Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ καλός μύλος που κόβει espresso. Τον είχαν και πέρσι τον έβαλαν και φέτος σε προσφορά. Αξίζει τα χρήματά του.

https://kawacom.gr/product/mylos-alesis-eureka-mignon-silenzio-16cr-mavros-2/

Επεξ/σία από souvlakomanis
  • Like 2
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο μύλος αξίζει και το τελευταίο ευρώ στα έως 300ευρώ.

στα 500 με τίποτα και είναι αποτέλεσμα οτι η Eureka πριν 3 χρόνια που τους πρωτοεμφάνισε σήκωσε πλέον ψηλά τον αμανέ.

προ 3ετίας αυτή ήταν η νορμάλ τιμή του.

επαναλαμβάνω. όποιος ψάχνει μύλο για εσπρέσσο ή θα πάρει GRAEF 700-800 με κάνα 100άρικο ή θα πάει εδώ στα έως 300ευρώ για να ξεμπερδέψει με μύλο μια για πάντα.

προσωπικά θα χτυπούσα στα 360 τον Specialita με την οθόνη και το χρονομέτρη

https://kawacom.gr/product/mylos-alesis-eureka-mignon-specialita-16cr-mavros-2/

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

στα 500 με τίποτα και είναι αποτέλεσμα οτι η Eureka πριν 3 χρόνια που τους πρωτοεμφάνισε σήκωσε πλέον ψηλά τον αμανέ.

επαναλαμβάνω. όποιος ψάχνει μύλο για εσπρέσσο ή θα πάρει GRAEF 700-800 με κάνα 100άρικο ή θα πάει εδώ στα έως 300ευρώ για να ξεμπερδέψει με μύλο μια για πάντα.

εγω ειμαι τελεια εδω και ενα χρονο με kingrinder k4 (90 ευρω το ειχα παρει) και το 12volt drill της xiaomi για να μη το αλεθω με το χερι και μπορώ να πω πως το αποτέλεσμα είναι πολύ καλο. δεν ειχα ποτε καμια πανακριβη μηχανη κοπης καφε αλλα απο εμπειρους χρηστες εχω ακουσει πως ο kingrinder k4 και ο k6 ειναι αντιστοιχης κοπης με πολυ ακριβες μηχανες

Επεξ/σία από spiros696
Δημοσ.
29 minutes ago, spiros696 said:

εγω ειμαι τελεια εδω και ενα χρονο με kingrinder k4 (90 ευρω το ειχα παρει) και το 12volt drill της xiaomi για να μη το αλεθω με το χερι και μπορώ να πω πως το αποτέλεσμα είναι πολύ καλο. δεν ειχα ποτε καμια πανακριβη μηχανη κοπης καφε αλλα απο εμπειρους χρηστες εχω ακουσει πως ο kingrinder k4 και ο k6 ειναι αντιστοιχης κοπης με πολυ ακριβες μηχανες

90 το Κ4 + το xiaomi έφτασες τα μισά λεφτά του Silencio και έχεις χάσει τα πάντα από ευχρηστία πρακτικότητα και φυσικά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο. μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

πιάσε και μια μπρίτα και πες μας οτι βγάζεις και καλύτερο εσπρέσσο από μια lelit

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, greekfragma είπε

90 το Κ4 + το xiaomi έφτασες τα μισά λεφτά του Silencio και έχεις χάσει τα πάντα από ευχρηστία πρακτικότητα και φυσικά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο. μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

πιάσε και μια μπρίτα και πες μας οτι βγάζεις και καλύτερο εσπρέσσο από μια lelit

Αντι για το xiaomi χρησιμοποιεις οποιοδηποτε τρυπανι θες. Απλα το ειπα σα παραδειγμα. Προσωπικα 50 ευρω το πηρα το xiaomi με κουπονι και εχει καλο ux και αθορυβο brushless motor σε σχεση με αλλο τρυπανια. και το τρυπανι/ηλεκτρικο κατσαβιδι χρησιμοποιειται και για ποσα αλλα πραγματα. Ο κοφτης καφε για τι αλλο;😅
Πάντως για budget επιλογες νομιζω πολυ θα πρεπε να δουνε kingrinder

Επεξ/σία από spiros696
Δημοσ.
12 minutes ago, spiros696 said:

Αντι για το xiaomi χρησιμοποιεις οποιοδηποτε τρυπανι θες. Απλα το ειπα σα παραδειγμα. Προσωπικα 50 ευρω το πηρα το xiaomi με κουπονι και εχει καλο ux και αθορυβο brushless motor σε σχεση με αλλο τρυπανια. και το τρυπανι/ηλεκτρικο κατσαβιδι χρησιμοποιειται και για ποσα αλλα πραγματα. Ο κοφτης καφε για τι αλλο;😅

αδερφέ χωρίς παρεξήγηση. το νήμα αναφέρεται σε προσφορά για μύλο από τα 500 στα 300 και συ μας γράφεις για χειροκίνητους και τρυπάνια.

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, spiros696 είπε

Χωρίς να θέλω να κάνω hijack, η ροπή και ο τρόπος που κινεί τα μαχαίρια ένα μοτέρ παίζει και αυτό το ρόλο του στο να βγεί ένα καλό (ομοιόμορφο) αποτέλεσμα. Δε μπορεί να συγκριθεί με τρυπάνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, greekfragma said:

Συμφωνω για τον specialita, τον πειρα και εγω περυσι bf.

Απλα να αναφερω πως για τους ψυχαναγκαστικους του καφε δεν βολευι το timer.

Αναλογα με το ποσο καφε εχει μεσα το hopper αλεθει περισσοτερα η λιγοτερα γραμμαρια στην ιδια ωρα.

Μπορει να βγαλει π.χ ~18gr εαν ειναι γεματο το hopper και ~16gr εαν ειναι αδειο στον ιδιο χρονο.

Και παλι βεβαια υπαρχει μια περισσοτερη συνοχη απο το να το εβαζε καποιος με το "ματι"..

Εαν καποιος ομως γενικα ψηνετε για singledose ας ψαξει gia τον df54 που παιζει στα ~250 ευρω εξωτερικο.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

αδερφέ χωρίς παρεξήγηση. το νήμα αναφέρεται σε προσφορά για μύλο από τα 500 στα 300 και συ μας γράφεις για χειροκίνητους και τρυπάνια.

Καμία παρεξήγηση απλώς εγω δε θα πρότεινα graef 700 σε καποιον για εσπρεσσο

• Like 1
Δημοσ.

Σκέφτομαι να πάρω δώρο στο Νονό του γιου μου ένα Μignon Ζero και μία Sage Bambino ώστε να ξεκινήσει να πειραματίζεται με τους espresso. Θέλω να μπορεί να τα πάει σε κάποιο κατάστημα για service και να είναι εύκολα στη χρήση. Σκέφτηκα για ένα DF64 Gen2 αλλά αν του πάθει κάτι ποιος θα το φτιάξει;

Είναι καλές επιλογές; Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, elpenor said:

Σκέφτομαι να πάρω δώρο στο Νονό του γιου μου ένα Μignon Ζero και μία Sage Bambino ώστε να ξεκινήσει να πειραματίζεται με τους espresso. Θέλω να μπορεί να τα πάει σε κάποιο κατάστημα για service και να είναι εύκολα στη χρήση. Σκέφτηκα για ένα DF64 Gen2 αλλά αν του πάθει κάτι ποιος θα το φτιάξει;

Είναι καλές επιλογές; Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση;

Η Sage έχει αντιπροσωπεία με service; 

edit: σε ένα σχόλιο στο skroutz γράφουν για  το σέρβις της αντιπροσωπείας πως είναι "άθλιο". Δε ξέρω αν ισχύει , μη σε πάρω και στο λαιμό μου

Έχει και το barista.gr -15% στις μηχανές (στα πάντα βασικά) αν σου κάνει κλικ κάποια απ' τις lelit που έχει σε στοκ.  

Επεξ/σία από ipal
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, ipal said:

Η Sage έχει αντιπροσωπεία με service; 

Έχει και το barista.gr -15% στις μηχανές (στα πάντα βασικά) αν σου κάνει κλικ κάποια απ' τις lelit που έχει σε στοκ.  

Δεν είμαι σίγουρος για την Sage, υπέθεσα λόγο του https://sage-appliances.gr/ ότι η WaterFresh AE στην Καλιθέα θα είναι αντιπροσωπεία με service αλλά δεν το έχω διασταυρώσει.

Lelit PL41TEM χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και δεν έχω κανένα σοβαρό παράπονο, μου κάνει όμως εντύπωση πόσο ακριβά την πουλάνε σε σχέση με το πόσο την είχα πάρει από το Amazon, όλα ακριβαίνουν όμως. Πιστεύεις είναι αρκετά καλύτερη επιλογή από την Sage Bambino και δικαιολογεί τα σχεδόν διπλά χρήματα;

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...