Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. Ενδιαφέρομαι να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών που έχω τώρα (Asus Geforce RTX 2060). Το 30% του χρόνου μου πάει σε gaming. Όμως δεν είμαι advanced gamer. Μια χαρά είμαι και με very high settings (όχι ultra) και σχετικά καλά FPS.  

τι ψάχνω:

1. Λευκή απαραίτητα γιατί όλο μου το σεταπ είναι λευκό (η τωρινή μου είναι μαύρη και είναι το τελευταίο μαύρο hardware που έχω μέσα και εν μέρει και αυτός είναι ένας λόγος που θέλω να την αλλάξω)

2. χαμηλή κατανάλωση σχετικά (εννοώ στην κατηγορία της). Δεν θέλω ότι γλιτώσω σε χρήματα να το πληρώσω σε επιπλέον ρεύμα

3. Ήσυχη όταν παίζω παιχνίδια. 

4. (optional) θα προτιμούσα να έχει 2 ανεμιστήρες και όχι 3 γιατί δεν μου αρέσει που θα "εξέχει" του motherboard. Όμως δεν είναι deal-breaker. 

Επεξ/σία από antirix024
Δημοσ.

Τι αναλύσεις και τι παιχνίδια παίζεις;

Το χαμηλή κατανάλωση είναι "φωτογραφικό" και φωνάζει Nvidia, όπου περιορίζει πολύ τα πράγματα. Δεν καταλαβαίνω πως ~100 extra watt/hr θα σου φανεί... πόσες ώρες δηλαδή παίζεις ετησίως και πόσες από αυτές σε  max load;
Το λευκό επίσης περιορίζει σημαντικά τις επιλογές.

Με αυτά και αυτά έμεινες με ελάχιστες και σίγουρα όχι  vfm επιλογές (4060/4060 ti).

• Like 2
Δημοσ.

100w x 700h = 70.000wh → 70kwh/έτος... να υποθέσουμε μια τιμή κιλοβατόρας στα 0,25 (τελική με φπα); Σύνολο  17,5€ / έτος...

Υπόψιν οτι μιλάμε για την ανώτατη διαφορά, όπου η κάρτα θα βαράει και τις 700ώρες "κόκκινα".

Είναι τόσο υπολογίσιμο το ποσό, όταν διαθέτεις περί τα 500€ για να  περνάς όμορφα τις ελεύθερες ώρες σου;

Καθαρά θέμα προοπτικής... εγώ απλά τα αναφέρω για να μην "εγκλωβιστείς" χωρίς να γνωρίζεις το λόγο...

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, antirix024 είπε

i7 11700K, 1 TB SSD Samsung 980 Pro, σε Asus Prime Z590M-Plus με 16GB DDR4 RAM. 

Δεν ειπες σε τι ανάλυση παίζεις άλλα συμφωνώ με τον nickol-us.17€ τον χρόνο?Ούτε τα διπλασια-τριπλασια δεν αξίζουν αναφορά,είναι πολύ αστείο το ποσό.Απο την στιγμή που δεν χρησιμοποιείς ειδικά προγράμματα που να χρειάζονται αποκλειστικά nvidia,πας καρφί για 7800xt pure.Εχω την ίδια σε 7900GRE,κρύα,αθόρυβη και πολύ όμορφη.Απλα είναι τεράστια,να το έχεις υπόψιν.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, antirix024 είπε

1. Λευκή απαραίτητα γιατί όλο μου το σεταπ είναι λευκό (η τωρινή μου είναι μαύρη και είναι το τελευταίο μαύρο hardware που έχω μέσα και εν μέρει και αυτός είναι ένας λόγος που θέλω να την αλλάξω)

2. χαμηλή κατανάλωση σχετικά (εννοώ στην κατηγορία της). Δεν θέλω ότι γλιτώσω σε χρήματα να το πληρώσω σε επιπλέον ρεύμα

3. Ήσυχη όταν παίζω παιχνίδια. 

4. (optional) θα προτιμούσα να έχει 2 ανεμιστήρες και όχι 3 γιατί δεν μου αρέσει που θα "εξέχει" του motherboard. Όμως δεν είναι deal-breaker. 

Καταρχήν το 3 και 4 από τα αιτήματα σου δεν συμβαδίζουν, όσο λιγότερα ανεμιστηράκια τόσο περισσότερος θόρυβος.

Για να μην το κοσκινίζεις υπερβολικά.
Ο κύριος λόγος που θες να αλλάξεις κάρτα είναι για να βάλεις κάτι σε λευκό χρώμα ώστε να ταιριάζει με το υπόλοιπο σύστημα.
Και από τι στιγμή που έχεις συγκεκριμένο μπάτζετ δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.

Σου έδωσα 2 προτάσεις και από Nvidia και από AMD με τις επιδόσεις και των δύο να είναι πάνω από αυτό που έχεις τώρα, στα χρήματα σου και στο χρώμα που ψάχνεις.

Διάλεξε ποιά σου αρέσει περισσότερο ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ και προχώρα, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα στην περίπτωση σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 minutes ago, LouCi4er said:

Δεν ειπες σε τι ανάλυση παίζεις άλλα συμφωνώ με τον nickol-us.17€ τον χρόνο?Ούτε τα διπλασια-τριπλασια δεν αξίζουν αναφορά,είναι πολύ αστείο το ποσό.Απο την στιγμή που δεν χρησιμοποιείς ειδικά προγράμματα που να χρειάζονται αποκλειστικά nvidia,πας καρφί για 7800xt pure.Εχω την ίδια σε 7900GRE,κρύα,αθόρυβη και πολύ όμορφη.Απλα είναι τεράστια,να το έχεις υπόψιν.

1440p

51 minutes ago, dpolal said:

Καταρχήν το 3 και 4 από τα αιτήματα σου δεν συμβαδίζουν, όσο λιγότερα ανεμιστηράκια τόσο περισσότερος θόρυβος.

Για να μην το κοσκινίζεις υπερβολικά.
Ο κύριος λόγος που θες να αλλάξεις κάρτα είναι για να βάλεις κάτι σε λευκό χρώμα ώστε να ταιριάζει με το υπόλοιπο σύστημα.
Και από τι στιγμή που έχεις συγκεκριμένο μπάτζετ δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.

Σου έδωσα 2 προτάσεις και από Nvidia και από AMD με τις επιδόσεις και των δύο να είναι πάνω από αυτό που έχεις τώρα, στα χρήματα σου και στο χρώμα που ψάχνεις.

Διάλεξε ποιά σου αρέσει περισσότερο ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ και προχώρα, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα στην περίπτωση σου.

Τα είδα, απλά είναι πάνω από αυτά που θέλω να δωσω. Στην πράξη είμαι ανάμεσα σε δυο παρόμοιες nVidia 4060 Ti και Radeon 7700 XT. Η μεν πρώτη δεν μου αρέσει οπτικά, και η μεν δεύτερη έχει μεγαλή κατανάλωση, μάλλον όπως το βλέπω όμως εκεί καταλήγω. Στη δεύτερη περίπτωση. 

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/kartes-grafikon/sapphire-vga-radeon-rx-7700-xt-pure-12-gb_4312767

Ελπίζω να μην έχω πρόβλημα με το PSU που είναι 650W (Corsair CX650M 80+)

Επεξ/σία από antirix024
Δημοσ.
1 ώρα πριν, antirix024 είπε

1440p

Τα είδα, απλά είναι πάνω από αυτά που θέλω να δωσω. Στην πράξη είμαι ανάμεσα σε δυο παρόμοιες nVidia 4060 Ti και Radeon 7700 XT. Η μεν πρώτη δεν μου αρέσει οπτικά, και η μεν δεύτερη έχει μεγαλή κατανάλωση, μάλλον όπως το βλέπω όμως εκεί καταλήγω. Στη δεύτερη περίπτωση. 

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/kartes-grafikon/sapphire-vga-radeon-rx-7700-xt-pure-12-gb_4312767

Ελπίζω να μην έχω πρόβλημα με το PSU που είναι 650W (Corsair CX650M 80+)

650w είναι υπεραρκετά για την 7700ΧΤ,το ίδιο και για την 7800ΧΤ.Η πρώτη θα δυσκολευτεί σε αρκετά παιχνίδια λόγω της ανάλυσης,η δεύτερη θα τα πηγαίνει πολύ καλύτερα και γενικά είναι καλύτερο value.Αλλα εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα και πόσα χρήματα θες να δώσεις.

Μην κοιτάς κατανάλωση που δίνει η AMD,με λίγο undervolt που κάνουν όλοι,θα πέσει σημαντικά η κατανάλωση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...