Προς το περιεχόμενο

Γνώμη για σκληρό δίσκο

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Jiakometi,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και τους 2. Προτιμώ τον μικρό δίσκο διότι έχω φορητό υπολογιστή και θέλω να τον έχω μαζί. 

Οι δίσκοι της LaCie είναι plug and play χωρίς την απαίτηση φορμάτ;

Δημοσ.
2 hours ago, efib said:

Σας ευχαριστώ και τους 2. Προτιμώ τον μικρό δίσκο διότι έχω φορητό υπολογιστή και θέλω να τον έχω μαζί. 

Οι δίσκοι της LaCie είναι plug and play χωρίς την απαίτηση φορμάτ;

Συνήθως είναι φορμαρισμένοι σε Ex-Fat, οπότε θέλει νέο format για Time Machine. Νομίζω ότι όταν τον πρωτοβάλεις στο Mac θα σε ρωτήσει αν θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις για Time Machine και αν του πεις ναι, θα κάνει format κλπ και θα στον ετοιμάσει για χρήση.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να προσθέσω απλά πως προσωπικά έχω δύο σκληρούς. Έναν 3.5" κι έναν ssd samsung T7. Επειδή έχει χρειαστεί να πάρω backup από το time machine, δεν άντεχα να περιμένω τις 2.5 ώρες για επαναφορά του συστήματος ούτε και να περιμένω γενικότερα να κάνει εγγραφή κατά τη διαδικασία του time machine backup. Με τον SSD όλα είναι πολύ πιο γρήγορα. Ο δεύτερος (3.5") σκληρός υπάρχει κυρίως για... backup του backup :)

Επεξ/σία από mistr4l
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mistr4l είπε

Να προσθέσω απλά πως προσωπικά έχω δύο σκληρούς. Έναν 3.5" κι έναν ssd samsung T7. Επειδή έχει χρειαστεί να πάρω backup από το time machine, δεν άντεχα να περιμένω τις 2.5 ώρες για επαναφορά του συστήματος ούτε και να περιμένω γενικότερα να κάνει εγγραφή κατά τη διαδικασία του time machine backup. Με τον SSD όλα είναι πολύ πιο γρήγορα. Ο δεύτερος (3.5") σκληρός υπάρχει κυρίως για... backup του backup :)

Δεν είναι κακή ιδέα ……….με δύο επισημάνσεις…

- Επειδή  το Time Machine μόνιμα γράφει θα φτάσεις γρήγορα το όριο εγγραφών του δίσκου (TBW), ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων σου φυσικά και πάντα σε σχέση με τις ανάλογες εγγραφές σε HDD. 
- Έχεις SSD επαρκους χωρητικότητας. 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μόλις ήρθε ο σκληρός δίσκος της LaCie και τον έβαλα αμέσως για time machine όπου πήρε ~2h, στο μεταξύ έψαχνα πως να βάλω κωδικό και μέσω toolkit software δεν μπορούσα, οπότε κάπως βρήκα την άκρη από το μενού του time machine. 1) έβαλα κωδικό και σβήστηκε όλο το black up. Έτσι πρέπει να γίνει; 2) Αυτή την φορά αργεί υπερβολικά να πάρει το back up. Δεν έχω ξανά βάλει κωδικό και απλά τον προηγούμενο τον έβαζα να παίρνει back up μια φορά την εβδομάδα, οπότε δεν ξέρω αν τα έχω κάνει σωστά.

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, arxontas2323 είπε

ενας δισκος για να δουλευει και σε windows και σε macos πρεπει να γινει format σε exfat;

Είναι ένα file format αναγνωρίσιμο και από τα δυο λειτουργικά το exfat.

20 ώρες πριν, efib είπε

Μόλις ήρθε ο σκληρός δίσκος της LaCie και τον έβαλα αμέσως για time machine όπου πήρε ~2h, στο μεταξύ έψαχνα πως να βάλω κωδικό και μέσω toolkit software δεν μπορούσα, οπότε κάπως βρήκα την άκρη από το μενού του time machine. 1) έβαλα κωδικό και σβήστηκε όλο το black up. Έτσι πρέπει να γίνει; 2) Αυτή την φορά αργεί υπερβολικά να πάρει το back up. Δεν έχω ξανά βάλει κωδικό και απλά τον προηγούμενο τον έβαζα να παίρνει back up μια φορά την εβδομάδα, οπότε δεν ξέρω αν τα έχω κάνει σωστά.

Ευχαριστώ 

Τα encrypted backup του timechine νομίζω παίρνουν περισσότερο χρόνο. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...