cosmic73 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Tο δραπανοκατσαβιδο του τιτλου στα 29.99 με lidl plus. Μαζι μπαταρια και φορτιστης (μονα τους κοστιζουν πανω απο 30 ευρω) Δεν ειναι κρουστικο. Για νεους στο lidl plus υπαρχει και κουπονι 5 ευρω....... https://www.lidl-hellas.gr/p/parkside-epanafortizomeno-drapanokatsavido-pabs-20-li-g8/p10047413?pageId=10059993&tabCode=Next_Sales_Week 8
mikegad Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cosmic73 είπε Μαζι μπαταρια και φορτιστης (μονα τους κοστιζουν πανω απο 30 ευρω) Δεν είναι η μεγάλη μπαταρία. 19,99€ είναι το σετ φορτιστης-μπαταρία στο τρέχον φυλλάδιο χωρίς κάποια έκπτωση. Τώρα ας πουν οι γνώστες, γιατί έχω ακούσει κατά καιρούς πως αν δεν έχουν κρούση, τρύπα δεν ανοίγεις σαν τον άνθρωπο. Όποτε αν έχεις μόνο σαν κατσαβίδι, μπορεί και να μην άξιζει. Όσοι το χουν ή οι μάστορες του φόρουμ ας πουν την γνώμη τους Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από mikegad 2
cosmic73 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 14 λεπτά πριν, mikegad είπε Δεν είναι η μεγάλη μπαταρία. 19,99€ είναι το σετ φορτιστης-μπαταρία στο τρέχον φυλλάδιο χωρίς κάποια έκπτωση. Τώρα ας πουν οι γνώστες, γιατί έχω ακούσει κατά καιρούς πως αν δεν έχουν κρούση, τρύπα δεν ανοίγεις σαν τον άνθρωπο. Όποτε αν έχεις μόνο σαν κατσαβίδι, μπορεί και να μην άξιζει. Όσοι το χουν ή οι μάστορες του φόρουμ ας πουν την γνώμη τους Το σετακι μπαταρια φορτιστης ειναι στο τωρινο φυλλαδιο στα 19.99E λογω black friday Tο πρωτο που βρηκα ετοιμοπαραδοτο στα 38.99: https://www.mdtools.gr/ergaleia/epanafortizomena-ergaleia/mpataries---fortistes/set-mpataria-and-taxyfortistis-parkside-20v-xteam-pap-20-b1---plg-20-c1-p-5322.html
Δημοφιλής ανάρτηση SeNNinhA Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, mikegad είπε Δεν είναι η μεγάλη μπαταρία. 19,99€ είναι το σετ φορτιστης-μπαταρία στο τρέχον φυλλάδιο χωρίς κάποια έκπτωση. Τώρα ας πουν οι γνώστες, γιατί έχω ακούσει κατά καιρούς πως αν δεν έχουν κρούση, τρύπα δεν ανοίγεις σαν τον άνθρωπο. Όποτε αν έχεις μόνο σαν κατσαβίδι, μπορεί και να μην άξιζει. Όσοι το χουν ή οι μάστορες του φόρουμ ας πουν την γνώμη τους Για απλες καθημερινες εργασίες ειναι ΟΚ ειδικά για την τιμή του. Εχει και τις βασικες μυτες στο πακετο. Αξιόπιστα ειναι τα Parkside και ότι και να συμβει πας με την αποδειξη στο καταστημα ή σου υποδεικνύουν που να καλεσεις και είτε σου στελνουν αλλο είτε παιρνεις τα χρηματα πισω. 3 χρονια εγγυηση συνηθως. Μπαταρία 2Ah είναι μια χαρά για απλή χρήση. Αλλα γενικά πάντα προτείνεται να υπάρχει και μια επιπλεον. Προσωπικά προτιμώ για ερασιτεχνική χρήση 2Χ2Αh μπαταρίες από μια των 4Ah μιας και φορτιζεις την μια την ωρα που χρησιμοποιείς την αλλη και σε παει πιο μακρια. Επισης εαν αστοχησει η μια εχεις την αλλη μεχρι να την αντικαταστησεις. Δεν ειναι κατι σουπερ σε απολυτα νουμερα. Εξηγώ: Μέγιστη ροπή στρέψης: 45 Nm Ειναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικο. Εχει σημασία τι μπορει να κανει και ποσο να ζοριστει. Προσωπικά δεν κοιτάω τίποτε κατω από 60Nm αλλα γενικά εχω απαιτησεις και κανω διαφορα οποτε δεν ειμαι ο μεσος ερασιτεχνης χρηστης. Με τα 45Nm θα κανεις το 90% των εργασιων αλλα δεν θα βιδώσεις μακριά βίδα σε παχύ ή σε σκληρό ξυλο. Βεβαια μπορεις απλά να κανεις πρωτα μια τρυπα με το τρυπανι ξύλου και μετά να βιδώσεις την βιδα σου. Αρα απλα τροποποιείς την μεθοδο σου. Με τις κλασικές νοβοπανοβιδες και κατασκευές δεν θα εχεις προβλημα. Σε τοίχο με μπετον με μικρό τρυπάνι κατι θα κάνεις. Με μεγάλα τρυπάνια θα τρυπησεις με υπομονη και ανεβαζοντας τρυπανια σιγα σιγα αλλα μην περιμενεις πολλα. Το μπετον θελει και κρουση αλλα και δύναμη που δεν υπαρχει εδω. Βασικά σε μπετον και τα ηλεκτρικά ζοριζονται σε σοβαρες εργασιες. Θελεις να εχεις κανονικά ενα δυνατο ρευματος πνευματικο SDS. Σε τουβλο μια χαρά θα τρυπήσεις και χωρις κρουση. Μαλιστα σε τουβλο και σοβα τρυπας καλύτερα χωρις κρουση αλλα θελει υπομονη και πιεση. Εαν ζοριστεις πας με μικροτερο τρυπανι για αρχη και μετα με μεγαλύτερο. Σε μεταλλο περισσοτερη σημασια εχουν τα καλα τρυπανια απο την δύναμη του μοτερ σου. Μέγιστη διάμετρος διάτρησης: 30 mm σε ξύλο / 13 mm σε μέταλλο Τα MAX αναμενομενα τα βλεπετε. Ειπωθηκαν και παραπανω. Χρόνος φόρτισης (20 V): 60 min (2 Ah) / 120 min (4 Ah) / 240 min (8 Ah) Μια χαρα ειναι 1 ωρα φορτισης για την 2Ah μπαταρια. Στα πιο επαγγελματικα με ταχυφορτιστες παει στην μιση ωρα περιπου. Brushless μοτερ: ΟΧΙ Τι σημαινει αυτο? Οτι το μοτερ του ειναι με καρβουνακια. Κατι που σημαινει ότι μετά από κάποιες ωρες χρήσης (αρκετά πολλες) τα καρβουνακια φθειρονται, δεν κανουν επαφη και θελουν αντικατασταση. Φθηνή επισκευη αλλα θελει ανοιγμα και γνωση ή να παει σε μαστορα. Για απλη περιστασιακή χρήση μπορει να μην χρειαστει να το κανετε και ποτε. Προσωπικά πια κοιτάω μονο brushless. Ειναι σαφεστατα και πιο δυνατα και δεν θελουν στην πραξη συντηρηση. Ειναι ομως πιο ακριβα τα μοντελα αυτα. Για καποιον που πολυ περιστασιακα ασχολειται με εργασιες στο σπιτι και εχει και ενα κανονικό τρυπανι για μπετο ειναι μια χαρα εργαλείο. Για καποιον που θελει κατι παραπανω απο τα εργαλεια του θα κοιτουσα σε κατι Brushless με κρουση και τουλαχιστον 60Nm ροπή στρεψης ωστε να ειναι πιο χρησιμο και να μειώσει την χρηση του βαριού αλλα δυνατου τρυπανιου (που πρεπει να υπαρχει) στο ελαχιστο. Για καποιον που θελει κατι παραπανω σε λογικη τιμη μπορει να δει την σειρά της TOTAL TOTAL TOOLS ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ - Totalcenter.gr Πχ ειχαν βγαλει αυτο και εξαντληθηκε TOTAL ΕΠΑΓΓ. ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΜΠΑΤ. Li-ion 20V / 2Ah / 66Nm / 2 ΜΠΑΤ BL Motor (TIDLI20668) - Totalcenter.gr Αλλα φτιαχνεις το σετακι και μεμονωμενα 43+55=98 ευρω χωρις το βαλιτσακι Total Δραπανοκατσάβιδο Μπαταρίας Solo Brushless 20V TDLI206021 | Skroutz.gr - 43 ευρω + Total TFBCPK1222E Σετ 2 Μπαταρίες Λιθίου 20V 2Ah με Φορτιστή 20VV | Skroutz.gr - 55 ευρω TIPS: Οι ποιοτικες μυτες στα τρυπανια κανουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα!!! Μπορει να τις πληρώσετε πιο ακριβα ισως απο το μηχανημα σας (το σετ). Μην το λυπηθειτε το κοστος γιατι το πληρώνετε κυριολεκτικα με ιδρωτα. Οι SDS μυτες είναι παντα καλύτερες και προτεινω να τις χρησιμοποιήσετε και στα απλα σφιγγοντας τες πανω στο ποτηρι. Μια χαρα γινεται. Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα? Ναι στο 50%. Το αλλο 50% είναι η γνώση. Μπορεις να κάνεις παρα πολλά με το συγκεκριμενο εργαλειο και αυτα που δεν μπορεις να αλλαξεις το τρόπο ή να χρησιμοποιήσεις κατι αλλο. Σιγουρα δεν ειναι το εργαλείο που θα σου βαλει στην ακρη ολα τα αλλα βεβαια εαν το αγοραζεις για αυτο. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από SeNNinhA 46 26
Doubt Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Κάπως έτσι είναι.. Αν δεις μόνο το value for money είναι καλή περίπτωση το parkside, ίσως κι εξαιρετική. Αν έχεις απαιτήσεις κοιτάς ότι έγραψε ο μηχανικός από πάνω. Κι εμένα μου αρέσει το εργαλείο του θέματος στην τιμή προσφοράς αλλά έχω ήδη ένα φθηνό κρουστικό ρεύματος 700watt οπότε θα προσπεράσω. Καλές αγορές.
mikegad Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 54 λεπτά πριν, cosmic73 είπε Το σετακι μπαταρια φορτιστης ειναι στο τωρινο φυλλαδιο στα 19.99E λογω black friday Tο πρωτο που βρηκα ετοιμοπαραδοτο στα 38.99: https://www.mdtools.gr/ergaleia/epanafortizomena-ergaleia/mpataries---fortistes/set-mpataria-and-taxyfortistis-parkside-20v-xteam-pap-20-b1---plg-20-c1-p-5322.html Η Parkside ανήκει στην Lidl. Respect όμως στο ότι μπήκες στον κόπο να βρεις κάποιον άκυρο τρίτο μεταπωλητή για να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο. Το σετάκι είναι στο φυλλάδιο που τελειώνει τώρα. Δεν είναι προσφορά, δεν είναι τιμή λόγο black friday. Σε αυτό το εύρος τιμής παίζει πάντα...άντε μέχρι 25€. Respect και εδώ που βάφτισες προσφορά (και black Friday μάλιστα) κάτι δεν το το γράφουν σαν προσφορά ούτε οι ίδιοι στο φυλλάδιο τους. 52 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Για απλες καθημερινες εργασίες ειναι ΟΚ ειδικά για την τιμή του. Εχει και τις βασικες μυτες στο πακετο. Τρομερή ανάλυση φίλε μου...εύγε 1
SeNNinhA Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 35 λεπτά πριν, Doubt είπε Κάπως έτσι είναι.. Αν δεις μόνο το value for money είναι καλή περίπτωση το parkside, ίσως κι εξαιρετική. Αν έχεις απαιτήσεις κοιτάς ότι έγραψε ο μηχανικός από πάνω. Κι εμένα μου αρέσει το εργαλείο του θέματος στην τιμή προσφοράς αλλά έχω ήδη ένα φθηνό κρουστικό ρεύματος 700watt οπότε θα προσπεράσω. Καλές αγορές. Καμια σχεση η χρηστικοτητα της μπαταριας με το ρευμα. Δεν κανεις τις ιδιες δουλειες με τον ιδιο τροπο. Ασε που του ρευματος δεν εχει σκαλες δυναμης για χρηση ως βιδολογος. Εαν δεν εχεις κατι αντιστοιχο ειναι must να παρεις ενα (δικη σου η επιλογη του μοντελου). Δεν αντικαθιστα το ενα το αλλο και ας αλληλοκαλυπτονται εν μερει.
WaxOnWaxOff Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δεν ξερω κατα ποσο ειναι black friday η φασουλα μιας και τα εργαλεια του lidl ειναι ηδη φτηνα . Αυτο που θα πω ειναι πως αμα δεν εχετε ηδη δραπανοκατσαβιδο στο σπιτι σας , τοτε μαλλον δεν το χρειαζεστε Και αν για καποιο λογο θελετε να αποκτησετε ενα , ισως θα τα καλυτερα απλα να περιμενετε οσπου να βγαλει το κρουστικο δραπανοκατσαβιδο της μαυρης σειρας που υποτιθεται ειναι καλυτερο .
paylidis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 εχω ηδη το αντιστοιχο κρουστικό αλλά και το παλμικό (και κρουστικο μπαταρίας με SDS) αλλα με ξυνει να παρω κι αυτό... μονο κ μονο την εξτρα μπαταρία να υπολογισεις ειναι 15€ 1
SeNNinhA Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, paylidis είπε εχω ηδη το αντιστοιχο κρουστικό αλλά και το παλμικό (και κρουστικο μπαταρίας με SDS) αλλα με ξυνει να παρω κι αυτό... μονο κ μονο την εξτρα μπαταρία να υπολογισεις ειναι 15€ Το παλμικο το θεωρώ άχρηστο για το 99% των ερασιτεχνών. Εκτός κι αν κάνεις σοβαρές επισκευές στο αυτοκίνητο και σε μηχανές γενικότερα. Αυτο είναι πιο χρήσιμο στην καθημερινότητα θα έλεγα.
runner69 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για 30€ , οποιος δεν εχει μπαταριας, ειναι πολυ καλο. Το σετ φορτισττης μπαταριας για 2Ah στα 20-25€ παιζει, αρα με ενα 10αρικο παιρνεις και το εργαλειο. @SeNNinhA Respect για το post σου!!! Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από runner69
LouCi4er Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 29 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Το παλμικο το θεωρώ άχρηστο για το 99% των ερασιτεχνών. Εκτός κι αν κάνεις σοβαρές επισκευές στο αυτοκίνητο και σε μηχανές γενικότερα. Αυτο είναι πιο χρήσιμο στην καθημερινότητα θα έλεγα. Εσυ αναφερεσαι στο μπουλονοκλειδο,το παλικαρι μιλαει για παλμικο κατσαβιδι,αυτο που παιρνει μυτες μπροστα,οχι αυτο που εχει 1/2 μπροστα για καρυδακια.Τα εχω ολα τα παραπανω συν τροχο,κρουστικο δραπανο performance και γενικα τα περισσοτερα εργαλεια που βγαζει το Lidl.Θα σου πω οτι δεν υπαρχει επαφη ουτε για πλακα αναμεσα στα Parkside και τα Total που εβαλες παραπανω.Ολα αυτα που κυκλοφορουνε,κατι Total.FF Group κτλ ειναι σαν αυτα που δινουν οι ρομα οταν τους δωσεις παλιοσιδερα.Εχω δοκιμασει πολλα εργαλεια και τα Parkside για τις δυνατοτητες τους και την αντοχη τους ειναι τσαμπα.Αν εισαι ερασιτεχνης πας στα πρασινα Parkside,αν εισαι επαγγελματιας εσυ και αλλος ενας βοηθος πας για Performance.αν εισαι επαγγελματιας με 2-3 συνεργεια πας για Milwaukee-Makita-Dewalt,δεν υπαρχει κατι αλλο να πουμε. Οταν παιρνεις ενα εργαλειο μπαταριας,πρωτο πραγμα που κανεις ειναι να δεις ποσο κανουν οι μπαταριες.Οταν βλεπεις οι 4αρες Total να εχουν 50€ ενω οι 4αρες Parkside εχουν 25€ δεν θελει και πολυ σκεψη. 2
paylidis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Το παλμικο το θεωρώ άχρηστο για το 99% των ερασιτεχνών. Εκτός κι αν κάνεις σοβαρές επισκευές στο αυτοκίνητο και σε μηχανές γενικότερα. Αυτο είναι πιο χρήσιμο στην καθημερινότητα θα έλεγα. Ναι κάτσαβιδι Παλμικο μου έχει βγάλει αρκετη δουλειά για 50 με τη μπαταρια που το πήρα το 2019 εκει που κολωνει το κρουστικο δράπανο έρχεται το παλμικο υγ μόλις θυμήθηκα ότι έχω και αυτό της προσφοράς στο εξοχικό. Για απλές τρύπες σε σοβά είναι μια χαρά. Αν βρω θα πάρω άλλο ένα για το σπιτι Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από paylidis
VasKag Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Εγω που ημουν παντα του ρευματος, με αυτο (που το εχω εδω και καιρο) στις απλες καθημερινες εργασιες, ειμαι πολυ ευχαριστημενος και το εχω βολευτει μιας και μεταφερεται πολυ ευκολα. Οι μυτες που εχει μεσα, προσωπικα δε με ενθουσιασαν. Χρησιμοποιω κυριως τις δικες μου. Με το καταλληλο τρυπανι εχω τρυπησει και μπετο. Μεχρι ενα συγκεκριμενο παχος. Μετα αναγκαστικα πηγα σε ρευματος κρουστικο. Για καποιον που πιανουν τα χερια του, και θελει να κανει τις απλες καθημερινες εργασιες χωρις να δωσει πολλα λεφτα, νομιζω αξιζει.
Doubt Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Καμια σχεση η χρηστικοτητα της μπαταριας με το ρευμα. Δεν κανεις τις ιδιες δουλειες με τον ιδιο τροπο. Ασε που του ρευματος δεν εχει σκαλες δυναμης για χρηση ως βιδολογος. Εαν δεν εχεις κατι αντιστοιχο ειναι must να παρεις ενα (δικη σου η επιλογη του μοντελου). Δεν αντικαθιστα το ενα το αλλο και ας αλληλοκαλυπτονται εν μερει. Βιδώνω και με το χέρι, δύσκολες τρύπες όμως (που ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου τύχει) δεν γίνονται χωρίς το κρουστικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα