karavidas_jako Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Καλημέρα! Στο σπίτι, μέχρι και πέρυσι είχα το πετρέλαιο ως κύρια θέρμανση (φέτος δεν το χρησιμοποιώ ακόμα, γιατί πρέπει να εγκαταστήσω την αυτονομία και να φτιάξω ένα πρόβλημα). Είχα σκεφτεί, αντί για αυτό, να έβαζα μια αντλία θερμότητας. Όμως, πάλι το κόστος είναι μεγάλο, χωρίς να ξέρω τι έχει καλύτερη απόδοση και τιμή. (η αλήθεια είναι οτι όταν τα λεφτά περιορίζονται, και οι αξίες ανεβαίνουν, μπερδεύεσαι σχετικά με την πιο αποδοτική λύση). Ταυτόχρονα, στο σπίτι έχω τζάκι. Που σε ο,τι αφορά το σαλόνι, όταν ανάψει για πάνω από 2-3 ώρες, η απόδοση είναι αρκετά καλή. Σκεφτόμουν λοιπόν ποιό θα ήταν το πλεονέκτημα (και ταυτόχρονα το κόστος) του να το μετατρέψω σε ενεργειακό. Αναρωτιέμαι όμως, θα κάνω απόσβεση, σε σχέση με το να χρησιμοποιώ πχ το κλιματιστικό και "επικουρικά" το τζάκι ως έχει; θα ανοίξω δουλειές χωρίς λόγο; Πραγματικά έχω μπερδευτεί και οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.
hp8 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, karavidas_jako είπε Πραγματικά έχω μπερδευτεί και οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη. φτιάξε την αυτονομία και το πρόβλημα ( δώσε περιγραφή )
karavidas_jako Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 άρα να φτιάξω αυτονομία, που δεν είχα, και να αλλάξω καυστήρα, που μάλλον έχει πρόβλημα. Απλά, το πετρέλαιο έχει μεγάλο κόστος, όταν το χρησιμοποιείς αρκετές ώρες. (δε θέλω θέρμανση για δυό τρεις ώρες τη μέρα). Γι αυτό σκεφτόμουν και λύσεις όπως η αντλία..
nkarama Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Ερώτηση. Επειδή αντλία θερμοότητας είναι και τα απλά air condition, φαντάζομαι εννοείς αντλία που ζεσταίνει το νερό που κυκλοφορεί στα καλοριφέρ σωστά? Επειδή το ρεύμα έχει πάει στο θεό, η αντλία θα συμφέρει μόνο αν μπορείς να αλλάξεις και τα σώματα σε fan coil. Ετσι θα θέλεις αντλία χαμηλών θερμοκρασιών που είναι απείρως αποδοτικότερες.. Αλλο να προσπαθεί να ανεβάσει την θερμοκρασία του νερού σε 60 βαθμούς και άλλο σε 30-40. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεις να έχεις και ψύξη (με ένα μικρό θέμα στην υγροποιηση στα σημεία που περνάνε οι σωλήνες του νερού απο το πάτωμα). Αν κρατήσεις τα κλασσικά σώματα, δεν νομίζω οτι αξίζει η αντλία. Και μιας και ο καυστήρας έχει πρόβλημα, τότε να κοιτούσες και για φυσικό αέριο, αν έχει στην περιοχή σου. Για αυτόνομη εγκατάσταση με επιτοίχιο λέβητα, φυσικά.
hp8 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, karavidas_jako είπε άρα να φτιάξω αυτονομία, που δεν είχα, αν είσαι σε μονοκατοικία δεν καταλαβαίνω τι εννοείς αυτονομία 14 λεπτά πριν, karavidas_jako είπε και να αλλάξω καυστήρα, που μάλλον έχει πρόβλημα αν έχει πρόβλημα επισκευάζεις το πρόβλημα Δεν τον αλλάζεις
meletis_m Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, karavidas_jako είπε Καλημέρα! Στο σπίτι, μέχρι και πέρυσι είχα το πετρέλαιο ως κύρια θέρμανση (φέτος δεν το χρησιμοποιώ ακόμα, γιατί πρέπει να εγκαταστήσω την αυτονομία και να φτιάξω ένα πρόβλημα). Είχα σκεφτεί, αντί για αυτό, να έβαζα μια αντλία θερμότητας. Όμως, πάλι το κόστος είναι μεγάλο, χωρίς να ξέρω τι έχει καλύτερη απόδοση και τιμή. (η αλήθεια είναι οτι όταν τα λεφτά περιορίζονται, και οι αξίες ανεβαίνουν, μπερδεύεσαι σχετικά με την πιο αποδοτική λύση). Ταυτόχρονα, στο σπίτι έχω τζάκι. Που σε ο,τι αφορά το σαλόνι, όταν ανάψει για πάνω από 2-3 ώρες, η απόδοση είναι αρκετά καλή. Σκεφτόμουν λοιπόν ποιό θα ήταν το πλεονέκτημα (και ταυτόχρονα το κόστος) του να το μετατρέψω σε ενεργειακό. Αναρωτιέμαι όμως, θα κάνω απόσβεση, σε σχέση με το να χρησιμοποιώ πχ το κλιματιστικό και "επικουρικά" το τζάκι ως έχει; θα ανοίξω δουλειές χωρίς λόγο; Πραγματικά έχω μπερδευτεί και οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη. Αυτονομία αναλόγως τι θες να κάνεις . Πάρε πρώτα κόστος και ακριβως τι βλάβη έχει ο καυστηρας όπως λές. Με σωστη ρύθμιση , και έλεγχος του λεβητοστασίου θα έχεις λογική κατανάλωση .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα