6xXx6 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Malthador είπε Το PS5 το έχεις καρφωμένο με καλώδιο απευθείας στο router ή έχεις την εντύπωση ότι θα καταφέρεις να παίξεις σαν άνθρωπος ασύρματα; Προφανώς και είναι με καλώδιο μη βγάζετε συμπεράσματα χωρίς να ξερετε
logistoulis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, 6xXx6 είπε Προφανώς και είναι με καλώδιο μη βγάζετε συμπεράσματα χωρίς να ξερετε Καλά και χωρίς καλώδιο μια χαρά παίζει Δεν θεωρώ πλέον ότι το καλώδιο δίνει κάνα σοβαρό πλεονέκτημα αν λειτουργεί καλά το router, πράγμα που φαίνεται και σε πολλά online άλλωστε Το θέμα εμένα με το το remote του portal είναι να παίζει ανεξάρτητα από τη κονσόλα όλους τους τίτλους που γίνεται να παίξουν μέσω cloud όχι μόνο ο,τι έχεις στη κονσόλα εγκατεστημένο και όχι ο,τι έχει προς το παρόν η βιβλιοθήκη (περιμένω βεβαίως να μεγαλώσει η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη) Τώρα θα συμφωνήσω ότι είναι είναι το ιδανικό σεναριο να μην θέλει ούτε internet, αλλά τα γραφικά που βγάζει το 5αρι και μάλιστα σε οθόνη 1080p είναι αδύνατο να τα πιάσει μια φορητή κονσόλα και μάλιστα με 200€ Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2024 από logistoulis
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 1 hour ago, xaerialtwistx said: Περνάς Windows και παίζεις πλέον τα πάντα. Το SteamOS είναι ψιλομάπα, ειδικά αν θες να παιζεις παιχνιδια δεκαετίας και indie, όλο το βάρος στη συμβατοτητα δινεται σε τιτλους AAA και δεν ενδιαφερονται ολοι για αυτούς τους τίτλους. Δεν ισχύει αυτό, το SteamOS έχει σταθεί αντάξιο σε ότι έχω προσπαθήσει να του τρέξω, σε ότι αφορά τα PC games. Κάποια χρειάζονται λίγο tweaking, άλλα περισσότερο, ενώ τα verified τρέχουν νεράκι. Του έχω βάλει games 20 και 30 χρόνων και τα έχει παίξει. Τα Windows δεν είναι ακόμα σε σημείο που να είναι λειτουργικά σε φορητό mode, όταν θα στρώσουν θα το συζητήσουμε ξανά. 46 minutes ago, 6xXx6 said: Προφανώς και είναι με καλώδιο μη βγάζετε συμπεράσματα χωρίς να ξερετε Είτε έχεις λάθος setup, είτε προβληματική συσκευή. Αν έχεις τον host με καλώδιο, τον client σε 5GHz (ή καλύτερο) wifi που να μην είναι populated (ιδανικά να έχεις μόνο την συσκευή που streamάρει συνδεδεμένη) και αν έχεις ρυθμίσει σωστά τα settings σου, δεν υπάρχει λόγος να μην σου παίζει σωστά. Δεν βγάζω πράγματα από την κοιλιά μου, streamάρω από κονσόλες, PC και cloud σε δεκάδες συσκευές εδώ και χρόνια, όλες παίζουν άψογα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. 1
fwtonio Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Για εμένα το streaming είναι πολύ βολικό για 2 λόγους. 1. Δεν ενδιαφέρει, αλλά ούτε χρειάζεται να πληρώσεις το δυνατό hardware. Οπότε προκύπτει και το επόμενο. 2. Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας. Μου έκανε τρομερή εντύπωση, όταν δοκίμασα το Geforce Now της nVidia που μπορούσα να παίξω το Death Stranding στην τηλεόραση, με πλήρη γραφικά από το Tv Box. Δεν υπήρχε lag στην κίνηση και η εικόνα ήταν καθαρή, όσο το σήμα ήταν καλό. Μην κοιτάτε που στην μπανανία μας οι συνδέσεις είναι για κλάματα και τις πληρώνουμε χρυσάφι. Η ευκολία είναι το παν, για μεγάλο μέρος του πληθυσμού. 3
Snip Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, 6xXx6 είπε Ούτε δίπλα από το router δεν τρέχει σωστά το portal Πάντα θα υπάρχει Πυξελιασμα και πτώση του bitrate Μία δεύτερη έκδοση δε νομίζω ότι χρειάζεται μια πραγματικά φορητή κονσόλα χρειάζεται Πάντως εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, τουλάχιστον μέσα στο σπίτι, που το έχω χρησιμοποιήσει. Παίζει πάντα άψογα. Το ps5 με καλώδιο, 100άρα γραμμή και το portal σε ένα Mercusys mr80x wifi6 router, στα 5Ghz.
logistoulis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 27 λεπτά πριν, Snip είπε Πάντως εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, τουλάχιστον μέσα στο σπίτι, που το έχω χρησιμοποιήσει. Παίζει πάντα άψογα. Το ps5 με καλώδιο, 100άρα γραμμή και το portal σε ένα Mercusys mr80x wifi6 router, στα 5Ghz. Έξω από το σπίτι το έχει δοκιμάσει κανείς; Και με data θα είχε ενδιαφέρον πόσο καταναλώνει
xaerialtwistx Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, Tlykog είπε Η υποστήριξη για Windows υπήρχε. Το θέμα είναι αν διορθώθηκε. Την τελευταία φορά που κοίταξα είχε θέματα με διάφορα υποσυστήματα, όπου δεν λειτουργούσαν σωστά στα windows ή και καθόλου. Επίσης η απόδοση ήταν χειρότερη από το SteamOS σε πολλές περιπτώσεις και ήταν και ασταθής, πχ η μπαταρία είναι για κλάμματα ή δεν κάνει αφύπνιση αν μπει σε αναμονή. Δηλαδή, ακόμα και σε περιβάλλον windows είναι hit and miss. Γι αυτό και το άφησα με το SteamOS, που ειναι παραμετροποιημένο πάνω του σωστά και χρησιμοποιούσα το proton. Στη δική μου περίπτωση μπορώ να σου πω το ανάποδο. Δηλαδή τα παιχνίδια 10ετίας έπαιζαν πολύ καλά και το πρόβλημα το είχα είτε σε πολύ παλιά παιχνίδια (20ετίας) είτε σε πολύ καινούρια. Τουλάχιστον όσα δοκίμασα από τη συλλογή των 391 παιχνιδιών που έχω στο GOG. Η μπαταρία είναι μια χαρά σε Windows, πχ στο Blasphemous που ειναι το τελευταιο παιχνιδι που επαιξα μεχρι και πριν λίγες μέρες, αγγιζει τις 6-7 ωρες. Για εργασία σε περιβαλλον Windows χωρις να παιζεις παιχνιδια, αγγιζει τον ιδιο αριθμό. Σημειωτεων οτι το εχω εναμιση χρονο (το πρωτο μοντελο) και το κρατησα με SteamOS μονο για 2 μήνες τεστάροντας ομως κοντα στα 100 παιχνιδια είτε από το Steam, είτε από το GOG, είτε exe από διάφορες πηγές. Σε Windows το εχω τον υπολοιπο χρονο και εχω τεσταρει χονδρικα άλλα τοσα παιχνιδια. Το μειονέκτημα που έχει σε Windows είναι ότι σε αναμονη καταναλώνει και πάλι αρκετη μπαταρία οπότε καλύτερα να το κλείνεις εντελως, ομοιως και ο χειρισμος ειναι λιγο παραξενος κάτι που λυνεται με αυτό. Από την άλλη το gaming mode σε SteamOS είναι πολύ... επιθετικό αφου δε φαινεται να υπαρχει καμια επικοινωνια με το desktop mode, για παραδειγμα ειχα σεταρει το syncthing να τρεχει στο παρασκηνιο και να μεταφερει τα save μου σε server και σε gaming mode απλά το αγνοουσε. Σε desktop mode που περασα και το περισσοτερο διαστημα λογο Lutris, ερχεσαι αντιμετωπος με ενα απο τα προβληματα του Linux (και του Wine), exes, flatpacks, sh installers, debs και δε ξερω και εγω τι άλλο απλα για να καταληξεις να πειραματιζεσαι με 20 διαφορετικες εκδοσεις Proton. 3 ώρες πριν, Malthador είπε Δεν ισχύει αυτό, το SteamOS έχει σταθεί αντάξιο σε ότι έχω προσπαθήσει να του τρέξω, σε ότι αφορά τα PC games. Κάποια χρειάζονται λίγο tweaking, άλλα περισσότερο, ενώ τα verified τρέχουν νεράκι. Του έχω βάλει games 20 και 30 χρόνων και τα έχει παίξει. Τα Windows δεν είναι ακόμα σε σημείο που να είναι λειτουργικά σε φορητό mode, όταν θα στρώσουν θα το συζητήσουμε ξανά. Ναι προφανως και τα verified θα τρεχουν Αλλα θυμαμαι χαρακτηριστικα ολη τη σειρα Legacy of Kain (που βγαινει κ το remaster καλη ωρα του Soul Reaver τωρα), που δεν καταφερα να τρεξω ουτε εναν τιτλο. Ειδικα αν θες να τρεξεις χειροκινητα exes κ οχι μεσω installers, νομιζω πως οι δοκιμες που πρεπει να ριξεις δεν αξιζουν. Ειναι και οξυμωρο να προσπαθει να τρεξει ο κοσμος παιχνιδια Windows μεσω προσωμειωσεων και όχι απευθειας από την πηγή, αν μη τι αλλο το Steam και το Linux περιοριζουν κατα πολυ τις επιλογες σου. Προσωπικά είμαι ευχαριστημενος σε Windows και θεωρω το Steam Deck μια απο τις καλυτερες αγορες που εχω κάνει, αλλά σε Linux δε θα το ξαναχρησιμοποιουσα γιατι εχω φαει τους πειραματισμους με το κιλό, και δεν περιμενα το Steam Deck για να γινει αυτό.
Chocobo Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Αναφορά σε κείμενο Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony και η Microsoft δεν έχουν ανταγωνιστεί στην αγορά φορητών παιχνιδιών για χρόνια, μετά από δημοφιλή αλλά τελικά ανεπιτυχή προϊόντα όπως το PS Vita και το PlayStation Portable Ανεπιτυχή το Portable με 80 εκατομμύρια πωλήσεις ? Ποιός τα γράφει αυτά ? Το Vita μάλιστα. Βέβαια εκεί φταίει η Sony για πολύ παραπλανητική προώθηση του προιόντος το οποίο διαφημιζόταν ως φορητό PS3(μεταξύ άλλων θεμάτων) Γενικά και τα δυο πάρα πολύ άξιες κονσόλες με πολύ καλή δυνατότητα emulation ακόμα και σήμερα. Βέβαια η sony ίσως πρέπει να σκεφτεί πως το να βγάλεις μια φορητή που παίζει ίδια παιχνίδια με τη main μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Απο την άλλη να προσπαθήσει να πείσει developers για portable exclusives είδαμε με το Vita πως πήγε....
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 15 hours ago, xaerialtwistx said: Ναι προφανως και τα verified θα τρεχουν Αλλα θυμαμαι χαρακτηριστικα ολη τη σειρα Legacy of Kain (που βγαινει κ το remaster καλη ωρα του Soul Reaver τωρα), που δεν καταφερα να τρεξω ουτε εναν τιτλο. Ειδικα αν θες να τρεξεις χειροκινητα exes κ οχι μεσω installers, νομιζω πως οι δοκιμες που πρεπει να ριξεις δεν αξιζουν. Ειναι και οξυμωρο να προσπαθει να τρεξει ο κοσμος παιχνιδια Windows μεσω προσωμειωσεων και όχι απευθειας από την πηγή, αν μη τι αλλο το Steam και το Linux περιοριζουν κατα πολυ τις επιλογες σου. Προσωπικά είμαι ευχαριστημενος σε Windows και θεωρω το Steam Deck μια απο τις καλυτερες αγορες που εχω κάνει, αλλά σε Linux δε θα το ξαναχρησιμοποιουσα γιατι εχω φαει τους πειραματισμους με το κιλό, και δεν περιμενα το Steam Deck για να γινει αυτό. Όταν βάζεις Windows 11 σε Steam Deck χάνεις το support της Valve , η οποία δίνει πόνο σε SteamOS, κάθε εβδομάδα και update. Επιπλέον χάνεις τα επιπλέον εργαλεία που σου δίνει για διαχείριση η κονσόλα με το "..." button (υπάρχουν work-arounds, αλλά δεν δουλεύουν το ίδιο καλά), συν όλα τα κόλπα που έχει φτιάξει η community, Decky κλπ. Όλα αυτά είναι δευτερευούσης σημασίας ωστόσο, το σημαντικότερο είναι ότι το Steam Input είναι τεράστιο μανίκι να παραμετροποιηθεί σε Windows 11, σπάει νεύρα. Οπότε ειδικά αν ενδιαφέρεσαι για παλιότερα games που ήταν χτισμένα πάνω σε ποντίκι και πληκτρολόγιο, εκεί είναι που κάνει θαύματα το SteamOS σε σχέση με τα Windows. Καταλαβαίνω να προτιμήσει κάποιος Windows αν θέλει να παίζει multiplayer games χωρίς να τον μπλοκάρει το anti-cheat ή αν θέλει να παίζει natively τα PC Game Pass games, κατά τ' άλλα το SteamOS προσφέρει πολύ μεγαλύτερη εργονομία σε Steam Deck. Εκ πείρας τα λέω κι εγώ, όταν είχα βάλει Windows 11 περισσότερο χρόνο έτρωγα στο Desktop να παραμετροποιώ πράγματα απ' ότι στο SteamOS.
filip123go Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 7 hours ago, Malthador said: Το PS5 το έχεις καρφωμένο με καλώδιο απευθείας στο router ή έχεις την εντύπωση ότι θα καταφέρεις να παίξεις σαν άνθρωπος ασύρματα; Εγώ μια χαρά κάνω stream στο ps5 ασύρματα. Έχω το Xiaomi Mi AloT AX3600 ...
Snip Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, logistoulis είπε Έξω από το σπίτι το έχει δοκιμάσει κανείς; Και με data θα είχε ενδιαφέρον πόσο καταναλώνει Έχω παίξει κάποιες λίγες φορές εκτός σπιτιού. Οι εντυπώσεις είναι αρκετά καλές, αλλά θα πρέπει να έχεις καλό σήμα στο κινητό. Εμένα είναι 4g κ με την κόκκινη εταιρεία, όταν έπιανα καλό σήμα, πήγαινε καλά. Φαντάζομαι σε 5g θα είναι πολύ καλύτερα. Δεν έπαιζα όμως fifa NBA κτλ , αλλά platform games. Για δεδομένα, δε θυμάμαι να σου πω αριθμό, θυμάμαι όμως ότι κατανάλωνε κάμποσα. Λογικά θα είναι περίπου αντίστοιχο με το να βλέπεις κάποιο βίντεο από ίντερνετ
logistoulis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Snip είπε Έχω παίξει κάποιες λίγες φορές εκτός σπιτιού. Οι εντυπώσεις είναι αρκετά καλές, αλλά θα πρέπει να έχεις καλό σήμα στο κινητό. Εμένα είναι 4g κ με την κόκκινη εταιρεία, όταν έπιανα καλό σήμα, πήγαινε καλά. Φαντάζομαι σε 5g θα είναι πολύ καλύτερα. Δεν έπαιζα όμως fifa NBA κτλ , αλλά platform games. Για δεδομένα, δε θυμάμαι να σου πω αριθμό, θυμάμαι όμως ότι κατανάλωνε κάμποσα. Λογικά θα είναι περίπου αντίστοιχο με το να βλέπεις κάποιο βίντεο από ίντερνετ Λογικά θα έχει νόημα αν είσαι εκτός σπιτιού σε κάποιο άλλο wifi, διαφορετικά αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν χρησιμοποιούσα το απεριόριστο internet της δουλειάς μου αλλά δεν είμαι και πολύ βέβαιος ότι θέλω να μάθω (είναι όμως απεριόριστο... Δεν ξέρω αν θα υπήρχε πραγματικό θέμα) Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2024 από logistoulis
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 14 hours ago, filip123go said: Εγώ μια χαρά κάνω stream στο ps5 ασύρματα. Έχω το Xiaomi Mi AloT AX3600 ... Δεν λέω ότι αποκλείεται να παίζει καλά, απλά λέω ότι το optimal setup είναι ο host με καλώδιο και ο client σε 5GHz μπάντα. 13 hours ago, logistoulis said: Λογικά θα έχει νόημα αν είσαι εκτός σπιτιού σε κάποιο άλλο wifi, διαφορετικά αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν χρησιμοποιούσα το απεριόριστο internet της δουλειάς μου αλλά δεν είμαι και πολύ βέβαιος ότι θέλω να μάθω (είναι όμως απεριόριστο... Δεν ξέρω αν θα υπήρχε πραγματικό θέμα) Δεν έχει νόημα αν δεν έχεις απεριόριστα GB. Μέχρι τώρα προσωπικά streamάρω οκ με το 5G της Vodafone. Δεν είναι τόσο καλή εμπειρία όσο το Wifi φυσικά και σίγουρα δεν πρέπει να είσαι εν κινήσει. 15 hours ago, xaerialtwistx said: Αλλα θυμαμαι χαρακτηριστικα ολη τη σειρα Legacy of Kain (που βγαινει κ το remaster καλη ωρα του Soul Reaver τωρα), που δεν καταφερα να τρεξω ουτε εναν τιτλο. Ειδικα αν θες να τρεξεις χειροκινητα exes κ οχι μεσω installers, νομιζω πως οι δοκιμες που πρεπει να ριξεις δεν αξιζουν. Εδώ πάντως ο φίλος λέει ότι τα έχει τρέξει όλα κομπλέ: Με επιφύλαξη βέβαια, καθώς δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος.
xaerialtwistx Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 16 ώρες πριν, Malthador είπε Όταν βάζεις Windows 11 σε Steam Deck χάνεις το support της Valve , η οποία δίνει πόνο σε SteamOS, κάθε εβδομάδα και update. Επιπλέον χάνεις τα επιπλέον εργαλεία που σου δίνει για διαχείριση η κονσόλα με το "..." button (υπάρχουν work-arounds, αλλά δεν δουλεύουν το ίδιο καλά), συν όλα τα κόλπα που έχει φτιάξει η community, Decky κλπ. Όλα αυτά είναι δευτερευούσης σημασίας ωστόσο, το σημαντικότερο είναι ότι το Steam Input είναι τεράστιο μανίκι να παραμετροποιηθεί σε Windows 11, σπάει νεύρα. Οπότε ειδικά αν ενδιαφέρεσαι για παλιότερα games που ήταν χτισμένα πάνω σε ποντίκι και πληκτρολόγιο, εκεί είναι που κάνει θαύματα το SteamOS σε σχέση με τα Windows. Καταλαβαίνω να προτιμήσει κάποιος Windows αν θέλει να παίζει multiplayer games χωρίς να τον μπλοκάρει το anti-cheat ή αν θέλει να παίζει natively τα PC Game Pass games, κατά τ' άλλα το SteamOS προσφέρει πολύ μεγαλύτερη εργονομία σε Steam Deck. Εκ πείρας τα λέω κι εγώ, όταν είχα βάλει Windows 11 περισσότερο χρόνο έτρωγα στο Desktop να παραμετροποιώ πράγματα απ' ότι στο SteamOS. Όλα αυτα τα update ειναι για να φερουν τη συμβατοτητα του Proton πιο κοντά σε Windows οποτε δε θα τα χρειαζοταν καποιος αν ειχε εξαρχης Windows, το ιδιο και με το Decky που βγηκε βασικα επειδη σε gaming mode δε μπορεις να τρεξεις τιποτα αλλο περα απο Steam παιχνίδια και απουσιαζει εντελως το multitasking στοιχειο, κατι που επισης δε θα χρειαζοταν καποιος σε Windows. Για τα controls το ανεφερα και στο προηγουμενο μηνυμα πως ειναι το μονο προβλημα αλλα υπαρχουν γρηγορες λυσεις και το γεγονος πως αλλαζεις απο xbox σε playstation χειριστηριο και απο εκει σε ποντίκι με ενα κουμπι μεσω του Handheld Companion βολευει παρα πολυ. Προσωπικα δεν εχω τα 11, εχω τα 10 2 ώρες πριν, Malthador είπε Εδώ πάντως ο φίλος λέει ότι τα έχει τρέξει όλα κομπλέ: Με επιφύλαξη βέβαια, καθώς δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος. Εγω δεν καταφερα να τρεξω κανενα και ειχα δοκιμασει διαφορες εκδοσεις. Βεβαια αυτο ειναι και βιντεο ενος μηνα ενω εγω τα ειχα δοκιμασει εναμιση χρονο πριν, με τοσα update πολλα πραγματα συμβατοτητας θα εχουν διορθωθει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα