skritikos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, miltostammy είπε Γενικά το χόμπι του καφέ είναι ακριβό άθλημα. Tο 'hobby' του ψαγμένου espresso μπορεί να γίνει ακριβό ναι. Εμείς με τα V60, Aeropress και τους χειροκίνητους μύλους απολαμβάνουμε φθηνά και με σύνεση 😉 Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου από skritikos 1
sakks80 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 16 ώρες πριν, elpenor είπε Σκέφτομαι να πάρω δώρο στο Νονό του γιου μου ένα Μignon Ζero και μία Sage Bambino ώστε να ξεκινήσει να πειραματίζεται με τους espresso. Θέλω να μπορεί να τα πάει σε κάποιο κατάστημα για service και να είναι εύκολα στη χρήση. Σκέφτηκα για ένα DF64 Gen2 αλλά αν του πάθει κάτι ποιος θα το φτιάξει; Είναι καλές επιλογές; Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση; 700 ευρώ δωράκι πολλά είναι. Εγώ λέω να κοιτάξεις κάτι σε Ariette
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου Δημοσ. 27 Νοεμβρίου Στις 26/11/2024 στις 9:20 ΠΜ, sphinxgr είπε Τα έχουμε γράψει χιλιάδες φορές σε άλλα θέματα. Ο Espresso χρειάζεται συγκεκριμένες προδιαγραφές για να παραχθεί. Σταθερότητα θερμοκρασίας / πίεσης όπως και κοπής κλπ Η χρυσή τομή για να επιτευχθούν αυτά, είναι κάπου στα 1000€. Με οτιδήποτε άλλο, πόσο μάλλον στην κατηγορία των 300€ ΔΕΝ πίνεις espresso. Πίνεις κάτι σε καφέ. Κακό δεν είναι. Και ο ελληνικός καφές είναι, όπως και ο γαλλικός και ο Φραπες!!! Θέμα προτεραιοτήτων είναι τα πάντα. Σε κάθε περίπτωση, με 100, 200 και 300€, δεν πίνεις Espresso. Στις 26/11/2024 στις 9:25 ΠΜ, miltostammy είπε Φίλε μου η πορεία στον καφέ είχε πέρασμα και από αυτήν την μηχανή που έχεις δοκιμάσει στη Γερμανία. Πριν από αυτήν είχα μια dedica delonghi αλλά χωρίς μύλο αγόραζα συσκευασμένο τριμμένο καφέ. Οπότε ήπια καλύτερο καφέ με αυτήν. Μετά πέρασα σεsage barista express και barista pro (προβληματικες έχω αφήσει στο skroutz κριτική). Κατόπιν αγόρασα τον eureka mignon zero και μια lelit καφετιέρα. Τωρα ναι είδα τεράστια διαφορά. Αγόρασα για το χωριό πάλι μια dedica delonghi όπως έγραψα ήταν και η αρχική μου μηχανή. Με τον μύλο σε πληροφορώ και ελεύθερο καλάθι πίνω πλεον και από αυτήν καλύτερο καφέ από την αυτόματη που είχα δεύτερη. Οι συγκρίσεις έγιναν πάντα με το τι είχα πιει στο παρελθόν με προηγούμενες μηχανές ή μυλους. Συμπέρασμα για εμένα; Ενας καλός μύλος είναι νούμερο ένα επιλογή. Ακόμα και με μηχανή 200 ευρώ θα πιεις πάρα πολύ καλό καφέ. Βέβαια γούστα είναι όλα αυτά. Εγώ πάντως βγήκα χαμένος δοκιμάζοντας άλλες τακτικές πέραν της κλασικής καλός μύλος και καλή μηχανή. Εάν είχα πάει στην επιλογή eureka και lelit από την αρχή θα είχα γλυτώσει συνολικά χρήματα. Επίσης προσοχή στις μηχανές sage ειδικά ο μύλος τους. Για service τους... δεν σχολιάζω. Γενικά το χόμπι του καφέ είναι ακριβό άθλημα. Εάν δεν βαριέσαι την προετοιμασία πάρε μια αυτόματη και θα πιεις καλύτερο καφέ από έξω, όχι γιατί είναι μηχαναρα αλλά γιατί πλέον απέξω πίνεις νερομπλουμ όχι καφέ. Στις 26/11/2024 στις 9:28 ΠΜ, avacan23 είπε Δυστυχώς για να κάνεις σωστό καφέ θες κατάλληλο εξοπλισμό. Χίλιες φορές ενασ καλός μύλος και μια μέτρια καφετιέρα παρά το αντίθετο. Ο εσπρέσο ξεκινάει από το μύλο. αν δεν έχεις σωστό κόψιμο ότι και να κάνεις μετά στην καλύτερη καφετιέρα του κόσμου δε σώνεται. Η πιο φθηνή λύση είναι στο 100αρικο οι Graef CM802 που έχει το γερμανικό αμαζον αν 1) έχεις όρεξη να τον καθαρίζεις κάθε φορά που κόβεις καφέ γιατί αφήνει υπολείμματα 2) να τον ανοιξεις και να πειράξεις τι ρυθμίσεις του μύλου με 2 βίδες που έχει. Μετά πας σε λύση των 300 ευρώ και πάνω. Καλός ο μύλος της προσφοράς. Η πιο φθηνή λύση για τίμιο εσπρέσσο μέχρι 300 ευρώ που βλέπω στο άμαζον 1) Dedica 127 ευρώ + Graef CM800 95 ευρώ = 222 ευρώ 2)breville-barista-max 350 ευρώ https://www.trustedreviews.com/reviews/breville-barista-max-vcf152 Τώρα όποιος θέλει κανονικό καφέ δεν μπορώ να βρώ σε πακέτο κάτι λιγότερο από 900 ευρώ Rancilio Silvia V6 E & Eureka Mignon Silenzio https://www.coffeeitalia.ie/rancilio-silvia-v6-e-2020-eureka-mignon-silenzio-16cr-black/ Υ.Γ. Οι μηχανές Sage ή Breville έχουν περιορισμενο χρόνο ζωής. Οποτε τα 1.000 ευρώ που δίνεις για μια rancilo ή Profitec, ECM, LELIT κτλ. είναι επένδυση για 15 χρόνια περίπου ενώ οι άλλες δεν θα βγάλουν την 5ετια.. με καψατε μακαρι να ειχα 1000 μπατζετ να παρω και γω να δοκιμασω αυτο το τοσο εκλεπτυσμενο ροφιμα που θαυμαζεται εχω πιει εσπρεσακι σε ιταλικο μαγαζι στην γερμανια οταν δουλευα για εναν ιταλο κτλ δεν ξερω αν ηταν καλο αλλα ηταν δυνατο που χτυπουσε τυμπανα στον εγκεφαλο μου καθε φορα που τον επινα μιας και ο εσπρεσο απο την ιταλια δεν προερχεται ?
elpenor Δημοσ. 27 Νοεμβρίου Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 47 minutes ago, D4RK0Rbit said: με καψατε μακαρι να ειχα 1000 μπατζετ να παρω και γω να δοκιμασω αυτο το τοσο εκλεπτυσμενο ροφιμα που θαυμαζεται εχω πιει εσπρεσακι σε ιταλικο μαγαζι στην γερμανια οταν δουλευα για εναν ιταλο κτλ δεν ξερω αν ηταν καλο αλλα ηταν δυνατο που χτυπουσε τυμπανα στον εγκεφαλο μου καθε φορα που τον επινα μιας και ο εσπρεσο απο την ιταλια δεν προερχεται ? Ο καφές από τη νότια Ιταλία είναι ιδιαίτερα καβουρδισμένος και συνήθως μέτριας ποιότητας. Οι περισσότεροι που ασχολούνται πολύ με τον καφέ ψάχνουν να βρουν πολύ ελαφρύ καβούρδισμα και malic acidity (το οποίο θέλει καλό μύλο και σχολαστικότητα στην παρασκευή) από ποικιλίες που προέρχονται από μεγάλα υψόμετρα Σχετικά με την καφεϊνη μπορεί να ισχύει ότι όσο περισσότερο καβουρδισμένος είναι ο καφές τόσο περισσότερη καφεΐνη χάνεται στη διαδικασία όμως αν ο καφές είναι 100% arabica από μεγάλα υψόμετρα, τότε το φυτό παράγει φυσικά λιγότερη καφεΐνη. Αυτό σημαίνει ότι ένας καλός espresso έχει λιγότερη καφεΐνη από αυτούς που παραγγέλνει ο περισσότερος κόσμος οι οποίοι έχουν μέσα robusta και προέρχονται από χαμηλά υψόμετρα. Εγκυκλοπαιδικά, ο λόγος είναι ότι η καφεΐνη είναι η φυσική άμυνα του φυτού ώστε να μην τρώνε τα έντομα τον καρπό του, όσο μεγαλύτερο το υψόμετρο τόσο λιγότερα έντομα οπότε και μικρότερη η ανάγκη του φυτού να την παράξει. 3
avacan23 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου Δημοσ. 27 Νοεμβρίου https://coffeegeek.com/blog/real-espresso-myths-that-need-busting-2/ A perfect shot of espresso has a delicate balance of bitterness, sweetness, and sourness. πολύς καλός μύλος της προσφοράς. Προσπαθώ να προτείνω ανάλογο στα 200 ευρώ https://handpickerscoffee.gr/product/fellow-opus-conical-burr-grinder-black/
marios28 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Δημοσ. 28 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 25/11/2024 στις 9:53 ΜΜ, elpenor είπε Σκέφτομαι να πάρω δώρο στο Νονό του γιου μου ένα Μignon Ζero και μία Sage Bambino ώστε να ξεκινήσει να πειραματίζεται με τους espresso. Θέλω να μπορεί να τα πάει σε κάποιο κατάστημα για service και να είναι εύκολα στη χρήση. Σκέφτηκα για ένα DF64 Gen2 αλλά αν του πάθει κάτι ποιος θα το φτιάξει; Είναι καλές επιλογές; Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση; Η Sage Bambino τι τύπου καφετιέρα είναι; Thermoblock μου φαίνεται. Αν ναι, είναι υπερβολικά τα 280 που ζητάνε. Θα σου πρότεινα να πάρεις μια οποιαδήποτε με thermoblock γύρω στο 150αρι maximum. Πάνω κάτω ίδια απόδοση θα έχει με τη sage και όσο αντέξει. Δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω. Διαφορετικά πας απευθείας στο ελάχιστο όριο μηχανών με boiler και 58αρι group. Μια καλή επιλογή είναι η silvia με 300αρι ορειχάλκινο boiler (γύρω στα 500+ με μεταφορικά την βλέπω στο εξωτερικό). Για μύλο εκτός από τον Ζερο, δες τον specialita (καλός) όπως και τον παρακάτω με τα 54αρια μαχαίρια που πρότεινε ο φίλος. Στις 25/11/2024 στις 7:26 ΜΜ, @topos είπε Εαν καποιος ομως γενικα ψηνετε για singledose ας ψαξει gia τον df54 που παιζει στα ~250 ευρω εξωτερικο. Ο df64 που σκέφτεσαι θα έχει καλύτερη απόδοση, αλλά σε αυτήν την περίπτωση με 100-140 ευρώ παραπάνω έχεις πολύ καλύτερες επιλογές με 64αρια μαχαίρια. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου από marios28 1
elpenor Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Δημοσ. 28 Νοεμβρίου @marios28 Spoiler Καταρχάς ευχαριστώ για τις συμβουλές! Για να μην κάνω κάποιο λάθος μιλας για αυτήν; https://www.barista.gr/el/rancilio-silvia-e-v6-μηχανή-καφέ ή για αυτήν: https://cafetaf.gr/shop/home/rancilio-miss-silvia-new.html Και θα μπορούσα να την παραγγείλω πχ από εδώ: https://www.espressocoffeeshop.com/en/espresso-machines/68-696-0-rancilio-silvia-coffee-machine.html#/3-voltage-220_v Ή μπορείς να μου δώσεις κάποια links από μαγαζιά που ξέρεις ότι είναι αξιόπιστα;
alefther Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2 ώρες πριν, D4RK0Rbit είπε με καψατε μακαρι να ειχα 1000 μπατζετ να παρω και γω να δοκιμασω αυτο το τοσο εκλεπτυσμενο ροφιμα που θαυμαζεται εχω πιει εσπρεσακι σε ιταλικο μαγαζι στην γερμανια οταν δουλευα για εναν ιταλο κτλ δεν ξερω αν ηταν καλο αλλα ηταν δυνατο που χτυπουσε τυμπανα στον εγκεφαλο μου καθε φορα που τον επινα μιας και ο εσπρεσο απο την ιταλια δεν προερχεται ? Ο κλασσικος ιταλικος επρεσσο ειναι οριακα καρβουνο τα φασολια, εχει καμια 40% ρομπουστα (= μπολικη καφεινη) εντονη γευση και δεν εχει καμια σχεση με τη μοντερνια της διαδικασιας που εχει επικρατησει σημερα. "Παραδοσιακος" εσπρεσσο Spoiler "Μοντερνος" εσπρεσσο Spoiler 2
marios28 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Ναι. Αναφέρομαι στη Rancilio Silvia V6 Και στα δύο link από Ελλάδα φαίνεται να είναι η ίδια έκδοση (τελευταία). Στο link που έβαλες την είδα και εγώ στα 500+. Το γνωρίζω (αν θυμάμαι καλά πρέπει να υπάρχει αρκετά χρόνια), δεν έχω ψωνίσει από ΄κει, αλλά μου φαίνεται οκ. https://www.espressocoffeeshop.com/en/espresso-machines/68-696-0-rancilio-silvia-coffee-machine.html#/3-voltage-220_v Αξιόπιστο είναι το παρακάτω, αλλά φτάνει τα 600 με μεταφορικά (έχει μικρή έκπτωση για black friday): Rancilio Silvia V6 E Last Edition | Caffè Italia 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, alefther είπε Ο κλασσικος ιταλικος επρεσσο ειναι οριακα καρβουνο τα φασολια, εχει καμια 40% ρομπουστα (= μπολικη καφεινη) εντονη γευση και δεν εχει καμια σχεση με τη μοντερνια της διαδικασιας που εχει επικρατησει σημερα. "Παραδοσιακος" εσπρεσσο Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου "Μοντερνος" εσπρεσσο Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου κατσε το λατε μακιατο φτιαχνετε με εσπρεσο ? τον λατρευω τον λατε κατεβαζα πολους στην γερμανια πηρα εναν εδω καμια σχεση σαν να πινω νερο ειναι επισεις ρε παιδι μου πολυ δουλεια να πιεις 5 σταγονες εσπρεσακι χαρα στο χομπυ σας εγω προτιμω να κανω κατι στα γρηγορα και να αραζω στο Pc βλεπωντας καμια σειρα η και ταινια 😂
alefther Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 22 λεπτά πριν, D4RK0Rbit είπε κατσε το λατε μακιατο φτιαχνετε με εσπρεσο ? τον λατρευω τον λατε κατεβαζα πολους στην γερμανια πηρα εναν εδω καμια σχεση σαν να πινω νερο ειναι επισεις ρε παιδι μου πολυ δουλεια να πιεις 5 σταγονες εσπρεσακι χαρα στο χομπυ σας εγω προτιμω να κανω κατι στα γρηγορα και να αραζω στο Pc βλεπωντας καμια σειρα η και ταινια 😂 ε ναι, απλοικα το λατε ειναι καπουτσινο με διπλη ποσοτητα γαλακτος 😁, το μακιατο εχει και τον αφρο Παντως μη νομιζεις, και γω εκανα λιγους μηνες το σπορ με ζυγαριες και ιστοριες, βαρεθηκα, πηρα δοσομετρικο μυλο και δοσομετρικη καφερια, κανω εσπρεσσο πατωντας 2 κουμπια και τελος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα