Crash24 Δημοσ. χθες στις 05:05 μμ Δημοσ. χθες στις 05:05 μμ Ένας νεαρός streamer πίσω από το viral κρυπτονόμισμα Quant εξαπάτησε επενδυτές, αποκομίζοντας $30.000 πριν εγκαταλείψει το project. Σύμφωνα με αναφορές των Decrypt και The Crypto Times, ένας 13χρονος streamer που δημιούργησε το meme κρυπτονόμισμα Quant, έπεσε θύμα doxxing από την κρυπτο-κοινότητα μετά που εξαπάτησε τους επενδυτές του. Κατά τη διάρκεια ενός livestream νωρίτερα την εβδομάδα, ο ανήλικος παρακολουθούσε με ενθουσιασμό την τιμή του κρυπτονομίσματός του να ανεβαίνει, προτού πουλήσει το μερίδιό του για 30.000 δολάρια και προκαλέσει την κατάρρευση της τιμής. Όπως αναφέρει το Decrypt, η ιστορία ξεκίνησε όταν ο νεαρός απέκτησε δημοσιότητα μετά από μια viral ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), όπου έγραφε "Μόλις έβγαλα 2.000 δολάρια πριν το σχολείο. Lock in", συνοδευόμενη από μια φωτογραφία που έδειχνε τα κέρδη του στο κινητό του. Η κατάσταση πήρε δραματική τροπή όταν μέλη της κρυπτο-κοινότητας αποφάσισαν να πάρουν εκδίκηση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επενδυτές άρχισαν να τοποθετούν περισσότερα χρήματα στο Quant, κάτι που θα είχε ανεβάσει το μερίδιο του εφήβου στο ένα εκατομμύριο δολάρια εάν είχε διατηρήσει τη θέση του. Το Decrypt αποκαλύπτει ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν μέλη της κοινότητας προχώρησαν σε doxxing του αγοριού και της οικογένειάς του, δημοσιοποιώντας το όνομα, τη διεύθυνση και το σχολείο του. Επιπλέον, κάποιοι traders δημιούργησαν tokens χρησιμοποιώντας φερόμενες φωτογραφίες μελών της οικογένειάς του. Το περιστατικό αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα μιας ανησυχητικής τάσης όπου δημιουργοί meme κρυπτονομισμάτων προωθούν τα tokens τους μέσω livestreams, συχνά με επικίνδυνες και ακραίες ενέργειες. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Δημοφιλής ανάρτηση kabbill Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. πριν από 6 ώρες Εγώ πάντως που δεν ασχολούμαι με κρυπτονομισματα δεν κατάλαβα τίποτα από το άρθρο. Doxxing, tokens, meme... Και cga έχω και vga έχω... Μέχρι που διάβασα το ξένο άρθρο και κατάλαβα τι έγινε. 6 1 28
Bourdoulas Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Yo yo yo yo yo yo yo ας το φάει τώρα στον πάτο του. Τι πίστευε ότι θα γίνει ενώ έχει δείξει το πρόσωπο του; Αν στα 13 κάνει τέτοια , φαντάζομαι σε λίγο καιρό θα κάνει ακόμη περισσότερα αν δεν πάρει ένα καλό μάθημα. 5 1
Therempant Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, kabbill είπε Εγώ πάντως που δεν ασχολούμαι με κρυπτονομισματα δεν κατάλαβα τίποτα από το άρθρο. Doxxing, tokens, meme... Και cga έχω και vga έχω... Μέχρι που διάβασα το ξένο άρθρο και κατάλαβα τι έγινε. Γενικά στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται να γίνεται σωστά η ερμηνεία και απλά κάνουν copy paste τα άρθρα. Με απλά λόγια το παιδί έκανε scam, το παρεφανευτηκε στα σοσιαλ και μετά απλά έφαγε δημόσιο expose. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Therempant 2
Δημοφιλής ανάρτηση l_kostas Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. πριν από 6 ώρες 5 λεπτά πριν, Therempant είπε Γενικά στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται να γίνεται σωστά η ερμηνεία και απλά κάνουν copy paste τα άρθρα. Με απλά λόγια το παιδί έκανε scam, το παρεφανευτηκε στα σοσιαλ και μετά απλά έφαγε δημόσιο expose. Εσύ τώρα το ερμήνευσες στα Ελληνικά; 2 1 40
Therempant Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Μόλις τώρα, l_kostas είπε Εσύ τώρα το ερμήνευσες στα Ελληνικά; Τί εννοείς; Είπα κάπου ότι θα το ερμηνεύσω στα ελληνικά και δεν το ξέρω; Αλλά θεωρώ πιο εύκολη λέξη το expose από το "doxxing" δεν θεωρείς; Έτσι και αλλιώς πλέον από την gen z σε αρκετές περιπτώσεις το εξποουζ χρησιμοποιείται και σαν ελληνική λέξη... (Και μη χειρότερα). 4
teosard Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) Παει γέρασα... δεν κατάλαβα τίποτα Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από teosard 1 1 26
Mhlogiatros Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) $30.000 για λιγα λεπτα δουλεματος . Βγηκε το μεροκαματο ... God bless america land of opportunity Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από Mhlogiatros 3
corr8 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Καλα τον εκαναν. Να το πανε και ενα βημα παραπερα, να τσιμπησουν τις $30000 και μοιρασμα σε φιλανθρωπικους σκοπους. Ουτε μισο δολαριο δεν θα μεινει στον μικρο.
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δεν ξέρω αν πρέπει να το πω, αλλά νομίζω καλά του έκαναν. Να πάρει το μάθημα του. Πάντως είναι απίστευτο πως κάποιοι πείθονται και βάζουν λεφτά για τέτοιες βλακειες. Meme coints και το κακο συναπάντημα. 1
Diavolos666 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Το ότι υπάρχει κόσμος που ρίχνει χρήματα σε κρυπτονομίσματα που δεν έχουν αρκετό καιρό και δεν βλέπουν το ιστορικό των τιμών κτλ, και ρίχνουν χρήματα με ξεπερνάει. Πόσος κόσμος ακόμα θα φάει φόλα με τέτοιες τυφλές επενδύσεις? Σε λίγο θα μας πουν ότι κάποιος έστειλε τα στοιχεία του στον πρίγκηπα της Νιγηρίας και του έφαγαν όλα τα λεφτά από την τράπεζα. 3
kostasbm Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 4 minutes ago, Diavolos666 said: Το ότι υπάρχει κόσμος που ρίχνει χρήματα σε κρυπτονομίσματα που δεν έχουν αρκετό καιρό και δεν βλέπουν το ιστορικό των τιμών κτλ, και ρίχνουν χρήματα με ξεπερνάει. Πόσος κόσμος ακόμα θα φάει φόλα με τέτοιες τυφλές επενδύσεις? Σε λίγο θα μας πουν ότι κάποιος έστειλε τα στοιχεία του στον πρίγκηπα της Νιγηρίας και του έφαγαν όλα τα λεφτά από την τράπεζα. αφού τους περισσεύουν επενδύουν .....μου θυμίζει τις αγγελίες παλιότερα ....πωλείται ο αέρας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα