Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Ναι έχει ρευστό αλλά δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους πλέον, οι GPUs πάνε από delay σε delay και τα CPUs από αποτυχία σε αποτυχία.

Ναι θα σου πω οτι η Intel αυτη τη στιγμη δεν ειναι σε καθολου καλη κατασταση αλλα ειναι παρα πολυ σημαντικη εταιρεια, εχει παρα πολλες πατεντες και τεχνολογιες για να θελουμε να αποτυχει ετσι απλα επειδη η AMD φτιαχνει καλυτερους gaming CPUs. Εχει πατεντες σε integrated graphics, hardware-based security, πατεντες και τεχνολογιες σε emerging fields οπως πχ quantum computing. Επισης ειναι ο δημιουργος της x86 αρχιτεκτονικης και επαιξε τεραστιο ρολο σε πολλες σημερινες τεχνολογιες οπως PCI express, DDR memory κλπ. To XeeS και τα XMX cores ειναι ο μονος αντιπαλος του DLSS ως λογικη, δηλαδη ενα AI μοντελο το οποιο τρεχει real-time χρησιμοποιώντας dedicated hardware ετσι ωστε να μην τραβαει πολυ load η GPU, το FSR της AMD ειναι απλα ενας αλγοριθμος. 

H AMD εκμεταλλεύτηκε τα λαθη της Intel και με τα nodes της TSMC πηρε κεφαλι στην αποδοση και σε efficiency αλλα ας μη βιαζομαστε να ξεγραψουμε την Intel, σε αυτο το χωρο τα δεδομενα μπορει να αλλαξουν πολυ γρηγορα, για εμενα ειναι ακομη εξαιρετικα σημαντικη εταιρεια στο χωρο.

• Like 4
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μου αρέσει η λειτουργία της ελεύθερης αγοράς, περί μη κρατικής παρέμβασης.

Ούτε καν τους σάπιους κανόνες του καπιταλισμού τους δεν μπορούν να κρατήσουν.

Αλλά όπως και με τις δικές μας τράπεζες, ανακεφαλαιωνουν με ζεστό κρατικό χρήμα μια ιδιωτική εταιρεία η οποία ξεκάθαρα λόγου κακού χειρισμού ξέπεσε....

Κατάντια.... Το 1/1000 των χρημάτων αν χρωστούσε ένα κοινός θνητός θα βάζανε φυλακή και τα τρισέγγονα του.

Εν αντίθεση με τα χρυσά αγόρια της ιντελ που θα πάρουν και μπόνους από την κρατική επιχορήγηση.

• Like 15
  • Thanks 1
Δημοσ.

13 λεπτά πριν, Cleas77 είπε

Αλλά όπως και με τις δικές μας τράπεζες, ανακεφαλαιωνουν με ζεστό κρατικό χρήμα μια ιδιωτική εταιρεία η οποία ξεκάθαρα λόγου κακού χειρισμού ξέπεσε....

Κατάντια.... Το 1/1000 των χρημάτων αν χρωστούσε ένα κοινός θνητός θα βάζανε φυλακή και τα τρισέγγονα του.

Εν αντίθεση με τα χρυσά αγόρια της ιντελ που θα πάρουν και μπόνους από την κρατική επιχορήγηση.

Θα ξαναπω το ιδιο, η Intel ειναι εξαιρετικα σημαντικη εταιρεια για την Αμερικη οσον αφορα θεματα εθνικης ασφαλειας και τεχνολογικης ανεξαρτησίας, ειναι in-house παραγωγος ημιαγωγων οι οποιοι χρησιμοποιουνται απο τον Αμερικανικο στρατο μεχρι ξερω γω την πιο απλη δημοσια υπηρεσια. Δεν ειναι δυνατον να καταστει τεχνολογικα εξαρτημένη απο την AMD και κατα επέκταση την Ταιβαν. Θα τους δωσουν οσα χρειαστουν για να συνεχισουν να υπαρχουν.

Οσο για τις ελληνικες τραπεζες ειναι παρομοια κατασταση, να κανεις τι να πεις "οκ παιδια δεν εχουμε τραπεζες πλεον τις αφησαμε να φουνταρουν, καντε μια Revolut η κανα payzy να κανετε δουλεια" οπως και ολο το σύστημα να βασιζεται σε ξενες τραπεζες? Δεν θα μπορουσε να γινει κατι τετοιο.

Δεν λεω οτι ειναι καλο αυτο που συμβαινει απλα σε αυτες τις περιπτωσεις ζυγίζεις τα θετικα και τα αρνητικα και αποφασιζεις, το ολο θεμα ειναι να φροντισεις ετσι ωστε να μην αναγκαστεις να παρεις τετοιες αποφασεις.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ βλέπω ότι βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα και παραβλέπετε το πολύ σημαντικό σε εκείνο το benchmark που είναι ότι έγινε σε παιχνίδια που ήταν ας πούμε "98003D-optimized". και στα άλλα παιχνίδια ούτε 5% δεν ήταν η διαφορά. Όπως επίσης έχω πει, είναι πασιφανές ότι προσπαθούν να ανεβάσουν την μετοχή της AMD αλλά σε λίγο καιρό που η Intel θα πάρει τα πάνω της εκεί θα θυμηθείτε και τον πραγματικό ρόλο της AMD που δεν είναι άλλος από το "άριστοι επεξεργαστές σε προσιτές τιμές, όμως πάντα 2η".

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Sad 1
  • Haha 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Αυτές είναι τιμές scalp, από το νέο έτος θα υπάρχει απόθεμα και θα στρώσει η τιμή.,Κατά τα άλλα βέβαια και η επίσημη τιμή του είναι τσουχτερή, ας τα βλέπουν τα AMD fanboys αυτά που την θεωρούσαν ''εταιρεία του λαού''..Με το που πήρε την πρώτη θέση βαράει στο ψαχνό, γιατί οι εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Δεν είπαμε ποτέ ότι είναι εταιρία του λαού.. όπως και να έχει ...ούτε σελερον  στα 400 ευρώ πουλάει .ούτε Pentium extreme  στα 1200 ναι .ναι ..1200  ευρώ... βάραει στο ψαχνό ;;;;; Αν εξαιρέσεις τους μαυραγορίτες, ποίο φτηνός είναι ο x3d μαν μου , από τον ι 9 κατά 40 δολλάρια.. με βάση τιμές αμαζον .

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Cleas77 είπε

Αυτή θεωρώ ότι είναι η φυσική εξέλιξη του καπιταλισμού. Μπορεί πολλοί να σου πουλάνε φύκια και μεταξωτές κορδέλες για μία αγορά που αυτορυθμίζεται αλλά όταν έχει γίνει μονωπόλιο μία εταιρεία τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Όπως είπε και ο συνφορουμήτης που έχω κάνει quote το comment του παρακάτω η Intel είναι σημαντική και μάλιστα είναι το τελευταίο άντε το προ τελευταίο οχηρό της Αμερικής για να παραμείνει στην αγορά των νέων τεχνολογικών εξελίξεων.

7 ώρες πριν, ADHD είπε

Θα ξαναπω το ιδιο, η Intel ειναι εξαιρετικα σημαντικη εταιρεια για την Αμερικη οσον αφορα θεματα εθνικης ασφαλειας και τεχνολογικης ανεξαρτησίας, ειναι in-house παραγωγος ημιαγωγων οι οποιοι χρησιμοποιουνται απο τον Αμερικανικο στρατο μεχρι ξερω γω την πιο απλη δημοσια υπηρεσια. Δεν ειναι δυνατον να καταστει τεχνολογικα εξαρτημένη απο την AMD και κατα επέκταση την Ταιβαν. Θα τους δωσουν οσα χρειαστουν για να συνεχισουν να υπαρχουν.

Οσο για τις ελληνικες τραπεζες ειναι παρομοια κατασταση, να κανεις τι να πεις "οκ παιδια δεν εχουμε τραπεζες πλεον τις αφησαμε να φουνταρουν, καντε μια Revolut η κανα payzy να κανετε δουλεια" οπως και ολο το σύστημα να βασιζεται σε ξενες τραπεζες? Δεν θα μπορουσε να γινει κατι τετοιο.

Δεν λεω οτι ειναι καλο αυτο που συμβαινει απλα σε αυτες τις περιπτωσεις ζυγίζεις τα θετικα και τα αρνητικα και αποφασιζεις, το ολο θεμα ειναι να φροντισεις ετσι ωστε να μην αναγκαστεις να παρεις τετοιες αποφασεις.

Εγώ είμαι μαζί σου. Και για την Intel και για τις τράπεζες. Εγώ μάλιστα θεωρώ ότι είναι και πολύ καλό γιατί πολύ σωστά αναφέρεις είναι κρίσιμης σημασίας κάποια πράγματα για την οικονομία της χώρας και εταιρείες όπως η Intel αν πέσουν πάρα πολλοί θα πεινάσουν και δεν μιλάω μόνο για τους εργαζόμενους. Πολλές οικονομικές κατρακύλες έχουν ένα domino effect στην οικονομία και πιστεύω ότι και η Intel με το μέγεθος της είναι απίθανο να μην προκαλέσει κάτι αντίστοιχο.

Ωστόσο γιατί δεν υπάρχει μία κρατική παρέμβαση ως προς την διοίκηση τους; Επίβλεψη; Αλλαγή διοικητικού συμβουλίου; Μερική αλλαγή διοικητικού συμβουλίου με ανάμοικτη κρατική και ιδιωτική διοίκηση; Σίγουρα υπάρχουν άπειρες λύσεις και δεν χρειάζεται στο να αναλωθούμε πια είναι η καλύτερη. Ωστόσο θεωρώ κακή λύση να δώσεις αβλεπή κεφάλαια σε μια εταιρεία χωρίς κάποια παρέμβαση.

• Like 8
Δημοσ.
8 ώρες πριν, ADHD είπε

Οκ, αλλά για να φτάσει μία τέτοια εταιρία σε τέτοια χάλια σημαίνει ότι αρκετοί από εκεί μέσα πρέπει να πάνε στα σπίτια τους... πάρα πολλοί να πληρώσουν από την τσέπη τους και ακόμα περισσότεροι στην μπουζού.

Και εγώ είμαι εξαιρετικά σημαντικός για την οικογένειά μου και η δουλειά μου σημαντική στον μικρόκοσμό μου. Από πού να περάσω να πάρω την κατάλληλη κρατική επιχορήγηση;

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κάνα bonus θα πάρουν τα golden boys από αυτή τη συμφωνία ή θα μείνουν με το π...ι στο χέρι και μυξοκλαινε πάνω από τα εκατομμύρια που ήδη παίρνουν;

Η συμφωνία είναι η εξής: τα παίρνω από τους φτωχούς και τα δίνω στους πλούσιους...κορπορατισμος στα καλύτερα του!

• Like 4
Δημοσ.

Νομιζα οτι εχουμε κρατικοδιαιτο ιδιωτικο τομεα, ξερετε-απο αυτον που σφαζεται οτι εγω παραγω και στο δημοσιο ειναι οι τεμπεληδες αλλα παλι στο ελληνικο δημοσιο παρακαλανε για 'μεγαλες δουλειες'-κατα τα λοιπα το παιζουν 'ανεξαρτητοι' και 'παραγωγικοι',

αλλα βλεπω οτι μας αντιγραφουν στην Αμερικη.

Αυτα ειναι. Ιδιωτικος τομεας με επιχορηγηση απο το κρατος.

11 minutes ago, fwtonio said:

Οκ, αλλά για να φτάσει μία τέτοια εταιρία σε τέτοια χάλια σημαίνει ότι αρκετοί από εκεί μέσα πρέπει να πάνε στα σπίτια τους... πάρα πολλοί να πληρώσουν από την τσέπη τους και ακόμα περισσότεροι στην μπουζού.

Και εγώ είμαι εξαιρετικά σημαντικός για την οικογένειά μου και η δουλειά μου σημαντική στον μικρόκοσμό μου. Από πού να περάσω να πάρω την κατάλληλη κρατική επιχορήγηση;

Οχι φιλε μου. Αν κλεψεις ή χασεις πολλα, εισαι 'επενδυτης' και θα σε σωσουν. Αν εισαι 'μικρος', θα σου παρουν το σπιτι ή θα πας στη μπουζου.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, cpc464 είπε

Μακάρι να μήν καταρρεύσει, έχει παει πάνω απο 800€ ο 9800x3d στην μπανανία που ζούμε, χωρίς ανταγωνισμό θα μας ζητάει ο καθένας όσα θέλει.

Εγω τον πηρα στα 569 και αυτη την στιγμη αποτι βλεπω ειναι στα 599 δλδ 30 ευρω πανω.Στο σκρουτζ το ειδα και στα 800 καποια στιγμη λεω τι γινεται.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, ADHD είπε

H Intel ειναι σημαντικη για την Αμερικανικη παραγωγή ημιαγωγών, δεν μπορεις να βασίζεσαι για παντα στην διαθεσιμότητα της TSMC, ιδιαιτερα αν γινει τιποτα "περιεργο" στην Ταιβαν. Εχουν κανει τραγικα λαθη αλλα πρεπει να συνεχισει να υπαρχει, η AMD δεν εχει δικη της παραγωγη ειναι 100% εξαρτημενη απο την TSMC.

Θα δώσουν, πιστεύω, αντίστοιχα και σε glo-fo και σε όποιον άλλον κατασκευάζει, θα πάρει και η TSMC αντίστοιχα για να ανοίξει γραμμές σε Ευρώπη/ΗΠΑ.

Το ζήτημα, πάντα, παραμένει η ASML. Αν εκεί γίνει "κάτι", όλη η "Δύση" θα μείνει 20 χρόνια πίσω.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Cleas77 είπε

Ούτε καν τους σάπιους κανόνες του καπιταλισμού τους δεν μπορούν να κρατήσουν

Αυτοί ισχύουν για όσες εταιρείες δεν έχουν "στρατηγική" σημασία για την εθνική οικονομία και ασφάλεια..

Α, υπάρχουν και για να πουλάνε παραμύθι - τύπου "αμερικάνικο όνειρο" - στον κάθε πλεμπαίο πικραμένο (αν το θέλεις και προσπαθήσεις πολύ θα τα καταφέρεις.. και καλά..)

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...