Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

Άρθρο για να αρχίσει από κάτω το πάρτυ των γνωστών αγνώστων …

Το απλό 16 λοιπόν για να το θέσω εγώ αλλιώς με τις μόλις ΔΥΟ κάμερες του στο πίσω μέρος και ΧΩΡΙΣ telephoto επιτυγχάνει ίδιο σκορ με το Google pixel 7 pro ! 
 Και υπολείπεται μόλις δύο πόντους από τα ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ Xiaomi 14 ultra και Mate 50 pro 

Αυτή είναι δυστυχώς η μαύρη αλήθεια .

Όποτε πριν αρχίσετε τα κουραστικά και επαναλαμβανόμενα post μπείτε στον κόπο και δείτε πως το συγκεκριμένο σάιτ βαθμολογεί και κατατάσσει …. 

Αδερφέ , κόψε λιγάκι απο το εξαιρετικές η ανέβασε λιγάκι την τιμή …

Δηλαδή κάπου ώπα. 

Και ομως. Ειπα φωτο μερας ετσι. 

Δες τις παρακατω φωτο απο τι τιμης κινητου πιστευεις οτι ειναι η καθε μια? 

Spoiler

Screenshot-2.png
Screenshot-4.png

Screenshot-5.png
Screenshot-6.png

Και εδω

Spoiler

Screenshot-7.png
Screenshot-8.png

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Και ομως. Ειπα φωτο μερας ετσι. 

Δες τις παρακατω φωτο απο τι τιμης κινητου πιστευεις οτι ειναι η καθε μια? 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Screenshot-2.png
Screenshot-4.png

Screenshot-5.png
Screenshot-6.png

Ρε συ καλές είναι δεν λέω το αντίθετο .

Δεν είναι φωτογραφία που δεν βλέπεται.

Και εγώ εδώ στο σπίτι έχω ένα  I phone SE 2 ένα εφτάρι και ένα SE 1.

Αν βγάλω φωτο την μέρα μια χαρά βγάζουν .

ΑΝ ΟΜΩΣ τις δω στον υπολογιστή δίπλα δίπλα με μια ίδια που έχω τραβήξει με το 16 pro max είναι η μέρα με τη νύχτα ακόμα και σε καλό φωτισμό …

αυτό σου είπα .

Το εξαιρετικές πάει καρφί για ναυαρχίδες και ΜΟΝΟ .

Το τέλειες σε επαγγελματικές μηχανές .

Αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Όλα αυτά τα benchmark είναι λίγο αδιάφορα για το 90% των χρηστών. Και αυτό γιατί βάζω μέσα τους ινφλουενσερς (που συνήθως είναι ψιλό άσχετοι) και τους content creators.
Αν ανοίγω το κινητό πατάω το κουμπί και αυτό που βγάζω με ικανοποιεί είμαι οκ.  Σε 9 μήνες δλδ το iPhone 16 pro θα είναι κακό ή το S24 Ultra σε 3 μήνες θα  είναι επίσης κακό;

Αυτό που ,σαν enthusiast, με ενδιαφέρει είναι η συσκευή να είναι παντού από αρκετά καλή και πάνω. Να είναι σε όλα η καλύτερη δεν παίζει. Το συνολικά καλύτερη είναι επίσης υποκειμενικό. Για εμένα , σύμφωνα με τις τωρινές μου απαιτήσεις, είναι το iPhone.

Πχ

Αν αλλάζεις κινητό κάθε 1-2 χρόνια και δε το πουλάς τότε δεν σε ενδιαφέρει και πολύ η διάρκεια και η ποιότητα του Support.

Αν είσαι μόνιμα με ακουστικά δεν σε νοιάζουν τόσο τα ηχεία και το μικρόφωνο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

Ρε συ καλές είναι δεν λέω το αντίθετο .

Δεν είναι φωτογραφία που δεν βλέπεται.

Και εγώ εδώ στο σπίτι έχω ένα  I phone SE 2 ένα εφτάρι και ένα SE 1.

Αν βγάλω φωτο την μέρα μια χαρά βγάζουν .

ΑΝ ΟΜΩΣ τις δω στον υπολογιστή δίπλα δίπλα με μια ίδια που έχω τραβήξει με το 16 pro max είναι η μέρα με τη νύχτα ακόμα και σε καλό φωτισμό …

αυτό σου είπα .

Το εξαιρετικές πάει καρφί για ναυαρχίδες και ΜΟΝΟ .

