Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Αυστραλία προχωρά σε νέα νομοθεσία που θα απαγορεύει τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά κάτω των 16 ετών.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters , η κυβέρνηση της Αυστραλίας προχώρησε στην εισαγωγή ενός νέου νομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο που θα απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το νομοσχέδιο προβλέπει την επιβολή προστίμων έως και 49,5 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (32,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στις εταιρείες που παραβιάζουν τους κανόνες.

Η Υπουργός Επικοινωνιών της Αυστραλίας, Michelle Rowland, δήλωσε στο Κοινοβούλιο την Πέμπτη ότι "σχεδόν τα δύο τρίτα των Αυστραλών ηλικίας 14-17 ετών έχουν δει εξαιρετικά επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ναρκωτικών, αυτοκτονίας ή αυτοτραυματισμού, καθώς και βίαιου υλικού."

Το νομοσχέδιο θα επηρεάσει πλατφόρμες όπως το Snapchat, το TikTok, το Instagram και το X, απαιτώντας από αυτές να αποκλείσουν και να καταστρέψουν οποιαδήποτε δεδομένα χρηστών κάτω του ορίου ηλικίας. Ωστόσο, προβλέπονται εξαιρέσεις για υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης, όπως το Headspace, το Google Classroom και το YouTube.

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Anthony Albanese χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως "ορόσημο μεταρρύθμισης", αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι ορισμένα παιδιά θα βρουν τρόπους παράκαμψης, αλλά τόνισε ότι στέλνουν ένα μήνυμα στις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους.

Ωστόσο, το κόμμα των Αυστραλών Πρασίνων έχει ασκήσει κριτική στη νομοθεσία, με τη Γερουσιαστή Sarah Hanson-Young να δηλώνει ότι η απαγόρευση βάσει ηλικίας δεν θα κάνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ασφαλέστερα για κανέναν.

Σύμφωνα με το Reuters, η νομοθεσία αυτή θα είναι από τις πιο αυστηρές παγκοσμίως στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία θέσπισε παρόμοια απαγόρευση για παιδιά κάτω των 15 ετών το προηγούμενο έτος, αλλά επιτρέπει την πρόσβαση με γονική συναίνεση.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το απαγορευμένο είναι πιο σαγηνευτικό, ο απαγορευμένος καρπός φαίνεται πιο γλυκός. Άσε που τα μικρά θα τον βρουν τον τρόπο να παρακάμψουν την απαγόρευση. Η οικογένεια παίζει ρόλο διαμορφώνοντας το παιδί ώστε να απολαμβάνει τα σπορ και το βιβλίο, όχι οι απαγορεύσεις. 

  • Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panathatube είπε

Το απαγορευμένο είναι πιο σαγηνευτικό, ο απαγορευμένος καρπός φαίνεται πιο γλυκός. Άσε που τα μικρά θα τον βρουν τον τρόπο να παρακάμψουν την απαγόρευση. Η οικογένεια παίζει ρόλο διαμορφώνοντας το παιδί ώστε να απολαμβάνει τα σπορ και το βιβλίο, όχι οι απαγορεύσεις. 

Και η γραμμή πού είναι; Τσιγαράκι αφήνουμε; Μηχανάκια άκρανα και τέτοια κομπλέ μη και σαγηνευτούν από την απαγόρευση; Μαράκι δώστο χύμα άμα θες, καλύτερα χλαμύδια παρά γκρίνια και να στεναχωρεθεί το παιδί; Και αν το βρούμε σπίτι κάποια στιγμή το διαμορφώνεις να γουστάρει να κάνει Μαθηματικά Κατεύθυνσης 8 το πρωί και να εξετάζεται στο πότε έκλασαν ο Χαλδαίοι και ποιον είχε ξάδερφο ο Αβραάμ;

  • Like 13
  • Thanks 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιο ευκολο ειναι να χωσουν μια πλαστη ταυτοτητα ... Kαι στο SM κανουν μια τυπικη ερωτηση ειστε πανω των 18 για το whiskey και τα τσιγαρα ? Ε μαλλον δεν ειναι ....Καποιος να πει στους πολιτικους να μη ανησυχουν γιατι τα δύο τρίτα των Αυστραλών ηλικίας 17 ετών  έχουν ηδη κανει και ναρκωτικα και βιαια πραματα δε τα βλεπουν μονο στα κινητα :devil:

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cpc464 είπε

Καλά θα πάει και αυτό, λες και τα πιτσιρίκια δέν ξέρουν τι είναι το vpn.

5c1853143364fdb0e3bdf31f79557948.jpg

Σιγά μην ξέρουνε. Εϊναι εντελώς ψηφιακα αναλφάβητα.

  • Like 3
Δημοσ.
16 minutes ago, Silverage said:

Σιγά μην ξέρουνε. Εϊναι εντελώς ψηφιακα αναλφάβητα.

Δεν το νομίζω, όταν είχα πάει με την γυναίκα πριν μερικά χρόνια η εικόνα ήταν διαφορετική,είχα επισκεφθεί Σίδνεϊ και Μπρισμπεϊν που έμεναν οι συγγενείς της,τα πιτσιρίκια την τεχνολογία την έπαιζαν στα δάκτυλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panathatube είπε

Το απαγορευμένο είναι πιο σαγηνευτικό, ο απαγορευμένος καρπός φαίνεται πιο γλυκός. Άσε που τα μικρά θα τον βρουν τον τρόπο να παρακάμψουν την απαγόρευση. Η οικογένεια παίζει ρόλο διαμορφώνοντας το παιδί ώστε να απολαμβάνει τα σπορ και το βιβλίο, όχι οι απαγορεύσεις. 

Για να διαμορφώσει η οικογένεια το παιδί, πρέπει να μην δουλεύει όλη μέρα εναλλάξ.

Το κράτος έχει ευθύνη για το τι προβάλλεται από τους κολοσσούς των social, ειδικά από τη στιγμή που είναι μονοπώλιο και υπάρχουν οι εφαρμογές τους προεγκατεστημενες σε κάθε συσκευή. 

Προσωπικά είμαι υπέρ του καθολικού ban σε instagram, facebook, tiktok και τα ρέστα. Είναι εθιστικά προϊόντα, δεν προσφέρουν τίποτα πέρα από διαφήμιση και data mining, έχουν εκτινάξει στα ύψη το ναρκισσισμό και κάθε είδους κοινωνιοπάθεια. 

Όσο για τις απαγορεύσεις, το ότι είναι θελκτικό το απαγορευμένο είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι η ποτοαπαγόρευση στις χώρες που έγινε ιστορικά, μείωσε κατακόρυφα τον αλκοολισμό. Η απαγόρευση στην πρέζα και σε άλλα ναρκωτικά εισόδου εχει σώσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά, καθώς εξ αντικειμένου κάνει πιο δύσκολη και μειώνει την χρήση. Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα. 

Από αυτήν την άποψη ας οδηγάνε τα παιδιά από τα δέκα και ας ανοίγουνε μπουκάλια στα κλαμπ, γιατί το απαγορευμένο είναι πιο γλυκό. Και όταν τα βρίσκουμε τέζα ή σε τρακάρουνε έφηβοι με 150 χιλιόμετρα (παρορμητική συμπεριφορά στους εφήβους επιστημονικά τεκμηριωμένη) να πούμε φταίνε οι γονείς που δεν έδωσαν ανατροφή όχι το κράτος που έδωσε δίπλωμα. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το πάμε αυτό την προηγούμενη εβδομάδα δεν το πάμε; Σε δύο εβδομάδες ξαναγράψτε το επειδή μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

 

  • Haha 1
Δημοσ.

Με αυτον τον τροπο στην ουσια θα φακελωθουν ολοι. Καθως ολοι θα πρεπει να δωσουν την ταυτοτητα τους για να επιβεβαιωσουν την ηλικια τους. Κ αυτο ακριβως που θελει η καθε κυβερνηση ΦΑΚΕΛΩΜΑ ολοι. Αρα αυτος ο νομος δεν ειναι κατι απλο. 

2 ώρες πριν, JohnnieGr88 είπε

Καιρός ήταν…είμαι 36 και χαίρομαι που μεγάλωσα χωρίς σμαρτφον στα χέρια μου σε αυτήν την ηλικία !!!

Το προβλημα δεν ειναι αυτο. Το προβλημα ειναι οτι ΟΛΟΙ θα πρεπει να δωσουν την ταυτοτητα τους για να επιβαιβεωθει η ηλικια τους. Κ στην ουσια ολοι θα φακελωθουν. Κ εαν κατι δεν αρεσει στην κυβερνηση θα σε βαλει με την μια μεσα οπως κανει η Βρετανια τωρα. Αρα δεν ειναι κ τοσο απλο. 

  • Confused 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...