vamvakoolas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Σε μια μινι πολυκατοικια που ειναι 2 ιδιοκτητες ο ενας επαψε να πληρωνει το λογαριασμο ρευματος για τα κοινοχρηστα. Το ποσο που του αντιστοιχει ειναι περιπου 30 ευρ και δηλωσε οτι δεν εχει χρηματα. Δεν εχει δωσει ανοιξει κανενα διαυλο επικοινωνιας, μονο αυτο αναφερει. Ο αλλος ιδιοκτητης δεν εχει προβλημα αλλα δε θελει να πληρωνει ολο το λογαριασμο. Καμμια συμβουλη; Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2024 από vamvakoolas
dsi44 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 δικηγορο και σιγα σιγα κατασχεση ακινητου. 2 1 6
sphinxgr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε Σε μια μινι πολυκατοικια που ειναι 2 ιδιοκτητες ο ενας επαψε να πληρωνει το λογαριασμο ρευματος για τα κοινοχρηστα. Το ποσο που του αντιστοιχει ειναι περιπου 30 ευρ και δηλωσε οτι δεν εχει χρηματα. Δεν εχει δωσει ανοιξει κανενα διαυλο επικοινωνιας, μονο αυτο αναφερει. Ο αλλος ιδιοκτητης δεν εχει προβλημα αλλα δε θελει να πληρωνει ολο το λογαριασμο. Καμμια συμβουλη; Κανένα πρόβλημα. Εξώδικο να ενημερωθεί ότι αν δεν πληρώνει, θα προχωρήσει σε κατασχεση ακινητου. Εναλλακτικά κόψτε το ρευμα. 1
vamvakoolas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 1 hour ago, sphinxgr said: Κανένα πρόβλημα. Εξώδικο να ενημερωθεί ότι αν δεν πληρώνει, θα προχωρήσει σε κατασχεση ακινητου. Εναλλακτικά κόψτε το ρευμα. νομιζω νομικα οτι στην Ελλαδα ειναι παρανομο να κοβεις ρευμα ακομα και για οικον υποχρεωσεις. Μονο ο παροχος ενεργειας εφοσον μιλαμε για ενα ποσο (δεν εχω ιδεα ποσο) και δωσει εντολη στην δεδδηε. Αυτο μπορει να παρει και χρονο. Υ.Γ το εξωδικο επισης εχει ενα κοστος 1
sphinxgr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 20 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε Υ.Γ το εξωδικο επισης εχει ενα κοστος Θα το χρεωθεί ο ίδιος στο τέλος... Το μοναδικό πρόβλημα, είναι να υπάρχει κανονισμός κλπ.
vanni Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Αρα για να καταλάβουμε 2 άνθρωποι που μένουν σε απόσταση 10 μέτρων δεν μιλιούνται διότι ο ένας δεν θέλει να πληρώσει αυτά που του αναλογούν και δεν θέλει να το συζητήσει καθόλου και ο άλλος δεν θέλει να πληρώνει όλο το ποσό και δεν θέλει και να ξοδέψει χρήματα για την όποια νόμιμη επίληση του θέματος και θέλετε συμβουλή γιατί; 4 3
vagos789 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Υπαρχουν πολλες διαφορες παντως αναμεσα σε καποιον που δεν πληρωνει (ενω εχει) γιατι θιχτηκε απο κατι ασχετο,καποιον που δεν πληρωνει γιατι δεν εχει ουτε να φαει και καποιον που δεν πληρωνει γιατι μαξαρε την καρτα για το νεο iphone 19 με επεξεργαστη στα 12 δισ Mhz για να παιρνει τηλεφωνο τη θεια του. Πριν απο το εξωδικο και τα δικαστηρια υπαρχει η λυση της προφορικης επικοινωνιας για να δεις σε ποια κατηγορια ειναι αυτος και τι σκοπευει να κανει στο μελλον.(σας εχω γραμμενους στα παπαρια μου ή θα πουλησω και το νεφρο μου αν χρειαστει) Ουτως ή αλλως τα χρηματα αυτα δεν αμφισβητουνται οποτε δεν υπαρχει τοσο πιεση χρονου.Παντως ο λογαριασμος πρεπει να πληρωνεται. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2024 από vagos789 2 1
Dinos1973 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 6 hours ago, vamvakoolas said: Σε μια μινι πολυκατοικια που ειναι 2 ιδιοκτητες ο ενας επαψε να πληρωνει το λογαριασμο ρευματος για τα κοινοχρηστα. Το ποσο που του αντιστοιχει ειναι περιπου 30 ευρ και δηλωσε οτι δεν εχει χρηματα. Δεν εχει δωσει ανοιξει κανενα διαυλο επικοινωνιας, μονο αυτο αναφερει. Ο αλλος ιδιοκτητης δεν εχει προβλημα αλλα δε θελει να πληρωνει ολο το λογαριασμο. Καμμια συμβουλη; 1ον δεν υπαρχουν μινι πολυκατοικιες! πιθανον να αναφερεστε σε ενα δυοροφο με 2 διαμερισματα! τι θεωρειτε σαν κοινοχρηστα; τα εξοδα μιας σκαλας που παει στον 2ο;;;;; 2
popopo Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Να έχεις υπόψιν ότι τα χρέη μεταξύ ιδιωτών που είναι παλαιότερα από 5 έτη παραγράφονται, αλλά επειδή τα ίδια χρέη προς ΟΚΩ κλπ δεν θα διαγραφούν, θα τα επωμιστεί η πολυκατοικία.
vamvakoolas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Ειναι απειρα 1 hour ago, Dinos1973 said: 1ον δεν υπαρχουν μινι πολυκατοικιες! πιθανον να αναφερεστε σε ενα δυοροφο με 2 διαμερισματα! τι θεωρειτε σαν κοινοχρηστα; τα εξοδα μιας σκαλας που παει στον 2ο;;;;; εχεις μεινει σε πολυκατοικια; πολυ απλοικη σκεψη. Το κοινοχρηστο ρευμα καλυπτει φωτα κλιμακοστασιο Ηλεκτρ γκαραζοπορτα Μποιλερ πετρελαιου κουδουνια και αλλα 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, popopo είπε Να έχεις υπόψιν ότι τα χρέη μεταξύ ιδιωτών που είναι παλαιότερα από 5 έτη παραγράφονται, εννοεις 5 ετη εφοσον δεν εχει γινει προσφυγη στη δικαιοσυνη, ή 5 ετη σε καθε περιπτωση? 4 ώρες πριν, sphinxgr είπε Θα το χρεωθεί ο ίδιος στο τέλος... μονο αν ετσι αποφασισει ο δικαστης 7 ώρες πριν, sphinxgr είπε Εναλλακτικά κόψτε το ρευμα. η αυτοδικια δεν επιτρεπεται
popopo Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 2 hours ago, fitsoulas2024 said: εννοεις 5 ετη εφοσον δεν εχει γινει προσφυγη στη δικαιοσυνη, ή 5 ετη σε καθε περιπτωση? Νομικός δεν είμαι οπότε δεν ξέρω τι συμβαίνει στην περίπτωση που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Χωρίς κυνήγι πάντως οποίο ιδιωτικό χρέος είναι παλιότερο από 5 έτη, σίγουρα παραγράφεται από τον οφειλέτη, αλλά κάποιος πρέπει να το πληρώσει.
gigi80 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Επειδή και εγώ ζω σε οικοδομή με. 3 διαμερίσματα και έκανα το εξής … αυτή που είναι στο ισόγειο δεν ήθελε να πληρώνει ρεύμα ( περιλαμβάνει φώτα σκάλας, κουδούνι , κεραία τηλεόρασης) καθώς δεν ήθελε το φως … εγώ που είμαι στο δεύτερο όροφο φυσικά και το ήθελα .. οπότε το έκοψα βάζοντας φως με μπαταρίες και ανίχνευση κίνησης … για τη τηλεόραση εχω online τα ελληνικά κανάλια .. μόνο κουδούνι δεν εχω … όταν λοιπόν κόπηκε η τηλεόραση με ρώτησε τι έγινε… της εξήγησα οπότε ας πάει να βάλει κοσμοτε για να εχει … ας πληρώνει 25€ ενώ θα πλήρωνε 6€ … ο μίζερος παραμένει μίζερος 9 1 2
Fotis_Greece Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δοκιμάστε στην αρχη με φιλο δικηγορο (ολοι εχουμε καποιον) να του κανει ενα τηλεφώνημα. Εχει δοκιμαστει με καλα ποσοστά επιτυχίας. Εαν δεν, μονόδρομος εξωδικο και τα εξοδα στο διαμέρισμα του στα κοινόχρηστα 2
mariosnik_ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Τζάμπα το κουράζετε το θέμα και μπερδεύετε και τον άνθρωπο. Η λύση στην περίπτωση είναι μια, δικηγόρος. Ο δικηγόρος θα πάρει τηλέφωνο τον οφειλέτη και πιθανότατα εκεί θα κοπούν τα δεν έχω και θα του ανακοινώσει ποτε θα πληρωσει τα κοινόχρηστα. Αν δεν ευδοκιμήσει αυτό το βήμα ακολουθεί η αποστολή εξώδικου, το οποίο θα περάσει ως κόστος είτε στα κοινόχρηστα είτε θα το πληρώσεις εσύ. Αν ούτε τώρα πληρώσει. Ακολουθεί αγωγή με έκδοση διαταγής πληρωμής και κατάσχεσης του ακινήτου. Εκεί θα πρέπει μετά να πληρώσει και το κόστος δικηγόρου και δικαστικών. Αν πάλι δεν πληρώσει, ακολουθεί ο πλειστηριασμος του ακινήτου και αντίο σας. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από mariosnik_ 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα