clausewitz Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους. Επειδή το ψάχνω πάρα πολύ καιρό, αλλά σαφή απάντηση δεν έχω πάρει, θέλω να ρωτήσω το εξής. Σκοπεύω να αγοράσω ένα ζευγάρι παπούτσια από Αμερική. Πώς μπορώ να υπολογίσω το κόστος του τελωνείου; τα παπούτσια κοστίζουν 195 ευρώ μαζί με τα έξοδα αποστολής (180+15). Να σημειώσω ότι είχα παραγγείλει ξανά παπούτσια από το ίδιο σάιτ το 2020 και είχα πληρώσει επιπλέον 100-120 ευρώ. Επειδή έχουν περάσει όμως χρόνια, νομίζω πως έχουν αλλάξει οι τιμές. Επίσης, συμφέρει να τα στείλω Αγγλία που έχω συγγενείς και να μου τα φέρουν εκείνοι ερχόμενοι για γιορτές τα χριστούγεννα ή λόγω brexit συμφέρει κατευθείαν να έρθουν εδώ; Τέλος, σας επισυνάπτω και σχετική φωτογραφία όπου κατά τη διάρκεια του check out υπάρχει η ένδειξη Taxes and duties included in subtotal, αν αυτό σημαίνει κάτι. Ευχαριστώ θερμά!
MariosX Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα. Υπάρχουν υπηρεσίες (ειδικά για τυπου δέματα παπούτσια) όπου κανείς κανονικά την παραγγελία σου ΑΛΛΑ με αποστολή σε συγκεκριμένη διεύθυνση υπηρεσίας και αυτοί μετέπειτα τα στέλνουν σε εσένα και μπορείς να γλυτώσεις το τελωνείο. https://www.myus.com/welcome/greece Οι υπηρεσίες αυτές ισχυρίζονται πως είναι σε συγκεκριμένη τοποθεσία όπου μπορούν από Αμερική να στέλνουν Tax και Custom Free. Μου την έχει προτείνει φίλος μου που την έχει δοκιμάσει και έχει αγοράσει άπειρες φορές ρούχα. Τώρα όσο αφορά το ποσό θα πληρώσεις δυστυχώς είναι κάπως ανάλογα. Συνήθως ζητάνε απόδειξη αγοράς (στείλε με αλλαγμένο ποσό) όπου πληρώνεις το 24% για ΦΠΑ και κάποια έξοδα εκτελωνισμου + κάποιες μέρες που θα χάσεις μέχρι να γίνει εκτελωνισμος. Προσωπικά δεν θα ξανά έμπλεξα με τελωνείο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα