Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ένα παλιό πισί που έχω τελείωσε η μπαταρία του BIOS, τύπου CR2032.

Πριν βγώ στη γύρα ρίχνω μια ματιά στο skroutz και βλέπω ότι οι περισσότερες σε συσκευασία του 1 ΤΕΜ και με αύξουσα σειρά πωλούνται από 0,25€ αλλά είναι από τα βάθη της Κίνας οπότε προτιμώ κάτι επώνυμο και βάση βαθμολογίας οι επώνυμες μάρκες πάνε από 0,60€ και πάνω.
Το θέμα όμως είναι ότι οτιδήποτε και αν παραγγείλω τα μεταφορικά είναι 3 ευρώ άρα δε συμφέρει.

Βγαίνω γύρα στη γειτονιά, μένω σε αρκετά εμπορική συνοικία, λέω οκ, θα είναι ποιό ακριβές αλλά άντε να αγοράσω 2 μπαταρίες το πολύ πολύ και να δώσω κάνα 2 με 2,5 ευρώ συνολικά. Χαλάλι.
Εδώ ταιριάζει η γνωστή φράση:  Που πας ρε Καραμήτρο... 😟

- Πρώτο κατάστημα,  εξειδικευμένα ηλεκτρικά είδη, τιμή τεμ. 1,5€, no name.  Όχι ευχαριστώ λέω και φεύγω.
-Δεύτερο κατάστημα, σούπερμάρκετ, πάλι 1,50€ η μία, επώνυμη μάρκα όμως. Φεύγω.
-Τρίτο κατάστημα, γνωστή αλυσίδα κινητής, 2,60€η μία 🫢😟 Εδώ ομολογώ ότι καράφλιασα οπότε ξέφυγα λίγο, πετάω κάτι του στύλ, τί λέτε ρε παιδιά πλάκα κάνετε, στον υπάλληλο, ο οποίος δεν μου έφταιγε σε τίποτα ο άνθρωπος και φεύγω.
-Τέταρτο κατάστημα, πάλι εξειδικευμένα ηλεκτρικά είδη, 1,60€ το τεμάχιο, φυσικά no name.

Κάπου εκεί απογοητεύτηκα και γύρισα πίσω έχωντας τελικά αγοράσει μία τυρόπιτα για να πνίξω τον πόνο μου. 😋 

Τελικά παρήγγειλα από skroutz συσκευασία των 5 μπαταριών, επώνυμη μάρκα, που με τα μεταφορικά βγαίνει κάπου 1,35 ευρώ η μία.
Θά χω μπαταρίες για τα επόμενα 20 χρόνια τουλάχιστον. 😫

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 2
  • Sad 1
  • Haha 7
Δημοσ.

Αλήθεια τώρα, γιατί δεν πήρες με 1,50 την επώνυμη και μπήκες σε όλη αυτή την "διαδικασία" για τέτοιο ποσό?

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dpolal είπε

Πριν βγώ στη γύρα ρίχνω μια ματιά στο skroutz και βλέπω ότι οι περισσότερες σε συσκευασία του 1 ΤΕΜ και με αύξουσα σειρά πωλούνται από 0,25€ αλλά είναι από τα βάθη της Κίνας οπότε προτιμώ κάτι επώνυμο και βάση βαθμολογίας οι επώνυμες μάρκες πάνε από 0,60€ και πάνω.
Το θέμα όμως είναι ότι οτιδήποτε και αν παραγγείλω τα μεταφορικά είναι 3 ευρώ άρα δε συμφέρει.

Βγαίνω γύρα στη γειτονιά, μένω σε αρκετά εμπορική συνοικία, λέω οκ, θα είναι ποιό ακριβές αλλά άντε να αγοράσω 2 μπαταρίες το πολύ πολύ και να δώσω κάνα 2 με 2,5 ευρώ συνολικά. Χαλάλι.

- Πρώτο κατάστημα,  εξειδικευμένα ηλεκτρικά είδη, τιμή τεμ. 1,5€, no name.  Όχι ευχαριστώ λέω και φεύγω.
-Τρίτο κατάστημα, γνωστή αλυσίδα κινητής, 2,60€η μία 🫢😟 Εδώ ομολογώ ότι καράφλιασα οπότε ξέφυγα λίγο, πετάω κάτι του στύλ, τί λέτε ρε παιδιά πλάκα κάνετε, στον υπάλληλο, ο οποίος δεν μου έφταιγε σε τίποτα ο άνθρωπος και φεύγω.
-Τέταρτο κατάστημα, πάλι εξειδικευμένα ηλεκτρικά είδη, 1,60€ το τεμάχιο, φυσικά no name.

Κάπου εκεί απογοητεύτηκα και γύρισα πίσω έχωντας τελικά αγοράσει μία τυρόπιτα για να πνίξω τον πόνο μου. 😋 

Τελικά παρήγγειλα από skroutz συσκευασία των 5 μπαταριών, επώνυμη μάρκα, που με τα μεταφορικά βγαίνει κάπου 1,35 ευρώ η μία.

Μια και είσαι γείτονας την επόμενη φορά στείλε μου να σου δώσω εγώ μία. 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dpolal είπε

Κάπου εκεί απογοητεύτηκα και γύρισα πίσω έχωντας τελικά αγοράσει μία τυρόπιτα για να πνίξω τον πόνο μου.

Η τυρόπιτα που αγόρασες δεν σου κόστισε περισσότερο από όσο ήλπιζες να γλυτώσεις;

• Haha 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dpolal είπε

Eίσαι περίεργος .Πολύ περίεργος ή αργόσχολος.

Με 1,5€ δεν σου έκανε απο το ΣΜ?

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έλα, πες αλήθεια: ό,τι έγινε, έγινε για την τυρόπιτα... όχι;

Επεξ/σία από dtzgr
  • Haha 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, dpolal είπε

Να έχεις υπόψη ότι οι μπαταρίες έχουν ημερομηνία λήξης, δεν θα σου κρατήσουν 20 χρόνια, ακόμη και αν δεν τις χρησιμοποιήσεις. Στην ουσία πάλι χαμένος βγαίνεις.

• Like 3
  • Haha 1
Δημοσ.

Έχω βρεθεί τα τελευταία 1-2 χρόνια στην ίδια θέση.

Πάω πριν λίγες μέρες να πάρω 4 μπαταρίες τύπου C από το σούπερμάρκετ. Δεν έδωσα σημασία στην τιμή γιατί πήρα και άλλα πράγματα. Γύρισα σπίτι και βλέποντας την απόδειξη καράφλιασα, 11+ € για την τετράδα! Μπαίνω επι τόπου σκρουτζ και βρίσκω την ίδια μάρκα (επώνυμη) ακριβώς, έβγαινε στο 1/3 της τιμής.

Περισσότερο καιρό πριν έψαχνα και γω την κλασσική μπαταρία cr2032. 2,5€ από μαγαζί της γειτονιάς από όπου και πήρα, γύρω στα 80 λεπτά από ίντερνετ το ίδιο προϊόν.

Μην τα πολυλογώ το ίδιο έπαθα όταν ήθελα να πάρω εννιάβολτες.

Προσωπικά προτιμώ να ψωνίζω από συνοικιακά μαγαζιά ώστε να μην ενισχύω συνέχεια τα ιντερνετικά και τις μεγάλες αλυσίδες αλλά έχει και η κοροϊδία τα όριά της. Η οποία είναι γενικευμένη προφανώς αλλά ειδικά στις μπαταρίες μου έχει κάτσει πολύ άσχημα και δεν προτίθεμαι να ξαναδίνω λεφτά σε όσους κάνουν αρπαχτές εκτός αν με πιάσουν στην ανάγκη και δεν έχω επιλογή. Προφανώς και οι ίδιοι ποντάρουν σε αυτό αλλά και σε μεγαλύτερους που δεν θα μπουν ίντερνετ.

Δεν έχει να κάνει μόνο με τα λεφτά αλλά είναι κυρίως η αίσθηση του να σε πιάνουν μαλάκα.

Τελικά εγώ το πήρα απόφαση ότι την επόμενη φορά που θα χρειαστώ μπαταρίες, αυτές τουλάχιστον που ξέρω ότι τις χρειάζομαι που και που, θα κάνω μια καλή παραγγελία από ίντερνετ με επώνυμες που θα βγουν σχεδόν τζάμπα (και βάλε 2-3€ μεταφορικά που θα απλωθούν πολύ) και θα τις έχω στο συρτάρι για 5 χρόνια και θα είμαι ήσυχος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Αλήθεια τώρα, γιατί δεν πήρες με 1,50 την επώνυμη και μπήκες σε όλη αυτή την "διαδικασία" για τέτοιο ποσό?

34 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Eίσαι περίεργος .Πολύ περίεργος ή αργόσχολος.

Με 1,5€ δεν σου έκανε απο το ΣΜ?

Την απάντηση νομίζω ότι την έδωσε ποιό γλαφυρά ο @cthulhucarbide 
Ξεχώρισα το ποιό σημαντικά σημεία.

15 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

έβγαινε στο 1/3 της τιμής.

Προσωπικά προτιμώ να ψωνίζω από συνοικιακά μαγαζιά ώστε να μην ενισχύω συνέχεια τα ιντερνετικά και τις μεγάλες αλυσίδες αλλά έχει και η κοροϊδία τα όριά της.

Δεν έχει να κάνει μόνο με τα λεφτά αλλά είναι κυρίως η αίσθηση του να σε πιάνουν μαλάκα.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zio10 είπε

Από κινεζικό με 1€ καμιά 10αρια μπαταρίε, όσο χάλια και να είναι θα έβγαζες κάμποσα χρόνια :)

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές στις οποίες δεν θα ήθελα με τίποτα να έχω ριψοκίνδυνες μπαταρίες να τα φτύσουν σε ανύποπτο χρόνο, πχ κοντρόλ γκαραζόπορτας, οπότε δεν είναι λύση. Επίσης άμα ξεζουμίζονται γρήγορα παίζει να μην συμφέρει ούτε οικονομικά

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...