@topos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, Aten-Ra said: Με έναν 9700Χ που δοκίμασα 4Κ στο YouTube δεν είδα κάτι τέτοιο. Τι να σου, εμενα το εκανε.Δεν ξερω εαν παιζει ρολο που εχω και 2η οθονη 2κ και ο συνδιασμος με την 4κ της επεσε "βαρυς"...?(παντως απο οτι διαβασα ειναι ιδιες οι ενσωματωμενες των 7χ00 κ 9χ00) -Γενικα η αφορμη της δοκιμης ηταν μηπως δουλευε η ενσωματωμενη για browsing/επιφανεια εργασιας και η 3060 μονο σε προγραμματα επεξεργασιας photo/video-
sattack Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 52 λεπτά πριν, @topos είπε -Γενικα η αφορμη της δοκιμης ηταν μηπως δουλευε η ενσωματωμενη για browsing/επιφανεια εργασιας και η 3060 μονο σε προγραμματα επεξεργασιας photo/video- Πως μπορει καποιος να το κάνει αυτό? Γινεται να κλείνει τελείως και να μην δουλεύει καθόλου η gpu αν δεν την χρειάζεσαι?
Aten-Ra Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, @topos said: Τι να σου, εμενα το εκανε.Δεν ξερω εαν παιζει ρολο που εχω και 2η οθονη 2κ και ο συνδιασμος με την 4κ της επεσε "βαρυς"...?(παντως απο οτι διαβασα ειναι ιδιες οι ενσωματωμενες των 7χ00 κ 9χ00) -Γενικα η αφορμη της δοκιμης ηταν μηπως δουλευε η ενσωματωμενη για browsing/επιφανεια εργασιας και η 3060 μονο σε προγραμματα επεξεργασιας photo/video- Έκανα το ίδιο με έναν Core i3 12100 και έχτρα κάρτα γραφικών (RTX3060 και RX6700) και κάνει το ίδιο κόμπιασμα, πρέπει να είναι από τα Windows. Όταν έβγαζα τις DGPU δούλευε κανονικά, τον 9700Χ τον δοκίμασα χωρίς DGPU μόνο με την iGPU. 9 minutes ago, sattack said: Πως μπορει καποιος να το κάνει αυτό? Γινεται να κλείνει τελείως και να μην δουλεύει καθόλου η gpu αν δεν την χρειάζεσαι? Πήγαινε στο (win 11) System – Display – Graphics και μπορείς να διαλέξεις κάθε εφαρμογή με ποια κάρτα να δουλεύει, πχ τον Chrome με την iGPU κλπ. 2
@topos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 13 minutes ago, Aten-Ra said: Έκανα το ίδιο με έναν Core i3 12100 και έχτρα κάρτα γραφικών (RTX3060 και RX6700) και κάνει το ίδιο κόμπιασμα, πρέπει να είναι από τα Windows. Όταν έβγαζα τις DGPU δούλευε κανονικά, τον 9700Χ τον δοκίμασα χωρίς DGPU μόνο με την iGPU. Ok, δικο μου λαθος συμπερασμα τοτε.
Aten-Ra Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 40 minutes ago, @topos said: Ok, δικο μου λαθος συμπερασμα τοτε. Αν δεν βαριέσαι και για να είσαι σίγουρος, κάνε και εσύ μια δοκιμή χωρίς την 3060 να δεις αν θα έχει διαφορά η όχι
@topos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 H αληθεια ειναι πως ψιλοβαριεμαι γιατι οπως και να εχει δεν εχει εφαρμογη σε μενα Spoiler (το δικο μου σκεπτικο ηταν με την ενσωματωμενη απο την μια να αποδεσμευσω vram και φορτο απο την 3060 και παραλληλα να μειωσω τα 25 watt idle της 3060, αλλα εφοσων δεν ηταν εντελως smooth η διαδικασια λογο windows , απενεργοποιησα απο bios την igpu και αφησα μονο την nvidia πανω) Αλλα μιας και την επομενη βδομαδα λεω να περασω καινουργιο bios και να ριξω καλο καθαρισμα στο κουτι/αλλαξω παστα(εχω παρει + tpm κανενα μηνα και δεν το εχω βαλει) ισως ξαναδοκιμασω.
@topos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 06/12/2024 at 21:33, Aten-Ra said: Αν δεν βαριέσαι και για να είσαι σίγουρος, κάνε και εσύ μια δοκιμή χωρίς την 3060 να δεις αν θα έχει διαφορά η όχι Λοιπον, αν και βαρεθηκα τελικα να βγαλω την 3060 απο το pc, ειπα να κανω μια δοκιμη και ξαναενεργοποιησα την igpu απο το bios. Κουμπωσα στην igpu τις 2 οθονες(4κ 60+2κ 60) και την δουλεψα λιγο.Ολα πηγαν ρολοι* αυτη την φορα. Δεν ειχα το ιδιο θεμα με το κομπιασμα που ειχα περισυ που το ειχα ξαναδοκιμασει, ουτε σε browsing ουτε σε youtube 4k(σηκωνει μεχρι ~4 feeds). * Spoiler Βασικα δεν πηγαν. Με το που μπηκαν τα windows και ανοιξα το youtube γεμισα "πολυχρωμες γραμμες" και στις 2 οθονες, γενικα εφαγε κοκομπλοκο ολο το συστημα. Αλλα δεν εφταιγε η igpu για αυτο.Ειχα ενεργοποιημενο το expo στις μνημες+ κατι ρυθμισεις του buildzoid για τα timmings και λογικα ηταν "τεντωμενη" η ram(την χρησιμοποιει ομως πλεον και η igpu για μνημη) παρολο που με την nvidia δεν μου ειχε βγαλει ουτε καποιο προβλημα στa editing photo/video προγραμματα που δουλευεω ουτε στην πλειαδα των stability tests που εχω τρεξει και δεν εχω δει ποτε πανω απο 55c βαθμους στις ram. Mολις ομως γυρισα τις ρυθμισεις των timmings στο default ολα ρολοι -Απλα το ανεφερα μηπως συναντησει κανεις αντιστοιχο προβλημα με igpu και δεν του παει το μυαλο στις μνημες- Οποτε τα κομπιασματα που ειχα παλιοτερα κατα 99% μαλλον ηταν θεμα adrenalin driver και το φτιαξανε. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2024 από @topos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα