StamTheMan Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Στις 24/11/2024 στις 6:43 ΜΜ, Giorgossath είπε ο νόμος είναι ξεκάθαρος το ποιος φταίει Υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που μπορει να μη φταιει μονο ο πισω ομως. Μια απο αυτες,αν ο μπροστα φρεναρισε χωρις λογο ( επιδειξη ικανοτητων πχ ) και εχεις μαρτυρες,μια χαρα αλλαζουν αυτα τα ξεκαθαρα που λες. Αυτος τι υποστηριζει; Στις 25/11/2024 στις 8:25 ΜΜ, imr είπε Υπαρχει αυτο το ωραιο πραγμα που λεγετε "υπαιτιοτητα" Υπαρχει και το αλλο ωραιο,η συνυπατιοτητα. Δεν τα ξερεις ολα,χαλαρωσε. 1
rallistas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 On 24/11/2024 at 19:02, djkostas84 said: Δεν ξέρω αν υπήρχε ποτέ νόμος που έλεγε ότι πάντα και για όλα φταίει μόνο ο πίσω (αν θέλει κάποιος ας τον παραθέσει) αλλά δεν ισχύει πλέον, τουλάχιστον όχι σε αυτόν τον απόλυτο βαθμό που τον ήξεραν οι παλιότεροι. Πλέον με τις κάμερες έχουν αλλάξει οι ισορροπίες. 2 παραδείγματα που μπορώ να σκεφτώ είναι αρχικά το γνωστό σε όλους brake-checking, όπου αν μπορεί να αποδειχθεί πως ο μπροστινός φρέναρε με σκοπό την πρόκληση ατυχήματος, φτάνουμε μέχρι και την άσκηση ποινικής δίωξης. Άλλο παράδειγμα είναι σε δρόμο με 2 λωρίδες ανά κατέυθυνση και πάνω, να μπεί κάποιος που κινείται με μικρότερη ταχύτητα στην λωρίδα σου μη δίνοντας σου την δυνατότητα/χρόνο/χώρο να φρενάρεις. Εκεί μια dashcam μπορεί να σε γλυτώσει από πολλά παρατράγουδα. Εχω κερδισει δικαστηριο ετσι το 2005. Ξεπαρκαρε τυπος απο αριστερα χωρις να κοιταξει και τον χτυπησα πισω δεξια. Αυτος ειχε ψηλο αμαξι και την γλυτωσε με ενα φαναρι, κι εγω μπηκα απο κατω και ειχα ζημια 3300 ευρα. Ηταν τοσο σιγουρος οτι θα το κερδισει, που 4 χρονια μετα που εγινε το δικαστηριο (ειχε Εγνατια κι επεσα πανω στο κλεισιμο) ηρθε στο δικαστηριο και δεν ειχε αλλαξει ουτε το φαναρι ο τυπος. 2
dsi44 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 δεν ειναι περιπτωση τρακαρισματος απο πισω γιατι ο αλλος με οπισθεν κινειται και αυτος προς τα εσενα. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, rallistas είπε Εχω κερδισει δικαστηριο ετσι το 2005. Ξεπαρκαρε τυπος απο αριστερα χωρις να κοιταξει και τον χτυπησα πισω δεξια. Αυτος ειχε ψηλο αμαξι και την γλυτωσε με ενα φαναρι, κι εγω μπηκα απο κατω και ειχα ζημια 3300 ευρα. Ηταν τοσο σιγουρος οτι θα το κερδισει, που 4 χρονια μετα που εγινε το δικαστηριο (ειχε Εγνατια κι επεσα πανω στο κλεισιμο) ηρθε στο δικαστηριο και δεν ειχε αλλαξει ουτε το φαναρι ο τυπος. Ειχες νομικη προστασια ? Τα δικαστικα πιος τα πληρωσε ? Τοκους ? 1
Dj_kourampies Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Πριν αρκετά χρόνια πήγαινα κανονικά στην πορεία μου σε ένα μονόδρομο με δύο λωρίδες και στάθμευση στα δεξιά στα Γιάννενα, και ένας διπλοπαρκαρισμένος ξεπάρκαρε αφού ήμουν παράλληλα με αυτόν και έπεσε πάνω μου. Απολύτως ξεκάθαρο τι έγινε και ποιος έφταιγε μόνο από το σημείο πρόσκρουσης. Η ζημιά ήταν μηδαμινή, φτιαχνόταν με αλοιφή με το χέρι, αυτός νομίζω έσπασε φανάρι. Επειδή δεν ήταν δικό μου το αυτοκίνητο και ήταν ολοκαίνουριο, του είπα ότι αναγκαστικά θα κάνουμε τα τυπικά. (Αν ήταν δικό μου θα έλεγα δε πειράζει πιθανότατα). Θεώρησα ότι θα τελειώναμε σε 5 λεπτά. Δεν παραδέχτηκε την υπαιτιότητα, φώναξε αυτός τη τροχαία, είχε δικό του μπάτσο που νόμιζε ότι θα υπογράψω αυτά που είπε αυτός, απαίτησε αλκοτέστ (10 το πρωί) το οποίο περιμέναμε 2 ώρες, μας απείλησε μπροστά στους μπάτσους και όταν απαντήσαμε κόσμια αυτοί μας απείλησαν ότι θα μας συλλάβουν. Εν τέλει έγραψα εγώ αυτά που πραγματικά έγιναν, φωτογράφισα το συμβάν, τις δηλώσεις, αριθμούς από μπάτσους, περιπολικά κτλ, και έφυγα. Οι άνθρωποι από τις φροντίδες ατυχήματος, και ο δικός του, τράβαγαν τα μαλλιά τους και προσπαθούσαν να μας ηρεμήσουν. Μετά από καμιά βδομάδα μας πήρε η ασφαλίστρια του μαλάκα, μας ζήτησε 100 φορές συγνώμη, μας παρακάλεσε να μην κάνουμε καμία νομική ενέργεια, και ότι θα κάνει ότι χρειάζεται για να αποκατασταθεί οποιαδήποτε ζημιά εν λευκώ, σε συνεργασία με τους ανθρώπους από τι φροντίδες ατυχήματος. Στο μεσοδιάστημα είχαμε χτυπήσει το αυτοκίνητο σε ένα τοίχο μόνοι μας, στο ίδιο σημείο. Μας έφτιαξαν τετραψήφια ζημία δικής μας υπαιτιότητας, και ζήτησαν και πάλι συγνώμη. 2 1
filipprin Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Dj_kourampies είπε Στο μεσοδιάστημα είχαμε χτυπήσει το αυτοκίνητο σε ένα τοίχο μόνοι μας, στο ίδιο σημείο. Μας έφτιαξαν τετραψήφια ζημία δικής μας υπαιτιότητας, και ζήτησαν και πάλι συγνώμη. ουτε καν ομως καθώς οι φροντίδες τραβανε φωτογραφίες στο τοπο του ατυχηματος τα αυτοκινητα ακριβώς για αυτο το λογο,για να μη βαράς εσυ το αμαξι στον τοιχο και ζητας μετα να σε πληρωσουν.Αν το κανεις τηλ την φροντιδα παλι σου ζητανε να βγάλεις φωτο τις ζημίες και να τις στείλεις σε βαιμπερ μαιλλ επι τοπου με φωτο οδο νουμερο ωρα πινακιδες θεση κτλ.......... Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από filipprin
Dj_kourampies Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, filipprin είπε ουτε καν ομως καθώς οι φροντίδες τραβανε φωτογραφίες στο τοπο του ατυχηματος τα αυτοκινητα ακριβώς για αυτο το λογο,για να μη βαράς εσυ το αμαξι στον τοιχο και ζητας μετα να σε πληρωσουν.Αν το κανεις τηλ την φροντιδα παλι σου ζητανε να βγάλεις φωτο τις ζημίες και να τις στείλεις σε βαιμπερ μαιλλ επι τοπου με φωτο οδο νουμερο ωρα πινακιδες θεση κτλ.......... Μιλάμε για 10 χρόνια πίσω. Από την ασφάλεια του υπαίτιου δεν τράβηξαν καν φωτογραφίες, ο δικός μας είχε μια compact κάμερα και έβγαλε το σημείο και όχι τη ζημιά. Χρησιμοποιήθηκαν οι δικές μας φωτογραφίες, από τη ζημιά που είχαμε κάνει εμείς. Αυτό μας είπε εξάλλου έμμεσα να κάνουμε η ασφαλίστρια του υπαίτιου, χωρίς να ξέρει βέβαια τι είχε γίνει στο μεσοδιάστημα. Και όλα αυτά στα Γιάννενα, που από ότι έδειξε και η κατάσταση με τη τροχαία, είναι ένα μεγάλο χωριό που ο καθένας κάνει ότι θέλει.
filipprin Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, Dj_kourampies είπε Μιλάμε για 10 χρόνια πίσω Και τοτε τα ιδια ισχύανε ,και κινητα και ταμπλετ αστυνομιες φροντιδες και ολα...........Ασε που αυτο που εκανες ονομαζεται ασφαλιστικη απατη.
Dj_kourampies Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Επίσης, πριν 3 χρόνια με δική μου υπαιτιότητα με τεράστια ζημιά (σασί, καλίμπρα και άλλα) σε παρκαρισμένο που δεν φαινόταν όμως καθόλου οπτικά, αποζημιώθηκε ο άνθρωπος 1 βδομάδα μετά που επέστρεψε σπίτι του, αποκλειστικά και μόνο με μια νυχτερινή φωτογραφία δική μου που έδειχνε ότι υπήρχε το όχημα του και ότι ήταν αυτή η πινακίδα του. Στο διάστημα αυτό θα μπορούσε να έχει κάνει ότι ζημιά θέλει ή και να προϋπήρχε αυτό που έφτιαξε, ούτε που ασχολήθηκε κανείς. 1
filipprin Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Dj_kourampies είπε Επίσης, πριν 3 χρόνια με δική μου υπαιτιότητα με τεράστια ζημιά (σασί, καλίμπρα και άλλα) σε παρκαρισμένο που δεν φαινόταν όμως καθόλου οπτικά, αποζημιώθηκε ο άνθρωπος 1 βδομάδα μετά Σιγα μην αποζημιωθήκε μια βδομαδα μετα με τεραστια ζημια όπως λες.Καπου τα εχεις μπλεξει στο μυαλο σου.Ουτε καν αποδοχη ζημιας απο την ασφαλιστικη δεν ειχε παρει οχι να πληρωθει κιολας............. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από filipprin
Dj_kourampies Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δεν έχω μπλέξει τίποτα. Μια βδομάδα μετά δεν αποζημιώθηκε, μια βδομάδα μετά εμφανίστηκε και ξεκίνησε τις διαδικασίες στις οποίες κανείς δεν έφερε αντίρρηση. Η επισκευή τελείωσε καμιά 10ριά μέρες μετά, στις 3 περίπου βδομάδες μετά το συμβάν, χωρίς να πληρώσει κάτι, πληρώθηκε το συνεργείο απευθείας. Εγώ είχα Hellas Direct, ο άλλος κλασσική Interamerican. Εμένα δε με ενόχλησε κανείς από την Hellas Direct, με ενόχλησε ένας πραγματογνώμονας από την Interamerican που ήθελε να δει το δικό μου αυτοκίνητο. Αν και δεν είχα καμία υποχρέωση, κανονίσαμε να το δει, καθώς ήθελα να διευκολύνω τον άλλον εμπλεκόμενο. Το δικό μου ήταν ήδη επισκευασμένο, φωτογραφίες δεν έβγαλε, με ρώτησε μόνο τι έφτιαξα και περίπου πόσο κόστισε (φαντάζομαι για να δει αν δικαιολογείται η ζημιά του δικού του πελάτη). Ξέρω ότι προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να βάλει κανένα 500ρικο από την τσέπη του προσπαθώντας να μειώσουν την υποτιθέμενη αξία του αυτοκινήτου και πατώντας στον όρο της Interamerican (λόγω φιλικού διακανονισμού τη ζημιά τη κάλυψε η δική του ασφαλιστική) που καλύπτει ως το 80% νομίζω τις αξίας του αυτοκινήτου. Εν τέλει κάπως τα βρήκαν και δεν έβαλε τίποτα από τη τσέπη του.
rallistas Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 On 30/11/2024 at 13:46, dsi44 said: δεν ειναι περιπτωση τρακαρισματος απο πισω γιατι ο αλλος με οπισθεν κινειται και αυτος προς τα εσενα. Είχε βγει ο μισος στο δρόμο να φύγει.Δεν έκανε όπισθεν. Μπροστα μου βγήκε. Νομικη προστασία και οδική,πάντα.
Black Demis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 18 hours ago, Dj_kourampies said: Πριν αρκετά χρόνια πήγαινα κανονικά στην πορεία μου σε ένα μονόδρομο με δύο λωρίδες και στάθμευση στα δεξιά στα Γιάννενα, και ένας διπλοπαρκαρισμένος ξεπάρκαρε αφού ήμουν παράλληλα με αυτόν και έπεσε πάνω μου. Απολύτως ξεκάθαρο τι έγινε και ποιος έφταιγε μόνο από το σημείο πρόσκρουσης. Η ζημιά ήταν μηδαμινή, φτιαχνόταν με αλοιφή με το χέρι, αυτός νομίζω έσπασε φανάρι. Επειδή δεν ήταν δικό μου το αυτοκίνητο και ήταν ολοκαίνουριο, του είπα ότι αναγκαστικά θα κάνουμε τα τυπικά. (Αν ήταν δικό μου θα έλεγα δε πειράζει πιθανότατα). Θεώρησα ότι θα τελειώναμε σε 5 λεπτά. Δεν παραδέχτηκε την υπαιτιότητα, φώναξε αυτός τη τροχαία, είχε δικό του μπάτσο που νόμιζε ότι θα υπογράψω αυτά που είπε αυτός, απαίτησε αλκοτέστ (10 το πρωί) το οποίο περιμέναμε 2 ώρες, μας απείλησε μπροστά στους μπάτσους και όταν απαντήσαμε κόσμια αυτοί μας απείλησαν ότι θα μας συλλάβουν. Εν τέλει έγραψα εγώ αυτά που πραγματικά έγιναν, φωτογράφισα το συμβάν, τις δηλώσεις, αριθμούς από μπάτσους, περιπολικά κτλ, και έφυγα. Οι άνθρωποι από τις φροντίδες ατυχήματος, και ο δικός του, τράβαγαν τα μαλλιά τους και προσπαθούσαν να μας ηρεμήσουν. Μετά από καμιά βδομάδα μας πήρε η ασφαλίστρια του μαλάκα, μας ζήτησε 100 φορές συγνώμη, μας παρακάλεσε να μην κάνουμε καμία νομική ενέργεια, και ότι θα κάνει ότι χρειάζεται για να αποκατασταθεί οποιαδήποτε ζημιά εν λευκώ, σε συνεργασία με τους ανθρώπους από τι φροντίδες ατυχήματος. Στο μεσοδιάστημα είχαμε χτυπήσει το αυτοκίνητο σε ένα τοίχο μόνοι μας, στο ίδιο σημείο. Μας έφτιαξαν τετραψήφια ζημία δικής μας υπαιτιότητας, και ζήτησαν και πάλι συγνώμη. Μόλις περιέγραψε την Ελλάδα σαν τρόπο λειτουργίας όλοι ριναι μαγκιά και κλανια για αυτό dashcam και ας είναι παράνομο 1
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Αυτό το «φταίει πάντα ο από πίσω» είναι τρελή ουρμπανιά μιλάμε, ισάξια του «μην μπεις στην θάλασσα αν έχεις φάει το τελευταίο τρίωρο» ξέρω 'γω. Δεν υπάρχουν γενικές αλήθειες που ισχύουν πάντα, τα ατυχήματα εξετάζονται κατά περίπτωση. Τις περισσότερες φορές είθισται να φταίει ο από πίσω, αλλά όχι πάντα. Είναι επικίνδυνο να οδηγείτε με τέτοιο σκεπτικό. Γρήγορο παράδειγμα: όχημα στην Συγγρού κινούμενο με το νόμιμο όριο ταχύτητας (στη συγκεκριμένη λεωφόρο αυτό είναι στα 90 χλμ/ώρα) πέφτει από πίσω σε άλλο όχημα που βγήκε από τον παράδρομο παραβιάζοντας «STOP» και το οποίο χώθηκε στην λωρίδα αντικανονικά. Ποιο όχημα νομίζετε ότι θα έχει την αποκλειστική υπαιτιότητα (αν ζήσουν οι οδηγοί για να το διηγηθούν); 3 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, Malthador είπε Αυτό το «φταίει πάντα ο από πίσω» είναι τρελή ουρμπανιά μιλάμε, ισάξια του «μην μπεις στην θάλασσα αν έχεις φάει το τελευταίο τρίωρο» ξέρω 'γω. Δεν υπάρχουν γενικές αλήθειες που ισχύουν πάντα, τα ατυχήματα εξετάζονται κατά περίπτωση. Τις περισσότερες φορές είθισται να φταίει ο από πίσω, αλλά όχι πάντα. Είναι επικίνδυνο να οδηγείτε με τέτοιο σκεπτικό. Γρήγορο παράδειγμα: όχημα στην Συγγρού κινούμενο με το νόμιμο όριο ταχύτητας (στη συγκεκριμένη λεωφόρο αυτό είναι στα 90 χλμ/ώρα) πέφτει από πίσω σε άλλο όχημα που βγήκε από τον παράδρομο παραβιάζοντας «STOP» και χώθηκε στην λωρίδα αντικανονικά. Ποιο όχημα νομίζετε ότι θα έχει την αποκλειστική υπαιτιότητα (αν ζήσουν οι οδηγοί για να το διηγηθούν); Προφανως αυτος που παραβιασε το ΣΤΟΠ αλλα αντε να το αποδειξεις οτι το παραβιασε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα