δοκιμάσει.-Τον supremo δεν τον έχω ανοίξει ακόμα-

Τώρα εάν ήταν καλύτερος παλιά δεν το ξέρω.

Αλλα σίγουρα θα τον ξαναπαρω και στην κανονική τιμή του κάποια στιγμη.

Δημοσ.

Και εγω τωρα πινω supremo, πολυ καλος. Απο τα δυο μπλεντς του kudu σαφως ανωτερος. Θα δοκιμασω και tigrato και θα πω εντυπωσεις.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/12/2024 στις 11:28 ΠΜ, avacan23 είπε

χαρμάνι που βρήκα είναι το dark sparrow από handpickers

+1 για το dark sparrow, πιστεύω είναι ότι καλύτερο έχω πιει (σε cappuccino) από τότε που πήρα σοβαρή μηχανή

Μου αρέσει που είναι light roasted  και ήρθε φρέσκος (15 ημέρες από το καβούρδισμα)

Επεξ/σία από kakofonixx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανέρχομαι να σας πω τις εντυπώσεις μου από τον taresso El Salvador. Τρομερός. Από το σακουλάκι του μοσχοβολούσε και άφηνε μυρωδιές κόκκινου κρασιού. Και αυτό επιβεβαιώνεται κ στην γεύση του. Πιστεύω είναι love it or hate it διότι είναι έντονη η επίγευση. Εγώ τον λάτρεψα, η γυναίκα μου τον μίσησε 😛

Η μηχανή μου είναι Lelit pl41tem pid και ο μύλος eureka oro single dose.

Εκχύλιση 37sec, 20g in -> 47g out.

Γενικά πειραματίζομαι με τις εκχυλισεις. Σε αυτό το χαρμάνι η μεγάλη εκχύλιση ήταν τέλεια και δεν ήταν καθόλου πικρός.

Προς το παρόν έχω δοκιμάσει 2 single origin από taresso (el Salvador & Columbia finca patio bonito) και οι 2 εξαιρετικοί! Βέβαια ο Columbia ήταν αρκετά ακριβός οπότε δεν αποτελεί βιώσιμη επιλογή για εμένα ώστε να τον παίρνω τακτικά. Περισσότερο για 1 σακουλάκι έτσι για την καυλα μια φορά στο τόσο θεωρώ είναι οκ.

Επεξ/σία από hellojim
  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, quintus είπε

Σε τι καλαθάκι χώρεσες 20 γραμμάρια όταν η Λελιτ έχει 57ρι πορταφίλτερ;

τι σχεση εχει το 57ρι? Εδω υπαρχου 21g καλαθια για 53mm

τεσπα υποθετω χρησιμοποιει naked πχ αυτο η καποιο παρομοιο με 21ρι καλαθι

Δημοσ.
5 ώρες πριν, alefther είπε

τεσπα υποθετω χρησιμοποιει naked πχ αυτο η καποιο παρομοιο με 21ρι καλαθι

Επιβεβαιώνω πως το naked έρχεται με το καλαθάκι 18-21gr της IMS.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...