stark Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους. Αναζητώ εξωτερικό USB 3.X σκληρό δίσκο 2.5'' στα 3TB ή στα 4TB. Ο σκληρός θα συνδεθεί στην USB 2.0 θύρα του Frizt!Box 4040 router μου, το οποίο υποστηρίζει μέχρι 4TB (για κάθε partition). The FRITZ!Box supports USB storage devices with a maximum of four partitions formatted with the file systems NTFS, exFAT, FAT/FAT32, and ext2/ext3/ext4. Each partition may be up to 4 terabytes in size. Θα μπορούσα να κοιτάξω και για 5TB (όπως αυτός) αλλά θα έπρεπε μετά να φτιάξω 2 partitions, το ένα max 4TB και το δεύτερο ξεχωριστό ~1TB, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θέλω να μπλέξω με κάτι τέτοιο γιατί δεν το χω ξανακάνει με αυτό το router και δεν ξέρω μήπως στο τέλος δεν βλέπει σωστά το δίσκο. Έχει μπει κανείς σε αυτή τη διαδικασία με δίσκο (με partitions) σε router; Συγκεκριμένα: Αυτή τη στιγμή στο Fritz 4040 έχω δύο σκληρούς (όπως φαίνεται και παρακάτω). Στη μία θύρα (USB 2.0) έχω έναν Seagate (SlimVideoBook) 1ΤΒ. Στη δεύτερη θύρα (USB 3.0) έχω έναν Intenso 2TB. Θέλω ουσιαστικά να αντικαταστήσω τον Seagate (SlimVideoBook) 1ΤΒ με μεγαλύτερο. Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής: αν πάρω δίσκο 5TB και φτιάξω δύο partitions (4+1), το Fritz μετά θα βλέπει τους δίσκους συνολικά σαν τρείς; Intenso (USB 3.0) 1.81 ΤΒ NewHDDPartition1 (USB 2.0) ~4TB NewHDDPartition2 (USB 2.0) ~1TB Τους δίσκους τους έχω για να βλέπω μέσω SMB ταινίες και σειρές στο KODI στο Android TV Box μου. Επισημαίνω ότι το budget μου είναι max 100 € και φυσικά θα ήθελα μια καλή προσφορά αν τη βρω και λόγω Black Friday. Επίσης θα ήθελα ο δίσκος να μην έχει ενσωματωμένο τον USB controller ώστε αν αρχίσει να κάνει περίεργα, να έχω την επιλογή να τον βγάλω και να τον βάλω σε άλλο HDD enclosure. Οποιοδήποτε feedback ευπρόσδεκτο.
poulinos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 On 26/11/2024 at 22:01, stark said: Καλησπέρα σε όλους. Αναζητώ εξωτερικό USB 3.X σκληρό δίσκο 2.5'' στα 3TB ή στα 4TB. Ο σκληρός θα συνδεθεί στην USB 2.0 θύρα του Frizt!Box 4040 router μου, το οποίο υποστηρίζει μέχρι 4TB (για κάθε partition). The FRITZ!Box supports USB storage devices with a maximum of four partitions formatted with the file systems NTFS, exFAT, FAT/FAT32, and ext2/ext3/ext4. Each partition may be up to 4 terabytes in size. Θα μπορούσα να κοιτάξω και για 5TB (όπως αυτός) αλλά θα έπρεπε μετά να φτιάξω 2 partitions, το ένα max 4TB και το δεύτερο ξεχωριστό ~1TB, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θέλω να μπλέξω με κάτι τέτοιο γιατί δεν το χω ξανακάνει με αυτό το router και δεν ξέρω μήπως στο τέλος δεν βλέπει σωστά το δίσκο. Έχει μπει κανείς σε αυτή τη διαδικασία με δίσκο (με partitions) σε router; Συγκεκριμένα: Αυτή τη στιγμή στο Fritz 4040 έχω δύο σκληρούς (όπως φαίνεται και παρακάτω). Στη μία θύρα (USB 2.0) έχω έναν Seagate (SlimVideoBook) 1ΤΒ. Στη δεύτερη θύρα (USB 3.0) έχω έναν Intenso 2TB. Θέλω ουσιαστικά να αντικαταστήσω τον Seagate (SlimVideoBook) 1ΤΒ με μεγαλύτερο. Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής: αν πάρω δίσκο 5TB και φτιάξω δύο partitions (4+1), το Fritz μετά θα βλέπει τους δίσκους συνολικά σαν τρείς; Intenso (USB 3.0) 1.81 ΤΒ NewHDDPartition1 (USB 2.0) ~4TB NewHDDPartition2 (USB 2.0) ~1TB Τους δίσκους τους έχω για να βλέπω μέσω SMB ταινίες και σειρές στο KODI στο Android TV Box μου. Επισημαίνω ότι το budget μου είναι max 100 € και φυσικά θα ήθελα μια καλή προσφορά αν τη βρω και λόγω Black Friday. Επίσης θα ήθελα ο δίσκος να μην έχει ενσωματωμένο τον USB controller ώστε αν αρχίσει να κάνει περίεργα, να έχω την επιλογή να τον βγάλω και να τον βάλω σε άλλο HDD enclosure. Οποιοδήποτε feedback ευπρόσδεκτο. αν το γραφει στην avm οτι μπορει να δει partitions και ειναι μεχρι 4tb τοτε απλα το κανει. οποτε go for it.μετα απο τοσα προιοντα που εχουν περασει απο τα χερια μου μονο καλα λογια μπορω να πω. και γενικως αν γραφουν οτι κατι παιζει τοτε παιζει.
stark Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 8 minutes ago, poulinos said: αν το γραφει στην avm οτι μπορει να δει partitions και ειναι μεχρι 4tb τοτε απλα το κανει. οποτε go for it.μετα απο τοσα προιοντα που εχουν περασει απο τα χερια μου μονο καλα λογια μπορω να πω. και γενικως αν γραφουν οτι κατι παιζει τοτε παιζει. Καλημέρα. Ναι, πήρα τελικά τον Intenso 5TB, έφτιαξα partitions και όλα καλά. 1
poulinos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 10 minutes ago, stark said: Καλημέρα. Ναι, πήρα τελικά τον Intenso 5TB, έφτιαξα partitions και όλα καλά. μια χαρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα