Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιά είναι η πιο σύντομη διαφικασία για τη μεταβίβαση ενος αυτοκινήτου

Μπορεί πχ να πάνε ιδιοκτήτης και αοραστής σε ένα ΚΕΠ και να κάνουν εκεί τα χαρτιά ή υπ. δηλώσεις ή πρέπει μετά να τρέχουν σε υπουργεία κλπ

σε πόσο διαστημα μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μπορεί να φανεί επίσημα το όχημα στην νέα ιδιοκτησία;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, DrLo είπε

Μπορεί πχ να πάνε ιδιοκτήτης και αοραστής σε ένα ΚΕΠ και να κάνουν εκεί τα χαρτιά ή υπ. δηλώσεις ή πρέπει μετά να τρέχουν σε υπουργεία κλπ

σε πόσο διαστημα μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μπορεί να φανεί επίσημα το όχημα στην νέα ιδιοκτησία;

Πλέον υπάρχει και η ηλεκτρονική μεταβίβαση που είσαι κατοχυρωμένος . Αλλά πας στο υπουργείο ξανά για εκτύπωση άδειας κυκλοφορίας .

Σε πολλά υπουργεία με το αντίστοιχο αντίτιμο σε "εξωτερικό" συνεργάτη τη παίρνεις και τη ίδια μέρα .

Το ΚΕΠ είναι το χρονοβόρο από ότι ξέρω .

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrLo είπε

Πάτε και οι 2 σε μια Περιφερειακή Διεύθυνση Μεταφορών.

Έχετε μαζί σας όλα τα χαρτιά .

Εκεί βγάζετε παράβολο και συμπληρώνειτε αυτά που θα σας πουν.

Ανάλογα τον κόσμο/κίνηση σε 1 με 3 ώρες έχετε τελειώσει.

Να πας σε εξωτερικό συνεργάτη δεν χρειάζεται εφόσον είσαι απόφοιτος δημοτικού και πάνω. 

• Like 1
Δημοσ.

Σε γραφείο "διεκπεραίωσης" γλυτώνεις χρόνο. Δίνεις το πρωί τα χαρτιά και το μεσημέρι παίρνεις άδεια χωρίς στήσιμο σε ουρά. Πληρώνεις το κάτι τις αλλά δεν έχει ταλαιπωρία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλεον ολα γινονται ηλεκτρονικα, ουτε χαρτια, ουτε αναμονη. Γκουγκλαρεις λιγο πριν την διαδικασια, υπαρχουν απειρες οδηγιες online

Η κυριοτητα του αυτοκινητου περναει στον αγοραστη σε λιγα λεπτα

Με ενα υπολογιστη, δωστε ραντεβου σε μια καφετερια με wifi, καντε την μεταβιβαση, καντε την μεταφορα των χρηματων και μετα απο κανα μηνα παει ο νεος ιδιοκτητης και παιρνει την νεα αδεια απο το υπουργειο

Επεξ/σία από tutuyo
Δημοσ.
6 ώρες πριν, kalmik είπε

Σε γραφείο "διεκπεραίωσης" γλυτώνεις χρόνο. Δίνεις το πρωί τα χαρτιά και το μεσημέρι παίρνεις άδεια χωρίς στήσιμο σε ουρά. Πληρώνεις το κάτι τις αλλά δεν έχει ταλαιπωρία.

διαφωνω. στο γραφειο δινεις και χρονο και χρημα. 

εγω τον μαρτιο εκανα μεταβιβαση αυτοκινητο και βρεθηκαμε και οι δυο (αγοραστης-πωλητης) στο υπ συγκοινωνιων της περιοχης μου. ειχα ολα τα εγγραφα. εκανε εκεινη την ωρα τραπεζικα την μεταφορα των χρηματων, τα ειδα και ολοκληρωθηκε η μεταβιβαση. χρονος στο συγκοινωνιων? περιπου 1,5 ωρα με το περισσοτερο σε αναμονη. απλα ημουν ξεκαθαρος στο τι πουλαω, ειχε ολα τα απαιτουμενα εγγραφα χωρις παρακρατησεις, ο αγοραστης ειχε τα χρηματα και εκανε αμεσα την μεταφορα. ο αγοραστης μεσα σε 1,5 ωρα πηρε την νεα αδεια κυκλοφοριας στο ονομα του χωρις χρονοτριβες και μεσαζοντες. 

Δημοσ.

Η (πρόσφατη) εμπειρία μου (αγορά αυτοκινήτου και πώληση αυτού που είχα τον τελευταίο 1,5 μήνα) ίσως σε βοηθήσει. Η αγορά έγινε μέσω γραφείου διεκπεραίωσης πριν την 21 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους όπου άρχισε να ισχύει το "ψηφιακό" ραντεβού.Πήγαμε ο πωλητής και ο αγοραστής (εγώ) με όλα τα χαρτιά έτοιμα στάλθηκαν τα χρήματα δόθηκαν τα χαρτιά και πήρα την άδεια αυθημερόν (09:00 το πρωί δοθηκαν στις 12:30 πήρα την άδεια).

Η πώληση έγινε μέσω άλλου γραφείου διεσπεραίωσης (επιθυμία του αγοραστή μετά την 21 Οκτώβρη).Έγινε προσπάθεια ψηφιακής μεταβίβασης αλλά απέτυχε λόγω δυσλειτουργίας του συστήματος (ήταν οι πρώτες μέρες και μάλλον έπρεπε να στρώσει) οπότε ακολουθήθηκε η μέθοδος του ψηφιακού ραντεβού. Η νέα αδεια παραλήφθηκε από τον αγοραστή μετά από 3 μέρες.Η μεταβίβαση έγινε αυθημερόν την ημέρα που κλειστηκε το ραντεβού.Η δυσκολία ήταν να βρεθεί διαθέσιμη ημερομηνία οπουδήποτε στην Αττική.

Με το ΚΕΠ Ηλιούπολης που επικοινώνησα τηλεφωνικά μου είπαν ότι αν γινόταν από αυτούς η νέα αδεια θα έκανε 3 μήνες (!!!!!!).

Αυτά έζησα εγώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...