stcp Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Εχω παθει το ιδιο στο netflix. Ευχαριστουμε για την επανεναρξη της συνδρομης σας (χωρις να εχω κανει) και μετα ενημερωση για αλλαγη mail και κλειδωθηκα εξω. Σε 15 λεπτα το ειχα λυσει με το support κ μου επεστρεψαν τα χρηματα. Αλλα επειδη κι εγω ειμαι παιδι που ανδρωθηκα υπολογιστικα σε 8088 και 386 εψαχνα να βρω τι πατατα εχω κανει. Θυμηθηκα λοιπον οτι πριν καποιους μηνες ειχα δεχτει mail απο εταιρεια ενοικιασης αυτοκινητων που ημουν πελατης οτι ειχε γινει παραβιαση των συστηματων τους απο hackers και εχουν διαρρευσει καποια δεδομενα, χωρις λεπτομερειες. Τους ρωτησα τι δεδομενα διερρευσαν κ μου απαντησαν ονοματεπωνυμα πελατων και διευθυνσεις. Οκ λεω. Δεν εδωσα σημασια. Μετα απο αυτο ομως θυμηθηκα οτι χρησιμοποιουσα τον ιδιο συνδυασμο username/password στην εταιρεια ενοικιασης και στο netflix. Θεωρω οτι εγινε απο εκει. Γενικα δεν ειναι μονο η δικη μας πλευρα. Ειναι και οπου παμε και βαλουμε credentials. Αν παραβιαστουν, εχουν μη εξουσιοδοτημενα ατομα στα χερια τους ενα συνδυασμο usename και password. Οι περισσοτεροι κανουμε το λαθος να χρησιμοποιουμε τα ιδια σε πολλες σελιδες. Οποτε αρχιζουν τις δοκιμες: netflix, steam, gmail, paypal κλπ και ο,τι κατσει. Το 2FA ειναι λυση (αλλα καποιες φορες σπαστικο). 1
cpc464 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 1 hour ago, Mhlogiatros said: Το stemguard θα εστειλε varification αλλα στο ηδη κλεμενο email Το 2FA στο κινητό είναι το πρόβλημα,γιατί δεν δούλεψε;. μου είχαν κάνει και παλιά απόπειρα να κλέψουν το mail με κάποιο κινητό apple απο Λευκορωσία αλλά δεν κατάφεραν κάτι, ότι έγινε πρέπει να έγινε απο τέλη Αυγούστου μέχρι αρχές Σεπτέμβρη.
ilos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, aris.04 είπε Δεν είναι ασφαλές το sms πλέον. Σωστά αλλά εκεί μιλάμε για άλλο επίπεδο ουσιαστικά. Hackers/ειδικούς ασφαλείας με πόρους και πρόσβαση σε πληροφορίες που παρέχονται από μυστικές υπηρεσίες/κυβερνήσεις ή εταιρίες κυβερνοασφάλειας. Δε τους νοιάζει τόσο να κλέψουν χρήματα, όσο πληροφορίες και θέση πολύ συγκεκριμένων ατόμων (κλασικό παράδειγμα το pegasus για να πάμε και στα δικά μας). Δε θα ασχοληθεί δηλαδή κάποιος τυχάρπαστος να ξοδέψει χιλιάδες δολάρια για να (υπό)κλέψει κάποιον που έχει πολύ λιγότερα ενδεχομένως στον λογαριασμό του και να κινδυνεύει να πιαστεί κιόλας μετά.
skritikos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, stcp είπε Εχω παθει το ιδιο στο netflix. Ευχαριστουμε για την επανεναρξη της συνδρομης σας (χωρις να εχω κανει) και μετα ενημερωση για αλλαγη mail και κλειδωθηκα εξω. Σε 15 λεπτα το ειχα λυσει με το support κ μου επεστρεψαν τα χρηματα. Αλλα επειδη κι εγω ειμαι παιδι που ανδρωθηκα υπολογιστικα σε 8088 και 386 εψαχνα να βρω τι πατατα εχω κανει. Θυμηθηκα λοιπον οτι πριν καποιους μηνες ειχα δεχτει mail απο εταιρεια ενοικιασης αυτοκινητων που ημουν πελατης οτι ειχε γινει παραβιαση των συστηματων τους απο hackers και εχουν διαρρευσει καποια δεδομενα, χωρις λεπτομερειες. Τους ρωτησα τι δεδομενα διερρευσαν κ μου απαντησαν ονοματεπωνυμα πελατων και διευθυνσεις. Οκ λεω. Δεν εδωσα σημασια. Μετα απο αυτο ομως θυμηθηκα οτι χρησιμοποιουσα τον ιδιο συνδυασμο username/password στην εταιρεια ενοικιασης και στο netflix. Θεωρω οτι εγινε απο εκει. Γενικα δεν ειναι μονο η δικη μας πλευρα. Ειναι και οπου παμε και βαλουμε credentials. Αν παραβιαστουν, εχουν μη εξουσιοδοτημενα ατομα στα χερια τους ενα συνδυασμο usename και password. Οι περισσοτεροι κανουμε το λαθος να χρησιμοποιουμε τα ιδια σε πολλες σελιδες. Οποτε αρχιζουν τις δοκιμες: netflix, steam, gmail, paypal κλπ και ο,τι κατσει. Το 2FA ειναι λυση (αλλα καποιες φορες σπαστικο). Password Manager και auto generated random password παντού. Και φυσικά 2FA παντού. Και σβήσιμο όλα τα παλιά account ή subscription. Εμείς οικογενειακώς κάνουμε cleanup 2 φορές τον χρόνο σε όλα. Αλλά έχουμε το security/privacy πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας. 2 ώρες πριν, cpc464 είπε Το 2FA στο κινητό είναι το πρόβλημα,γιατί δεν δούλεψε;. μου είχαν κάνει και παλιά απόπειρα να κλέψουν το mail με κάποιο κινητό apple απο Λευκορωσία αλλά δεν κατάφεραν κάτι, ότι έγινε πρέπει να έγινε απο τέλη Αυγούστου μέχρι αρχές Σεπτέμβρη. Το 2FA στο κινητό το έχεις μέσα από κάποιο app?
cpc464 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 2 hours ago, skritikos said: Το 2FA στο κινητό το έχεις μέσα από κάποιο app? Όχι, απλά στέλνει το steam sms, σημαντικό που ξέχασα να αναφέρω,αν την έχει κάποιος πατήσει να μπεί στο steam και να κάνει deautharize all devices,πολύ σημαντικό.
7nisiotis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Έτσι την είχα πάθει στα 15 μου, το 2010. Μόλις είχα φτιάξει τον λογαριασμό και είχα στην κατοχή μου μερικά παιχνίδια. Το CoD Black Ops (ο λόγος που έμαθα το steam), Team Fortress 2 και ένα με πολεμικά αεροπλάνα. Μου είχε έρθει ένα too good to be true μήνυμα από άτομο της friend list - τον οποίο ήξερα ως συμπαίκτη στο CoD - στα αγγλικά σαν μήνυμα giveaway διαγωνισμού και με το url (με τη πρώτη ματιά) να φαίνεται legit (τύπου steampowered κάτι αλλά το 'λαθος' ήταν προς τη κατάληξη του). Τελικά το site ήταν ένας φτηνός κλώνος του steam και ως νεανίας, αθώος στον κόσμο του ίντερνετ (το 2008, 2α Γυμνασίου βάλαμε στο σπίτι) την πάτησα. Εκεί και καλά η nvidia έδινε δώρο 1 στα 3 παιχνίδια της επιλογής σε κατόχους nvidia gpu. Πάτησα ο χαζός κάτι εκεί, έκανα log in και κατάλαβες τι έγινε. Δε μπορούσα να συνδεθώ στο λογαριασμό μου, ο οποίο μάλιστα είχε αλλάξει σε τούρκικα, στα πάντα. Name, location και τέτοια. Είχε πέσει θύμα hacking και ο τύπος στην λίστα φίλων μου δηλαδή. Έστειλα μήνυμα μέσα στην αγωνία και το άγχος - φαντάσου να είσαι μαθητής, μεσοβδόμαδα, λίγος χρόνος τα απογεύματα μετά το φροντιστήριο, να έχεις την όρεξη να παίξεις και να γίνεται αυτό - σε έναν φίλο πιο ψαγμενο, φοιτητή και μου λέει " Μην αγχώνεσαι, μάζεψε τα κλειδιά από τα παιχνίδια, φωτογραφία βγάλε το χαρτάκι με το key του CoD και μίλα με την εξυπηρέτηση ". Δεν θυμάμαι αν έκανα νέο λογαριασμό για να έρθω σε επαφή με το Support ή εάν στείλαμε από το δικό του προφίλ, αλλά μέσα σε μια μέρα είχε λυθεί το πρόβλημα. Είχαν απαντήσει άμεσα. Ο τύπος στην εξυπηρέτηση πολύ καλός, μου είχε δώσει και μερικές συμβουλές με την καρδιά μου να μπαίνει στη θέση της και από τότε προσέχω για να έχω, που λέμε. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2024 από 7nisiotis 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα