mindreader Δημοσ. Δευτέρα στις 09:18 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:18 πμ Εχω ενα παλιο δικανο του πατερα μου. Το χρησιμοποιουσε οταν ηταν καλα, για κυνηγι. Αγριογουρουνα, λαγοι κλπ Ηταν παντα τυπικος και νομικος. Σε λιγους μηνες θα ληξει η άδεια κατοχης που ειχε βγαλει πριν 10 χρονια. Προσωπικα, δεν ασχολουμαι με οπλα. Τελευταια βολη, στον στρατο! Δεν παω για κυνηγι, παροτι μου αρεσει και παω στο βουνο. Ομως, θα ηθελα να κρατησω το οπλο. Εστω ως οικογενειακο κειμηλιο, και επειδη, ενα οπλο, ειναι ενα οπλο. Θα ηθελα να υπαρχει εστω στη ντουλαπα. Εστω και αν δεν το χρησιμοποιω. Το χειροτερο σεναριο, που δεν θα μου αρεσε, ειναι να 'χαθει' απο εμας τους απογονους, ο πατερας μου το αγορασε, το δουλεψε, και ετσι απλα, να το παρει η αστυνομια (παραδοση). Το χω καπως σαν ....ιεροσυλια. Κατανοω απολυτα την αναγκη για ελεγχο της οπλοκατοχης, σε μια χωρα. Δεν τιθεται θεμα. Ωστοσο, συχνα, αλλοι κανουν 'αδηλωτα' παρτυ, κι αλλοι μες τη εσωτερικη αναγκη συμμορφωσης με...τους νομους, ισως παραδιδουν και οπλα-οικογενεικα κειμηλια. Ειμαι σε μια περιοδο της ζωης, που θελω τα λιγοτερο δυνατο νταβαντουρι, καθως ο πατερας ειναι χαλια απο πλευρας υγειας και εχω ολη την ευθυνη και την επιμελεια, οποτε, δεν θα ηθελα να μπω, σε αυτη τη φαση, στη διαδικασια, μεταβιβασης του οπλου σε εμενα. Και θελω εδω εμπειρικα, να μου πειτε, τι ισχυει και τι γινεται στην πραξη. Το οπλο ειναι στο ονομα του πατερα μου. Ο οποιος πια, δεν ειναι σε θεση ουτε να εξυπηρετησει τον εαυτο του, ουτε να επικοινωνησει κλπ. Μπορω να πω, οτι βγαζουμε μηνα το μηνα, αν θα ζει, δοξα το Θεο, ακομη ειναι εδω, αλλα θελω να πω, κρισιμη κατασταση, ομως, χρονικα, συνεχιζει, μεχρι νεωτερας. Αν αφησω απλα την αδεια οπλοκατοχης, να ληξει; Φανταζομαι δεν εκκινει καμια αυτοματη διαδικασια 'αναζητησης' οπλων, σωστα; Στην τελικη, ειναι ενας υποχρεος που δεν μπορει να ανταποκριθει. Ποση 'ευθυνη' εχει ενα παιδι του; Ευελπιστω, οταν θα ερθει νομοτελειακα εκεινη η στιγμη που δεν θα ειναι πια ο πατερας εδω, να εχω την ψυχικη ηρεμια, να ασχοληθω οπως πρεπει και να παρω το οπλο στο ονομα μου. Απλα, ειμαι τοσο επιβαρυμενος απο εγνοιες που δεν εχω καμια διαθεση να το κανω τωρα, ουτε ομως θα ηθελα να χαθει το οπλο απο την οικογενεια. Περιμενω της προτασεις και τις αποψεις σας. 1 1
fmarkos Δημοσ. Δευτέρα στις 09:23 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:23 πμ Καλό είναι να ρωτήσεις στο οικείο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσεις να σε καθοδηγήσουν. Αν δεν σε ενδιαφέρει η χρήση του όπλου μπορείς να πας σε κάποιον οπλουργό να σου κάνει το όπλο μη λειτουργικό. Ο πιο ασφαλής τρόπος βέβαια είναι να βγάλεις μια άδεια κυνηγιού και ας μην κυνηγάς για να το έχεις 100% νόμιμο.
Phoenix7 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:27 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:27 πμ Δεν υπάρχει κάποια λύση πάνω σε αυτό ή θα το κρατήσεις σπίτι ή θα το πάρεις στο όνομα σου κάποια στιγμή στο μέλλον, καλό είναι να το πάρεις στο όνομά σου εφόσον το θες για κειμήλιο και να είσαι νόμιμος. Είναι αρκετά εύκολη η διαδικασία μεταβίβασης. Η άλλη λύση είναι να το πουλήσεις ή να το χαρίσεις σε κάποιον νεαρό(ενήλικα) που ξεκινάει στο κυνήγι για να το χαρεί
mindreader Δημοσ. Δευτέρα στις 09:41 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 09:41 πμ 16 minutes ago, fmarkos said: Καλό είναι να ρωτήσεις στο οικείο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσεις να σε καθοδηγήσουν. Αν δεν σε ενδιαφέρει η χρήση του όπλου μπορείς να πας σε κάποιον οπλουργό να σου κάνει το όπλο μη λειτουργικό. Ο πιο ασφαλής τρόπος βέβαια είναι να βγάλεις μια άδεια κυνηγιού και ας μην κυνηγάς για να το έχεις 100% νόμιμο. Νομιζω, ειναι αλλο η 'αδεια κατοχης', και αλλο η 'αδεια κυνηγιου'. Αν δεν κανω λαθος, δεν εχει νοημα να πας σε κυνηγετικο συλλογο, αν εχει ληξει η αδεια κατοχης. Το ενα προηγειται, το αλλο επεται. Ας με διορθωσει καποιος που τα ξερει, αν τα λεω λαθος. 14 minutes ago, Phoenix7 said: Δεν υπάρχει κάποια λύση πάνω σε αυτό ή θα το κρατήσεις σπίτι ή θα το πάρεις στο όνομα σου κάποια στιγμή στο μέλλον, καλό είναι να το πάρεις στο όνομά σου εφόσον το θες για κειμήλιο και να είσαι νόμιμος. Είναι αρκετά εύκολη η διαδικασία μεταβίβασης. Η άλλη λύση είναι να το πουλήσεις ή να το χαρίσεις σε κάποιον νεαρό(ενήλικα) που ξεκινάει στο κυνήγι για να το χαρεί Μηπως, εχει γινει τιποτε ως ψηφιοποιηση διαδικασιας τα τελευταια χρονια; Οπως και να χει, συμφωνα με παλια δεδομενα που ξερω απο τον αδερφο μου - αλλα και παλι οχι επικαιροποιημενα, ηθελε πριν λιγα χρονια, χαρτι απο ψυχιατρο σε δημοσιο νοσοκομειο, πλεον νομιζω θελει και χαρτι απο παθολογο, και φυσικα πας και στην αστυνομια, αν θες και για χρηση, να πας και στον κυνηγετικο συλλογο. Μονο για τετοια δεν ειμαι τωρα!
Sorath Δημοσ. Δευτέρα στις 09:45 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:45 πμ Απο την στιγμή που είναι ήδη δηλωμένο το όπλο, και συνεπώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα νομιμότητας, όπως αναφέρθηκε, για έγκαιρη ενημέρωση θα πρέπει να πας στο αστυνομικό τμήμα και να εξηγήσεις την κατάσταση. Όπως και να έχει, αν το κρατήσεις ως κειμήλιο, καλύτερα κάντο και μη λειτουργικό ώστε να είσαι ασφαλής για κάθε ενδεχόμενο ατυχήματος.
Phoenix7 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:46 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:46 πμ 3 λεπτά πριν, mindreader είπε Νομιζω, ειναι αλλο η 'αδεια κατοχης', και αλλο η 'αδεια κυνηγιου'. Αν δεν κανω λαθος, δεν εχει νοημα να πας σε κυνηγετικο συλλογο, αν εχει ληξει η αδεια κατοχης. Το ενα προηγειται, το αλλο επεται. Ας με διορθωσει καποιος που τα ξερει, αν τα λεω λαθος. Μηπως, εχει γινει τιποτε ως ψηφιοποιηση διαδικασιας τα τελευταια χρονια; Οπως και να χει, συμφωνα με παλια δεδομενα που ξερω απο τον αδερφο μου - αλλα και παλι οχι επικαιροποιημενα, ηθελε πριν λιγα χρονια, χαρτι απο ψυχιατρο σε δημοσιο νοσοκομειο, πλεον νομιζω θελει και χαρτι απο παθολογο, και φυσικα πας και στην αστυνομια, αν θες και για χρηση, να πας και στον κυνηγετικο συλλογο. Μονο για τετοια δεν ειμαι τωρα! Ψηφιοποίηση διαδικασίας; ποτέ δεν θα γίνει αυτό Η διαδικασία είναι: Για την αγορά ή μεταβίβαση οποιουδήποτε κυνηγετικού όπλου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή άδειας αγοράς κυνηγετικού όπλου η οποία εκδίδεται από το πλησιέστερο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας. Για την έκδοση άδειας αγοράς πρέπει να προσκομίσετε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας: Δύο φωτογραφίες έγχρωμες μικρές. Πιστοποιητικό από Ιατρό Παθολόγο ή Ψυχίατρο στο οποίο θα πιστοποιείται η ψυχική και σωματική σας ικανότητα για την αγορά πυροβόλου όπλου. Παράβολο των 2,04 ευρώ που εκδίδεται από τον παρακάτω σύνδεσμο. https://www1.gsis.gr/sgsisapps/eparavolo/public/welcome.htm Κάνετε είσοδο στην χορήγηση παραβόλου και βάζετε στην αναζήτηση τον κωδικό "6025". Στη συνέχεια αφού τυπώσετε το e-παράβολο το πληρώνετε στις περισσότερες τράπεζες. Αίτηση που συμπληρώνεται στο αρμόδιο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής που διαμένετε, στο οποίο θα υποβληθούν όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά. 1
Silverage Δημοσ. Δευτέρα στις 09:46 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:46 πμ (επεξεργασμένο) Όταν φύγει ο πατέρας σου, θα πας στο αστυνομικό τμήμα και θα το πάρεις στο όνομά σου. Χαρτί απο ψυχίατρο θέλει, την παλιά άδεια και το όπλο για να το δούνε. Μόνο άδεια κατοχής χρειάζεται να έχεις, αν δεν πας για κυνήγι δεν θέλει άδεια κυνηγιού. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:48 πμ από Silverage 2
Phoenix7 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:47 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:47 πμ 1 λεπτό πριν, Sorath είπε Απο την στιγμή που είναι ήδη δηλωμένο το όπλο, και συνεπώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα νομιμότητας, όπως αναφέρθηκε, για έγκαιρη ενημέρωση θα πρέπει να πας στο αστυνομικό τμήμα και να εξηγήσεις την κατάσταση. Όπως και να έχει, αν το κρατήσεις ως κειμήλιο, καλύτερα κάντο και μη λειτουργικό ώστε να είσαι ασφαλής για κάθε ενδεχόμενο ατυχήματος. Μη λειτουργικό ή όχι, θα πρέπει να το πάρει στο όνομά του, τα όπλα έχουν πάνω αριθμούς κορμού, κάννης και κλείστρου, πιθανή αφαίρεσή τους είναι παράνομη. Άλλωστε ποιος θα κρίνει ότι είναι μη λειτουργικό; Θα βγάλει την σκανδάλη και τέλος; το κλείστρο; πάλι το όπλο αδήλωτο θα είναι
mindreader Δημοσ. Δευτέρα στις 09:51 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 09:51 πμ 2 minutes ago, Silverage said: Όταν φύγει ο πατέρας σου, θα πας στο αστυνομικό τμήμα και θα το πάρεις στο ονομά σου. Χαρτί απο ψυχίατρο θέλει, την παλιά άδεια και το όπλο για να το δούνε. Μόνο άδεια κατοχής χρειάζεται να έχεις, αν δεν πας για κυνήγη δεν θέλει άδεια κυνηγιού. Αν δωσει ο Θεος και ζει, θα υπαρξει περιοδος, μεσοδιαστημα, οπου θα ζει μεν ο πατερας (ανημπορος για οτιδηποτε οπως ειπα), και η αδεια κατοχης, θα εχει ληξει. Υπαρχει, αν εχει τυχει σε κανεναν και γνωριζει, αμεσο προβλημα οποιουδηποτε τυπου; Αυτο το 'σεναριο' θα βολευε, αποφορτισμενος τοτε απο αλλες εγνοιες, να κανω τα δεοντα, στην τελικη με ηρεμο μυαλο να αποφασισω.
Silverage Δημοσ. Δευτέρα στις 09:53 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:53 πμ (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, mindreader είπε Αν δωσει ο Θεος και ζει, θα υπαρξει περιοδος, μεσοδιαστημα, οπου θα ζει μεν ο πατερας (ανημπορος για οτιδηποτε οπως ειπα), και η αδεια κατοχης, θα εχει ληξει. Υπαρχει, αν εχει τυχει σε κανεναν και γνωριζει, αμεσο προβλημα οποιουδηποτε τυπου; Απο προσωπική εμπειρία, είχε 4-5 χρόνια που είχε λήξει η άδεια, είχε πεθάνει ο πατέρας μου και μετά πήγα και τα πήρα στο όνομά μου. Δεν έγινε τίποτα ούτε μου είπαν κάτι στο τμήμα. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:55 πμ από Silverage 1
Sorath Δημοσ. Δευτέρα στις 09:54 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:54 πμ 3 minutes ago, Phoenix7 said: Μη λειτουργικό ή όχι, θα πρέπει να το πάρει στο όνομά του, τα όπλα έχουν πάνω αριθμούς κορμού, κάννης και κλείστρου, πιθανή αφαίρεσή τους είναι παράνομη. Άλλωστε ποιος θα κρίνει ότι είναι μη λειτουργικό; Θα βγάλει την σκανδάλη και τέλος; το κλείστρο; πάλι το όπλο αδήλωτο θα είναι Έγραψα κάτι διαφορετικό; Ότι χρειάζεται να κάνει θα το μάθει απο το αστυνομικό τμήμα και θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό. Θα δηλώσει επιπλέον οτι θέλει να το κάνει και μη λειτουργικό και θα ενημερωθεί ποιά είναι η διαδικασία για να γίνει αλλά και να δηλωθεί και η κατάστασή απενεργοποίησής του.
mindreader Δημοσ. Δευτέρα στις 09:56 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 09:56 πμ Just now, Silverage said: Απο προσωπική εμπειρία, είχε 4-5 χρόνια που είχε λήξει η άδεια, είχε πεθάνει ο πατέρας μου και μετά πήγα και τα πήρα στο ονομά μου. Δεν έγινε τίποτα όυτε μου είπαν κάτι στο τμήμα. Χαιρομαι, το βρισκω πολυ ευλογο και πολυ βολικο. Καλη πληροφορια!
zmaskos Δημοσ. Δευτέρα στις 09:56 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:56 πμ 6 minutes ago, mindreader said: Οπως και να χει, συμφωνα με παλια δεδομενα που ξερω απο τον αδερφο μου - αλλα και παλι οχι επικαιροποιημενα, ηθελε πριν λιγα χρονια, χαρτι απο ψυχιατρο σε δημοσιο νοσοκομειο, πλεον νομιζω θελει και χαρτι απο παθολογο, και φυσικα πας και στην αστυνομια, αν θες και για χρηση, να πας και στον κυνηγετικο συλλογο. Μονο για τετοια δεν ειμαι τωρα! Θελει και ψυχιατρο και παθολογο, κυνηγετικο συλλογο δεν χρειαζεσαι να πας, μονο αν θελεις πληροφοριες με ποιους γιατρους συνεργαζονται. Εγω εχω τα δικα μου οπλα εδω και χρονια στο σπιτι χωρις κηνεγετικη αδεια, μονο αδεια κατοχης. Ειχα ξεχασει να ανανεωσω την αδεια κατοχης και με πηραν τηλεφωνο απο την ασφαλεια να παω να την ανανεωσω. Δυστυχως δεν γλυτωνεις τη βολτα στους γιατρους και αστυνομια. 1
Phoenix7 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:58 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:58 πμ (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, mindreader είπε Χαιρομαι, το βρισκω πολυ ευλογο και πολυ βολικο. Καλη πληροφορια! Δεν παύει βέβαια να είναι παράνομο ταυτόχρονα αυτό 4 λεπτά πριν, Sorath είπε Έγραψα κάτι διαφορετικό; Ότι χρειάζεται να κάνει θα το μάθει απο το αστυνομικό τμήμα και θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό. Θα δηλώσει επιπλέον οτι θέλει να το κάνει και μη λειτουργικό και θα ενημερωθεί ποιά είναι η διαδικασία για να γίνει αλλά και να δηλωθεί και η κατάστασή απενεργοποίησής του. http://www.opengov.gr/yptp/?p=1099 Άρθρο 17 – Διαδικασία απενεργοποίησης, από την στιγμή που δεν θέλει καν να το πάρει στο όνομά του με απλή διαδικασία, φαντάσου την διαδικασία να το απενεργοποιήσει κιόλας. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:59 πμ από Phoenix7
Silverage Δημοσ. Δευτέρα στις 10:00 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:00 πμ (επεξεργασμένο) Δεν χρειάζεται να το κάνει απενεργοποίηση. Ας είναι λειτουργικό, πολύ ταλαιπωρία και αχρείαστη. Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:01 πμ από Silverage 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις