Sibi Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, nepomuk είπε Revenge Hacking ? Απο πρωην ; Λυτρα ; Από ομάδα χακερ που χτύπαγε αποκλειστικά Nas της dlink τα οποία είχαν σταματήσει τις αναβαθμίσεις λογισμικού και ήταν ευάλωτα σε επιθέσεις. Ζητάγανε λύτρα. https://www.bleepingcomputer.com/news/security/cr1ptt0r-ransomware-infects-d-link-nas-devices-targets-embedded-systems/ Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2024 από Sibi
dbrillis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Γιατι δεν υπαρχει καμια συνοχη στα αρθρα ως προς τι μετραφραζουμε στα ελληνικα και τι οχι; Παραδειγμα: "Η D-Link σταματά την υποστήριξη παλαιών δρομολογητών με σοβαρά κενά ασφαλείας" "Η D-Link ανακοίνωσε ότι αρκετά παλιά router της είναι ευάλωτα σε επιθέσεις απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα (RCE), χωρίς να προσφέρει ενημερώσεις ασφαλείας." Γιατι δεν χρησιμοποιειτε μονο τη λεξη δρομολογητες ή μονο τη λεξη router; 1
dyrer Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Γιατί ειναι αυτόματη μετάφραση, σύνηθες φαινόμενο στο insomnia 29 λεπτά πριν, dbrillis είπε Γιατι δεν υπαρχει καμια συνοχη στα αρθρα ως προς τι μετραφραζουμε στα ελληνικα και τι οχι; Παραδειγμα: "Η D-Link σταματά την υποστήριξη παλαιών δρομολογητών με σοβαρά κενά ασφαλείας" "Η D-Link ανακοίνωσε ότι αρκετά παλιά router της είναι ευάλωτα σε επιθέσεις απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα (RCE), χωρίς να προσφέρει ενημερώσεις ασφαλείας." Γιατι δεν χρησιμοποιειτε μονο τη λεξη δρομολογητες ή μονο τη λεξη router; 3
manolis940 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 13 ώρες πριν, Thresh είπε OpenWRT, Mikrotik, Ubiquiti, Pfsense, κτλπ, επιλογες να φάνε κι οι κότες... Έχει η Ubiquity support στα προϊόντα της που να περνάει τα 5 έτη; Κάτι κεραίες που airgrid Η5 αν θυμάμαι καλά το μοντέλο που έχω άντε να πήραν τελευταίο update στην πενταετία.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 45 minutes ago, manolis940 said: Έχει η Ubiquity support στα προϊόντα της που να περνάει τα 5 έτη; Κάτι κεραίες που airgrid Η5 αν θυμάμαι καλά το μοντέλο που έχω άντε να πήραν τελευταίο update στην πενταετία. Ανάλογα το προϊόν, switches σίγουρα, Access Points ακόμα υποστηρίζει όλα τα WiFi 5 και μεταγενέστερα. Οσο για τα gateways μόνο τα παλιά χρέπια είναι EOL. Υποθέτω ότι παρόμοια κάνει κι η Mikrotik? Πέρα απο το support βέβαια, είναι και το θέμα των δυνατοτήτων.
nickolasemp Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Άσχημη εμπειρία και από εμένα. Είχα ένα -link dsp-w215 και σε μερικά χρονάκια έγινε EOL. H μόνη σωτηρία είναι openwrt κι είμαι οκ with it και με Home automation Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από nickolasemp
teodoreh Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Εδώ σταμάτησαν τα NAS χωρίς πολλά-πολλά, στα updates των παλιών routers θα κολλούσαν... 1
uniquegr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, manolis940 είπε Έχει η Ubiquity support στα προϊόντα της που να περνάει τα 5 έτη; Κάτι κεραίες που airgrid Η5 αν θυμάμαι καλά το μοντέλο που έχω άντε να πήραν τελευταίο update στην πενταετία. Έχω τα ubiquiti loco m2, έχουν πολύ καιρό να πάρουν update ( νομίζω πήραν κατά την αρχική εγκατάσταση ), αλλά υποστηρίζονται κι αυτά απο το openwrt, κάτι που σκοπεύω να κάνω όταν βρω το χρόνο. 17 λεπτά πριν, teodoreh είπε Εδώ σταμάτησαν τα NAS χωρίς πολλά-πολλά, στα updates των παλιών routers θα κολλούσαν... Μισό λεπτό: Δηλαδή, έχετε τα nas φόρα παρτίδα μέσα στο κοινόχρηστο δίκτυο, χωρίς firewall, χωρίς vlans?
manolis940 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Thresh είπε Ανάλογα το προϊόν, switches σίγουρα, Access Points ακόμα υποστηρίζει όλα τα WiFi 5 και μεταγενέστερα. Οσο για τα gateways μόνο τα παλιά χρέπια είναι EOL. Υποθέτω ότι παρόμοια κάνει κι η Mikrotik? Πέρα απο το support βέβαια, είναι και το θέμα των δυνατοτήτων. Στην mikrotik κάποιες συσκευές του 2000-2005 έχουν βγει εκτός υποστήριξης και αυτό γιατί είναι τέτοια η αρχιτεκτονική του επεξεργαστή και έχουν σταματήσει οι κατασκευαστές να παρέχουν drivers αλλιώς θα έπαιρναν το τελευταίο routerOS ακόμα 😆. Εκτός και αν είχαν θέματα με την χωρητικότητα μνήμης που μπορεί να θες να βάλεις κάποια πρόσθετα πακέτα και μιας και το routerOS έχει γίνει λίγο πιο μεγάλο σαν λειτουργικό μπορεί να μην σε παίρνει να κάνεις αναβάθμιση. Θεωρώ πάντως ότι αν πας σε router που έχει arm επεξεργαστή δεν θα μείνεις ποτέ εκτός αναβαθμίσεων. Disclaimer: Μην πάει κανείς και δει το παραπάνω και αγοράσει και με βρίζει μετά. Έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας απ' τα Ubiquity ή τα D-Link για να ρυθμιστεί έστω και σε Access Point. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2024 από manolis940
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 21 hours ago, uniquegr said: Έχω τα ubiquiti loco m2, έχουν πολύ καιρό να πάρουν update ( νομίζω πήραν κατά την αρχική εγκατάσταση ), αλλά υποστηρίζονται κι αυτά απο το openwrt, κάτι που σκοπεύω να κάνω όταν βρω το χρόνο. Προϊόν του 2010 που παίρνει firmware updates ακόμα και φέτος (latest Σεπτεμβριο)... Software Downloads - Ubiquiti 1 hour ago, manolis940 said: Στην mikrotik κάποιες συσκευές του 2000-2005 έχουν βγει εκτός υποστήριξης και αυτό γιατί είναι τέτοια η αρχιτεκτονική του επεξεργαστή και έχουν σταματήσει οι κατασκευαστές να παρέχουν drivers αλλιώς θα έπαιρναν το τελευταίο routerOS ακόμα Τα ίδια νομιζω κι η Ubiquiti στα Gateways, τα USG/USG-Pro είναι με MIPS64, όλα τα ARM based παίρνουν ακόμα updates. 1
uniquegr Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Thresh είπε Προϊόν του 2010 που παίρνει firmware updates ακόμα και φέτος (latest Σεπτεμβριο)... Δικό μου λάθος, περίμενα να βγάλει ενημέρωση στο interface του και δεν μου πέρασε καν απο το μυαλό να κάνω αναζήτηση για χειροκίνητο download. Πέρασα τη τελευταία ενημέρωση μόλις, αν και το ψήνω να του περάσω openwrt μιας που είναι συμβατό. 1
manolis940 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με OpenWRT αξίζει να βάλω στην Airgrid M5 HP που έχω; https://openwrt.org/toh/ubiquiti/airgrid_m5_hp
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα