UtumnoTheFool Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Πρόσφατα ξέχασα ενα ereader και ακουστικά σε ένα λεωφορείο ΚΤΕΛ. Μισή ώρα αφού κατέβηκα και συνειδητοποίησα ότι μου λείπουν, επικοινώνησα με την αποθήκη του σταθμού και τον οδηγό του λεωφορείου, μου είπαν ότι δεν βρέθηκε κάτι. Ξέρω ότι πιθανότατα τα έχασα για πάντα, αλλά απλά για την πλάκα (ή και όχι τόσο!), που θα ψάχνατε να δείτε αν αυτά που χάσατε πωλούνται; Δοκίμασα marketplace, Insomnia αλλά δεν έχω άλλες ιδέες! 1 2
Therempant Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Γιατί υποθέτεις ότι όποιος τα βρήκε θα τα πουλήσει; Και γιατι δεν το ξεπερνάς συναισθήματικα να πας σε κάποια καινούργια; Έτσι και αλλιώς και 1 στο εκατομμύριο να βρεις κάτι πως θα αποδείξεις η θα ζητήσεις επιστροφή σε εσένα?
gokuthelegend Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στον σταθμό του ΚΤΕΛ πήρες τηλέφωνο την ίδια μέρα; Και μετά από πόση ώρα; Μήπως ο οδηγός του λεωφορείου δεν είχε σχολάσει ακόμη και να έκανε κι άλλα δρομολόγια; Μου έχει τύχει να πάρω το τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας σε γραμμή του ΚΤΕΛ, και να έχω κατεβεί στην τελευταία στάση του δρομολογίου, και έχω παρατηρήσει τον οδηγό του ΚΤΕΛ να ψάχνει τότε για ξεχασμένα πράγματα μέσα στο λεωφορείο. Οπότε ίσως να ήταν καλό να ξαναρωτήσεις μετά από 1-2 μέρες. Από την άλλη, αν το δρομολόγιο που πήρες ΔΕΝ ήταν το τελευταίο της ημέρας, και πήρε και άλλους επιβάτες τότε πιθανώς να τα είδε κάποιος και να τα σούφρωσε. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από gokuthelegend
UtumnoTheFool Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Υποθέτω πως θα ήταν μία πιθανότητα κάποιος να τα πουλήσει, εξετάζω αυτήν την πιθανότητα. Δεν είναι και φουλ σοβαρή η ερώτησή μου, πιο πολύ περιέργεια. Δηλαδή, πέρα από το να φερμάρεις αυτόν που τα έχει όταν συναντηθείτε, δεν έχεις πολλές επιλογές. Ίσως βλέπω πολλά detective dramas, δεν ξέρω. 2 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Στον σταθμό του ΚΤΕΛ πήρες τηλέφωνο την ίδια μέρα; Και μετά από πόση ώρα; Μήπως ο οδηγός του λεωφορείου δεν είχε σχολάσει ακόμη και να έκανε κι άλλα δρομολόγια; Μου έχει τύχει να πάρω το τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας σε γραμμή του ΚΤΕΛ, και να έχω κατεβεί στην τελευταία στάση του δρομολογίου, και έχω παρατηρήσει τον οδηγό του ΚΤΕΛ να ψάχνει τότε για ξεχασμένα πράγματα μέσα στο λεωφορείο. Οπότε ίσως να ήταν καλό να ξαναρωτήσεις μετά από 1-2 μέρες. Από την άλλη, αν το δρομολόγιο που πήρες ΔΕΝ ήταν το τελευταίο της ημέρας, και πήρε και άλλους επιβάτες τότε πιθανώς να τα είδε κάποιος και να τα σούφρωσε. Πήρα τηλέφωνο μισή ώρα αφού κατέβηκα από το λεωφορείο. Ο υπεύθυνος της αποθήκης του νομού που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο λεωφορείο μου είπε ότι μίλησε με τον οδηγό ενώ περίμενα να τσεκάρει (επιβεβαίωσα ότι το λεωφορείο δεν είχε φύγει ακόμη). Θεωρητικά ο οδηγός έψαξε την ώρα που ειδοποίησα, πιθανό βέβαια κ ο τύπος στην αποθήκη να βαριόταν και να ήθελε να με ξεφορτωθεί, τύπου "δεν μου έφεραν κάτι στην αποθήκη, δεν ασχολούμαι κ παραπάνω". Έχω την εντύπωση (δεν είμαι 100% βέβαιος) ότι ήμουν ο τελευταίος που βγήκε από το λεωφορείο, αλλά και πάλι παίζει τόσος κόσμος που είναι σαν να ψάχνεις βελόνα στα άχυρα. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από UtumnoTheFool
ekrepali Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 3 hours ago, UtumnoTheFool said: Δοκίμασα marketplace, Insomnia αλλά δεν έχω άλλες ιδέες! Θα το αναγνώριζες απ'τη φώτο αν είναι δικό σου; Ακόμα κι έτσι, θα έπρεπε να δώσεις 100 ευρώ στην αστυνομία για να κινήσεις διαδικασίες.
Nabuko Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, ekrepali είπε Ακόμα κι έτσι, θα έπρεπε να δώσεις 100 ευρώ στην αστυνομία για να κινήσεις διαδικασίες. Δεν δίνεις τίποτα. Είναι άνευ παραβόλου η μήνυση για αυτό το αδίκημα.
ekrepali Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 21 minutes ago, Nabuko said: Δεν δίνεις τίποτα. Είναι άνευ παραβόλου η μήνυση για αυτό το αδίκημα. Spoiler Ορισμός 255.-(1) Όποιος κλέβει, χωρίς τη συναίνεση του ιδιοκτήτη, που γίνεται με δόλιο τρόπο και χωρίς αξίωση δικαιώματος με καλή πίστη, αποκτά κατοχή και αποκομίζει ο,τιδήποτε που μπορεί να καταστεί αντικείμενο κλοπής με σκοπό, κατά το χρόνο της απόκτησης, να αποστερήσει τον ιδιοκτήτη μόνιμα από αυτό: Νοείται ότι πρόσωπο δύναται να είναι ένοχο κλοπής οποιουδήποτε τέτοιου πράγματος, ανεξάρτητα του ότι κατέχει αυτό νόμιμα, αν είναι θεματοφύλακας ή συνιδιοκτήτης του, με δόλιο τρόπο σφετερίζεται αυτό για χρήση από τον ίδιο ή από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο παρά του ιδιοκτήτη. (2) (α) Ο όρος “αποκτά κατοχή” περιλαμβάνει και το να αποκτά κατοχή- (i) με τέχνασμα (ii) με εκφοβισμό (iii) με συνέπεια πλάνης του ιδιοκτήτη που είναι σε γνώση του αποκτώντα ότι κατοχή του αποκτώμενου αποκτήθηκε με τέτοιο τρόπο (iv) με ανεύρεση, εφόσον κατά το χρόνο της ανεύρεσης αυτός που το βρήκε πιστεύει ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να ανακαλυφθεί με εύλογα διαβήματα (β) ο όρος “αποκομίζει” περιλαμβάνει κάθε μετακίνηση οποιουδήποτε πράγματος από το χώρο τον οποίο αυτό κατέχει, προκειμένου όμως για πράγμα προσαρτημένο, μόνο αν αυτό αποσπάστηκε εντελώς. (γ) ο όρος “ιδιοκτήτης” περιλαμβάνει και τον ιδιοκτήτη μέρους ή αυτόν που έχει κατοχή ή έλεγχο ή ειδική ιδιοκτησία πράγματος το οποίο δύναται να καταστεί αντικείμενο κλοπής. (3) Δύναται να είναι αντικείμενο κλοπής κάθε πράγμα που έχει αξία και που ανήκει σε οποιοδήποτε πρόσωπο, προκειμένου όμως για πράγμα προσκολλημένο σε ακίνητο μετά το διαχωρισμό του από τέτοιο ακίνητο. Αν κάποιος βρήκε τα αντικείμενα, δεν τα παρέδωσε στον οδηγό ή στο ΚΤΕΛ (ώστε να αναζητηθεί ο ιδιοκτήτης) και εν συνεχεία με δόλιο τρόπο προσπάθησε να τα πουλήσει σε 3ο πρόσωπο για να βγάλει κέρδος... αυτό θεωρείται κλοπή.
StamTheMan Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, Therempant είπε Έτσι και αλλιώς και 1 στο εκατομμύριο να βρεις κάτι πως θα αποδείξεις η θα ζητήσεις επιστροφή σε εσένα? Μου θυμισες μια συζητηση σε καποιο σοσιαλ,που εχασε μια κατι airpods και ολοι της λεγαν να παρει την αστυνομια και να παει να χτυπησει την πορτα που τα δειχνει το gps και οτι θα της τα δωσουν σιγουρα.
Nabuko Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ekrepali είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ορισμός 255.-(1) Όποιος κλέβει, χωρίς τη συναίνεση του ιδιοκτήτη, που γίνεται με δόλιο τρόπο και χωρίς αξίωση δικαιώματος με καλή πίστη, αποκτά κατοχή και αποκομίζει ο,τιδήποτε που μπορεί να καταστεί αντικείμενο κλοπής με σκοπό, κατά το χρόνο της απόκτησης, να αποστερήσει τον ιδιοκτήτη μόνιμα από αυτό: Νοείται ότι πρόσωπο δύναται να είναι ένοχο κλοπής οποιουδήποτε τέτοιου πράγματος, ανεξάρτητα του ότι κατέχει αυτό νόμιμα, αν είναι θεματοφύλακας ή συνιδιοκτήτης του, με δόλιο τρόπο σφετερίζεται αυτό για χρήση από τον ίδιο ή από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο παρά του ιδιοκτήτη. (2) (α) Ο όρος “αποκτά κατοχή” περιλαμβάνει και το να αποκτά κατοχή- (i) με τέχνασμα (ii) με εκφοβισμό (iii) με συνέπεια πλάνης του ιδιοκτήτη που είναι σε γνώση του αποκτώντα ότι κατοχή του αποκτώμενου αποκτήθηκε με τέτοιο τρόπο (iv) με ανεύρεση, εφόσον κατά το χρόνο της ανεύρεσης αυτός που το βρήκε πιστεύει ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να ανακαλυφθεί με εύλογα διαβήματα (β) ο όρος “αποκομίζει” περιλαμβάνει κάθε μετακίνηση οποιουδήποτε πράγματος από το χώρο τον οποίο αυτό κατέχει, προκειμένου όμως για πράγμα προσαρτημένο, μόνο αν αυτό αποσπάστηκε εντελώς. (γ) ο όρος “ιδιοκτήτης” περιλαμβάνει και τον ιδιοκτήτη μέρους ή αυτόν που έχει κατοχή ή έλεγχο ή ειδική ιδιοκτησία πράγματος το οποίο δύναται να καταστεί αντικείμενο κλοπής. (3) Δύναται να είναι αντικείμενο κλοπής κάθε πράγμα που έχει αξία και που ανήκει σε οποιοδήποτε πρόσωπο, προκειμένου όμως για πράγμα προσκολλημένο σε ακίνητο μετά το διαχωρισμό του από τέτοιο ακίνητο. Αν κάποιος βρήκε τα αντικείμενα, δεν τα παρέδωσε στον οδηγό ή στο ΚΤΕΛ (ώστε να αναζητηθεί ο ιδιοκτήτης) και εν συνεχεία με δόλιο τρόπο προσπάθησε να τα πουλήσει σε 3ο πρόσωπο για να βγάλει κέρδος... αυτό θεωρείται κλοπή. Nαι τι? Τα ξέρω αυτά αλλά τι σχέση έχει με αυτό που έγραψα εγώ που απλά επεσήμανα την ανακρίβεια που έγραψες περί παραβόλου? Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2024 από Nabuko
ekrepali Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, Nabuko said: Nαι τι? Τα ξέρω αυτά αλλά τι σχέση έχει με αυτό που έγραψα εγώ που απλά επεσήμανα την ανακρίβεια που έγραψες περί παραβόλου? Aν βγει το αντικείμενο προς πώληση και γίνει καταγγελία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος... θα πάει η υπόθεση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου θα πρέπει να δώσει κατάθεση. Εκεί λοιπόν δε θα πρέπει να δώσει 100άρικο για μήνυση σύμφωνα με το Άρθρο 53 Κ.Ποιν.Δ (23/2/2024) ; Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2024 από ekrepali
The_Judas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 και πως θα αποδείξεις ότι το reader που βλέπεις π.χ στο ινσομνια είναι δικό σου; Αν υπάρχουν 5 αγγελίες με το ereader θα καταθέσεις μήνυση και στους 5;
milos_ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Εγώ το βρήκα το e reader και τα ακουστικά σου. Μπήκα για να βάλω αγγελία αλλά έπεσα πάνω στο νήμα και τελικά θα τα δώσω χερι χερι. 1 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις