Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Teddy77 είπε

Πάρε όποιες 32άρες θες (3200+, CL16 τουλάχιστον, ιδανικά 14 αν πάρεις 3200), βάλτες, ενεργοποίησε XMP και αν παίξουν και τα 40 μαζί, καλώς.

Αν όχι, μην χάσεις χρόνο να να προσπαθήσεις να δουλέψουν και τα 4 dimms μαζί overclocked.

Σίγουρα μην τα κρατήσεις όλα στα stock 2133..... αν ήσουν τόσο καιρό οκ με 8, αμφιβάλλω αν όντως χρειάζεσαι πάνω από 32.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη σημαντική βοήθεια.

Παρήγγειλα τις G.SKILL 16/3200 από το eshop αλλά θα αργήσουν γιατί δεν τις έχει ετοιμοπαράδοτες αλλά κατόπιν παραγγελίας...

Για CL14 δε βρίσκω κάτι -τουλάχιστον στο eshop- και δε ξέρω αν ανεβαίνει πολύ και το κόστος... Έχεις να προτείνεις από κάποιο άλλο κατάστημα μήπως?

Υ.Γ: Από τη σελίδα της Corsair μου πρότειναν αυτές: VENGEANCE® LPX 64GB (4 x 16GB) DDR4 DRAM 2400MHz C14 Memory Kit - Black. Για κάποιο (περίεργο) λόγο όλες οι εταιρείες μνημών μου προτείνουν 2400-2666Mhz...

Επεξ/σία από DxL
Δημοσ.
47 minutes ago, DxL said:

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη σημαντική βοήθεια.

Παρήγγειλα τις G.SKILL 16/3200 από το eshop αλλά θα αργήσουν γιατί δεν τις έχει ετοιμοπαράδοτες αλλά κατόπιν παραγγελίας...

Για CL14 δε βρίσκω κάτι -τουλάχιστον στο eshop- και δε ξέρω αν ανεβαίνει πολύ και το κόστος... Έχεις να προτείνεις από κάποιο άλλο κατάστημα μήπως?

Υ.Γ: Από τη σελίδα της Corsair μου πρότειναν αυτές: VENGEANCE® LPX 64GB (4 x 16GB) DDR4 DRAM 2400MHz C14 Memory Kit - Black. Για κάποιο (περίεργο) λόγο όλες οι εταιρείες μνημών μου προτείνουν 2400-2666Mhz...

Δεν βλέπω τίποτα που να αξίζει να δώσεις τα επιπλέον λεφτά... θέλει να ανέβεις πολύ (30+) για να πας σε υψηλότερες ταχύτητες ή/και χαμηλότερο latency. Δεν αξίζει τον κόπο.

Όσο για το τι σου προτείνουν από την σελίδα της corsair.... δεν ξέρω... από τιμή περίπου το ίδιο βγαίνει 2x32 vs 4x16.

Ίσως το κάνουν για λόγους compatibility (όσον αφορά τη συχνότητα, για να μην τους γκρινιάξεις μετά ότι σου πρότειναν κάτι που δεν το σηκώνει ο memory controller σου) αλλά αφού ήδη το σύστημά σου δουλεύει λες στα 3,4Κ, νομίζω δεν θα έχεις θέμα.

Δεν υποστηρίζει το motherboard σου quad channel για να φανταστώ κάτι άλλο, το "σίγουρο" είναι ότι (αν η συχνότητα είναι μεγάλη) 2x32 θα δουλέψουν πιο εύκολα σε καλά timings από ότι 4x16. (και 2x16 vs 4x8).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Teddy77 είπε

Δεν βλέπω τίποτα που να αξίζει να δώσεις τα επιπλέον λεφτά... θέλει να ανέβεις πολύ (30+) για να πας σε υψηλότερες ταχύτητες ή/και χαμηλότερο latency. Δεν αξίζει τον κόπο.

Όσο για το τι σου προτείνουν από την σελίδα της corsair.... δεν ξέρω... από τιμή περίπου το ίδιο βγαίνει 2x32 vs 4x16.

Ίσως το κάνουν για λόγους compatibility (όσον αφορά τη συχνότητα, για να μην τους γκρινιάξεις μετά ότι σου πρότειναν κάτι που δεν το σηκώνει ο memory controller σου) αλλά αφού ήδη το σύστημά σου δουλεύει λες στα 3,4Κ, νομίζω δεν θα έχεις θέμα.

Δεν υποστηρίζει το motherboard σου quad channel για να φανταστώ κάτι άλλο, το "σίγουρο" είναι ότι (αν η συχνότητα είναι μεγάλη) 2x32 θα δουλέψουν πιο εύκολα σε καλά timings από ότι 4x16. (και 2x16 vs 4x8).

Σωστά, κι εγώ έτσι έχω ακούσει ότι καλύτερα και πιο γρήγορα παίζει σε DUAL CHANNEL.

Το μόνο που δεν ξέρω -που αφορά όμως σε επόμενο πιθανό upgrade πάντως, αν χρειαστεί να πάω σε 64GB- είναι αν μπορεί να υποστηρίξει κάθε slot 32GB ή αν υπάρχει κάποιο όριο μέχρι 16GB/slot δεδομένου ότι το συνολικό ανώτατο αναφερόμενο όριο της μητρικής είναι τα 64Gb....

Επεξ/σία από DxL
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθεια.

Σας γράφω με τις νέες μνήμες, έχουμε συγχρονίσει αυτόματα στα 16/3200, και θέλω να ρωτήσω αν ξέρετε γιατί μας εμφανίζει  μόνο 30,9GB available στο Task Manager available αντί για 32Gb.... Σε κάποιους άλλους είδα με μια σύντομη αναζήτηση ότι εμφανίζει εκεί 31,9 αντί για 32!! Αλλά σε κανέναν δεν είδα να εμφανίζει μόνο 30.9Gb....

Είναι φυσιολογικό αυτό ή έχει γίνει κάτι λάθος?

Παραθέτω και τα printscreens από το task manager και από το CPU-Z...

https://ibb.co/pjjT9cq
https://ibb.co/mTJR3xx
https://ibb.co/wy9wVYS
https://ibb.co/dKfv3rr

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...