Το τέλειες σε επαγγελματικές μηχανές .

Αυτό.

Ναι καταλαβα πως το λες δεν εχεις αδικο κυριως ηθελα να εξηγησω οτι για το 99% του κοσμου οι φωτο ημερας ειναι παρα πολυ καλες για καθε insta facebook κτλ στη νυχτα αλλαζει το πραγμα και φαινεται το πιο ακριβο κινητο πολυ πιο ευκολα. 

Για αναφορα οι πρωτες 2 φωτο στο πρωτο spoiler ειναι απο Poco M6 στα 130 ευρω η τριτη ειναι απο Iphone 16 η τεταρτη απο Poco F3. Και οι αλλες 2 στο δευτερο spoiler απο Honor 90. Εγω βγαζω απλα φωτογραφιες εχω το F3 και πολλες φορες λεω wow ειδικα σε φωτο με DOF η macro ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος. Διαφορες θα υπαρξουν με τα πολυ πιο ακριβα κινητα αλλα θελει διπλα διπλα οπως ειπες και μεγαλη οθονη για να διακρινεις διαφορες. Στα κινητα που τις βλεπουμε σχεδον ολοι ειναι αρκετα πιο δυσκολα. Καποτε προ 15ετιας που ειχαμε τα πρωτα με 1mp κινητα εκει ναι υπηρχε τρελη ανοδος καθε χρονο τωρα ειμαστε σε πολυ υψηλο επιπεδο. Οπως και στις οθονες καποτε oled εβλεπες σε 800 ευρω κινητα σημερα εχουμε σε κινητα στα 150 ευρω. Και ισχυει παντου αυτο. Κινητα με 12 ram/512 χωρο στα 250 ευρω 200mp καμερες σε redmi κινητα soc που καποτε ηθελες 1500 για τις επιδοσεις με μολις 300 ευρω κτλ κτλ. Οπως εχω ξανα αναφερει με τις καρτες γραφικων ο καπιταλισμος εχει αρνητικα αλλα εχει δωσει και απειρα καλα στην τεχνολογια σε οικιακες συσκευες γενικα συσκευες οπου με λιγα χρηματα περνεις πολυ δυνατες συσκευες σε καθε τομεα οταν καποτε ηθελες τα 5πλασια για κατι αξιολογο. Ξεφυγα λιγο στο θεμα απλα για να στηριξω καλυτερα το ολο point μου του πρωτου post.

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Αυτο με την καμερα ακομα δεν μπορω να το καταλαβω. Αντε πριν 10 χρονια οκ καποια ηταν μερα με τη νυχτα αλλα εδω και 5 χρονια κινητα απο 150 ευρω και πανω βγαζουν εξαιρετικες φωτο στο 99% σε μερα με φως και σε ενα 70% σε συνθηκες νυχτας. Απο τα 300 και πανω παμε στο 100% ημερας και 80% σε νυχτας. Και ολοι τις ανεβαζουν σε instagram facebook κτλ οπου τρωνε ακομα μεγαλυτερη συμπιεση περα απο τα φιλτρα που βαζουν. Δεν εχει νοημα δηλαδη οι καμερες ειναι εδω και χρονια σε εξαιρετικα επιπεδα. Και το iphone 16 και ολα τα κινητα που ειναι στα top 100 της λιστας ειναι εξαιρετικα σε αυτο το θεμα. Τωρα 20η θεση 1η θεση η 60η θεση λιγη σημασια εχει για το 99%. 

Κάπως πρέπει να δικαιολογηθεί και το price tag.

Γενικά έχουν διαφορές, έχουν καλύτερες και περισσότερες δευτερεύουσες κάμερες από τα mainstream που έχουν συνήθως μια ικανοποιητική main και μετά το χάος.

Μετά είναι και το software είναι και οι δυνατότητες στο video, το dxomark τα μετράει όλα στο σύνολο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, magicnumbers είπε

Παιδιά τι μέτριο φωτισμό κ vivo έχετε πιάσει Huawei 5ετιας; 

Πρόσφατα είχα στα χέρια μου huawei mate 40 Pro φίλου και ενώ γενικά είναι υπερτουμπανο, κάνει θαμπαδες το βράδυ με τα φώτα, χωρια το κιτρίνισμα που ενώ το έχουν φτιάξει λίγο ένα έμπειρο μάτι βλέπει την διαφορά ποιοτικά. Την δουλειά που έχει κάνει η zeiss στους φακούς των Vivo δεν την έχει κάνει κανείς. Ούτε το s24 Ultra. Παραμένω στην άποψη μου ενώ έχω το s24 Ultra ότι τα vivo είναι οι βασιλιάδες της νυχτερινής φωτογραφίας. Και για να σε προλάβω ναι, έχω περάσει από όλες τις μάρκες. 

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Twinstars είπε

Νέο θέμα για την νέα αύξηση τιμής στην συνδρομή του νετφλιξ δεν βλέπω και ανησυχώ! Μου ήρθε εχθές το ραβασάκι.

μάλλον θα είσαι ο μόνος που βλέπει Νετφλιξ στο ινσομνια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και πολύ του είναι με το ΑΙ που έχει , πας να σβήσεις τα γυαλιά από το πρόσωπο και σου σβήνει το μισό προσώπο..👎🏼👎🏼

Επεξ/σία από anetos23
Λαθος
Δημοσ.

Τα κινητά κάνουν για τους περισσότερους από εμάς εδώ μέσα που δεν είμαστε επαγγελματίες φωτογράφοι. Σε νυχτερινό φως πόλης όπου όλο και κάποιος τεχνητός φωτισμός θα υπάρχει έχουν καλή απόδοση για φωτογραφία. Αν θες να τραβήξεις νύχτα στο σπίτι,όλο και κάποιο φως σταθερό ή κινητό θα μπορείς να βάλεις. Και υπάρχει και το φλας. Την ημέρα όλα καλά τα πάνε. Κάποιο σενάριο χρήσης όπου θα χρειαστούμε κάτι καλύτερο όλοι θα σκεφτούμε, αλλά αν είναι τόσο συχνό ή θες να τα καλύψεις όλα τράβα πάρε μια κανονική φωτογραφική μηχανή και ελάφρυνε την τσέπη σου. Ας καταλάβουμε ότι το κινητό είναι ένα πολυεργαλείο. Δεν γίνεται να τα κάνει όλα τέλεια. Το σημαντικό είναι να το έχουμε στη τσέπη μας ανά πάσα στιγμή το χρειαστούμε. Το dxomark κάνει μάρκετινγκ. Οι διαφορές αμελητέες μεταξύ των.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μετά έχεις τους χρήστες iPhone να λένε "αγόρασα iPhone γιατί έχει την καλύτερη κάμερα".

Όχι, το έχει παίξει τέλεια η Apple εδώ (όχι πως θέλει και πολύ προσπάθεια να πείσει το κοινό της). Εγώ δεν θυμάμαι ποτέ το iPhone να είχε την καλύτερη κάμερα στον κόσμο, πάντα 2-3-4 έπαιζε. (μπορεί σε κάποιο μοντέλο να μου διαφεύγει, βαρέθηκα κιόλας να βλέπω benchmarks). Αλλά για κάποιον λόγο οι χρήστες της νόμιζαν ότι είναι πάντα 1η. Νταξ δεν βαριέσαι.

Άρα συμφωνούμε ότι η κάμερα είναι κάτι υποκειμενικό στο κινητό? άλλος μπορεί να προτιμάει τα θερμά/κίτρινα χρώματα του iPhone και κάποιος άλλος κάτι άλλο ξέρω γω.

Επεξ/σία από atypicalcoder
Δημοσ.

Αξία μεγαλύτερη θα είχε να δίνει η είδηση ποια κινητά είναι στην πρώτη εικοσάδα και με τι βαθμολογία.

Τώρα απλά λειτουργεί σαν advertorils

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, JonnyBoy είπε

Τα κινητά κάνουν για τους περισσότερους από εμάς εδώ μέσα που δεν είμαστε επαγγελματίες φωτογράφοι. Σε νυχτερινό φως πόλης όπου όλο και κάποιος τεχνητός φωτισμός θα υπάρχει έχουν καλή απόδοση για φωτογραφία. Αν θες να τραβήξεις νύχτα στο σπίτι,όλο και κάποιο φως σταθερό ή κινητό θα μπορείς να βάλεις. Και υπάρχει και το φλας. Την ημέρα όλα καλά τα πάνε. Κάποιο σενάριο χρήσης όπου θα χρειαστούμε κάτι καλύτερο όλοι θα σκεφτούμε, αλλά αν είναι τόσο συχνό ή θες να τα καλύψεις όλα τράβα πάρε μια κανονική φωτογραφική μηχανή και ελάφρυνε την τσέπη σου. Ας καταλάβουμε ότι το κινητό είναι ένα πολυεργαλείο. Δεν γίνεται να τα κάνει όλα τέλεια. Το σημαντικό είναι να το έχουμε στη τσέπη μας ανά πάσα στιγμή το χρειαστούμε. Το dxomark κάνει μάρκετινγκ. Οι διαφορές αμελητέες μεταξύ των.

Συμφωνώ απόλυτα! Αγοράζω iPhone γιατί με βολεύει η ευχρηστία του λογισμικού του.

Αν θελήσω ΚΑΛΕΣ φωτογραφίες θα τραβήξω με την Nikon D850.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απαντάω σε όλους τους τελευταίους και με απολύτως θετική διάθεση:

- Το κινητό ως φωτογραφική μηχανή είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο γιατί βρίσκεται σχεδόν πάντα επάνω σου και σήμερα έχει αυξημένες δυνατότητες όσον αφορά τις φωτιστικές συνθήκες.

- Πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι, έχουν υψηλότερη δημιουργική ικανότητα, περισσότερες γνώσεις και καλύτερο εξοπλισμό από μερικούς επαγγελματίες τον οποίο εξοπλισμό χρησιμοποιούν και με περισσότερο ορθολογικό τρόπο, σε αυτούς δεν αρκεί η κάμερα του κινητού.

- Τις καλές φωτογραφίες δεν τις παράγει η «μουράτη» και κορυφαία φωτογραφική μηχανή αλλά ο φωτογράφος και η γνώση του πάνω στη χρήση του φωτός και τις δυνατότητες του φακού. Έχω δει φωτογραφίες πολύ καλύτερες από αυτές που ανεβάζει ο μέσος όρος των φωτογράφων που κατέχει μια κορυφαία (αναμφισβήτητα) Nikon Dxxx η λήψη των οποίων έγινε με φωτογραφική μηχανή που κόστιζε ως καινούργια το 1/3 ή και το 1/4 της «επαγγελματικής» και ως μεταχειρισμένη ακόμα και το 1/10.

Επεξ/σία από filipN
  • Like 3
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, filipN είπε

Απαντάω σε όλους τους τελευταίους και με απολύτως θετική διάθεση:

- Το κινητό ως φωτογραφική μηχανή είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο γιατί βρίσκεται σχεδόν πάντα επάνω σου και σήμερα έχει αυξημένες δυνατότητες όσον αφορά τις φωτιστικές συνθήκες.

- Πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι, έχουν υψηλότερη δημιουργική ικανότητα, περισσότερες γνώσεις και καλύτερο εξοπλισμό από μερικούς επαγγελματίες τον οποίο εξοπλισμό χρησιμοποιούν και με περισσότερο ορθολογικό τρόπο, σε αυτούς δεν αρκεί η κάμερα του κινητού.

- Τις καλές φωτογραφίες δεν τις παράγει η «μουράτη» και κορυφαία φωτογραφική μηχανή αλλά ο φωτογράφος και η γνώση του πάνω στη χρήση του φωτός και τις δυνατότητες του φακού. Έχω δει φωτογραφίες πολύ καλύτερες από αυτές που ανεβάζει ο μέσος όρος των φωτογράφων που κατέχει μια κορυφαία (αναμφισβήτητα) Nikon Dxxx η λήψη των οποίων έγινε με φωτογραφική μηχανή που κόστιζε ως καινούργια το 1/3 ή και το 1/4 της «επαγγελματικής» και ως μεταχειρισμένη ακόμα και το 1/10.

Καποιος το είπε επιτέλους 

Δημοσ.

Παρόλα αυτά συνεχίζει να έχει το καλύτερο βίντεο και με μεγάλη διαφορά καθώς και την καλύτερη point and shoot camera σε smartphone. Πραγματικά λίγοι άνθρωποι νοιάζονται για το πόσο ωραία φώτο θα μπορούσαν να βγάλουν αν κάτσουν να παίξουν και με τις 15.000 μικρές ρυθμίσεις που μπορεί να παρέχει το πρώτο smartphone στην λίστα του DXOmark.

Εγώ θέλω απλά να βγάλω το τηλέφωνο από την τσέπη, να πατήσω το κουμπί και να τραβήξω αυτό που βλέπώ γρήγορα και αξιόπιστα. Και καλώς ή κακώς, το iPhone είναι βασιλιάς σε αυτό.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...