adamidisgr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Εχω 70 80 100 fps και νιωθω οτι κολλαει εχει micro stutters, εχω δοκιμασει τα παντα και δεν βγαζω ακρη εδω και 5μηνες.
@topos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 On 25/11/2024 at 18:09, adamidisgr said: Εχω 70 80 100 fps και νιωθω οτι κολλαει εχει micro stutters, εχω δοκιμασει τα παντα και δεν βγαζω ακρη εδω και 5μηνες. Spoiler Σε αυτη την ζωη με εχουν απασχολησει μιλιαδες πραγματα αλλα ευτυχως οχι ακομα τα microstutters οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω.. Ομως ξαναδιαβασε μια το Thread σου, πως να σε βοηθησει κανεις μιας και δινεις 0 πληροφοριες. Κανε τον κοπο, γραψε αναλυτικα απο τι αποτελειτε το pc σου, τι παιχνιδια παιζεις, εαν εχεις τους τελευταιους drivers,εαν εισαι οκ απο θερμικρασιες και οτιδηποτε αλλο μπορει να βοηθησει....
adamidisgr Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 15 ώρες πριν, @topos είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Σε αυτη την ζωη με εχουν απασχολησει μιλιαδες πραγματα αλλα ευτυχως οχι ακομα τα microstutters οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω.. Ομως ξαναδιαβασε μια το Thread σου, πως να σε βοηθησει κανεις μιας και δινεις 0 πληροφοριες. Κανε τον κοπο, γραψε αναλυτικα απο τι αποτελειτε το pc σου, τι παιχνιδια παιζεις, εαν εχεις τους τελευταιους drivers,εαν εισαι οκ απο θερμικρασιες και οτιδηποτε αλλο μπορει να βοηθησει.... Ryzen 5 5600x gtx 1660 super 16gb ram 1tb ssd m2 650watt τροφοδοτικό, οι θερμοκρασίες είναι πολύ καλές, έχω κάνει τα πάντα και δεν βρίσκω το πρόβλημα. Εχω αλλάξει καλώδιο, οθόνη και κάρτα γραφικών αλλά τίποτα
adamidisgr Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 34 λεπτά πριν, benign είπε Ποιο τροφοδοτικο εχετε? be quiet system power 10 650w
Fronimitis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Σε συγκεκριμένο παιχνίδι ή στο κάνει σε όλα;
adamidisgr Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Σε pubg και gta online. Κυριως σε online games 12 λεπτά πριν, Fronimitis είπε Σε συγκεκριμένο παιχνίδι ή στο κάνει σε όλα; Σε pubg και gta online. Κυριως σε online games
benign Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Just now, adamidisgr said: Σε pubg και gta online. Κυριως σε online games Σε pubg και gta online. Κυριως σε online games Αρα μπορει να φταιει η συνδεση σας. Εχετε εικονα μεσα στο game τι ping εχετε?
tasvar Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Φίλε adamidisgr, έχεις ανοίξει το ίδιο θέμα ξανά. https://www.insomnia.gr/forums/topic/833316-έχω-μια-οθόνη-240hz-και-όταν-παίζω-παιχνίδια-στα-80-90-fps-δεν-είναι-τόσο-ομαλά-τα-πραγματα/#comment-60437307 Γιατί δεν συνεχίζεις εκεί; Δεν σε βοήθησαν οι απαντήσεις εκεί; Τότε, μπορείς να το πάς το PC σε κάποιον καλό τεχνικό για έλεγχο.
Aris_ Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 On 25/11/2024 at 18:09, adamidisgr said: Εχω 70 80 100 fps και νιωθω οτι κολλαει εχει micro stutters, εχω δοκιμασει τα παντα και δεν βγαζω ακρη εδω και 5μηνες. τρέξε ένα bench και βάλε την γραμμή του γραφήματος να δούμε τα stutters και τα dips
Dr_Pepper Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Aris_ είπε τρέξε ένα bench και βάλε την γραμμή του γραφήματος να δούμε τα stutters και τα dips 16 ώρες πριν, Aris_ είπε τρέξε ένα bench και βάλε την γραμμή του γραφήματος να δούμε τα stutters και τα dips @adamidisgr Βασικά καλύτερα πήγαινε πρώτα εδώ https://packetlosstest.com/ διάλεξε preset counter strike (έχει και pubg αλλά εσύ βάλε counter lol - ειναι λίγο πιο απαιτητικό ) και για server διάλεξε γερμανία. και κάνε screenshot (⊞ Win+⇧ Shift+S και διαλέγεις την περιοχή σέρνοντας τον σταυρό που θα εμφανιστεί και μετά κάνεις paste εδώ στο ποστ που θα δημιουργήσεις) τα 3 κοντέρ καθώς και την λίστα με τα άλλα στατιστικά που έχει απο κάτω. Ενδεικτικά Για να αποκλείσουμε ότι απλά δεν έχεις μούφα γραμμή ή wifi Μετά βάλε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις για after burner overlay: Θα χρειαστείς το MSI afterburner https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards Θα πρέπει να δείχνεις τουλάχιστον τα εξής Για να το κάνεις αυτό άνοιξε το afterburner πάτα το γραναζάκι πήγαινε στο tab monitoring θα εμφανιστεί μια λίστα με τικ (✅) εσυ σε αυτά που θα σου πω τώρα βάλε τικ (δίπλα στο όνομα τους την λίστα) αν έχει κάτι άλλο που δεν θα σου πω τικ τότε απλά πάτα πάνω στο τικ του και θα γίνει θαμπό(δεν θα ειναι τικαρισμένο δηλαδή) , λίγο πιο πάνω άλλαξε το Hardware polling period σε 500 (αντί για 1000 που έχει) Επίσης εκτός απο τικ τσέκαρε (για το κάθε ένα στοιχείο της λίστας που θα σου πω ξεχωριστά ) το πεδίο "Show in On screen Display" να έχει tik Μετά πιο κάτω έχει μια άλλη επιλογή "Override group name " και αυτή κάντην τικ και βάλε σαν όνομα απο δίπλα ότι θα έχω στην παρένθεση Πχ το GPU usage(paradigma) θα κάνει τικ το GPU usage απο την λίστα θα κάνεις τικ όλα τα πεδία που λέω πιο πάνω και σαν όνομα δίπλα στο "override group name " θα βάλεις paradigma. <---δεν θα βάλεις παράδειγμα όμως απλά το έγραψα για παράδειγμα δες τώρα που θα τα γράψω ένα ένα την θα βάλεις) GPU usage(GPU usage ), GPU memory usage (VRAM TOTAL),GPU memory usage \process (VRAM game) , GPU core clock(GPU clk),GPU memory clock (VRAM clk), GPU powe (GPU PWR), CPU temperature(CPU Temp), CPU usage (CPU usage), CPU clock(CPU clk), CPU power(CPU PWR), RAM usage(RAM usage), RAM usage \process (RAM game) , Commit charge (RAM commit), Framerate (FPS), Framerate Average (FPS AVG), Frametime (Frametime) * , Framerate Min (FPS MIN), framerate Max (FPS MAX, frametime 1% Low(1% Lows) * , Frametime 0.1% (0.1% Lows) *. Θα έχει δύο απο το καθένα πεδίο για GPU πχ GPU1 usage GPU2 usage συνήθως η 1 ειναι η κάρτα γραφικών και η 2 τα ενσωματωμένα γραφικά αλλά σε εσένα μπορεί να διαφέρει πήγαινε στο ταμπ "General" Πάνω πάνω σου λέει πως έχει αριθμημένες τις GPU σου και τίκαρε απο πάνω μόνο την επιλογή με το νούμερο της GPU σου, έχει νούμερα και στα CPU εσύ ΔΕΝ θα τικάρεις κανένα απο αυτά γιατί ειναι για το κάθε core ξεχωριστά θα τικάρεις μόνο αυτά που ΔΕΝ έχουν νούμερα και αναφέρονται δηλαδή σε ολόκληρη την CPU Τέλος σε αυτά που έχω σε αστεράκι δίπλα στην επιλογή "Show in On-Screen Display" επίσης άλλαξε απο το κυλιόμενο μενού την επιλογή απο "text" σε "text,graph" Πάτα "apply" κάτω στο παράθυρο και είσαι εντάξει, Τώρα άνοιοκα το riva Tuner statistics server και κάντο έτσι: μετά πάτα το κουμπάκι setup και δες αν ειναι έτσι: είσαι έτοιμος. Τώρα άνοιξε pubg και παίξε, όταν είσαι μέσα στο παιχνίδι άνοιξε τις ρυθμίσεις πάτα πάλι ⊞ Win+⇧ Shift+S αυτή την φορά όμως στο μενού που θα εμφανιστεί πάνω πάτα το εικονίδιο της κάμερας (δίπλα απο την φωτογραφική μηχανή / αν ξέρεις πως να το κάνεις με gfexperience ή OBS ή κάπως αλλιώς κάντο όπως ξέρεις ) Διάλεξε με τον σταυρό όλη την οθόνη και πάτα "start" δείξε τις ρυθμίσεις των γραφικών σου σκρολάροντας τες όλς (και στο advanecd ταμπ) πάτα escape και συνέχισε να παίζεις όταν συμβεί πάλι ένα stutter ή παραπάνω σταμάτα την εγγραφή και σήκωσε το βίντεο γρήγορα εδώ https://streamable.com/ (δεν χρειάζεται login/account ρυθμίσεις κτλ και ειναι τζάμπα και ανώνυμα αν ξέρεις/θέλεις στο youtube σήκωσε το εκει) και κάνε paste to link στο post σου. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2024 από Dr_Pepper 2 1
adamidisgr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Στις 30/11/2024 στις 10:08 ΠΜ, Dr_Pepper είπε @adamidisgr Βασικά καλύτερα πήγαινε πρώτα εδώ https://packetlosstest.com/ διάλεξε preset counter strike (έχει και pubg αλλά εσύ βάλε counter lol - ειναι λίγο πιο απαιτητικό ) και για server διάλεξε γερμανία. και κάνε screenshot (⊞ Win+⇧ Shift+S και διαλέγεις την περιοχή σέρνοντας τον σταυρό που θα εμφανιστεί και μετά κάνεις paste εδώ στο ποστ που θα δημιουργήσεις) τα 3 κοντέρ καθώς και την λίστα με τα άλλα στατιστικά που έχει απο κάτω. Ενδεικτικά Για να αποκλείσουμε ότι απλά δεν έχεις μούφα γραμμή ή wifi Μετά βάλε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις για after burner overlay: Θα χρειαστείς το MSI afterburner https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards Θα πρέπει να δείχνεις τουλάχιστον τα εξής Για να το κάνεις αυτό άνοιξε το afterburner πάτα το γραναζάκι πήγαινε στο tab monitoring θα εμφανιστεί μια λίστα με τικ (✅) εσυ σε αυτά που θα σου πω τώρα βάλε τικ (δίπλα στο όνομα τους την λίστα) αν έχει κάτι άλλο που δεν θα σου πω τικ τότε απλά πάτα πάνω στο τικ του και θα γίνει θαμπό(δεν θα ειναι τικαρισμένο δηλαδή) , λίγο πιο πάνω άλλαξε το Hardware polling period σε 500 (αντί για 1000 που έχει) Επίσης εκτός απο τικ τσέκαρε (για το κάθε ένα στοιχείο της λίστας που θα σου πω ξεχωριστά ) το πεδίο "Show in On screen Display" να έχει tik Μετά πιο κάτω έχει μια άλλη επιλογή "Override group name " και αυτή κάντην τικ και βάλε σαν όνομα απο δίπλα ότι θα έχω στην παρένθεση Πχ το GPU usage(paradigma) θα κάνει τικ το GPU usage απο την λίστα θα κάνεις τικ όλα τα πεδία που λέω πιο πάνω και σαν όνομα δίπλα στο "override group name " θα βάλεις paradigma. <---δεν θα βάλεις παράδειγμα όμως απλά το έγραψα για παράδειγμα δες τώρα που θα τα γράψω ένα ένα την θα βάλεις) GPU usage(GPU usage ), GPU memory usage (VRAM TOTAL),GPU memory usage \process (VRAM game) , GPU core clock(GPU clk),GPU memory clock (VRAM clk), GPU powe (GPU PWR), CPU temperature(CPU Temp), CPU usage (CPU usage), CPU clock(CPU clk), CPU power(CPU PWR), RAM usage(RAM usage), RAM usage \process (RAM game) , Commit charge (RAM commit), Framerate (FPS), Framerate Average (FPS AVG), Frametime (Frametime) * , Framerate Min (FPS MIN), framerate Max (FPS MAX, frametime 1% Low(1% Lows) * , Frametime 0.1% (0.1% Lows) *. Θα έχει δύο απο το καθένα πεδίο για GPU πχ GPU1 usage GPU2 usage συνήθως η 1 ειναι η κάρτα γραφικών και η 2 τα ενσωματωμένα γραφικά αλλά σε εσένα μπορεί να διαφέρει πήγαινε στο ταμπ "General" Πάνω πάνω σου λέει πως έχει αριθμημένες τις GPU σου και τίκαρε απο πάνω μόνο την επιλογή με το νούμερο της GPU σου, έχει νούμερα και στα CPU εσύ ΔΕΝ θα τικάρεις κανένα απο αυτά γιατί ειναι για το κάθε core ξεχωριστά θα τικάρεις μόνο αυτά που ΔΕΝ έχουν νούμερα και αναφέρονται δηλαδή σε ολόκληρη την CPU Τέλος σε αυτά που έχω σε αστεράκι δίπλα στην επιλογή "Show in On-Screen Display" επίσης άλλαξε απο το κυλιόμενο μενού την επιλογή απο "text" σε "text,graph" Πάτα "apply" κάτω στο παράθυρο και είσαι εντάξει, Τώρα άνοιοκα το riva Tuner statistics server και κάντο έτσι: μετά πάτα το κουμπάκι setup και δες αν ειναι έτσι: είσαι έτοιμος. Τώρα άνοιξε pubg και παίξε, όταν είσαι μέσα στο παιχνίδι άνοιξε τις ρυθμίσεις πάτα πάλι ⊞ Win+⇧ Shift+S αυτή την φορά όμως στο μενού που θα εμφανιστεί πάνω πάτα το εικονίδιο της κάμερας (δίπλα απο την φωτογραφική μηχανή / αν ξέρεις πως να το κάνεις με gfexperience ή OBS ή κάπως αλλιώς κάντο όπως ξέρεις ) Διάλεξε με τον σταυρό όλη την οθόνη και πάτα "start" δείξε τις ρυθμίσεις των γραφικών σου σκρολάροντας τες όλς (και στο advanecd ταμπ) πάτα escape και συνέχισε να παίζεις όταν συμβεί πάλι ένα stutter ή παραπάνω σταμάτα την εγγραφή και σήκωσε το βίντεο γρήγορα εδώ https://streamable.com/ (δεν χρειάζεται login/account ρυθμίσεις κτλ και ειναι τζάμπα και ανώνυμα αν ξέρεις/θέλεις στο youtube σήκωσε το εκει) και κάνε paste to link στο post σου. Παιδια αγορασα τα win11 και το προβλημα λυθηκε! Παρατηρησα οτι εχω σκριν tearing πχ στο pubg κατω κατω στην οθονη(στην μεση τησ οθονης δεν εχει καθολου ειναι smooth) κατω κατω μονο εχει. Εχω κανει fps limit απο το riva tuner στα 125fps(το μονιτορ ειναι 144 με ενεργοποιημενο freesync)
adamidisgr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, adamidisgr είπε @Dr_Pepper αγορασα τα win11 και το προβλημα λυθηκε! Παρατηρησα οτι εχω σκριν tearing πχ στο pubg κατω κατω στην οθονη(στην μεση τησ οθονης δεν εχει καθολου ειναι smooth) κατω κατω μονο εχει. Εχω κανει fps limit απο το riva tuner στα 125fps(το μονιτορ ειναι 144 με ενεργοποιημενο freesync)
tasvar Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, adamidisgr είπε Παιδια αγορασα τα win11 και το προβλημα λυθηκε! Παρατηρησα οτι εχω σκριν tearing πχ στο pubg κατω κατω στην οθονη(στην μεση τησ οθονης δεν εχει καθολου ειναι smooth) κατω κατω μονο εχει. Εχω κανει fps limit απο το riva tuner στα 125fps(το μονιτορ ειναι 144 με ενεργοποιημενο freesync) https://www.insomnia.gr/forums/topic/833042-εχω-80-90-fps-στα-παιχνιδια-και-δεν-εχω-πολυ-smooth-εικονα-εχω-οθονη-aoc-240hz-και-gtx1660-super-στα-παιχνιδια-εχω-ενα-τρεμοπαιγμα-σκισιμο-οθονης-εχω-βαλει-gsync-kai-vsync-και-παλι-το-ιδιο-καινουργιο-pc-και-δεν-μπορω-να-βρω-τι-φταιει/page/2/#comment-60430466 Στο προηγούμενο θέμα που είχες, σου είχα προτείνει φορμάτ, το έκανες και έφτιαξε. Στο έκανε ξανά μετά;
adamidisgr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Ναι ειχε φτιαξει φιλος......στην μεση κομπλε ειναι κατω κατω στην οθονη σαν να σπαει καπως ειναι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα