Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, quintus είπε

IMG_20241207_210728_edit_631091157372451.jpg.41b73fdaeb6a166fc60f0f464931136c.jpg

(τα πακέτα των 250 ζυγιζονται με το χαρτί στα 255)

Μήπως φταίει που οι κόκκοι είναι μικρότεροι; (ισχύει για τους φθηνότερος καφέδες). Μικρότεροι κοκκοι = το δοχείο χωράει περισσότερους

Μακάρι να ήταν αυτό.

Το βάρος που δείχνει η ζυγαριά είναι 228-242gr, και ~10gr είναι η συσκευασία. Και αυτό είναι από δείγμα 12 συσκευασιών όχι από 1-2. Μόνο που μεταξύ τους οι συσκευασίες έχουν τέτοια απόκλιση είναι τρομερό, λες και τα γεμίζουν με το μάτι. 

Οι συσκευασίες είναι τόσο μεγάλες (των 250gr) όπου και άνετα χωρούσαν 400-450gr, δεν είχαν πρόβλημα χώρου. 

Επεξ/σία από Billator
  • Απαντ. 219
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Billator είπε

Σαν γεύση είναι αρκετά μέτριος στις δοκιμές που έκανα και εγώ με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις, αλλά όσο δοκιμάζω και αλλάζω ρυθμίσεις / αναλογίες υπάρχει μια μικρή βελτίωση. Δεν θα τον αγόραζα ξανά όμως. 

Πάντως η ξεφτίλα είναι ότι όλα τα πακέτα των 250gr σε εμένα λείπουν 25-35gr, και αυτό έκανε μπαμ πριν το ζυγίσω και το επιβεβαιώσω από το "περίσσιο" χώρο που υπάρχει στον μύλο μιας και η ποσότητα που παίρνει είναι ακριβώς 250gr.

Οπότε στην ποσότητα που πήρα παρέλαβα αντί για 3kg καφέ, μόλις 2.65kg καφέ. Ελλαδάρα μου...

Με τπτ ξανά άμα είναι όντως έτσι. Κρατάω μια επιφύλαξη για το δεύτερο σακούλι το οποίο μυρίζει αισθητά καλύτερα αλλά καφριλα άμα έχουν 2 ποιότητες για να τρέξουν απλά την προσφορα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, κκρκ είπε

Με τπτ ξανά άμα είναι όντως έτσι. Κρατάω μια επιφύλαξη για το δεύτερο σακούλι το οποίο μυρίζει αισθητά καλύτερα αλλά καφριλα άμα έχουν 2 ποιότητες για να τρέξουν απλά την προσφορα

Εγώ θα ανοίξω σε 2 μέρες νέα συσκευασία οπότε θα το επιβεβαιώσω, όντως μεταξύ τους μυρίζουν αρκετά διαφορετικά οπότε θα διαλέξω για να το δοκιμάσω και αυτό.

Σχετικα με το βάρος, λέω μην έκανα τίποτα λάθος γιατί η ζυγαριά είναι +-2gr ακρίβειας οπότε, τα μέτρησα εκ νέου όλα μαζί τώρα και όχι ένα ένα και οι 11 συσκευασίες που είχα αποθηκεύσει είχαν μικτό βάρος συνολικό 2596gr (η 1 έχει σχεδόν καταναλωθεί μπήκε στον μύλο, οπότε δεν μπορώ να το μετρήσω) οπου περίπου τα 100-120gr είναι οι συσκευασίες, άρα μιλάμε για καθαρό καφέ ~2490gr αντί 2750gr καθαρού. 

Άρα στις 12 συσκευασίες που πήρα έκλεψαν κάτι παραπάνω από 1 συσκευασία στο βάρος. Μακάρι να έγινε μόνο σε εμένα αλλά όταν 12 στις 12 συσκευασίες είναι λάθος μου φαίνεται δύσκολο... Αν κάποιος ακόμα είχε προλάβει το 1+1 με τα 250gr θα βοηθούσε να το δοκίμαζε για να δούμε αν είναι  απλά τυχαίο. 

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.
22 hours ago, GREG10ARIS said:

Πραγματικα και εγω ο,τι kudu εχω δοκιμασει δε μου λεει τιποτα, και απο εξω που ηπια ο good cup σαν τους γνωστους του εμποριου μου φανηκε.. Δεν ξερω αν εχουν οντως χαλασει οπως λενε πολλοι αλλα τωρα ειδικα στην αρχικη τιμη τους δεν αξιζουν με τιποτα.

Παρέλαβα good cup. Σχεδόν χώμα σαν το blend του coffee island.

Taresso supremo επίσης μαύρα χάλια, για τον taresso είχα υποψίες αλλά ήθελα να τον δοκιμασω μπας και επειδή δεν τους έχω αγοράσει ποτε. 

Επίσης μου έκανε εντύπωση πως Κudu & Taresso oλοι είχαν  roast date 25/11 . Σύμπτωση; Πάντως 4 πακέτα κανένας δεν εχει κάνει degas.

Μηχανή gaggia classic.

Δημοσ.
15 minutes ago, ipal said:

Παρέλαβα good cup. Σχεδόν χώμα σαν το blend του coffee island.

Taresso supremo επίσης μαύρα χάλια, για τον taresso είχα υποψίες αλλά ήθελα να τον δοκιμασω μπας και επειδή δεν τους έχω αγοράσει ποτε. 

Επίσης μου έκανε εντύπωση πως Κudu & Taresso oλοι είχαν  roast date 25/11 . Σύμπτωση; Πάντως 4 πακέτα κανένας δεν εχει κάνει degas.

Μηχανή gaggia classic.

O good cup πάντα χώμα ήταν.

Τον supremo τον χάλασαν. Άλλοι είπαν και για τον tigrato επίσης.

Και σε εμένα 'ολοι έλεγαν 25/11. Ούτε σε εμένα έκαναν degass. Πακέτο που άνοιξα την Πέμπτη δλδ 10 ημέρες μετά δεν έπιανε πίεση ο καφές 9 bar με τίποτα. Στο σωστό κόψιμο γιατί είχα ξαναπάρει. Που σημαίνει πως το πιθανότερο είναι να ήταν ψημένος περισσότερες ημέρες πριν και μπαγιάτεψε

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, Billator said:

Εγώ θα ανοίξω σε 2 μέρες νέα συσκευασία οπότε θα το επιβεβαιώσω, όντως μεταξύ τους μυρίζουν αρκετά διαφορετικά οπότε θα διαλέξω για να το δοκιμάσω και αυτό.

Σχετικα με το βάρος, λέω μην έκανα τίποτα λάθος γιατί η ζυγαριά είναι +-2gr ακρίβειας οπότε, τα μέτρησα εκ νέου όλα μαζί τώρα και όχι ένα ένα και οι 11 συσκευασίες που είχα αποθηκεύσει είχαν μικτό βάρος συνολικό 2596gr (η 1 έχει σχεδόν καταναλωθεί μπήκε στον μύλο, οπότε δεν μπορώ να το μετρήσω) οπου περίπου τα 100-120gr είναι οι συσκευασίες, άρα μιλάμε για καθαρό καφέ ~2490gr αντί 2750gr καθαρού. 

Άρα στις 12 συσκευασίες που πήρα έκλεψαν κάτι παραπάνω από 1 συσκευασία στο βάρος. Μακάρι να έγινε μόνο σε εμένα αλλά όταν 12 στις 12 συσκευασίες είναι λάθος μου φαίνεται δύσκολο... Αν κάποιος ακόμα είχε προλάβει το 1+1 με τα 250gr θα βοηθούσε να το δοκίμαζε για να δούμε αν είναι  απλά τυχαίο. 

Πάντως και εμένα στην συσκευασία κιλού ήταν 1001gr, οπότε κανένα 10-20gr κάπου ξεχάστηκαν, αλλά στο κιλό είναι δεν έγινε κ τίποτα..

Στα 250αρια προφανώς εάν σου λείπει το ~10% είναι υπολογίσιμο...

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πήρα μόνο 3x 250γρ ταρεσσο πιο πολύ γιατί δεν είχα ξαναπάρει. Μύρισε υπέροχα το σπίτι, δεν έχω φτιάξει ακόμα. 

Θα ζυγίσω και εγώ από περιέργεια. 

Δημοσ.

Από περιέργεια ζύγισα και εγώ την παραγγελία μου από Delmocca και κάθε σακουλάκι είναι 265-270 γρ.

Σαν καφές δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά είναι αρκετά καλύτερος από του supermarket

με την ίδια τιμή (στις προσφορές -50%)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για super-automatic μηχανή τι καφέ προτείνετε; Πχ διάβασα handpickers καλύτερα όχι γιατί είναι light roast και οι υπερ-αυτόματες δυσκολεύονται να ανεβάσουν θερμοκρασία

Επεξ/σία από deepspace
Δημοσ.
12 ώρες πριν, deepspace είπε

Για super-automatic μηχανή τι καφέ προτείνετε; Πχ διάβασα handpickers καλύτερα όχι γιατί είναι light roast και οι υπερ-αυτόματες δυσκολεύονται να ανεβάσουν θερμοκρασία

Ναι καλυτερα να πας σε medium προς dark κοκκους. Και εγω αυτοματη εχω, το παν ειναι η καλη ρυθμιση φυσικα και μετα οι καλοι κοκκοι. Προσωπικα εχω ξεχωρισει taresso supremo, taf pianeta blue/light blue, roosters blend αλλα ειναι και θεμα γουστου!

• Like 1
Δημοσ.
15 hours ago, deepspace said:

Δεν είναι τόσο θέμα θερμοκρασίας αλλά κυρίως θέμα του μύλου που έχουν ενσωματωμένο. Οι light roast και γενικότερα οι πιο "ζωντανοί" καφέδες θέλουν πολύ λεπτομέρεια στη ρύθμιση κάτι που δε μπορείς να κάνεις με τα σχετικά λίγα steps που έχουν αυτές οι μηχανές. Με ένα πιο κλασσικό (dark) κόκκο είναι πιο στάνταρ το τι θα πιεις. Θα έλεγα να αποφύγεις τα single estate/specialty και να δοκιμάσεις με κάποια blend (όπως αυτά που είπε ο @GREG10ARIS)και να δεις τι δουλεύει καλά στη δικιά σου μηχανή.  

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και τους δύο! Πιο πάνω διάβασα ότι ο supremo από taresso έχει χαλάσει, μάλλον και ο tigrato που πολλοί λένε ότι είναι καλός. Μήπως να πάω σε taf ή roosters; Και για kolektiva έχω διαβάσει καλά σχόλια εδώ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...