doom26 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 20 ώρες πριν, Rattlehead είπε Καλησπέρα Πέρασα σήμερα, χωρίς να πάρω τηλ πρώτα,από KUDU στην Λυκόβρυση,αλλά βρήκα κλειστά ρολά στο χώρο που είχε την πινακίδα τους. Έχει πάει κανείς από εκεί ,ειναι με επικοινωνια πρωτα? Δεν ξέρω ποια ρολά εννοείς αλλά μια φορά που είχα πάει η είσοδος είναι μέσα στην στοά δεν είναι μπροστά όπως φαίνεται η πινακίδα.
Rattlehead Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 13 λεπτά πριν, doom26 είπε Δεν ξέρω ποια ρολά εννοείς αλλά μια φορά που είχα πάει η είσοδος είναι μέσα στην στοά δεν είναι μπροστά όπως φαίνεται η πινακίδα. Στην στοά πήγα φυσικά
doom26 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Μέχρι στιγμής για εμένα το hp blend του handpickers είναι το top.Πολυ καλό ψήσιμο.
quintus Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Στις 4/12/2024 στις 5:22 ΜΜ, moutsa είπε Απο Stella Rossa έχει παραλάβει κανείς? Φρέσκο το καβούρδισμα, προς το σκούρο ως ήταν αναμενόμενο. Εμφανής η παρουσία ρομπουστα στο χαρμάνι. Οπωσδήποτε τίμιο για το κόστος, θα το βάλεις βέβαια απέναντι σε έναν καφέ του εμπορίου, τον οποίο κερδίζει λόγω φρέσκου καβουρδισματος. Α, και πολύ πολύ καϊμάκι. Σε γυάλινο φλυτζανακι πιάνει το μισό ύψος.
@topos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 23 hours ago, Striftos79 said: Καλά θα ήταν... περίπου 2 κιλά καφέ το μήνα καταναλώνουμε στο σπίτι μου, οπότε άμα μας βγάλει το χειμώνα θα είμαι χαρούμενος. Από το 32/κιλό που δίνω πάντως (με τα μεταφορικά), μου βγήκε κάτω από 20 μέσο όρο. ~την ίδια ποσότητα πήρα και εγώ, καταναλώνουμε περίπου ~2,250kg/μήνα. -Και μένα στα 7kg μέσο όρο μου βγήκε στο 23ευρω/kg.(Blends από Handpickers/round cup/taresso και Stella rossa) Οπότε έχω ορίζοντα ~2,5-3μηνου. Σιγουρα όχι ιδανικό, αλλά δεν το βρίσκω και τραγικοτατο για καφέδες που προτιστως είναι για να "ξυπνάμε" το πρωί σχετικά ευχάριστα (ναι όντως ο πήχης μου δεν είναι ιδιαιτερα υψηλος) και όχι αναζήτηση του πιο φρέσκου/τέλειου καφέ του πλανήτη.(Γενικά τείνω προς γεύσεις ψιλοdark τύπου ιταλικού καφε-lucafe/passalaqua κοκ, πιθανών και λόγο εξοπλισμού,ίσως και λόγο ηλικίας) Τωρα εάν ο καφές έκανε +50ευρω το κιλό, είχα σοβαρό εξοπλισμό και πάνω από όλα διάθεση να παραγγέλνω ανά βδομάδα θα ήταν άλλη συζήτηση. Spoiler Μην παρεξηγηθω->Οποίος το κάνει super (κ ίσως και τον ζηλεύω κρυφά) απλά κατέληξα ότι για μένα δεν μου παει τόση δέσμευση. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από @topos
κκρκ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Στις 4/12/2024 στις 5:22 ΜΜ, moutsa είπε Απο Stella Rossa έχει παραλάβει κανείς? Παρέλαβα εγώ σήμερα. Η πρώτη συσκευασία που άνοιξα μυρίζει Καμμένος καφες ενώ δεν φαίνεται να είναι και τόσο ψημένος. Έφτιαξα έναν καφέ σε μοκα με τις ρυθμίσεις που είχε ήδη ο μύλος και δεν πίνετε με τπτ! Θελει σίγουρα πιο χοντρό άλεσμα για να πέσουν τα μπιτερς και λιγότερη ποσότητα, ακα πολλές δοκιμές! Η δεύτερη που την μύρισα απο τη βαλβίδα είναι πολύ πιο απαλή. Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό αλλά αυτήν την εντύπωση μου έδωσε 1
Vagosman Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, @topos είπε ~την ίδια ποσότητα πήρα και εγώ, καταναλώνουμε περίπου ~2,250kg/μήνα. -Και μένα στα 7kg μέσο όρο μου βγήκε στο 23ευρω/kg.(Blends από Handpickers/round cup/taresso και Stella rossa) Οπότε έχω ορίζοντα ~2,5-3μηνου. Σιγουρα όχι ιδανικό, αλλά δεν το βρίσκω και τραγικοτατο για καφέδες που προτιστως είναι για να "ξυπνάμε" το πρωί σχετικά ευχάριστα (ναι όντως ο πήχης μου δεν είναι ιδιαιτερα υψηλος) και όχι αναζήτηση του πιο φρέσκου/τέλειου καφέ του πλανήτη.(Γενικά τείνω προς γεύσεις ψιλοdark τύπου ιταλικού καφε-lucafe/passalaqua κοκ, πιθανών και λόγο εξοπλισμού,ίσως και λόγο ηλικίας) Τωρα εάν ο καφές έκανε +50ευρω το κιλό, είχα σοβαρό εξοπλισμό και πάνω από όλα διάθεση να παραγγέλνω ανά βδομάδα θα ήταν άλλη συζήτηση. Απόκρυψη περιεχομένων Μην παρεξηγηθω->Οποίος το κάνει super (κ ίσως και τον ζηλεύω κρυφά) απλά κατέληξα ότι για μένα δεν μου παει τόση δέσμευση. Αυτο παρατήρησα και εγώ. Ο καφές εχει πάει πλέον στο 12ευρω για 250γρ αν πας σε κατι καλύτερο, μονοποικιλιακό και arabica. Ναι θελει καλύτερο εξοπλισμο γιατι οσο πιο ντελικάτο, τόσο πιο δύσκολο. Όμως είναι και τι επιδιώκει ο καθένας, θελει απλά να ξυπνήσει φτηνά και γρήγορα ή είναι ιεροτελεστία η παρασκευή του καφέ και το αποτέλεσμα του;
valantis123 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Το tropical coffee πού πήρα για δοκιμή 5 πακέτα, στείλανε δώρο δείγμα σακουλάκι 100-150 γραμμάρια και κωδικό για δωρεάν μεταφορικά στην επόμενη παραγγελία. Ωραίοι, δεν μου έχει ξανακάνει κανένας δώρο. 🫠 Ο καφές δεν ξέρω τι λέει, από βδομάδα θα δοκιμάσω αλλά όλοι εντός 5 ημερών ψημένοι. 3 1
kpins Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Οι καφέδες που είναι τώρα φρέσκο ψημένοι καταναλώνονται αμέσως ( και κατάψυξη αμέσως?) Ή πρέπει να μείνουν 10 μέρες πρώτα έξω? Για αλεσμένο με ενδιαφέρει τι πρέπει να κάνω.
alefther Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, kpins είπε Για αλεσμένο με ενδιαφέρει τι πρέπει να κάνω. καταψυξη αν ηταν φασολια τα αφηνες 10-12 μερες απο το ψησιμο και μετα καταψυξη 1
hellojim Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εγώ πήρα να δοκιμάσω kudu Colombia los idolos (+4 άλλους single origin οι οποίοι μπήκαν κατάψυξη) αλλά δεν μου είπε τίποτα. Καθόλου αρωματικός όπως θα περίμενα από κολομβια. Ουσιαστικά σαν τον good cup μου φάνηκε. Προς το παρόν ο καλύτερος Colombia που έχω πιει είναι της taresso Colombia finca patio bonito. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2024 από hellojim 1
GREG10ARIS Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, hellojim είπε Εγώ πήρα να δοκιμάσω kudu Colombia los idolos (+4 άλλους single origin οι οποίοι μπήκαν κατάψυξη) αλλά δεν μου είπε τίποτα. Καθόλου αρωματικός όπως θα περίμενα από κολομβια. Ουσιαστικά σαν τον good cup μου φάνηκε. Προς το παρόν ο καλύτερος Colombia που έχω πιει είναι της taresso Colombia finca patio bonito. Πραγματικα και εγω ο,τι kudu εχω δοκιμασει δε μου λεει τιποτα, και απο εξω που ηπια ο good cup σαν τους γνωστους του εμποριου μου φανηκε.. Δεν ξερω αν εχουν οντως χαλασει οπως λενε πολλοι αλλα τωρα ειδικα στην αρχικη τιμη τους δεν αξιζουν με τιποτα.
Billator Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 6/12/2024 στις 5:07 ΜΜ, κκρκ είπε Παρέλαβα εγώ σήμερα. Η πρώτη συσκευασία που άνοιξα μυρίζει Καμμένος καφες ενώ δεν φαίνεται να είναι και τόσο ψημένος. Έφτιαξα έναν καφέ σε μοκα με τις ρυθμίσεις που είχε ήδη ο μύλος και δεν πίνετε με τπτ! Θελει σίγουρα πιο χοντρό άλεσμα για να πέσουν τα μπιτερς και λιγότερη ποσότητα, ακα πολλές δοκιμές! Η δεύτερη που την μύρισα απο τη βαλβίδα είναι πολύ πιο απαλή. Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό αλλά αυτήν την εντύπωση μου έδωσε Σαν γεύση είναι αρκετά μέτριος στις δοκιμές που έκανα και εγώ με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις, αλλά όσο δοκιμάζω και αλλάζω ρυθμίσεις / αναλογίες υπάρχει μια μικρή βελτίωση. Δεν θα τον αγόραζα ξανά όμως. Πάντως η ξεφτίλα είναι ότι όλα τα πακέτα των 250gr σε εμένα λείπουν 25-35gr, και αυτό έκανε μπαμ πριν το ζυγίσω και το επιβεβαιώσω από το "περίσσιο" χώρο που υπάρχει στον μύλο μιας και η ποσότητα που παίρνει είναι ακριβώς 250gr. Οπότε στην ποσότητα που πήρα παρέλαβα αντί για 3kg καφέ, μόλις 2.65kg καφέ. Ελλαδάρα μου... Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2024 από Billator
SAnathema Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Kudu προσωπικά μόνο τον κόστα ρίκα βρήκα να αξίζει τα χρήματά του.
quintus Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Billator είπε Σαν γεύση είναι αρκετά μέτριος στις δοκιμές που έκανα και εγώ με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις, αλλά όσο δοκιμάζω και αλλάζω ρυθμίσεις / αναλογίες υπάρχει μια μικρή βελτίωση. Δεν θα τον αγόραζα ξανά όμως. Πάντως η ξεφτίλα είναι ότι όλα τα πακέτα των 250gr σε εμένα λείπουν 25-35gr, και αυτό έκανε μπαμ πριν το ζυγίσω και το επιβεβαιώσω από το "περίσσιο" χώρο που υπάρχει στον μύλο μιας και η ποσότητα που παίρνει είναι ακριβώς 250gr. Οπότε στην ποσότητα που πήρα παρέλαβα αντί για 3kg καφέ, μόλις 2.65kg καφέ. Ελλαδάρα μου... (τα πακέτα των 250 ζυγιζονται με το χαρτί στα 255) Μήπως φταίει που οι κόκκοι είναι μικρότεροι; (ισχύει για τους φθηνότερος καφέδες). Μικρότεροι κοκκοι = το δοχείο χωράει περισσότερους Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2024 από quintus 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα