Giorgossath Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Πριν περίπου 14 ημέρες ένας τυπάς ο οποίος χάζευε, είχε αναπτύξει και ταχύτητα, έπεσε πίσω από το αυτοκίνητου συγγενικού μου προσώπου (και ήμουν παρων ως συνοδηγός), ο οποίος όμως δεν δέχτηκε την υπαιτιότητα. Μόνο υλικές ζημιές στον προφυλακτήρα πίσω μας έκανε... Ήρθαν οι ασφαλιστικές εταιρίες και των δύο οδηγών, επιτόπου έγινε καταγραφή του συμβάντος, ήρθε και η τροχαία η οποία σε έντονο ύφος του είπε κιόλας ότι εφόσον ήταν από πίσω είναι αυτός ο υπεύθυνος εκείνος όμως πάλι δεν δέχτηκε την υπαιτιότητα του. Το ίδιο μας είπε και η ασφαλιστική μας. Μας είπε η ασφαλιστική μας ότι θα μας ενημερώσει και αυτή την Παρασκευή μας ενημέρωσαν ότι περιμένουν ακόμα από την ασφαλιστική του άλλου να στείλει κάποιες βεβαιώσεις και ότι λόγω ο άλλος δεν δέχτηκε την υπαιτιότητα κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί η νομική προστασία (την οποία ευτυχώς είχαμε στο συμβόλαιο)..... Ισχύει τέτοιο πράγμα; Ο νόμος δεν ορίζει ότι εφόσον είσαι πίσω και υπάρχει φυσικά η καταγραφή του συμβάντος (ανεξαρτήτως το τι θα πει ο οδηγός) ότι πρέπει η ασφαλιστική του πίσω οχήματος να αποζημιώσει το προπορευόμενο όχημα; Δηλαδή αν δεν υπήρχε η νομική προστασία στο συμβόλαιο τι θα γινότανε;;;;; Θα έπρεπε να του κάνουμε μύνηση (καλα κρασια δλδ) για να μας αποζημιώσει η ασφάλεια του; Όποιος γνωρίζει θα ήταν χρήσιμο. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από Giorgossath 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δυστυχώς από το να πιέσει τον άλλον να αποδεχτεί την ευθύνη η δική του ασφαλιστική, αν δεν το κάνει μόνο δικαστικά θα βγάλεις άκρη. Τι λέει και δεν αποδέχεται την ευθύνη του;
tutuyo Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 κι εγω ηξερα οτι παντα φταιει ο πισω, καθως οφειλε να κραταει αποσταση απο το προπορευομενο οχημα, τι αλλαξε? εσυ γιατι να εμπλακεις, ας τα βρουν οι ασφαλιστικες μεταξυ τους - για τετοιες δυσκολες περιπτωσεις υπαρχει η νομικη προστασια
xp-user Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Πριν χρονια ανεβαινα τη Θησεως νυχτα και βγηκε απο παλομενο κιτρινο στη λεωφόρο και τον πηρα παραμαζωμα....πεντακαθαρη υπαιτιοτητα του λοιπον....ηρθε η τροχαια πηρε τα στοιχεια μαςαλλα αυτος δεν πηγαινε να κανει καν δηλωση .Του εστειλε εξωδικο η ΔΙΚΗ του ασφαλιστικη οτι ακομα και αν δεν παει να κανει δηλωση θα προχωρησει στην αποζημιωση μου κανονικα . Τελικα πηγε και εκανε .Αν θελει λοιπον η ασφαλιστικη μπορει να μην περιμενει τη δηλωση του αλλου οταν ειναι ΤΟΣΟ ξεκαθαρη περιπτωση. 2
Giorgossath Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ναι παιδιά πιστεύω θα βγει άκρη αλλά εγώ πίστευα ανεξαρτήτως τι ισχυρίζεται ο οποιοσδήποτε, ο νόμος είναι ξεκάθαρος το ποιος φταίει.... Ευτυχώς επίσης η ζημιά είναι μικρή σχετικά και το αμάξι κινείται κανονικά.... Δεν ξέρω τι μπορεί να γινόταν αν δεν υπήρχε η νομική προστασία.... Φαντάζομαι θα μπαίναμε σε δικά μας έξοδα όταν και αν πληρωθούμε και φυσικα οταν γινουν τα δικαστήρια στα οποία 99% θα το είχε χάσει.... Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από Giorgossath 1
djkostas84 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δεν ξέρω αν υπήρχε ποτέ νόμος που έλεγε ότι πάντα και για όλα φταίει μόνο ο πίσω (αν θέλει κάποιος ας τον παραθέσει) αλλά δεν ισχύει πλέον, τουλάχιστον όχι σε αυτόν τον απόλυτο βαθμό που τον ήξεραν οι παλιότεροι. Πλέον με τις κάμερες έχουν αλλάξει οι ισορροπίες. 2 παραδείγματα που μπορώ να σκεφτώ είναι αρχικά το γνωστό σε όλους brake-checking, όπου αν μπορεί να αποδειχθεί πως ο μπροστινός φρέναρε με σκοπό την πρόκληση ατυχήματος, φτάνουμε μέχρι και την άσκηση ποινικής δίωξης. Άλλο παράδειγμα είναι σε δρόμο με 2 λωρίδες ανά κατέυθυνση και πάνω, να μπεί κάποιος που κινείται με μικρότερη ταχύτητα στην λωρίδα σου μη δίνοντας σου την δυνατότητα/χρόνο/χώρο να φρενάρεις. Εκεί μια dashcam μπορεί να σε γλυτώσει από πολλά παρατράγουδα. 4 1
korakios Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, djkostas84 είπε 2 παραδείγματα που μπορώ να σκεφτώ είναι αρχικά το γνωστό σε όλους brake-checking, όπου αν μπορεί να αποδειχθεί πως ο μπροστινός φρέναρε με σκοπό την πρόκληση ατυχήματος, φτάνουμε μέχρι και την άσκηση ποινικής δίωξης. αν προσέχεις και επίσης κρατάς την απαιτούμενη απόσταση ,οδηγώντας στα όρια ταχύτητας και χωρίς λιωμένα ελαστικά , δε μπορείς να τρακάρεις ακόμα και όταν το κοκαλώσει κάποιος (πχ σκυλί στο δρόμο) 1 ώρα πριν, Giorgossath είπε Δεν ξέρω τι μπορεί να γινόταν αν δεν υπήρχε η νομική προστασία.... Φαντάζομαι θα μπαίναμε σε δικά μας έξοδα όταν και αν πληρωθούμε και φυσικα οταν γινουν τα δικαστήρια στα οποία 99% θα το είχε χάσει.... σε αυτό πατά ο άλλος , οτι δε θα κινηθείς δικαστικά λόγω της ταλαιπωρίας , με του που ενημερωθεί πιστεύω θα αλλάξει γνώμη ... Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από korakios 4
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 30 λεπτά πριν, xp-user είπε Του εστειλε εξωδικο η ΔΙΚΗ του ασφαλιστικη οτι ακομα και αν δεν παει να κανει δηλωση θα προχωρησει στην αποζημιωση μου κανονικα . Τελικα πηγε και εκανε .Αν θελει λοιπον η ασφαλιστικη μπορει να μην περιμενει τη δηλωση του αλλου οταν ειναι ΤΟΣΟ ξεκαθαρη περιπτωση. Αν το κάνανε όλες οι ασφαλιστικές θα γλυτώναμε από πολλούς μαλάκες 1
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 14 λεπτά πριν, korakios είπε αν προσέχεις και επίσης κρατάς την απαιτούμενη απόσταση , δε μπορείς να τρακάρεις ακόμα και όταν το κοκαλώσει κάποιος (πχ σκυλί στο δρόμο) σε αυτό πατά ο άλλος , οτι δε θα κινηθείς δικαστικά λόγω της ταλαιπωρίας , με του που ενημερωθεί πιστεύω θα αλλάξει γνώμη ... ρωσικα βιντεάκια με απατεώνες δεν εχεις δει που κάνουν ως και όπισθεν; 1
korakios Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε ρωσικα βιντεάκια με απατεώνες δεν εχεις δει που κάνουν ως και όπισθεν; με όπισθεν είναι άλλη περίπτωση 3
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 17 λεπτά πριν, korakios είπε με όπισθεν είναι άλλη περίπτωση αντε να το αποδείξεις.
korakios Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε αντε να το αποδείξεις. συμφωνώ , δεν είμαι κατά της κάμερας , απλά έγραψα για την περίπτωση με απότομο φρενάρισμα 1
tutuyo Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 1 hour ago, Giorgossath said: Ναι παιδιά πιστεύω θα βγει άκρη αλλά εγώ πίστευα ανεξαρτήτως τι ισχυρίζεται ο οποιοσδήποτε, ο νόμος είναι ξεκάθαρος το ποιος φταίει.... Ευτυχώς επίσης η ζημιά είναι μικρή σχετικά και το αμάξι κινείται κανονικά.... Δεν ξέρω τι μπορεί να γινόταν αν δεν υπήρχε η νομική προστασία.... Φαντάζομαι θα μπαίναμε σε δικά μας έξοδα όταν και αν πληρωθούμε και φυσικα οταν γινουν τα δικαστήρια στα οποία 99% θα το είχε χάσει.... Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο να μην επιλέξει κανείς νομικη προστασία στις καλύψεις. Είσαι 100% καλυμμένος, ας τον κυνηγήσει η ασφάλεια 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tutuyo είπε Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο να μην επιλέξει κανείς νομικη προστασία στις καλύψεις. Είσαι 100% καλυμμένος, ας τον κυνηγήσει η ασφάλεια Μην νομίζεις ότι δεν υπάρχουν και βλακες ασφαλιστές και πελάτες που ότι τους πουν λένε ναι. Για αυτό εγώ προτιμώ τις on line ασφάλειες με σοβαρές πάντα ασφαλιστικες. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα όταν χρειάστηκε. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από Γιάννης Platano
dpolal Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, tutuyo είπε Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο να μην επιλέξει κανείς νομικη προστασία στις καλύψεις. Είσαι 100% καλυμμένος, ας τον κυνηγήσει η ασφάλεια Νομική προστασία σημαίνει ότι όταν θα φτάσετε στην δίκη ο δικηγόρος που θα αναλάβει τον φάκελο σου και που συνεργάζεται με την ασφαλιστική, θα πληρωθεί από αυτή και εσύ δεν θα του δώσεις φράγκο. Δεν σημαίνει όμως ότι η ασφαλιστική σου θα αρχίσει να κυνηγάει τον άλλον. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα