Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στην παρεα. Εχω μια σχετικα ευκολη ερωτηση για τους δικτυαδες του φορουμ.

Θελω να μοιραστω την οπτικη μου με τον γειτονα. Το κονσεπτ ειναι να τραβηξω ενα καλωδιο utp απο εμενα μεχρι αυτον το οποιο δεν θα ξεπερναει τα 100 μετρα και μετα αυτος να το μοιραζει στο σπιτι του

Το δικο μου θα ειναι της μορφης 192.168.1.x και το δικο του 192.168.2.x

Εκτος απο ενα cat6 τι αλλο θα χρειαστώ? Εχω μπλεξει με ορους managed unmanaged κλπ δε βγαζω ακρη. το καλωδιο θα φευγει απο το ρουτερ μου? θα φευγει απο καποιο switch μου?

Επεξ/σία από nikos121
Δημοσ.

πολύ απλά τα σκέφτεσαι (α λόλα να ενα μήλο- α πετάω ένα καλώδιο) αλλά δεν είναι.

ο γείτονας με σένα βρίσκεται μέσα σε πόλη ή σε χωριό; το να φύγει ένα καλώδιο 100μέτρα απόσταση μπορεί να κοπεί για 1002 λόγους. επίσης υπάρχει και η νομοθεσία που δεν επιτρέπει εναέρια καλώδια ή να περνάνε από ακίνητα που δεν έχεις ιδιοκτησία. δε μπορείς δηλαδή να αμολύσεις καλούμπα 30-40-50 μέτρα από 2 πολυκατοικίες απόσταση.

το δικό σου 192.168.1.X θα δώσει μια IP στο γείτονα και μετά ο γείτονας παίρνει την 192.168.1.Ψ και πρέπει να φτιάξει ανάλογα το τρόπο σύνδεσης ένα υποδίκτυο σε διαφορετικό range της μορφής 192.168.2.Χ

το cat6 πλέον ξεπεράστηκε. Υπάρχει Cat7 και Cat8.

managed unmanaged απασχολεί το γείτονα και όχι εσένα.

Η ερώτησή μου είναι άλλη επειδή μυρίζομαι οτι θα γίνει μλκια και θα χαλάσετε καρδιές με το γείτονα.

θα τη μοιραστείς τσάμπα ή θα σου δίνει κάποιο αντίτιμο;

γιατί βλέπω οτι ψάχνεσαι και επενδύεις κόπο-κόστος χωρίς να έχεις γνώση τι και πως.

να καλέσεις τεχνικό να αναλάβει να στο φτιάξει σωστά γιατί όχι εφόσον δεν έχεις γνώσεις;

βάλε 2 φωτογραφίες τα σπίτια και τι μεσολαβεί ώστε να πάρουμε μια ιδέα

Δημοσ.

Οχι τσαμπα θα το κανω. Φυσικα και δεν θα καλεσω τεχνικο για να το φτιαξει αυτος. Αν τα καταφερω μονος μου με οτι βοηθεια/πληροφορια συγκεντρωσω εχει καλως.

Θα παιδευτώ, θα κανω λαθος, θα μου παρει παραπανω χρονο αλλα δε βιαζομαι συν οτι θα μαθω και κατι.

Ευχαριστώ

• Haha 1
Δημοσ.

Πέρα απο τα αρχικά, εγραψες και καμποσες σειρες με αχρειαστα πραγματα οπότε και αυτα που απαντησα πολλα ηταν.

Το τι μυριζεσαι εσυ, το αν θα ειναι τσαμπα ή θα ειναι με αντιτιμο δεν σε αφορα ουτε εξυπηρετει στην υλοποιηση της ιδεας.

Παω να φωναξω εναν ηλεκτρολογο τωρα γιατι καηκε η λαμπα

• Haha 1
Δημοσ.

για αρχη θα χρειαστεις σιγουρα καλωδιο τουλαχιστον cat6 καθως και 1 ρουτερ (γειτονα) που να μπορει να παραμετροποιηθει δηλαδη να μην ειναι απο αυτα που δινουν οι εταιρειες γιατι συνηθως ειναι κλειδωμενα και δεν μπορεις να τα πειραξεις και να εχει WAN θυρα. Απο εκει και περα ειναι ευκολο, θα δημιουργησεις ενα ξεχωρο δικτυο στο ρουτερ του γειτονα και θα παιζουν ανεξαρτητα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, bebakos11 είπε

για αρχη θα χρειαστεις σιγουρα καλωδιο τουλαχιστον cat6 καθως και 1 ρουτερ (γειτονα) που να μπορει να παραμετροποιηθει δηλαδη να μην ειναι απο αυτα που δινουν οι εταιρειες γιατι συνηθως ειναι κλειδωμενα και δεν μπορεις να τα πειραξεις και να εχει WAN θυρα. Απο εκει και περα ειναι ευκολο, θα δημιουργησεις ενα ξεχωρο δικτυο στο ρουτερ του γειτονα και θα παιζουν ανεξαρτητα

Δηλαδη ενα access point στον γειτονα που θα ειναι της μορφης 192.168.2.1 και θα μοιραζει 192.168.2.2  192.168.2.3 κλπ;

Default gateway θα εχει το 192.168.1.1;

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, elio_1 είπε

Αυτο θα κανεις

Χωρις vlan ο ενας θα μπαινει στο δικτυο, τις συσκευες, τα αρχεια κλπ του άλλου και μετά χαιρετίσματα.

Δημοσ.

Αντί για 100 μέτρα καλώδιο ( με τις όποιες δυσκολίες και απώλειες θα έχει ), αν υπάρχει οπτική επαφή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις access points όπως π.χ. το ubiquiti loco m2 ή m5. Κατά τ'άλλα, ένα managed switch με δυνατότητες vlan είναι ό,τι πρέπει ( όπως ειπώθηκε ). Και μετά, ο καθένας στο σπίτι του μπορεί να έχει το router της επιλογής του ( με κάποιες ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά δεν είναι δύσκολες ).

• Haha 1
Δημοσ.

Μην μοιράζετε έτσι απερίσκεπτα Internet στον οποιοδήποτε. Όταν ο γείτονας αποδειχθεί ανώμαλος, με περίεργα γούστα και περιηγήσεις στο internet, μάντεψε ποιος θα μπλέξει...

Δημοσ.
9 ώρες πριν, SaFiS είπε

Μην μοιράζετε έτσι απερίσκεπτα Internet στον οποιοδήποτε. Όταν ο γείτονας αποδειχθεί ανώμαλος, με περίεργα γούστα και περιηγήσεις στο internet, μάντεψε ποιος θα μπλέξει...

Ακριβώς αυτό. Μου έχουν ζητήσει δύο γείτονες να τους δώσω τον κωδικό wifi και το αρνήθηκα. Τους είπα ότι αφενός δεν μπορώ να φέρω την ευθύνη για το ό,τι θα κάνουν αυτοί στο διαδίκτυο, αφετέρου ότι έχω κοινόχρηστα αρχεία στο δίκτυο και κατ'επέκταση δεν γίνεται να τους δώσω πρόσβαση στο δίκτυό μου. Στράβωσαν και οι δύο, ξυδάκι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...