xsterg Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) φιλε μαριε λυπαμαι που θα το πω. ο κακοπροαιρετος ειναι κακοπροαιρετος. εαν ειναι επαγγελματιας κακοπληρωτης και μπαταχντζης ετσι θα συνεχισει να ειναι. δεν το κοβει. εξαλλου να ξερεις αυτης της ποιοτητας ανθρωποι δεν εχουν στο ονομα τους ακινητη περιουσια η εαν εχουν κατι δεν τους πειραζει και να το χασουν. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από xsterg 4
VonLoutsos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Ασε το ρεύμα στο κοινόχρηστο να κοπεί. Ειδικά αν έχει και ασανσέρ θα τον πειράξει. Αν δεν έχει δεν θα έχει φως για να ανεβαίνει με τις σκάλες. Τώρα για αυτά που λένε για δικηγόρους κτλ. Ένα τηλέφωνο ίσως τον ταρακουνήσει. Όμως είναι είναι από αυτους που νομίζουν πως όλοι τους χρωστάνε και οι ίδιοι ξέρουν το σωστό, δεν θα κάνεις απολύτως τίποτα. Για διαταγές πληρωμής, κατάσχεση ακινήτου κτλ. ωραία τα λένε οι υπόλοιποι εδώ μεσα, όμως ειδικά για τον πληστειριασμό, να μας πει κάποιος και ένα κόστος όλης της διαδικασίας. Και κυρίως για να πάρεις χρήματα από τον πληστειριασμό, πρέπει να βρεθεί και κάποιος να το αγοράσει (και να μην ειναι και υποθηκευμένο και εισαι τελευταίος στην λίστα κάνοντας ολη την διαδικασία). Πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι είναι η πιο εύκολή και ανέξοδη λύση σε τέτοιες περιπτώσεςι.
pontez2 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 23 ώρες πριν, vanni είπε Αρα για να καταλάβουμε 2 άνθρωποι που μένουν σε απόσταση 10 μέτρων δεν μιλιούνται διότι ο ένας δεν θέλει να πληρώσει αυτά που του αναλογούν και δεν θέλει να το συζητήσει καθόλου και ο άλλος δεν θέλει να πληρώνει όλο το ποσό και δεν θέλει και να ξοδέψει χρήματα για την όποια νόμιμη επίληση του θέματος και θέλετε συμβουλή γιατί; Το προβλημα σε αυτο το ζητημα ειναι καθαρά νομικά διαδικαστικο. Εγω αυριο σταματάω να πληρωνω στην εφορία. Τι κάνει η εφορία? Συνεχιζει να μου αυξάνει το χρέος και μου ριχνει και προστιμα κάθε μηνα που καθυστερω, Μια ωραία πρωία, χωρις να πληρωσει τιποτε η εφορία, έρχεται δικαστικος επιμελητης και μου κάνει κατασχεση. Αντι λοιπόν ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο πράγμα να μπορει να κάνει ο οποιοσδηποτε διαχειριστης στον κάθε μπαχτατζη που απλά δε θέλει να πληρωσει γιατι έτσι γουστάρει ή που δεν εμφανιζεται, ο διαχειριστης πρέπει να τρέχει σε δικαστικους αγωνες. Νομικό κενό νομιζω 1
alefther Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, pontez2 είπε Νομικό κενό νομιζω Καθολου, φαντασου ενα φαντ η η κοσμοτε η ΔΕΗ η οποιοσδηποτε ιδιωτης να αποφασιζε οτι χρωστας και να σου τραβαγε κατασχεση στο λογαριασμο χωρις καμια νομικη διαδικασια .... παντως κασχεση ακινητου για 30-50-500 ευρω χρεος δε γινεται, μη τρελαινεστε 2
megapaixtaras Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 οποτε καταληγουμε οτι δεν εχουμε ουσιαστικη λυση.σε εμας που χρωσταει ενας ,ειναι ενοικιαστη και συνταξιουχος δικηγορος της κακιας ωρας και ιδιοκτητης ο φιλος του που ειναι και αυτος δικηγορος της επισης κακιας ωρας.τζοκερ! αυτο που προτεινα ειναι να τους κανουμε κουδουνια στον συλλογο. γιατι τα νομικα τα γνωριζουν.αν μαθουν οτι χρωστανε οι συναδελφοι τους ισως ντραπουν και πληρωσουν κατι. 3 χρονια απληρωτα κοινοχρηστα.
vamvakoolas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 εγω αναρωτιεμαι τι κανουν οι εταιριες διαχειρισης στα κοινοχρηστα: π.χ κυψελη σε μεγαλες πολυκατοικιες. Πρεπει να εχουν 1-2 δικηγορους να τους πληρωνουν μονο γιαυτο!
pontez2 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alefther είπε Καθολου, φαντασου ενα φαντ η η κοσμοτε η ΔΕΗ η οποιοσδηποτε ιδιωτης να αποφασιζε οτι χρωστας και να σου τραβαγε κατασχεση στο λογαριασμο χωρις καμια νομικη διαδικασια .... παντως κασχεση ακινητου για 30-50-500 ευρω χρεος δε γινεται, μη τρελαινεστε τανταααααχ https://www.dnews.gr/eidhseis/ellada/401937/adianoiti-kataggelia-exase-to-spiti-se-pleistiriasmo-gia-xrei-881-evro-se-koinoxrista-vinteo Oλοι αυτοί, όταν χρωστάς, έχεις συνέπειες. Πχ σου κοβουν τηλέφωνο, ΔΕΗ κτλ. Ο εκάστοτε μπαχτατζης ομως, δε τον νοιάζει αν πχ δεν έχει η πολυκατοικια να πληρωσει καθαριότητα ή φως. Σκασιλα του σου λέει. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από pontez2 1
kage Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Η προστασια πρωτης κατοικιας δεν υπαρχει απο το 21 οποτε Μια χαρα βγαινουν αν ο ιδιοκτητης ειναι ντουβαρια..ιδιαιτερα κατι περιπτωσεις π εχουν λεφτα γ δικηγορους αλλα οχι για να πληρωνουν οπως οφειλαν.. Οσο για το πρωτο ποστ θα βαλει keypad στο ασανσερ..μετα θα δεις ποσο γρηγορα θα αλλαξει γνωμη.. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2024 από kage 1
xp-user Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Αν χρωστας σε τραπεζα μπορει και να γλυτωσεις το σπιτι σου ...αν χρωστας κοινοχρηστα βγαινει στο πλειστηριασμό με συνοπτικες διαδικασιες.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 19 λεπτά πριν, xp-user είπε Αν χρωστας σε τραπεζα μπορει και να γλυτωσεις το σπιτι σου ...αν χρωστας κοινοχρηστα βγαινει στο πλειστηριασμό με συνοπτικες διαδικασιες. Αν το συνοπτικές διαδικασίες εννοείς κοντά στο χρόνο (που αν στο ενδιάμεσο ο άλλος δώσει οτιδήποτε από λεφτά η διαδικασία ξεκινάει από την αρχή, τότε ναι είναι γρήγορη
Mhlogiatros Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Αν δεν υπαρχει κολοχαρτο κανονισμος φανταζομαι δε γινεται τιποτα
sdikr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 2 hours ago, pontez2 said: τανταααααχ https://www.dnews.gr/eidhseis/ellada/401937/adianoiti-kataggelia-exase-to-spiti-se-pleistiriasmo-gia-xrei-881-evro-se-koinoxrista-vinteo Oλοι αυτοί, όταν χρωστάς, έχεις συνέπειες. Πχ σου κοβουν τηλέφωνο, ΔΕΗ κτλ. Ο εκάστοτε μπαχτατζης ομως, δε τον νοιάζει αν πχ δεν έχει η πολυκατοικια να πληρωσει καθαριότητα ή φως. Σκασιλα του σου λέει. Καλά μην το δένεις κόμπο, αν γίνει πλειστηριασμός θα γίνει στην αξία του ακινήτου, θα πάρει αυτός που ζητάει τα χρήματα του και τα υπόλοιπα θα τα πάρει αυτός που έχασε, εκτός αν χρωστάει και άλλου Για να φτάσει πλειστηριασμό είχε σίγουρα και άλλες ενοχλήσεις για να πληρώσει τα 881 ευρώ 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 14 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Τζάμπα το κουράζετε το θέμα και μπερδεύετε και τον άνθρωπο. Η λύση στην περίπτωση είναι μια, δικηγόρος. Ο δικηγόρος θα πάρει τηλέφωνο τον οφειλέτη και πιθανότατα εκεί θα κοπούν τα δεν έχω και θα του ανακοινώσει ποτε θα πληρωσει τα κοινόχρηστα. και νομιζεις οτι ο παγαποντης θα τρομαξει απο το δικηγορο? θα τον γραψει στα παλια του τα παπουτσια 😁 1 ώρα πριν, xp-user είπε Αν χρωστας σε τραπεζα μπορει και να γλυτωσεις το σπιτι σου ...αν χρωστας κοινοχρηστα βγαινει στο πλειστηριασμό με συνοπτικες διαδικασιες. Συνοπτικες διαδικασιες? τα δικαστηρια μπορει να παρουν χρονια 4 ώρες πριν, pontez2 είπε Το προβλημα σε αυτο το ζητημα ειναι καθαρά νομικά διαδικαστικο. Εγω αυριο σταματάω να πληρωνω στην εφορία. Τι κάνει η εφορία? Συνεχιζει να μου αυξάνει το χρέος και μου ριχνει και προστιμα κάθε μηνα που καθυστερω, Μια ωραία πρωία, χωρις να πληρωσει τιποτε η εφορία, έρχεται δικαστικος επιμελητης και μου κάνει κατασχεση. Αντι λοιπόν ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο πράγμα να μπορει να κάνει ο οποιοσδηποτε διαχειριστης στον κάθε μπαχτατζη που απλά δε θέλει να πληρωσει γιατι έτσι γουστάρει ή που δεν εμφανιζεται, ο διαχειριστης πρέπει να τρέχει σε δικαστικους αγωνες. Οταν υπαρχει αντιδικια μεταξυ των μερων, αρμοδιο να λυνει διαφορες ειναι μονο το δικαστηριο. Ενας διαχειριστης μπορει πχ. να σε χρεωσει κατι αυθαιρετα, εισαι υποχρεωμενος να τον πληρωσεις?
pontez2 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε Οταν υπαρχει αντιδικια μεταξυ των μερων, αρμοδιο να λυνει διαφορες ειναι μονο το δικαστηριο. Ενας διαχειριστης μπορει πχ. να σε χρεωσει κατι αυθαιρετα, εισαι υποχρεωμενος να τον πληρωσεις? Συμφωνώ εγώ όμως δεν αναφέρομαι σε απλή αντιδικία αλλά σε αποδεδειγμένα χρέη. Δε καταλαβαίνω γιατί το χρέος στην εφορία είναι πιο σημαντικό από το χρέος στα κοινόχρηστα. Υποχρέωση είναι και τα 2. Κράτος είσαι, βρες ένας τρόπο οι μπαχτατζηδες να πληρώνουν. Υπέρ σου είναι άλλωστε όλα.
mariosnik_ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Μην κάνετε τίποτε τότε, αφήστε να κοπεί το ρεύμα, να μην πληρώνεται τίποτα και να ρημάξει η πολυκατοικία και το κτίριο. Όταν όμως θα δείτε ότι θα πέσει και η αξία των δικών σας διαμερισματων από αυτό θα είναι πολύ αργά. Η συντριπτική πλειοψηφία θα πληρώσει τα κοινόχρηστα στο πρώτο τηλεφώνημα και στο εξώδικο. Τα αφήνει απλήρωτα μέχρι να κοπούν οι μαγκιές. Άμα δεν πληρώνει, θα εκπλειστηριαστει το ακίνητο να έρθει άλλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα