ipal Δημοσ. 25 Νοεμβρίου Δημοσ. 25 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 22 minutes ago, elpenor said: Δεν είμαι σίγουρος για την Sage, υπέθεσα λόγο του https://sage-appliances.gr/ ότι η WaterFresh AE στην Καλιθέα θα είναι αντιπροσωπεία με service αλλά δεν το έχω διασταυρώσει. Lelit PL41TEM χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και δεν έχω κανένα σοβαρό παράπονο, μου κάνει όμως εντύπωση πόσο ακριβά την πουλάνε σε σχέση με το πόσο την είχα πάρει από το Amazon, όλα ακριβαίνουν όμως. Πιστεύεις είναι αρκετά καλύτερη επιλογή από την Sage Bambino και δικαιολογεί τα σχεδόν διπλά χρήματα; Υπάρχει και η https://www.barista.gr/el/lelit-pl41em-mixani-kafe Στα 400 που βγαίνει με την έκπτωση έχει 40ε διάφορα απ' τη sage. Αλλά δεν είναι αυτόματη. Αν θέλει αυτόματη πάρε τη sage. Βγαίνουμε και off topic , αν θέλεις ψάξε Reddit η σε ελληνικά φόρουμ espresso τα έχουν αναλύσει αυτά πολλές φορές. Την Bambino μολις την πετυχα και στο amazon.de -25% , στα 282€ . αλλά είναι από τρίτο πωλητή με 4 τεμάχια διαθέσιμα. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου από ipal 1
tzampatzis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 4 hours ago, @topos said: Συμφωνω για τον specialita, τον πειρα και εγω περυσι bf. Απλα να αναφερω πως για τους ψυχαναγκαστικους του καφε δεν βολευι το timer. Αναλογα με το ποσο καφε εχει μεσα το hopper αλεθει περισσοτερα η λιγοτερα γραμμαρια στην ιδια ωρα. Μπορει να βγαλει π.χ ~18gr εαν ειναι γεματο το hopper και ~16gr εαν ειναι αδειο στον ιδιο χρονο. Και παλι βεβαια υπαρχει μια περισσοτερη συνοχη απο το να το εβαζε καποιος με το "ματι".. Εαν καποιος ομως γενικα ψηνετε για singledose ας ψαξει gia τον df54 που παιζει στα ~250 ευρω εξωτερικο. Πάντως και ο Silenzio έχει αυτόματη δόση με timer τη ρυθμίζεις με ένα χειριστήριο στο πλάι. Απλά δεν είναι εύκολο να αλλάξεις λίγο-πανω ή λιγο κάτω τον χρόνο με ακρίβεια ( πχ για να το αλλάζεις ελαφρώς με βάση το πόσο γεμάτο το hopper που είπες) όπως θα το έκανες με τα κουμπάκια και την οθόνη.
@topos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, ipal said: Υπάρχει και η https://www.barista.gr/el/lelit-pl41em-mixani-kafe Στα 400 που βγαίνει με την έκπτωση έχει 40ε διάφορα απ' τη sage. Αλλά δεν είναι αυτόματη. Αν θέλει αυτόματη πάρε τη sage. Βγαίνουμε και off topic , αν θέλεις ψάξε Reddit η σε ελληνικά φόρουμ espresso τα έχουν αναλύσει αυτά πολλές φορές. Την Bambino μολις την πετυχα και στο amazon.de -25% , στα 282€ . αλλά είναι από τρίτο πωλητή με 4 τεμάχια διαθέσιμα. H bambino εχει 280 στο best price. Σε σχεση με την lelit δεν εχει μονο αρνητικα παντως.Ζεσταινετε πολυ γρηγορα, πιανει λιγοτερο χωρο στον παγκο, εχει κουμπι για αυτοματο dosing. Προφανεστατα εχει και μειονεκτηματα με μεγαλυτερο το οτι δεν προκειτε να κρατησει τοσο καιρο οσο την lelit. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου από @topos 2
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 12 ώρες πριν, alfaeffe είπε Εχω τον Specialita που αναφερθηκε παραπανω και ειναι φανταστικος μυλος για εσπρεσο. οταν ειμουν γερμανια για 7 χρονια μεχρι προσφατα ειχαν αυτο το μηχανημα https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proino-kafes/kafetieres-espresso/delonghi-kafetiera-espresso-automati-ecam-12-123-b_4648781 αλεθει καφε και τον φτιαχνει ταυτοχρονα δηλαδη τι το εξτρα εχουν αυτες οι μηχανες που λετε με 300 κτλ ? ποτε δεν καταλαβα γιατι αγοραζει κανεις μυλους αντι για μηχανημα που ειναι 2 σε 1 δεν ειμαι και τρελος φαν του καφε παρολο που κατεβαζω 4 φορες την μερα καφε πινω οτι να ναι νες καφε αμα τυχει εσπρεσο απο τα ετοιμα σιγουρα μου λυπει το μηχανημα και η γευση του αλεσμενου αλλα δεν χανω και το μυαλο μου
xenos3 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου +1 για τους DF (εγώ έχω mignon). Τώρα για εγγύηση, ελπίζεις μην κάψει κανένα μοτέρ. Και για τους niche έτσι έλεγαν στην αρχή, τώρα πήγε η τιμή στον ουρανό λόγω hype. Φυσικά ο mignon είναι μύλος, όχι κάτι σαν μύλος. 6 hours ago, D4RK0Rbit said: οταν ειμουν γερμανια για 7 χρονια μεχρι προσφατα ειχαν αυτο το μηχανημα https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proino-kafes/kafetieres-espresso/delonghi-kafetiera-espresso-automati-ecam-12-123-b_4648781 αλεθει καφε και τον φτιαχνει ταυτοχρονα δηλαδη τι το εξτρα εχουν αυτες οι μηχανες που λετε με 300 κτλ ? ποτε δεν καταλαβα γιατι αγοραζει κανεις μυλους αντι για μηχανημα που ειναι 2 σε 1 δεν ειμαι και τρελος φαν του καφε παρολο που κατεβαζω 4 φορες την μερα καφε πινω οτι να ναι νες καφε αμα τυχει εσπρεσο απο τα ετοιμα σιγουρα μου λυπει το μηχανημα και η γευση του αλεσμενου αλλα δεν χανω και το μυαλο μου Το είπες μόνος σου. Πίνεις ότι να ναι. Δεν θέλουν όλοι να πίνουν ότι να ναι. 1
sphinxgr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 7 ώρες πριν, D4RK0Rbit είπε οταν ειμουν γερμανια για 7 χρονια μεχρι προσφατα ειχαν αυτο το μηχανημα https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proino-kafes/kafetieres-espresso/delonghi-kafetiera-espresso-automati-ecam-12-123-b_4648781 αλεθει καφε και τον φτιαχνει ταυτοχρονα δηλαδη τι το εξτρα εχουν αυτες οι μηχανες που λετε με 300 κτλ ? ποτε δεν καταλαβα γιατι αγοραζει κανεις μυλους αντι για μηχανημα που ειναι 2 σε 1 δεν ειμαι και τρελος φαν του καφε παρολο που κατεβαζω 4 φορες την μερα καφε πινω οτι να ναι νες καφε αμα τυχει εσπρεσο απο τα ετοιμα σιγουρα μου λυπει το μηχανημα και η γευση του αλεσμενου αλλα δεν χανω και το μυαλο μου Τα έχουμε γράψει χιλιάδες φορές σε άλλα θέματα. Ο Espresso χρειάζεται συγκεκριμένες προδιαγραφές για να παραχθεί. Σταθερότητα θερμοκρασίας / πίεσης όπως και κοπής κλπ Η χρυσή τομή για να επιτευχθούν αυτά, είναι κάπου στα 1000€. Με οτιδήποτε άλλο, πόσο μάλλον στην κατηγορία των 300€ ΔΕΝ πίνεις espresso. Πίνεις κάτι σε καφέ. Κακό δεν είναι. Και ο ελληνικός καφές είναι, όπως και ο γαλλικός και ο Φραπες!!! Θέμα προτεραιοτήτων είναι τα πάντα. Σε κάθε περίπτωση, με 100, 200 και 300€, δεν πίνεις Espresso. 2 1
miltostammy Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, D4RK0Rbit είπε οταν ειμουν γερμανια για 7 χρονια μεχρι προσφατα ειχαν αυτο το μηχανημα https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proino-kafes/kafetieres-espresso/delonghi-kafetiera-espresso-automati-ecam-12-123-b_4648781 αλεθει καφε και τον φτιαχνει ταυτοχρονα δηλαδη τι το εξτρα εχουν αυτες οι μηχανες που λετε με 300 κτλ ? ποτε δεν καταλαβα γιατι αγοραζει κανεις μυλους αντι για μηχανημα που ειναι 2 σε 1 δεν ειμαι και τρελος φαν του καφε παρολο που κατεβαζω 4 φορες την μερα καφε πινω οτι να ναι νες καφε αμα τυχει εσπρεσο απο τα ετοιμα σιγουρα μου λυπει το μηχανημα και η γευση του αλεσμενου αλλα δεν χανω και το μυαλο μου Φίλε μου η πορεία στον καφέ είχε πέρασμα και από αυτήν την μηχανή που έχεις δοκιμάσει στη Γερμανία. Πριν από αυτήν είχα μια dedica delonghi αλλά χωρίς μύλο αγόραζα συσκευασμένο τριμμένο καφέ. Οπότε ήπια καλύτερο καφέ με αυτήν. Μετά πέρασα σεsage barista express και barista pro (προβληματικες έχω αφήσει στο skroutz κριτική). Κατόπιν αγόρασα τον eureka mignon zero και μια lelit καφετιέρα. Τωρα ναι είδα τεράστια διαφορά. Αγόρασα για το χωριό πάλι μια dedica delonghi όπως έγραψα ήταν και η αρχική μου μηχανή. Με τον μύλο σε πληροφορώ και ελεύθερο καλάθι πίνω πλεον και από αυτήν καλύτερο καφέ από την αυτόματη που είχα δεύτερη. Οι συγκρίσεις έγιναν πάντα με το τι είχα πιει στο παρελθόν με προηγούμενες μηχανές ή μυλους. Συμπέρασμα για εμένα; Ενας καλός μύλος είναι νούμερο ένα επιλογή. Ακόμα και με μηχανή 200 ευρώ θα πιεις πάρα πολύ καλό καφέ. Βέβαια γούστα είναι όλα αυτά. Εγώ πάντως βγήκα χαμένος δοκιμάζοντας άλλες τακτικές πέραν της κλασικής καλός μύλος και καλή μηχανή. Εάν είχα πάει στην επιλογή eureka και lelit από την αρχή θα είχα γλυτώσει συνολικά χρήματα. Επίσης προσοχή στις μηχανές sage ειδικά ο μύλος τους. Για service τους... δεν σχολιάζω. Γενικά το χόμπι του καφέ είναι ακριβό άθλημα. Εάν δεν βαριέσαι την προετοιμασία πάρε μια αυτόματη και θα πιεις καλύτερο καφέ από έξω, όχι γιατί είναι μηχαναρα αλλά γιατί πλέον απέξω πίνεις νερομπλουμ όχι καφέ. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου από miltostammy 1
avacan23 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δυστυχώς για να κάνεις σωστό καφέ θες κατάλληλο εξοπλισμό. Χίλιες φορές ενασ καλός μύλος και μια μέτρια καφετιέρα παρά το αντίθετο. Ο εσπρέσο ξεκινάει από το μύλο. αν δεν έχεις σωστό κόψιμο ότι και να κάνεις μετά στην καλύτερη καφετιέρα του κόσμου δε σώνεται. Η πιο φθηνή λύση είναι στο 100αρικο οι Graef CM802 που έχει το γερμανικό αμαζον αν 1) έχεις όρεξη να τον καθαρίζεις κάθε φορά που κόβεις καφέ γιατί αφήνει υπολείμματα 2) να τον ανοιξεις και να πειράξεις τι ρυθμίσεις του μύλου με 2 βίδες που έχει. Μετά πας σε λύση των 300 ευρώ και πάνω. Καλός ο μύλος της προσφοράς. Η πιο φθηνή λύση για τίμιο εσπρέσσο μέχρι 300 ευρώ που βλέπω στο άμαζον 1) Dedica 127 ευρώ + Graef CM800 95 ευρώ = 222 ευρώ 2)breville-barista-max 350 ευρώ https://www.trustedreviews.com/reviews/breville-barista-max-vcf152 Τώρα όποιος θέλει κανονικό καφέ δεν μπορώ να βρώ σε πακέτο κάτι λιγότερο από 900 ευρώ Rancilio Silvia V6 E & Eureka Mignon Silenzio https://www.coffeeitalia.ie/rancilio-silvia-v6-e-2020-eureka-mignon-silenzio-16cr-black/ Υ.Γ. Οι μηχανές Sage ή Breville έχουν περιορισμενο χρόνο ζωής. Οποτε τα 1.000 ευρώ που δίνεις για μια rancilo ή Profitec, ECM, LELIT κτλ. είναι επένδυση για 15 χρόνια περίπου ενώ οι άλλες δεν θα βγάλουν την 5ετια.. 3
miltostammy Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο avacan 23. Budget 800 με 900 minimum. Εάν ξεκίναγα τώρα θα αγόραζα τον μύλο της προσφοράς και μια dedica delonghi και ένα ελεύθερο καλαθάκι της. Θα έπινα αρκετά καλό καφέ. Αργότερα εάν ήθελα θα πούλαγα την μηχανή και θα αγόραζα μια καλύτερη. Δεν θα πέρναγα ξανά όλα αυτά τα στάδια που πέρασα όπως γράφω παραπάνω. 2
touristas1985 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 13 minutes ago, miltostammy said: Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο avacan 23. Budget 800 με 900 minimum. Εάν ξεκίναγα τώρα θα αγόραζα τον μύλο της προσφοράς και μια dedica delonghi και ένα ελεύθερο καλαθάκι της. Θα έπινα αρκετά καλό καφέ. Αργότερα εάν ήθελα θα πούλαγα την μηχανή και θα αγόραζα μια καλύτερη. Δεν θα πέρναγα ξανά όλα αυτά τα στάδια που πέρασα όπως γράφω παραπάνω. Εμενα η πρωτη προσπαθεια με Delonghi Dedica Arte (περιπου 200 ευρω) + Graef 702 (115) και unpressurized καλαθακι με καλο καφε παραγει ενα εκπληκτικο αποτελεσμα για καποιον καινουργιο στον κοσμο του καφε. Προσωπικα μετα απο λιγες προσπαθεις δεν μπορω καν να ξαναπιω Nespresso Πχ, καταλαβαινεις τι νεροπλυμα επινες. Το budget θα παει 350-400 (γιατι θα μπεις και στο τριπακι να παρει και κανενα αξεσουαρ) αλλα ειναι ενα πολυ καλο πρωτο βημα πριν πας σε σαφως ανωτερες λυσεις των 1000 ευρω
xenos3 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Υπάρχουν κάποιοι που βαριούνται τη διαδικασία, υπάρχουν κάποιοι που πίνουν ότι τους βάλουν και υπάρχουν και αυτοί που βρίσκουν διαφορά και θα κάνουν αυτές τις αγορές. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Επίσης φαίνονται μεγάλα τα ποσά αλλά: ι) υπάρχουν μτχ, ιι) αν πίνεις κάθε μέρα καφέ κάνεις απόσβεση.
souvlakomanis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 47 λεπτά πριν, miltostammy είπε Φίλε μου η πορεία στον καφέ είχε πέρασμα και από αυτήν την μηχανή που έχεις δοκιμάσει στη Γερμανία. Πριν από αυτήν είχα μια dedica delonghi αλλά χωρίς μύλο αγόραζα συσκευασμένο τριμμένο καφέ. Οπότε ήπια καλύτερο καφέ με αυτήν. Μετά πέρασα σεsage barista express και barista pro (προβληματικες έχω αφήσει στο skroutz κριτική). Κατόπιν αγόρασα τον eureka mignon zero και μια lelit καφετιέρα. Τωρα ναι είδα τεράστια διαφορά. Αγόρασα για το χωριό πάλι μια dedica delonghi όπως έγραψα ήταν και η αρχική μου μηχανή. Με τον μύλο σε πληροφορώ και ελεύθερο καλάθι πίνω πλεον και από αυτήν καλύτερο καφέ από την αυτόματη που είχα δεύτερη. Οι συγκρίσεις έγιναν πάντα με το τι είχα πιει στο παρελθόν με προηγούμενες μηχανές ή μυλους. Συμπέρασμα για εμένα; Ενας καλός μύλος είναι νούμερο ένα επιλογή. Ακόμα και με μηχανή 200 ευρώ θα πιεις πάρα πολύ καλό καφέ. Βέβαια γούστα είναι όλα αυτά. Εγώ πάντως βγήκα χαμένος δοκιμάζοντας άλλες τακτικές πέραν της κλασικής καλός μύλος και καλή μηχανή. Εάν είχα πάει στην επιλογή eureka και lelit από την αρχή θα είχα γλυτώσει συνολικά χρήματα. Επίσης προσοχή στις μηχανές sage ειδικά ο μύλος τους. Για service τους... δεν σχολιάζω. Γενικά το χόμπι του καφέ είναι ακριβό άθλημα. Εάν δεν βαριέσαι την προετοιμασία πάρε μια αυτόματη και θα πιεις καλύτερο καφέ από έξω, όχι γιατί είναι μηχαναρα αλλά γιατί πλέον απέξω πίνεις νερομπλουμ όχι καφέ. Ποια lelit πήρες φίλε μου; Με pid ή χωρίς; Νομίζω χωρίς pid δεν πολύ λέει να πάρεις κάποια lelit και είναι καλύτερο να δώσεις βάση στον μύλο. Εγω σκέφτομαι να αναβαθμίσω την dedica(έχω ήδη καλό μύλο) αλλά δεν ξέρω αν θα δώ τόσο μεγάλη διαφορά καθώς μια χαρά καφέ βγάζει. Εσύ βλέπεις τεράστια διαφορά απο dedica σε lelit? Εννοείται πάντα με καλό μύλο και στα δύο.
xenos3 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2 minutes ago, souvlakomanis said: Ποια lelit πήρες φίλε μου; Με pid ή χωρίς; Νομίζω χωρίς pid δεν πολύ λέει να πάρεις κάποια lelit και είναι καλύτερο να δώσεις βάση στον μύλο. Εγω σκέφτομαι να αναβαθμίσω την dedica(έχω ήδη καλό μύλο) αλλά δεν ξέρω αν θα δώ τόσο μεγάλη διαφορά καθώς μια χαρά καφέ βγάζει. Εσύ βλέπεις τεράστια διαφορά απο dedica σε lelit? Εννοείται πάντα με καλό μύλο και στα δύο. Επειδή και εγώ είχα δυστυχώς dedica και έχω lelit με pid, θεωρώ ότι απέχουν έτη φωτός μεταξύ τους. Η dedica δεν έχει καν μπόϊλερ.
miltostammy Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, souvlakomanis είπε Ποια lelit πήρες φίλε μου; Με pid ή χωρίς; Νομίζω χωρίς pid δεν πολύ λέει να πάρεις κάποια lelit και είναι καλύτερο να δώσεις βάση στον μύλο. Εγω σκέφτομαι να αναβαθμίσω την dedica(έχω ήδη καλό μύλο) αλλά δεν ξέρω αν θα δώ τόσο μεγάλη διαφορά καθώς μια χαρά καφέ βγάζει. Εσύ βλέπεις τεράστια διαφορά απο dedica σε lelit? Εννοείται πάντα με καλό μύλο και στα δύο. LELIT pl41/ANNA PID. Διαφορά θα δεις αγοράζοντας και καφέ καλό. Εάν πάρεις συσκευασμένο δεν θεωρώ αξίζει να πας σε παραπάνω έξοδα. Δυστυχώς το ένα φέρνει το άλλο και τα έξοδα μεγαλώνουν. Μην κοροιδευομαστε. Εάν πίνεις καφέ συσκευασμένο με 18 ευρώ το κιλό μην ασχοληθείς να πας σε lelit. Εάν θες καφέ με 25 ευρώ και παραπανω το κιλό με γεύσεις και αρώματα τότε η dedica δεν θα στα δώσει αυτά. Μετά θα αρχίσεις να αγοράζεις και άλλα πράγματα από πατητήρι μέχρι κουτιά φύλαξης οπότε τα έξοδα δεν σταματάνε. Ακόμα και μεταξύ των μυλων διαφέρουν τα κοψίματα εάν έχεις φλατ ή κονικα μαχαίρια και τι διαστάσεων. Το χομπυ του καφέ είναι πολύ έξοδο και θέλει συνεχές διάβασμα. Δεν πήρα απλά έναν μύλο και μια μηχανή. Οι επιλογές του καθενός πρέπει να συμβαδίζουν με τις ανάγκες του και τα θέλω του. Όπως και να έχει πάντως είναι όμορφο το ταξίδι στον κόσμο του καφέ και ιδιαίτερο. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου από miltostammy
Errik Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Εγω δεν μπορώ να καταλάβω πως θεωρείται ακριβό χόμπι ο καφές όταν ο μέσος έλληνας εργαζόμενος σε εταιρεία δίνει τουλάχιστον 5Ε τη μέρα για καφέδες απο έξω. Εχεις κάνει αποσβεση σίγουρα στα δύο, μπορεί και στον ένα χρόνο αν πάρεις δικό σου εξοπλισμό, πίνεις και πολυ καλύτερο καφέ απο αυτόν που πίνεις έξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα