ooaris Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Παρεμφερές πρίζας ΜΕ κρούση ειναι φθηνότερο και καλυτερο γιατί μπορεις να τρυπησεις και τοιχο να βάλεις κανά ούπα να κάνεις καμια δουλειά. Θα το πρότεινα σαν 2ο-3ο... μόνο και μόνο για τον φορτιστή+μπαταρία που παίζουν στο 20αρι περιπού όταν τα φέρνει το lidl. Άρα είναι σαν το παίρνεις αυτό κανά 10αρικο. Τα συγκεκριμένα δεν ειναι ιδανικά για βιδολόγοι γιατι δεν ειναι παλμικά και δεν έχουν το τσοκ που κουμπώνουν κατευθείαν οι μύτες πάνω. Έτσι είθισται να "κολώνουν" όταν ειναι να καργάρεις μία βίδα. Βολεύουν κυρίως για τρύπημα , ξύλο-σίδερο. (αντε και τούβλο με λίγη υπομονή)
TheStranger80 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Απο μενα αν δεν ειναι απο την μαυρη σειρα της Parkside μακρια (η μαυρη θεωρειται η ημι-επαγγελματικη τους και αν και σαφως ανωτερη μιλαμε για 10ε διαφορα απο την απλη σειρα συνηθως).
SeNNinhA Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, LouCi4er είπε Εσυ αναφερεσαι στο μπουλονοκλειδο,το παλικαρι μιλαει για παλμικο κατσαβιδι,αυτο που παιρνει μυτες μπροστα,οχι αυτο που εχει 1/2 μπροστα για καρυδακια.Τα εχω ολα τα παραπανω συν τροχο,κρουστικο δραπανο performance και γενικα τα περισσοτερα εργαλεια που βγαζει το Lidl.Θα σου πω οτι δεν υπαρχει επαφη ουτε για πλακα αναμεσα στα Parkside και τα Total που εβαλες παραπανω.Ολα αυτα που κυκλοφορουνε,κατι Total.FF Group κτλ ειναι σαν αυτα που δινουν οι ρομα οταν τους δωσεις παλιοσιδερα.Εχω δοκιμασει πολλα εργαλεια και τα Parkside για τις δυνατοτητες τους και την αντοχη τους ειναι τσαμπα.Αν εισαι ερασιτεχνης πας στα πρασινα Parkside,αν εισαι επαγγελματιας εσυ και αλλος ενας βοηθος πας για Performance.αν εισαι επαγγελματιας με 2-3 συνεργεια πας για Milwaukee-Makita-Dewalt,δεν υπαρχει κατι αλλο να πουμε. Οταν παιρνεις ενα εργαλειο μπαταριας,πρωτο πραγμα που κανεις ειναι να δεις ποσο κανουν οι μπαταριες.Οταν βλεπεις οι 4αρες Total να εχουν 50€ ενω οι 4αρες Parkside εχουν 25€ δεν θελει και πολυ σκεψη. Όπως είπα εκτιμώ πολύ την ποιότητα των Parkside. Γενικά τα προϊόντα του Lidl εχουν ένα κλικ υψηλότερη ποιότητα για την κατηγορία τιμής τους και επιπλέον άψογη εξυπηρέτηση στις εγγυήσεις τους. Από την άλλη τα Total πχ είναι μια χαρά για ερασιτεχνική χρήση. Για την τιμή τους και πάλι (γιατί εκεί συγκρίνεις) αξίζουν την αγορά τους. Έχουν και αντιπρόσωπο στις Σέρρες. Δεν αναφέρθηκα ως επί τούτου σε επαγγελματικου επιπέδου εργαλεία γιατί εκεί μιλάμε για αλλα κόστη που ένας ερασιτέχνης δεν έχει νόημα να πληρώσει γιατί μια φορά στα 5 χρόνια θα χρειαστεί την δύναμη του πχ. Όπως είπα σε τέτοιες περιπτώσεις απλά δουλευεις έξυπνα με άλλο τρόπο. Και σε μεγαλύτερη κατηγορία τιμής έχεις ποιότητες. Ξεκινάς με DeWalt και πας σε Makita και καταλήγεις σε Milwaukee. Προσωπικά για ερασιτεχνική χρηση θα προτιμησω ένα δυνατότερο brushless μετριο από ένα πιο αδύναμο non brushless κάπως καλύτερης κατασκευής. Αλλά ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια. Δεκτά. Για παράδειγμα έχω φθηνή κινεζια εδώ και 5 χρόνια που την έχω σκίσει και δεν έκανε κιχ. Αλλά οι επόμενες αγορές μου θα είναι DeWalt. Έτσι για να φτιάχνω και την σειρά σιγά σιγά. Δύο μπαταρίες είναι πάντα απαραίτητες σε τέτοια εργαλεία. Και βέλτιστο είναι να έχεις εργαλεια από την ίδια σειρά. Μειώνεις το κόστος αγοράς μιας και οι μπαταρίες και οι φορτιστες είναι εναλλάξιμες και αγοράζεις μόνο το σώμα καθε φορά. Καλό και το παλμικο αλλά το αγοράζεις μόνο εάν έχεις ήδη το κλασικο. Όχι ανάποδα. Μια πλήρη σειρά εργαλείων είναι πάντα καλό πράγμα (εάν έχεις χρήματα και χώρο). Η γυναίκα μου γκρινιάζει για τα εργαλεία μου αλλά θέλει και να επισκευάζω τα πάντα.... Δεν διαφωνούμε πάντως Εάν κάποιος ασχολείται επιβάλλεται να πάρει τα βασικά εργαλεία και ότι άλλο δει ότι του χρειάζεται στον δρόμο. Ας είναι πιο low budget. Αρκεί να μην χρυσοπληρώνει κάτι που δεν αξίζει. Ο χρόνος θα δείξει εάν θέλει κάτι καλύτερο. Όλοι μας έτσι παμε Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2024 από SeNNinhA 4
TechnoState Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Τίμιες οι σειρές των Parkside. Επίσης πολύ ανώτερες κ σαφώς καλύτερες οι μαύρες σειρές (performance) της ίδιας εταιρείας. Σίγουρα όχι μόνο κατά 10€ ακριβότερες όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, απο την απλή - πράσινη σειρά. Παρόλα αυτά, σαφώς για ερασιτεχνική χρήση εξόχως ιδανικά, αλλά αρκετές φορές έχω δει κ επαγγελματίες να τα έχουν στον πάγκο τους/στην βαλίτσα τους για καθημερινή χρήση (κ όχι δεν έχω μπερδευτεί με αυτά της metabo που μοιάζουν αρκετά στους χρωματισμούς).
triple_sec Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Παιδιά, συγνώμη για το off-topic αλλά το βάζω εδώ επειδή πέτυχα γνώστες 😊 Έχω το συγκεκριμένο δραπανοκατσάβιδο, δώρο από γνωστό, αλλά έχει χαθεί ο φορτιστής. Με βάση τα στοιχεία του μοντέλου του φορτιστή (PABS 20 Li B2-2) δε μπορώ να τον βρω σε κανέναν μεταπωλητή. Πώς μπορώ να δω συμβατότητα φορτιστών Parkside με τη μπαταρία που έχω; (PABS 20 Li B2-1) Αν αυτό της προσφοράς είναι συμβατό, να το χτυπήσω, να έχω και τον φορτιστή; Ευχαριστώ.
kokni Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Για εμάς που δεν είμαστε γνώστες, τελικά αυτό κάνει για να βάζει κανείς περιστασιακά δύο ούπα σε ένα τοίχο για κανένα ράφι, κάδρο κλπ ; Να βιδώσει κανένα έπιπλο ΙΚΕΑ κλπ. Νορμάλ οικιακή χρήση δηλαδή;
mouziko Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) αν δεν έχει κάποιος ναι αξίζει, αν ρωτάει κάποιος εδώ μέσα σημαίνει ότι είναι άσχετος και ναι αξίζει για 30€, έχω και το μαύρο είναι πολύ δυνατό, αν δεν προσέξεις μπορεί να σου σπάσει τα χέρια, τα 45Νμ είναι υπεραρκετά, το παλμικό κάνει μόνο για μπουλουνόβιδες και τεράστιες βίδες 10εκ πάνω σε ξύλο, κρούση κάνει μόνο για τσιμεντόλιθο γιατί έχει μικρά πετραδάκια μέσα που δεν τρυπάνε, σε τσιμέντο σκέτο δεν βάζω κρούση γιατί κάνει ρωγμές, ας πηγαίνει αργά, και στο τούβλο αν βάλεις κρούση θα στο θρυμματίσει, 30€ κάνουν μόνο οι μπαταρίες εσωτερικά, δεν λέω την μπαταρία του, λέω τις 5 εσωτερικές μπαταρίες 18650. brushless o ερασιτέχνης δεν χρειάζεται, σίγουρα είναι καλύτερο αλλά και 70€ που έχει (αυτό χωρίς την κρούση) για τον ερασιτέχνη είναι επίσης καλά. Αυτό και ένα πνευματικό sds καλωδίου ο ερασιτέχνης κάνει το 99% της δουλειάς του και τέλος το σημαντικότερο, για να διατηρηθούν οι μπαταρίες του, γιατί αυτό θα χαλάσει πρώτα και όχι τα καρβουνάκια του μοτέρ, όταν αποθηκεύεται πρέπει να είναι φορτισμένες στη μέση, όχι άδειες, και το κυριότερο όχι γεμάτες, έτσι θα διατηρηθούν πολλά πολλά χρόνια Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2024 από mouziko
Hawk_K Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Να ρωτήσω και εγώ σαν άσχετος. Εγώ που θέλω να πάρω κάτι τέτοιο για να βιδώνω/ξεβιδώνω βίδες ή συναρμολογήσεις επίπλων κτλ, να πάρω αυτό ή ένα ηλετκρικό κατσαβίδι που έχει στο αντίστοιχο φυλλάδιο;
paylidis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, Hawk_K είπε Να ρωτήσω και εγώ σαν άσχετος. Εγώ που θέλω να πάρω κάτι τέτοιο για να βιδώνω/ξεβιδώνω βίδες ή συναρμολογήσεις επίπλων κτλ, να πάρω αυτό ή ένα ηλετκρικό κατσαβίδι που έχει στο αντίστοιχο φυλλάδιο; καλυτερα αυτο 41 λεπτά πριν, triple_sec είπε Παιδιά, συγνώμη για το off-topic αλλά το βάζω εδώ επειδή πέτυχα γνώστες 😊 Έχω το συγκεκριμένο δραπανοκατσάβιδο, δώρο από γνωστό, αλλά έχει χαθεί ο φορτιστής. Με βάση τα στοιχεία του μοντέλου του φορτιστή (PABS 20 Li B2-2) δε μπορώ να τον βρω σε κανέναν μεταπωλητή. Πώς μπορώ να δω συμβατότητα φορτιστών Parkside με τη μπαταρία που έχω; (PABS 20 Li B2-1) Αν αυτό της προσφοράς είναι συμβατό, να το χτυπήσω, να έχω και τον φορτιστή; Ευχαριστώ. παρε στη χιουστον σερβις που ειναι η αντιπροσωπεία θα σου στειλουν, περιπου 10 ευρω εχει ο φορτιστής (ειδαλλως περιμενε να βγαλει - αν και αν πας σε καταστημα λογικα θα βρεις, εστω σε σετ με μπαταρία) 1
mouziko Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) επειδή είναι παλιό μπορεί να μην ταιριάζει η μπαταρία του με τον φορτιστή και με το σώμα του κατσαβιδιού (σίγουρα δεν θα ταιριάζει) εγώ θα έδινα 30€ και θα έπαιρνα καινούργιο που έχει και καινούργιες μπαταρίες, και δεν θα έδινα 10€ για φορτιστή, αν έβρισκα τον παλιό φορτιστή θα άλλαζα τις μπαταρίες του Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2024 από mouziko
SeNNinhA Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, kokni είπε Για εμάς που δεν είμαστε γνώστες, τελικά αυτό κάνει για να βάζει κανείς περιστασιακά δύο ούπα σε ένα τοίχο για κανένα ράφι, κάδρο κλπ ; Να βιδώσει κανένα έπιπλο ΙΚΕΑ κλπ. Νορμάλ οικιακή χρήση δηλαδή; Θα κάνει πολλά παραπάνω από αυτά που θέλεις. Για τρύπα σε μπετον αν και δεν είναι σχεδιασμενο για κάτι τέτοιο θα σου ανοίξει μια 6αρα με χρήση ποιοτικής μύτης ομως και λίγο υπομονή. Go for it 48 λεπτά πριν, Hawk_K είπε Να ρωτήσω και εγώ σαν άσχετος. Εγώ που θέλω να πάρω κάτι τέτοιο για να βιδώνω/ξεβιδώνω βίδες ή συναρμολογήσεις επίπλων κτλ, να πάρω αυτό ή ένα ηλετκρικό κατσαβίδι που έχει στο αντίστοιχο φυλλάδιο; Ότι ειπα και παραπάνω. Μην ασχοληστε με τα αδύναμα κατσαβιδια. Οριακά για συναρμολογηση σε ΙΚΕΑ κάνουν μόνο. Πεταμένα λεφτά. 1
gaakoum Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, mouziko είπε επειδή είναι παλιό μπορεί να μην ταιριάζει η μπαταρία του με τον φορτιστή και με το σώμα του κατσαβιδιού (σίγουρα δεν θα ταιριάζει) εγώ θα έδινα 30€ και θα έπαιρνα καινούργιο που έχει και καινούργιες μπαταρίες, και δεν θα έδινα 10€ για φορτιστή, αν έβρισκα τον παλιό φορτιστή θα άλλαζα τις μπαταρίες του Μια χαρά ταιριάζει αφού είναι η 20V. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να έχει χαλάσει η μπαταρία αν έχει μείνει ξεφόρτιστη πολύ καιρό άρα να μην φορτίζει. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2024 από gaakoum
mikegad Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Το αντίστοιχο της σειράς perfomance (με κρούση) σε τι τιμή το βγάζουν συνήθως; Αναρωτιέμαι αν είναι καλύτερα να πάρω τώρα αυτό της προσφοράς και αργότερα το perfomance (μια και παίρνουν ίδια μπαταρία) για να καλύψω και πιο απαιτητικές καταστάσεις ή να πάω αμέσως σε ένα τέτοιο να τελειώνω https://www.skroutz.gr/s/57091476/Ingco-Kroustiko-Drapanokatsavido-Mpatarias-Brushless-20V-2x2Ah-CIDLI20668.html#description
mouziko Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, gaakoum said: Μια χαρά ταιριάζει αφού είναι η 20V. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να έχει χαλάσει η μπαταρία αν έχει μείνει ξεφόρτιστη πολύ καιρό άρα να μην φορτίζει. δεν μιλάμε για τα βόλτ, μιλάμε για την υποδοχή της μπαταρίας στον φορτιστή και στο σώμα, πχ της μακίτα οι μπαταρίες δεν ταιριάζουν στα μετάμπο κατσαβίδια ή φορτιστές, κάθε μάρκα έχει τις δικές της υποδοχές, παλιότερα κάθε εργαλείο λιντλ είχε τις δικές του υποδοχές, μετά η Λίντλ τα ενοποίησε και ταιριάζουν μεταξύ τους (στα ίδια βολτ) όμως αυτό είναι παλιό μοντέλο (10ετίας και βάλε) άρα δεν ταιριάζουν 52 minutes ago, mikegad said: Το αντίστοιχο της σειράς perfomance (με κρούση) σε τι τιμή το βγάζουν συνήθως; Αναρωτιέμαι αν είναι καλύτερα να πάρω τώρα αυτό της προσφοράς και αργότερα το perfomance (μια και παίρνουν ίδια μπαταρία) για να καλύψω και πιο απαιτητικές καταστάσεις ή να πάω αμέσως σε ένα τέτοιο να τελειώνω https://www.skroutz.gr/s/57091476/Ingco-Kroustiko-Drapanokatsavido-Mpatarias-Brushless-20V-2x2Ah-CIDLI20668.html#description ίσως 100€, ανάλογα σε τί έκδοση θα το πετύχεις, μπορεί να το βγάλει μόνο σώμα χωρίς μπαταρία-φορτιστή (60-70?) ή με μπαταρία ή με μεγάλη μπαταρία ή με διπλή μπαταρία , πάντως χωρίς την κρούση είναι και λιγότερο βαρύ και πιο μανιτζέβελο Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2024 από mouziko 2
zio10 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Εγώ μέσω του θέματος είδα το jump starter που έχουν επίσης σε προσφορά και θα το πάρω αύριο πάντως 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα