Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. Έχω εδώ και λίγες ημέρες το εξής πρόβλημα στο αμάξι μου. Δεν ανάβουν τα φώτα τις καμπίνας, και του πορτμπαγκάζ. Δεν είναι καμένες οι λάμπες, ούτε και ασφάλεια καμένη. Μήπως είχε κάποιος το ίδιο πρόβλημα;

Το αμάξι είναι 1600κ.ε.

Επεξ/σία από Akistzamp
Δημοσ.

Δες προσεκτικά τις ασφάλειες. Μπορεί να ασφαλίζει από άλλη ασφάλεια σε σχέση με αυτή που τσεκαρες.

Αν όντως δεν είναι θέμα ασφαλείας είναι θέμα καλωδιου. 

• Like 1
Δημοσ.

Άλλαξες μήπως κάτι στα ηλεκτρολογικά; Δηλαδή κάποια λάμπα, κάποιο λαμπάκι ή έβαλες led λάμπες σε κάποιο σημείο;

Επίσης επειδή όλος ο φωτισμός ελέγχεται από can bus στο συγκεκριμένο αμάξι, μπορείς να κάνεις reset στο σύστημα αποσυνδέοντας την μπαταρία για 15 λεπτά.

• Like 1
Δημοσ.

Οχι, δεν έχω βάλει πουθενά λάμπες λεντ. Είναι όλες συμβατικές.

Ευχαριστώ για την συμβουλή. Θα το δοκιμάσω αυριο. Μήπως ξέρει κάποιος που βρίσκεται αυτό το can bus;

Δημοσ.

Φίλε μου το can bus ουσιαστικά είναι οι εγκέφαλοι του αυτοκινήτου που ελέγχουν όλα τα συστήματα. Δεν μπορείς να παρέμβεις εκεί παρά μόνο με διαγνωστικό. Όταν ο εγκέφαλος βλέπει μια λάθος τάση σε μια λάμπα για παράδειγμα τότε αντιλαμβάνεται το "λάθος" και απενεργοποιεί το σύστημα μέχρι να επισκευαστεί. Σε μια τέτοια περίπτωση συνήθως ανάβει λαμπάκι ή πετάει μήνυμα στην οθόνη.

• Thanks 1
Δημοσ.

καλωδιακό είναι το θέμα σου.

η γραμμή που δίνει στα συγκεκριμένα λαμπάκια έχει φθαρεί ή κοπεί.

πολύμετρο και τσεκάρισμα τη καλωδίωση σε ποια σημεία δεν κλείνει.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Με καμία πόρτα ανοιχτή δεν ανάβουν. Και δεν μου βγάζει σφάλμα από λάμπα καμένη.

Δημοσ.

επιμενω οτι ειναι ασφαλεια. κοιταξε στον χωρο κατω απο ταμπλω η και στον χωρο της μηχανης. τσεκαρε με πολυμετρο ολες τις ασφαλειες. μπορει οπτικα να φαινεται οτι ειναι οκ αλλα με το πολυμετρο θα φανει το προβλημα. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...