AndVal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Γειά σας, έχω έρθει σε σημείο να παραιτηθώ από την δουλειά. Παλιότερα για να είσαι τυπικός έπρεπε να ειδοποιούσες γραπτά τον εργοδότη πχ έστω με sms και το περισσότερο που θα μπορούσε να σε κρατήσει ακόμα ήταν 14 μέρες. Ισχύει ακόμα αυτό; Πχ. Αν ειδοποιήσω τον εργοδότη προφορικά και την επόμενη δεν πάω θα μπορέσει αν θέλει να ισχυριστεί διαφορά; θα ήθελα να σταματήσω άμεσα αν γίνεται. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2024 από AndVal
dionisis1925 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, AndVal είπε Γειά σας, έχω έρθει σε σημείο να παραιτηθώ από την δουλειά. Παλιότερα για να είσαι τυπικός έπρεπε να ειδοποιούσες γραπτά τον εργοδότη πχ έστω με sms και το περισσότερο που θα μπορούσε να σε κρατήσει ακόμα ήταν 14 μέρες. Ισχύει ακόμα αυτό; Πχ. Αν ειδοποιήσω τον εργοδότη προφορικά και την επόμενη δεν πάω θα μπορέσει αν θέλει να ισχυριστεί διαφορά; θα ήθελα να σταματήσω άμεσα αν γίνεται. https://www.insomnia.gr/forums/topic/815830-παραίτηση-από-δουλειά/ 1
fmarkos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Από άποψη άμεσων επιπτώσεων δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ωραίο από να κρεμάσεις εργοδότη και πιθανών συναδέλφους την τελευταία στιγμή, καλό είναι να του δώσεις λίγο χρόνο για να βρει αντικαταστατη. Πέρα από αυτό όμως όταν ψάξεις για καινούργια δουλειά και σε περίπτωση που θελήσουν συστάσεις από παλιούς εργοδότες, έχεις μια πόρτα κλειστή. 1
tutuyo Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Μπορεις οποτε θες να φυγεις και την επομενη αν θες. Το συνηθισμενο βεβαια ειναι 1-2 εβδομαδες. Στην χειροτερη πες μια εβδομαδα και χτυπα αναρρωτικη τις 3 ημερες 1
giokol Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Ως ένας τυχαίος άνθρωπος σε φορουμ, θα σου πρότεινα να συζητήσεις ανοιχτά με τον εργοδότη σου για το τι επιθυμείς και πώς μπορεί να γίνει η διαδικασία. Είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη ποιον έχεις απέναντί σου και ποιες είναι οι συνθήκες και οι λογοι της αποχώρησης. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να εξετάσεις το ενδεχόμενο να αξιοποιήσεις το υπόλοιπο της άδειάς σου, ώστε η αποχώρηση να πραγματοποιηθεί αργότερα. Χωρίς να γνωρίζουμε τις συγκεκριμένες συνθήκες της παραίτησής σου, πόσο πρόθυμος είναι ο εργοδότης να συζητήσει και άλλες λεπτομέρειες, είναι δύσκολο να κάνουμε ουσιαστικά σχόλια. 4
airtrelomike13 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Όποτε θες παραιτείσαι. Απλά το σωστό ειναι να ενημερώσεις 1 μήνα πριν, για να κάνει και ο εργοδότης του τα πλάνα του. Tωρα αν φύγεις άυριο το πρωί, ή πολύ σύντομα θα του δημιουργήσεις πρόβλημα. Ακόμα και συγγενικό μου πρόσωπο που θέλει να παραιτηθεί, της πρότεινα να το κάνει 1 μήνα πριν στο προιστάμενο της υπηρεσίας. Η παραίτηση είναι δικαίωμα όποτε θες παραιτείσαι 1
tzitzikas2 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Αν δεν σου έχουν φερθεί καλά ειδικά ο εργοδότης δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι αν υπάρχει πρόβλημα σε αυτούς. Ας πρόσεχαν. Αν όμως ήταν εντάξει απέναντι σου τότε δεν είναι τόσο ηθικό να μην ενημερώσεις έστω 2 εβδομάδες πιο πριν. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα