Προς το περιεχόμενο

Γνώμη για σκληρό δίσκο

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Jiakometi,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάρε μια από αυτές τις θήκες και έναν σκληρό δίσκο HDD 3.5, (όποια μάρκα θέλεις - εμπιστεύεσαι) με την διπλάσια ή καλύτερα τριπλάσια χωρητικότητα από τον όγκο των δεδομένων σου.  
Η απλούστερη - καλύτερη λύση, ακόμη και αν είναι για laptop. 

• Λύση
Δημοσ.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχω έναν Seagate Ironwolf για χρήση του Time Machine. Τα πάει μια χαρά. 
Πριν είχα WD οι οποίοι ήταν εξ ίσου καλοί. 
Δεν νομίζω ότι έχει τόση σημασία. 
Ακόμη κι αν ο δίσκος πεθάνει έχεις τα original αρχεία και μπορείς να ξεκινήσεις έναν νέο Time Machine string. 
Για περισσότερη ασφάλεια κρατάω και ένα image του δίσκου μου σε άλλο (δεύτερο) δίσκο, εκτός Time Machine, οπότε δεν με νοιάζει πραγματικά ποιος θα ζήσει και ποιος  θα πεθάνει. 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Τα τελευταία τρία χρόνια έχω έναν Seagate Ironwolf για χρήση του Time Machine. Τα πάει μια χαρά. 
Ακόμη κι αν ο δίσκος πεθάνει έχεις τα original αρχεία και μπορείς να ξεκινήσεις έναν νέο Time Machine string. 
Για περισσότερη ασφάλεια κρατάω και ένα image του δίσκου μου σε άλλο (δεύτερο) δίσκο, εκτός Time Machine, οπότε δεν με νοιάζει πραγματικά ποιος θα ζήσει και ποιος  θα πεθάνει. 

Αν ο δίσκος που χρησιμοποιείς ως time πεθάνει πού θα έχεις τα αρχεία? Από απορία ρωτάω. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, panos spain είπε

Αν ο δίσκος που χρησιμοποιείς ως time πεθάνει πού θα έχεις τα αρχεία? Από απορία ρωτάω. 

Στο. Αρχικό δίσκο του υπολογιστή, από τον οποίο παίρνει backup το το Time Machine. 
Και στο image του δίσκου αυτού που κρατάω (πέραν του Time Machine). 

Δημοσ.

Οκ, απλά αν παίρνεις backups σε συχνά διαστήματα, πολύ πιθανό τα αρχεία που είχες πριν 8 μήνες στον δίσκο locally, πλέον να μην τα έχεις. Οπότε σε αυτή την περίπτωση απλά σε σώζει το Image. 

Νόμιζα υπήρχε κάποιο secret trick για το time machine που δεν ήξερα, γι αυτό η απορία. 

Δημοσ.

Αν έχεις αρκετό χώρο στο δίσκο, το Time Machine κράτα ωριαίο backup για τις τελευταίες 48 ώρες, εβδομαδιαίο για τους τελευταίους 2 μήνες και μηνιαίο για τους τελευταίους  12 μήνες. 
Και φυσικά είναι bootable.  Οπότε λίγο δύσκολο να χάσεις αρχεία.

Το χρησιμοποιώ από το 2007 (Leopard) και 3 φορές που το χρειάστηκα δούλεψε άψογα. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Αν έχεις αρκετό χώρο στο δίσκο, το Time Machine κράτα ωριαίο backup για τις τελευταίες 48 ώρες, εβδομαδιαίο για τους τελευταίους 2 μήνες και μηνιαίο για τους τελευταίους  12 μήνες. 
Και φυσικά είναι bootable.  Οπότε λίγο δύσκολο να χάσεις αρχεία.

Το χρησιμοποιώ από το 2007 (Leopard) και 3 φορές που το χρειάστηκα δούλεψε άψογα. 

Ωραίος. Μάλλον αναφέρεσαι στα Local snapshots. Δεν το γνώριζα, παρόλο που το χρησιμοποιώ (το Time Machine) αρκετά χρόνια. 

Δημοσ.
Στις 25/11/2024 στις 1:10 ΠΜ, Jiakometi είπε

Χρειάζεται κάποιοι format για να λειτουργήσει σε MacBook; 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, efib είπε

Χρειάζεται κάποιοι format για να λειτουργήσει σε MacBook; 

Ναι. 
Ειδικά για Time Machine χρήση προτίμησε ASFP. 

Για οποιαδήποτε άλλη χρήση σε Mac (αποθήκευση κλπ) μπορείς και σε Journaled. 

Δημοσ.
54 minutes ago, efib said:

@Jiakometi, σε ευχαριστώ πολύ! Είναι εύκολη διαδικασία το format; Έχεις να προτείνεις κάποιον δίσκο; Παλιά είχα wd passport

Εγώ προτιμάω γενικώς τους φορητούς, ειδικά αν πρόκειται για laptop. Επίσης εμπιστεύομαι περισσότερο την τροφοδοσία του υπολογιστή απ' της ΔΕΗ. Είναι λίγο πιο αργοί απ' τους 3.5" αλλά για backup δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα. Εφόσον μιλάμε για MacBook, θα του άξιζε ένας απ' αυτούς, ανάλογα τη χωρητικότητα που θες.

https://shop.comart.gr/shop/lacie-2-5inch-4tb-mobile-drive-usb-c-moon-silver/?skr_prm=WyIwNjdmMjQ2Mi1iNmFkLTRiN2UtYmZhZi1iMGY2ODJiYWI0MzQiLDE3MzI3Mzc2OTEyNDcseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

https://shop.comart.gr/shop/lacie-2-5inch-2tb-mobile-drive-secure-usb-c/

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, efib είπε

@Jiakometi, σε ευχαριστώ πολύ! Είναι εύκολη διαδικασία το format; Έχεις να προτείνεις κάποιον δίσκο; Παλιά είχα wd passport

Ναι πολύ εύκολη με το Disk utility. 
Λεπτομέρειες εδώ.

Οχι δεν έχω να προτείνω κάποιο συγκεκριμένο δίσκο.  Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι οι consumer δίσκοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες να ζήσουν, ανεξαρτήτως κατασκευαστή. Εκτός αν κάποιος σε enterprise level, πράγμα το οποίο δεν έχει νόημα όταν μιλάμε για δίσκο Time Machine. 

Επίσης δες την πρόταση του @CheOnWeb
Αν και εγώ προτιμώ τους 3.5’ σε «σταθερή βάση» για τον μόνο λόγο ότι οι φορητοί 2.5’ USB είναι περισσότερο επιρρεπείς σε πτώσεις και κτυπήματα. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...